Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Niecierpliwaona kamien z serca, najwazniesze ze na chwile obecna jest dobrze, ze serduszka sa dwa i jestescie krok do przodu, wierze ze bedzie wszytko ok z obydwoma malenstwami, nie martw sie tylko na zapas, najwazniesze ze dzisiejsza wizyta ok. Ja sie bardzo bardzo cieszę i wierze w temalenstwa ze sie dokgadaja, teraz kiedy kolejna wizyta? Robiłaś pappe?
-
Gratulacje najważniejsze ze wszystko ok a usg co 2 tygodnie to sama przyjemność, ja mogłabym miec aparat w domu i ciagle podglądać lekarz się śmieje ze mnie bo jak on mówi ze wizyta za miesiąc to ja się od razu pytam czy może być za 3 tyg Gratulacje jeszcze raz
-
Niecierpliwa gratulacje, świetnie że się wszystko układa Ja też chcę kiedyśtam rodzić w Opolu, mój lekarz tam pracuje i znam kilka położnych. Zresztą, już tam kilka razy leżałam i znam szpital
U mnie dzisiaj 5 dc, więc startuję z CLO. Nadal leje się ze mnie jak z kranu przez te upały. Dobrze, że acard odstawiłam, bo bym chyba padła w pracy między dziećmi i nie wstała. Ale na szczęście jeszcze 9 dni tylko pracy w tym burdelu, urlop a później nowa pracaLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Będę musiała chyba poszukać drugiego lekarza,bo mój prowadzacy przyjmuje tylko prywatnie,200 zł/wizytaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Robiłam pappe tydzień temu. Dzisiaj z USG dostałam wyniki.
Trisomia 21 1:2939
Trisomia 18 1:12122
Trisomia 13 1:20000
Wolne B-hCG 184,0 IU/l
PAPP-A 5,470 IU/l
Dzidzia 1:
Długość 7,2 cm
Przezierność karku 1,8 mm
Serduszko 157 ud/min
Dzidzia 2:
Długość 7 cm
Przezierność 1,6 mm
Serduszko 166 ud/minSiSi111 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
NiecierpliwaOna gratulacje, bardzo się cieszę oby dziewczynki rosły równo i zdrowo
Wyniki pappy nic mi nie mówią ale śmiem sie domyślać że są dobre ? Te cyferki po1: pewnie im większe tym lepiej:)
Niestety te wizyty są dość kosztowne, ja mam jednego lekarza fajnego od ostatniej ciąży bardzo spoko i w pakiecie więc darmowy, a drugą prywatnie ale chyba zostanę u niej... Wydaje się że ma takie świeże podejscie.... No ale kasa leci... -
Ja bardzo ufam mojej pani dr. Ma fajne podejście. Prowadziła wszystkie moje ciąże,więc już dzisiaj zna mnie po imieniu ale 200 zł co 2 tyg to małe przegięcie za tydzień idę do niej,bo konczy mi się L4. Zobaczę co ona mi powieWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Niecierpliwa jeśli w Opolu to mogę polecić ci mojego gina, bez niego w ogóle nie zaszłabym w ciążę. I kontakt super, bo przyjmuje nawet bez kolejki, odpisuje na maile itd. Przyjmuje prywatnie i na NFZ, ja chodzę na pakiet medyczny z medicovera. Maciej Reichel
Teraz się muszę wybrać na monitoring, ale akurat 15 sierpnia święto jest, a na pakiet w środy chodzę. Pójdę sobie tydzień później, będę miała wtedy urlop to akuratLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niecierpliwaona super że na wizycie zobaczyłas 2 serduszka:) :*Zobaczysz że wszystko będzie dobrze:)oj lekarz zalecil wizytę raz na 5 tyg:/dlatego że jest dobrze.. Ale umówiłam się za 3 bo 5 to dla mnie za dlugi okres oczekiwania byłby.. Na kolejną wizytę zabieram. Męża żeby zobaczył nasza fasolke z pięknie bijacym serduszkiem:) :*
Kat kiedy testujesz?? -
NiecierpliwaOna, gratuluję niech Dziewczynki pięknie i grzecznie rosną!
Mysiulka, coś ostatnio w tej kwestii mnie optymizm opuścił Boję się testować, bo jakoś wewnętrznie jestem przekonana, że nic z tego. To głupie, ale nachodzą mnie myśli, że nie będzie mi dane zajść w ciążę i urodzić dziecko. Nie potrafię sobie tego wyobrazić. Na dzień dzisiejszy mam same czarne wizje w tym temacie, ale na codzień z nikim o tym nie rozmawiam, chodzę uśmiechnięta, cieszę się życiem.
Choć pewnie im bliżej terminu @, tym mi znów palma odbije i będę codziennie sprawdzać, wróci nadzieja. Na razie nie mam w domu ani jednego testu, ale jak się zaopatrzę, to pewnie zacznę testować.
A jak Ty się czujesz? Jak mdłości? Ustąpiły trochę?
Ściskam mocno
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Kat rozumiem Cie:* Jak mi się nie udało w 1 cyklu po poronieniu to byłam przekonana na 100% ze mi się nie uda i czeka mnie znów długa walka.. Może te moje zwątpienie w to spowodowało że się jakoś odblokowalam i udalo:) Myśl jak najmniej a testuj w okolicach dnia spodziewanej miesiaczki:)zaoszczędzisz na testach bo kto wie może będą 2 kreseczki i nie będziesz więcej powtarzac:)
A mi narazie mdłości opuściły i mam ich bardzo malutka w ciągu dnia:)Ciesze się bo już byłam momentami bezsilna.. Jeszcze miesiąc odpoczynku a potem jak będę się czuć dobrze to zaczynam prace:) -
Chyba większość z nas miała taki moment,zwłaszcza po poronieniu,ze być może ciąża jednak nie jest nam pisana,że to poronienie to był znak i że nie dane nam będzie zostać mamąWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Kat trzymam za Ciebie mocno kciuki, organizm na pewno da Ci znać kiedy będzie gotowy co do nie ujawniania swoich emocji to ja mam dokładnie tak samo, miliard razy dziennie zastanawiam się czy wszystko jest dobrze, czy mała kropka jest zdrowa itp a na zewnątrz nic nie daje po do sobie poznać i udaje ze wszystko jest ok. Taka chyba nasza, kobieca natura ...... Mysiulka zazdroszcze- mnie mdłości nie opuszczają, przynajmniej raz dziennie wymiotuje a nie dobrze jest mi prawie cały czas, łudzę się ze w 2 trymestrze minie ale tez prawda jes ze trochę mnie uspokajają te moje objawy i jak budzę się rana to troch mi lepiej ze ciagle są ..... nie dogodzi
-
Hej! Wczoraj dostałam @, a poroniłam 7.07. W przyszłym tygodniu idę do gina. Lekarka rodzinna dała mi skierowanie na 8 podstawowych badań z krwi i ciągle myślę co jeszcze zrobić. Miłego dnia.
Gratuluję wszystkim ciężarnym. Ja mam nadzieję że jeszcze ze 2 cykle i też zaczniemy się starać zobaczę co giń powie.❤03.04.2008 Córeńka
❤02.06.2010 Synuś
❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*] -
Niecierpliwa mimo wszystko to super wieści i super wyniki Dziewczynki rozwijają się zdrowo i na pewno wszystko już będzie tylko dobrze!
Ja dopiero wracam do rzeczywistości, cały zeszły tydzień trzymały mnie mdłości tak, że tylko lezalam w łóżku... Jak przy jelitowce, serio. Na szczęście jest już dużo lepiej. W środę jadę na usg do mojego lekarza i już przebieram nogami ze stresu... -
Coś tu u nas cicho ostatnio Ja wczoraj skończyłam CLO i teraz oczekiwanie na owulację. A już mamy oboje taką chcicę, że ostatnie 3 dni pod rząd były Czuję, że się uda jak zmienię pracę, więc jestem dobrej myśli co do tego cyklu. A jeszcze dzisiaj mi się śniło, że karmię z ręki małego bociana!Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Tak spontanicznie wyszło, że jednak dziś miałam usg, a nie w środę (ze względu na późną godzinę w śr.) i dzięki Bogu wszystko jest SUPER! Dziś 8t5d, ale z usg 9t2d, maluszek znów urósł podwójnie i ma już 2,6 cm, serduszko znów przyspieszyło i bije już 181 uderzeń/min. Pięknie ruszał rączkami, aż się wzruszyłam... Wszystko idzie w dobrym kierunku... Znów krótki oddech ulgi i kolejna wizyta 22.08. I to już będzie chyba usg genetyczne.
SiSi111, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
-
Cichutko u nas:) jak sie czujecie ciezarne? Serena współczuję mdlosci jeszcze w polaczeniu z upalamu masakra, mi doskwieraja bole glowy, i tesknie za usg ktore dopieto 23, martwie sie czy z dzidzia ok. Alex ale super sen, trzeba byc dobrej mysli a najwazniesze nie nastawiaj sie negatywnie. Wiem ze w staraniach czas sie dluzy ale na kazda z nas przychodzi wkasciwy moment, niestety cierpliwosc istotna w staraniach i ciazy tez.