Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Daniela może na końcówce Maluszek przystopuje z waga MNie straszyli KUbusiem Miał mieć ponad 4,5 kg, a koniec końców miał 4100. Jeszcze w dniu porodu lekarza na porodówce zrobił USG kontrolne i spytał, czy dziecko ma być duże, bo jemu to wygląda na 4400 (tydzień przed terminem), na to położna zmacała mój brzuch z każdej strony i mówi "eee tam, 4100 - większe nie będzie" I tak sie w naszym przypadku miała techonologia do doświadczeniaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Niecierpliwa, Daniela, Sisi cieszę się, że Wasze dzieciaczki zdrowo rosną
Jak ten czas niesamowicie szybko leci! Ani się obejrzycie, a zaraz będziecie tulić Wasze skarby w ramionach.
My wróciliśmy do starań, ale nie sądzę, żeby się w tym cyklu udało. Temperatury nie mierzę, ale nie miałam w ogóle śluzu owulacyjnego. Susza jak na pustyni. Więc raczej się nie nastawiam... Ale za 1,5 tyg mam urodziny i byłoby cudownie gdyby się udało. Ogólnie psychicznie czuję się świetnie! Pierwszy raz odkąd postanowiliśmy starać się o dziecko, nie myślę obsesyjnie o ciąży, nie odliczam dni do testowania, nie wkurzam się, że nagle czas stanął w miejscu. Ostatnio dużo się dzieje, żyję chwilą, cieszę się tym co jest, nie mam czasu się użalać
Leira, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
U mnie w tym cyklu też raczej nic z tego, dzisiaj 25 dc a owu nie było. Cały czas temperatura na tym samym poziomie, flat line normalnie. Śluz był, szyjka otwarta była jakieś 3 dni temu. Ale temperatura w dole. Teraz przerwa z lekami na 2 miesiące, a później chyba Letrozol... Coraz bardziej opadam z sił dziewczyny, mimo że bardzo chcę walczyć. Jak ja przeżyję grudzień/styczeń bez ciąży? Wtedy miał być poród...Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:U mnie w tym cyklu też raczej nic z tego, dzisiaj 25 dc a owu nie było. Cały czas temperatura na tym samym poziomie, flat line normalnie. Śluz był, szyjka otwarta była jakieś 3 dni temu. Ale temperatura w dole. Teraz przerwa z lekami na 2 miesiące, a później chyba Letrozol... Coraz bardziej opadam z sił dziewczyny, mimo że bardzo chcę walczyć. Jak ja przeżyję grudzień/styczeń bez ciąży? Wtedy miał być poród...
Przeżyjesz, jak my wszystkie.
Poza tym nie wiadomo czy wtedy nie będziesz już w ciąży
EDIT: Ja też miałam termin na styczeń z pierwszej ciąży.. dokładnie miał być 11.01, ale tą datę przeżyłam z maleństwem w brzuchu, mój maluch wrócił do mnie i do Ciebie też wróciWiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2018, 17:53
-
Mam nadzieję, że tak będzie... Że w grudniu się uda zajść, zaraz za pierwszym razem z letrozolem. Bo na te 2 miesiące przerwy od leków nie liczę, nie mam naturalnie owulacji... Mam nadzieję, że moje maleństwo wróci jak najszybciej.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Alex, ja też miałam termin na grudzień, ale próbuję o tym nie myśleć. Jeszcze mamy trochę czasu, trzeba wierzyć, że się uda to zrozumiałe, że po takim czasie i nieudanych próbach opadamy z sił. Ale podniesiemy się jak zwykle!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 10:30
NiecierpliwaOna, Leira lubią tę wiadomość
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Dziewczyny, ja też byłam grudniowa. Wiem co czujecie.
Mam pytanie, może któraś z Was mi pomoże?
Jak może pamiętacie zmieniłam gina. Byłam teraz na pierwszym monitorowanym cyklu i okazało się, że jednak mam naturalną owulację. Szczerze - to byłam w wielkim szoku, bo mój poprzedni lekarz twierdził, że moje jajniki pracują tak a nie inaczej i owulacji nie mam, trzeba stymulować i tak żyłam w takim przekonaniu przez 1,5 roku... bez komentarza..
Tymczasem w tym cyklu okazało się, że jednak owulkę mam, tylko bardzo późno, bo 25-go dnia cyklu. Lekarz zlecił mi przyjmowanie luteiny aż do wystąpienia okresu. Teraz mam już 6-ty dzień po spodziewanym okresie, a 11 dzień przyjmowania luteiny, a okresu nadal brak.
I teraz moje pytanie, jak myślicie, uwzględniając czas na ewentualne zagnieżdżenie itp., mogę już robić test? czy jest jeszcze za wcześnie? I czy może znów się niepotrzebnie ekscytuję, a okres przesunął się po prostu przez lutkę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2018, 14:20
starania od 2016r. -
A ile to jest dni po owulce? Nie znam się na luteinie, ale tak normalnie to 6 dni po terminie @ spokojnie możesz sikaćWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
nien wrote:Po owulce to jest dzisiaj 11 dzień. Nie za wcześnie na testowanie?
Ja to sobie chyba muszę zapisywać te rzeczy co mi gin mówi na wizycie, bo później mi się wszystko pokręci
Ja zaczęłabym od pomiarów temperatury. Możesz normalnie mierzyć, ale rób to o stałej porze. Przy 37 st w górę jest duża szansa -
Zastanawiamy się nad imionami dla dziewczyn. Żeby nie było zbyt łatwo wymyśliłam sobie,żeby dziewczyny miały imieniny w tymbsamym dniu. W związku z tym mamy mocno ograniczoby wybór i siłą rzeczy imiona się powtarzają. Rzućcie okiem
Elżbieta i Izabela
Małgorzata i Zuzanna
Joanna i Izabela
Joanna i Aleksandra
Aleksandra i Alicja
Natalia i Julia
Joanna i Zuzanna
Maria i Magdalena
Joanna i Izabela
Maria i Małgorzata
Krolina i Gabriela
Maria i Julia
Zofia i ElizaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Kurcze ja mam z jednym problem a co dopiero Ty:) Alicja i Aleksandara ladnie a jak będą dziećmi to Ala i Ola. Ale oglnie większość zestawień ładne jedyne, ktore mi osobiście nie podchodzi to Elzbieta i Izabela. Sama narazie odpuscilam wybór imienia bo niemoge sie zdecydowac.
NEIN Co do testowania to najlepiej od dnia spodziewanj miesiaczki,nie wczesniej.
STARACZKI uda sie zobaczycie, musicie w to wierzyc chodzby to nie bylo w tym cyklu. -
Z tego całego zestawienia mi się podoba Joanna i Zuzanna, Joanna i Aleksandra, Alicja i Aleksandra Masz nie lada wyzwanie
U mnie dziewczyny raczej bez owulacji na podwójnej dawce CLO. Cały czas płaska linia temperatury, dzisiaj 27 dc. Chociaż inne objawy miałam, śluz plus szyjka, temperatura dosłownie leży. Zastanawiam się, czy brać Dupka i wywołać okres, czy cierpliwie czekać? Wiem, że przy bezowulacyjnym może się ciągnąć w nieskończoność. Jak radzicie?
To mój cudowny, płaski wykres. Jeszcze nigdy tak płaskiego nie miałam, przed stymulacją zawsze góry i doliny jak nie było owulacji.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a45fdf690b22.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2018, 10:35
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵