X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Plamienia 16-17 tydzień
Odpowiedz

Plamienia 16-17 tydzień

Oceń ten wątek:
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 5 lipca 2016, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szpitalu. Rano mi poszlo troche wod. Jak do jutra 6.30 nic sie nie zacznie to beda mi wywolywac
    Urodzilam :) 3600kg, 52 cm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2016, 23:04

opóźniona lubi tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 7 lipca 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GRATULACJE!!!! Wiedziałam wiedziałam 2-3 dni i 3 dni po moim wróżeniu jest!!!! Super! Jakie imię? :) Sama urodziłaś? Widzisz tak się stresowałaś a to kruszynka wyszła jednak 3600 to wcale nie taki wielkolud ;) W wolnej chwili opowiedz co i jak :) Jeszcze raz ogromne gratulacje!!

nowatorka lubi tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2016, 03:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki madzia :) Emma jest cudowna ! Wlasnie maltretuje mi cycka :)
    No w koncu bylo 3600 co i tak mi sie wydaje duzooo, dobrze ze sie zaczelo 6 dni przed a nie po terminie na przyklad. Polecam liscie malin i przysiady ;)
    Porod mialam wywolywany zelem z prostaglandynami. Bolalo strasznie, nie mogli mi sie wbic z epiduralem, nacierpialam sie ale bylo szybko. Od rozwarcia 2cm 2.5 godz i po. Teraz jeszcze dochodze do siebie ale z kazdym dniem jest lepiej. Jutro jak wszystko bedzie ok to nas wypuszczaja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2016, 03:32

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masz to bardzo szybko urodziłaś :) No mi niestety nic nie pomagało na wywołanie dziecko się zbuntowało i nie chciało wyjść ale dobrze, że u Ciebie pomogło :) To kiedy drugie? :D Ten żel jest podobno bardzo dobry - u nas niestety go nie stosują ze względu na koszty :P

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas stosuja wiele sposobow na wywolanie nawet jakies baloniki i takie dziwne. Ale najczesciej wlasnie ten zel, jak nie zadziala to kolejna dawka zelu no a jak dalej nie zadziala to oksytocyna. No jak juz to nie zadziala to cc.

A teraz walcze z karmieniem bo nie bardzo mam pokarm :( .niby mala ciagnie i jak przycisne cycka to jakas tam kropelka wychodzi ale no wlasnie kropelka.. Nie wiem czy jeszcze jest szansa ze sie pojawi...

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca 2016, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka ta kropelka to normalne - na początku leci sama siara czyli kilka kropelek i dziecku podobno to w pierwszych dniach życia wystarcza :) Pewnie już masz nawał pokarmu albo dopiero będziesz go przechodzić. Powoli szybko się wszystko ustabilizuje a jeszcze w ciągu najbliższych dni pewnie będziesz miała dość mokrych koszulek itp. :D Na rozkręcenie laktacji dobrą metodą jest też laktator w systemie 7 minut każda z piersi potem 5 minut i po 3 minuty :)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia chyba mialas racje. Od 2 dni pojawilo sie mleko. Mala robi kupy to znaczy ze jest. Biore tez od 2 dni taki integrator do picia ktory nam polecili w szpitalu, m9ze tez pomogl. Oj jak dobrze bo juz zdolowana tym bylam :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2016, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie to wszystko normalne :) Teraz czekać aż się ustabilizuje :) A jak tam sobie radzicie w domu z nowym mieszkańcem? :)

nowatorka lubi tę wiadomość

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 16 lipca 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u nas jest moja mama ktora nam b pomaga. Jak juz musze musze sie przespac to sciagam mleko, daje jej butelke i ide do lozka :P Ale jestesmy zakochani w malej i ogolnie zajmowanie sie nia jest b przyjemne chociaz meczace. Ze spaniem to roznie bywa, w nocy glownie spi ale czasami jak sie obudzi to potem nie chce zasnac przez godzie, dwie. A u was jak tam? :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja z reguły przesypia od 21 do 6-7 niestety nadal budzi się równo co 3 h na jedzenie :D Już po ciuchu nie mogę się doczekać aż zacznie przesypiać całe noce :) Aktualnie jesteśmy na etapie pisków, gadania w nieznanym języku i marudzenia gdy nikt nie zwraca na nią uwagi albo znudzi jej się widok i popatrzyłaby z rąk :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia u nas to samo :D

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka jak tam nowa rola? jak maleństwo?

pap86 zaczynacie przerabiać raczkowanie? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2016, 20:56

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ! U nas wszystko ok poza tym ze mala daje niezle popalic :P . wczoraj bylismy w restauracji z 5 innymi niemowlakami w jej wieku i wszystkie grzeczne oprocz naszej ktora ciagle sie darla :/
    Madzia pociesz ze sie w koncu uspokoi hihihi
    A co u Amelki? Juz gaworzy? Siedzi sama? Co tam za 4 m-ce nas czeka ciekawego? Pozdrawiamy !!

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 23 sierpnia 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe pewnie jej przejdzie, moja bardzo nie lubiła spotkań i też krzyczała a reszta była spokojna :) Amelia coś tam po swojemu stara się powiedzieć. Jeszcze nie siedzi, tylko u nas na kolanach na chwilę. Dopiero nauczyła się obracać wokół własnej osi na brzuchu więc podejrzewam, że jest na dobrej drodze do raczkowania chociaż zaczyna od razu płakać i krzyczeć jak nie może przesunąć się do przodu :D Nie wiem czy przeglądałaś informację o skokach rozwojowych w internecie - to sporo wyjaśnia. Najgorsze momenty ale i najprzyjemniejsze bo dziecko sporo w tym czasie nabywa umiejętności ;)

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia czytalam o skokach i mysle ze u nas to byl ten skok wlasnie. Od 2 dni jest spokojnniejsza i w nocy daje pospac. Dzisiaj w nocy spala od 11 do 6! Az wierzyc mi sie nie chcialo. Teraz jest na takim etapie ze coraz czesciej sie smieje do nas i to jest cudowne. :*

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spała bez pobudek na karmienie? - matko zazdroszczę - mój "nowodrodek" nadal budzi się co 3 h :P Dzisiaj pokazał nam się pierwszy ząbek :D

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak bez pobodek. :) a zeszlej nocy spala 5h bez przerwy :) ja ostatnio pije duzy kubek melisy na noc, moze to cos pomaga tez
    Ooo to fajnie ze zabek juz wyszedl :)

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • madzia2526 Ekspertka

Wysłany: 14 października 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam u was dziewczyny, jak maluchy?

7a4ap07wpy0eq58n.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 14 października 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze ;) Wojtus ma 2dolne ząbki, pelza i turla sie w szalenczym tempie, przysiada juz podpierajac sie jeszcze jedną rączką i jest pogodnym dzieckiem :) jak sobie przypomne poczatek ciazy, krwawienie, lezenie itd i potem patrze na to moje male cudo to wyć z wdzięcznosci do losu mi sie chce..

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 19 października 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madzia a jak twoja Amelka?

u nas wszystko ok :) mala juz rwie sie do mowienia,caly czas sobie GUGUje i gaworzy hihi. nocki jeszcze tak sobie, budzi sie dalej co 3,4 godz. czasami sie zdarza ze przespi az 7 ale to rzadko. a u was jak z nockami?
    a i ja juz przestaje karmic piersia bo moj zapas pokarmu sie skonczyl a tez nie chcialo mi sie juz o niego na sile walczyc tzn dawac ciagle pustego cyca zeby troche tam naszlo. i tak chcialam przynajmniej 3 m-ce najwazniejsze pokarmic i mi sie to udalo. teraz jak mala skonczy 4 m-ce to idziemy do pediatry n a wizyte i spytam sie czy moge juz zaczac dawac cos innego oprocz mleka, jakies zupki itd.
    ps. pap tak jak piszesz dobrze ze sie u nas wszystko dobrze skonczylo z tymi naszymi krwawieniami itd chociaz byl strach i lek swojego czasu.

pozdrowionka dla wszystkich!

iv09mg7y3g8rfy1m.png
‹‹ 6 7 8 9 10
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ