Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Kat_ wrote:Leira, mnie dokucza bardziej prawy, skurczybyk ciągnie razem z pachwiną (a z pachwiną mam od kilku lat przeboje, ale to podobno ucisk od krzywego kręgosłupa i krzywej miednicy). Więc wczoraj mnie dość mocno naparzał. Dzisiaj całe podbrzusze ciągnie, jakbym miała zaraz dostać okres. Ale też liczę, że taki mój urok
Wszystko jest całkowicie normalnie. Nawet Ci pisałam wyżej, żebyś nie brała przeciwbólowych bo ciąża i okres mają identyczne pierwsze symptomy Mnie w tej szczęśliwej ciąży tak rwało podbrzusze i kuło, że miałam wrażenie, że poronię. Minęło ok 7-8 tygodnia, potem zostało już tylko takie kłucie, ale bóle "menstruacyjne" totalnie odeszły.
-
Kat ten ból jest normalny zawsze tak miałam na poczatku ciąży, wazne ze jeden krok do przodu teraz tylko czekac na szczesliwy rozwoj sytuacji. Ciesze sie ze zaczyna coś sie dziac na forum moze znowu worek szczescia sie rozwiaze i niebawem dolacza kolejne kreseczki. Nein znies dzielnie ta @ i dalej działaj.
Ja dzis bylam na sprawdzeniu szyjki i jwst 3,9wiec ok.
Właśnie Leira jak Twoj Maluszek? -
Dostałam wynik bety. 153,60 mIU/ml
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 października 2018, 15:12
SiSi111, Lubieswieczki, Nynka86, alex0806, Panna_Justyna, Violet Flower, jenny88 lubią tę wiadomość
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
Dziękuję, dziękuję teraz trzymajcie mocno kciuki, żeby się nic nie spartoliło
W ogóle zerknęłam sobie na Flo, gdzie notuję terminy @ i wychodzi na to, że zaszłam w kolejną ciążę równiutko 6 miesięcy po poprzedniej nieudanej wtedy ostatni @ miałam 9 marca, a teraz 9 września. Lubię takie cyfrowe zgodności i może to głupie, ale zawsze się dopatruję różnych znaków z niebios ostatnio było tego trochę, więc wierzę z całych sił, że tym razem się uda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2018, 12:54
Hej dziewczyny Wychodzi na to po dzisiejszych pomiarach, że miałam późną owulację, ok 28 dc. Przez to, że brałam gripex temperatura w ostatnich dniach nie wzrosła mocno, ale już dzisiaj szaleję. Także najbliższe dni pokażą, czy owulka tak późno jest możliwa i może zaowocować Proszę o kciuki Chociaż nie łudzę się, bo w tym czasie było tylko 1 , mimo bardzo intensywnego tego cyklu. Normalnie parodia. To pewnie moja naturalna owulacja, bo CLO brałam od 5 do 9 dc, więc w 28 to by nie zadziałało
Lubieswieczki, Leira, Violet Flower lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ogólnie to wątpię w skuteczność tak późnej owulacji i czekam na okres raczej ale przy tak długich cyklach to już człowiekowi siły i chęci odbiera. Do tego od kilku dni jestem przeziębiona i gorączkę miałam więc też dziwne to wszystko. Zobaczymy co dalej.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny, jestem już po wizycie, ale niestety w gabinecie, w którym dziś przyjmowała moja ginka nie było usg, więc na badanie mam przyjść za tydzień w środę (teraz można by było zerknąć czy pęcherzyk odpowiada wielkością wiekowi ciąży). Ale dostałam skierowanie na betę, tsh i toxo, więc od razu pobiegłam do labo. Wieczorem powinny być wyniki. Oprócz tego z zaleceń dalej mam przyjmować acard i po długiej ale bardzo sensownej rozmowie dostałam receptę na duphaston, aczkolwiek mam się wstrzymać z zażywaniem go do usg, bo ginka chce najpierw wiedzieć, czy ciąża rozwija się prawidłowo. Jeśli jest coś nie tak, to nie ma sensu sztucznie podtrzymywać ciąży i opóźniać poronienie. Kobieta jest bardzo rzeczowa, lubię ją i cieszę się, że na nią trafiłam. Zawsze mnie uspokaja ogólnie jest przeciwna faszerowaniu się lekami, ale przyznała, że jak wszystko będzie ok to tego dupka mi zaleci, bo on działa też w wielu przypadkach jako placebo Dam znać jak tam wyniki. Na razie jestem spokojna, chociaż w labo chwilowo zalała mnie fala stresu i obaw. No nic, uzbrajam się w cierpliwość i czekam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2018, 15:51
Leira lubi tę wiadomość
Kat super, że trafiłaś na lekarkę, która ci odpowiada To rzadkość z tego co zauważyłam Czekamy razem z Tobą na wyniki
A ja melduję 36 dc, okresu jak nie było tak nie ma, tempka w górze Czekamy. Teoretycznie około 8 dpo może być.Kat_ lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵