X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wszystkim Wam bardzo dopingujemy i trzymamy za Was kciuki. Wierzę, ze w końcu musi każda z nas stanąć przed trudnym wyborem imienia :)

nien lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2018, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, nie pochwaliłam ostatnio Twojego pokoiku dla dzieciaczków a wyszedł bardzo fajnie, więc gratuluję inwencji i zdolności :D
    Kat, nie wiem czy miałaś czy dopiero będziesz miała, ale przesyłam najserdeczniejsze życzenia urodzinowe! :) niech Ci się wiedzie, niech Ci się szczęści! :) i oczywiście, jak to na naszym forum, życzę Ci tego najpiękniejszego prezentu, o którym marzysz <3
    Sisi, ciągle pamiętam o tym Twoim "będę walczyć dopóki mnie menopauza nie dopadnie" i to dodaje sił :D
    Dziewczyny, a wiecie? teraz to jestem skołowana. Miałam odstawić lutkę, ale pomyślałam, że jeszcze się z lekarzem skonsultuję i zadzwonię czy robię słusznie. I efekt jest taki, że mój gin karze jeszcze czekać i ją przyjmować przez kolejne 10 dni i dopiero wtedy powtórzyć test, chyba że w międzyczasie przyjdzie @, to wiadomo. Więc efekt jest taki, że wracam do wyczekujących na testowanie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2018, 15:18

starania od 2016r.
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 2 października 2018, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, a co do przygód z ZUS-em, to nie wiem czego dokładnie dotyczy spór, ale może warto się skonsultować z jakimś prawnikiem zanim te odpowiedzi prześlesz? Wtedy będziesz miała pewność, że dobrze dobrałaś słowa.

starania od 2016r.
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna wrote:
    No i mam za swoje :/ Zachcialo mi się sprawiedliwości :/ Wczoraj dostałam pismo z ZUS z 12 pytaniami, na które mam odpowiedzieć. Mam im wysłac kopie wszystkich rachunków, faktur i ogólnie udowodnić, ze prowadziłam działalność. Mam firmę od 2013 roku, ale ich interesuje okes od 12.01.2015 do teraz. Firma nie jest fikcyjna, mam zdjęcia swoich realizacji, rachunki, umowy z klientami itd, ale boje się, że będą szukać dziury w całym i przeciągać to w nieskończoność :( Że doczepią się czegokolwiek :(

Niestety jest takie ryzyko. Zwłaszcza, kiedy chcesz wyciągnąć od nich pieniądze. Będą się bronić rękami i nogami jak kot przed włożeniem do wanny. Taką mamy rzeczywistość i obawiam się, że musisz się z tym liczyć. Możesz korzystać z pomocy kancelarii prawnej, ale przypuszczam, że sprawa i tak skończy się na wymianie pism i odwołań i całość będzie się ciągnąć latami. Nie piszę tego, żeby Cię zdołować, piszę to, żebyś wiedziała na co się nastawić. Do dziś mam w głowie sytuacje z człowiekiem bez nogi - inwalidą, który pobierał rentę, a ZUS co pół roku kazał mu przedstawiać zaświadczenie lekarskie i przychodzić na komisję. Była to chyba dość głośna sprawa, bo w końcu lekarz tego człowieka wystawił mu zaświadczenie o treści: "Kurwa, ucięło mu nogę i już nie odrośnie". Aczkolwiek życzę Ci powodzenia w walce z tymi wszystkimi biurwami.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zaczęłam brać dupka, odstawię i będę czekać na okres. Za długo już zwlekałam, chciałam wziąć po owulacji i tak dzisiaj 30 dc, a okresu ani objawów nie ma ;/ testować raczej nie będę, bo temperatura przez cały cykl na tym samym poziomie, więc sensu nie widzę. Chyba, że zdarzyłby się cud jakiś... ale wątpię. Chciałabym już zacząć kolejny cykl, żeby te 2 miesiące bez leków minęły szybko jak pstryknięcie.
    Cieszę się, że mam tutaj was dziewczyny bo wiecie, co teraz przechodzę w mojej głowie. I to naprawdę pomocne, że mogę się wam wygadać. Więc bardzo wam dziękuję :*

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa masz talent ☺
    U mnieznowu coś nie tak. Od ostatniej owulacji nie spada temp. mimo że @ była a nie jestem przeziębiona temperatura powinna spaść przed @ a cały czas się utrzymuje koło 37°

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Niecierpliwa masz talent ☺
    U mnieznowu coś nie tak. Od ostatniej owulacji nie spada temp. mimo że @ była a nie jestem przeziębiona temperatura powinna spaść przed @ a cały czas się utrzymuje koło 37°

Może ciąża? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję nien :) kiedyś moje marzenia się spełnią. Też sobie utrwalam w głowie słowa Sisi odnośnie walki do samego końca :) nie poddam się! Tak jak i pozostałe staraczki.
    U mnie wczoraj i dziś w 25 dc pojawił się na papierze lekko różowy śluz, dlatego dziś nie testowałam. Cykle miewałam zazwyczaj 26-dniowe, ale poprzedni trwał 28. Już mnie podbrzusze pobolewa, coś mnie kłuje po lewej stronie więc pewnie @ przyjdzie wcześniej. I dobrze, 2 pierwsze dni na przeciwbólowych i przynajmniej w sobotę nie będę zdychać :)

Nynka, może zatestuj?

Alex, ja też się cieszę, że jest to forum i takie fajne dziewczyny, które mają ten sam cel :)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 37,1° z ciekawości zrobię test ale chyba lepiej jutro z pierwszego moczu

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_ wrote:
    Już mnie podbrzusze pobolewa, coś mnie kłuje po lewej stronie więc pewnie @ przyjdzie wcześniej. I dobrze, 2 pierwsze dni na przeciwbólowych i przynajmniej w sobotę nie będę zdychać :)

Wstrzymaj się z przeciwbólowymi. Oznaki ciąży i okresu są identyczne :P

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Dzisiaj 37,1° z ciekawości zrobię test ale chyba lepiej jutro z pierwszego moczu

U mnie temperatura to był najpierwszy objaw. Test zrobiłam ok 5-6 przed spodziewanym okresem. Wyszła mała blada kreska, która teraz sobie smacznie drzema w pokoju obok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2018, 11:59

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    U mnie temperatura to był najpierwszy objaw. Test zrobiłam ok 5-6 przed spodziewanym okresem. Wyszła mała blada kreska, która teraz sobie smacznie drzema w pokoju obok :)
    Tylko że ja miałam okres więc marne szanse. Ale zrobie jutro test

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka86 wrote:
    Tylko że ja miałam okres więc marne szanse. Ale zrobie jutro test

Może miałaś dwie owulacje, albo to okres ciążowy, tzn, jesteś w ciąży a organizm jeszcze tego nie ogarnął i dlatego miałaś okres. Moja bliska koleżanka miała krwawienie w terminie menstruacji przez 3 pierwsze miesiące ciąży.

Trzymam kciuki! Oby się udało! :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tej tempce że sama sprawdziłam, u mnie 37.1 ale po połowie dnia a ro chyba liczy się z rana nie? a w pon miał być okres... Tyle że ja nie wiem jak to u mnie jest bo nie monitorowalam tego nigdy.
    Jakby to była ciąża to ja nie wiem jakim cudem bo mega uwazalismy zresztą jak te wszystkie miesiące.... I teraz nir wiem czy pyknac test czy poczekać. W sumie czuje się okresowo...No i cycki mi nie urosły więc chyba poczekam...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki jeden pomiar nie wystarczy, tj. musisz znać swoją standardową temperaturę (u mnie to jest ok. 35,5), żeby móc stwierdzić czy jest podwyższona czy nie, co więcej ten stan podwyższonej temperatury musi się utrzymywać. Jednorazowy, wyższy poziom temperatury o niczym nie świadczy. I nie ważne, o której mierzysz temperaturę, ale wszystkie pomiary muszą być mniej więcej z tej samej pory dnia.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 3 października 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też właśnie myślałam ;) ale z ciekawości zerknelam ;) trzeba wytrwale czekać ;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Tak też właśnie myślałam ;) ale z ciekawości zerknelam ;) trzeba wytrwale czekać ;)
    Ale jak @ ci się spóźnia to nie zaszkodzi zatestować

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 3 października 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 31 dc, okresu ani objawów nie widać. Za to rozkłada mnie choroba ;/ temperatura rano wzrosła ale teraz już prawie 37 mam. Także cudownie się zapowiada ;/
    Lubieswieczki poczekaj chwilę i jak się okres będzie spóźnił to testuj ;) może akurat tak uwazaliscie że wpadka ;) Nynka kciuki za test, mógł być okres i ciąża;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 3 października 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tez dołączam sie do trzymania kciuków!!!! ;)

f2wl3e5eau6eja15.png

Wysłany: 3 października 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze się wstrzymam... Zawsze od 27dc mam już plamienia a tu 30 i nic... Ale tak czuję w dole brzucha ze coś tam się dzieje. Test w razie W mam kupiony :):)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ