X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, nie wymieniałam w nim jeszcze baterii. Ale wczoraj po gorącej kąpieli pokazał nieco więcej. Więc nie wiem, może już słabo łapie. Olewam, czekam na okres. Na razie ani okresowych objawów, ani ciążowych po raz pierwszy od prawie 2 lat... Dzisiaj mam zamiar się wyluzować, idziemy do znajomych, winka sobie nie odmówię. Pewnie nic z tego, owulacji nie było i nie ominie mnie 2 miesięczna przerwa. Oczywiście starań nie przerwiemy, ale pewnie owulacji nie będzie naturalnie. Myślałam żeby chociaż wspomóc się myo inozytolem przez te 2 cykle, ale nie mogę znaleźć czystego bez niczego, bez kwasu foliowego itd. Bo już biorę B complex z metylami, nie chcę dokładać więcej.

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ale masz wyzwanie teraz dwa imiona wybrać ;) Mi bardzo podobają się zestawy Małgorzata i Zuzanna, Joanna i Aleksandra, Joanna i Zuzanna, Maria i Małgorzata ;);) A jak Ty obstawiasz?

Nien, ale wiadomośc! Po takim czasie! Wow. Bardzo dobrze ze zmieniłaś lekarza... Powiedz robiłaś w końcu test czy jeszcze się wstrzymałas??

Alex, faktycznie wykres nie wygląda zachęcająco ale może szykuje Ci się mała niespodzianka? Poczekaj teraz i następne dwa miesiące na luzie a może jednak coś zaskoczy ;) i będziesz miała niespodziankę bo jednak owulka będzie jak u Nien.

U mnie termin porodu był na 15 listopada tak więc całkiem niedługo. Staram się nie myśleć o tym dniu. Może uda się być w ciąży do tego czasu a może nie. Zobaczymy. Nie chce martwić się na zapas :) I tak dalysmy wytrzymać radę dużo i jeszcze więcej przeżyjemy więc trzeba jakoś żyć;)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,

Nynka, co u Ciebie? Testowalas?

Nien, ja z tych niecierpliwych, więc pewnie na tym etapie cyklu miałabym juz kilka testów za sobą :) Trzymam kciuki, by to był dzidziuś :)

Alex, nie takie wykresy już kończyły się zielona kropką, mnie tam nic nie zdziwi.

NiecierpliwaOna, mnie najmniej podobają się Ala i Ola - nie lubię takich podobnie brzmiacych zdrobnien. A tak bardzo podobaja mi się imiona Eliza i Izabela, wiem, że z innych dat, ale dla mnie akurat fakt, że córki maja wspólny termin urodzin byłby wystarczający i dałabym im choć odrębne imieniny na przyszłość (u mnie w nie ma tradycji obchodzenia imienin w dzieciństwie). Zatem z Twojej puli albo pierwszy zestaw, albo ostatni.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 29 września 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Daniela u mnie znowu @ po terminie tym razem 2 dni dziś mam 6 dzień nowego cyklu

NiecierpliwaOna jednemu dziecku ciężko wybrać imię a ty masz podwójny dylemat

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 29 września 2018, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, z tych imion co przedstawiłaś mi właśnie najbardziej podoba się Ala i Ola. Widzisz, ile osób tyle opinii :)
    Alex, prawda jest taka że dopóki @ nie przyjdzie to szansa jest.
    A ja jeszcze nie testowałam. Dzwoniłam nawet do gina i mówił że mogłam betę zrobić nawet dzisiaj, ale tak bardzo boję się testować że stwierdziłam że pójdę w poniedziałek.

starania od 2016r.
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 30 września 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nien trzymam kciuki ;) Niecierpliwaona, wyłamie się, osobiscie najbardziej podoba się para Karolika i Gabrysia ;) na ostaniej wizycie dowiedziałam się ze łożysko jest bardzo nisko ale ze jest duża szanse ze jeszcze się podniesie, rozpoczęłam pierwsze ciążowe l4 i jakoś tak jest dziwnie bez pracy, muszę się chyba przestawić .....Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem i faktycznie się podniosło?

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka,
    U mnie w pierwszej ciąży się podniosło, ale nie pamiętam, w którym to było tygodniu.

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Leira Autorytet

Wysłany: 30 września 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka123 wrote:
    Nien trzymam kciuki ;) Niecierpliwaona, wyłamie się, osobiscie najbardziej podoba się para Karolika i Gabrysia ;) na ostaniej wizycie dowiedziałam się ze łożysko jest bardzo nisko ale ze jest duża szanse ze jeszcze się podniesie, rozpoczęłam pierwsze ciążowe l4 i jakoś tak jest dziwnie bez pracy, muszę się chyba przestawić .....Czy któraś z Was spotkała się z takim przypadkiem i faktycznie się podniosło?

Pełno jest takich wpisów na forum, to norma, potem się łożysko podnosi :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka Łożysko podobno podnosi się wraz z wzrostem ciąży. Kiedo ono samo też rośnie.

Co do naszych imion, to jak tylko się okazało, ze będą dziewczynki to Wojtuś powiedział, ze to będzie Ola i ALA. OD razu odrzuciłam ten pomysł ze wzgl.na to podobieństwo imion. Nie chciałam ich nazywać podobnie i nie planuje ich ubierać identycznie. Ale teraz już nic nie wiem :) Chciałam wspólne imieniny, bo u nas dzieci nie obchodza imienin, tylko urodziny, a z kolei w wieku dorosłym nie obchodzimy raczej urodzin, chyba że okrągłe, tylko imieniny. Dla nas w tej chwili to są Dwukropki, albo Dziewczynki i myśle, ze juz zawsze będziemy je traktować jak tandem, d;atego myślała, że skoro w dzieciństwie będą miały wspólne urodziny, to fajnie będzie w zyciu dorosłym robic też wspólne imieniny. Jeśli zdecydujemy sie na Alicje i Aleksandrę, to zamiast Dziewczynek czy Dwukrpków będzimey mieć Aluśki i tyle :)

NIe wiem. Mamy jeszcze trochę czasu :) Moi teściowie z tego zestawu też wybrali Alicja i ALeksandra a moja mama powiedziała, żebym jej w to nie mieszała, ona juz w swoim zyciu wybierała dzieciom imiona i jej wystarczy :)

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png

Wysłany: 1 października 2018, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio mieliśmy mały remont :) M. przedzielił pokój, zeby starszaki miały swój włąsny kąt. A ja zabawiłam się w malarza ściennego :)

Cały pokój pomalowaliśmy na szaro. Na ścianie nad łózkiem są gwiazdki szare, różowe i niebieskie i takie perłowe, które w dzień się mienią od słońca. Tą samą perłową farba pomalowałam księżyc, gwiazdki i okna na drugiej ścianie, a dodatkowo pół księżyca, część gwaizdek i niektóre okna są pomalowane farbą fluorescencyjną (na zdj nie widac dobrze tego efektu) Samo miasto jest pomalowane najpierw farba magnetyczną, a na to tablicową. Wiem, że są farby 2w1 - magnetyczno-tablicowe, ale są tylko w kolorze czarnym, a ja nie chciałam czarnego.

Cały pokój malowałam przez tydzień :) Tyle zabawy z każda gwiazdką, z oklejaniem okien, miasta itd. Zresztą z samym czasem wyczekiwania między malowaniem jednej i drugiej warstwy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/77ff5f0e4456.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/413e56712edd.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c734d2ab5bf.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/260ade52bcf0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/95a1ce115814.jpg

Kat_, nien lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Niecieriwaona rozumiem twoj dylemat ja nie mam wybranego imienia dla jednej a co dopiero dwa na raz. Wszytkie imiona ktore podobaja mi sie dla dziewczynek sa w bliskiej rodzinie miedzy innymi Ola i Ala. Maz wybral Gabrilela ale nie jestem przekonana, po glowie krąży Lena, Ewa, Ania.
    Super ten pokoik,sama tez musze poszukac inspiracji i ogolnie nie mam jeszcze nic, nawet jednego spioszka a co dopiero konkretne zakupy typu wozek, fotelik. Troche sie do tej pory balam cokolwiek szukac i planowac. Twoje dzieci to musza miec wesoło razem, bardzo bym chciała miec większą gromadke ale nie wiwm czy sie wyrobie bo latek sie nie oszuka a i zaplanowac nic nie można. Jak sie wogole czujesz? Małe kopia? Kiedy wizyta? Ja teraz mam ten fajny czas ciazy,brzuszek zaokraglony, samopoczucie dobre i nalepsze sa wieczory gdy Mala sie rozpycha, ale i w ciagu dnia czasem mmnie zaskoczy kopem. Ja mam wizyte 18 a teraz w czwartek na chwile mam podjechac sprawdzic szyjke.

❤❤❤
    m5kxvau.png

Wysłany: 1 października 2018, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa, ja też pokój dla dziecka będę malować na szaro a później kupię jakieś naklejki ozdobne ;) też myślałam o gwiazdkach ale później znalazłam tyle wzorów że będzie ciężki wybór ;)
    Pięknie to wszystko zrobiłaś ;) Dzieci będą zadowolone ;) Ja niestety talentów malarskich nie mam więc poratuje się naklejkami ;)

Sisi ja jestem nosicielka imienia Ewa i jestem zadowolona ;) Lena jest bardzo ładne dla małej dziewczynki, ale dla dorosłej kobiety??

Niecierpliwa, wspólne święto/ urodziny fajna sprawa. Ale nie zawsze ;) Moi rodzice zmienili zdanie co do mojego imienia zaraz po porodzie. Jestem z wigilii więc mam trzy święta w jeden dzień ;)

A jak nasze testerki? Nien, Alex? Coś wiadomo? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 16:36

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaOna, może być tak, że siostry będą nierozlaczne, ale to jednak indywidualności. A jeśli będą mieszkały daleko od Was, w różnych miejscach lub zwyczajnie nie będą chciały wspólnej imprezy, to może będziecie stawiani przed dylematem, kogo odwiedzić.

Pokoik pomysłowy. Bardzo mi się podoba :) U nas starsze mają urządzony, a maluch póki co będzie z nami w sypialni. Docelowo chciałabym pójść na większe lokum, ale pewnie na jakiś czas przeniesiemy się później do salonu. Zobaczymy.

Sisi, zazdroszczę dobrego samopoczucia. U mnie niestety słabo. Źle się czuję i nie mam w ogóle energii.

To kto teraz testuje?

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 1 października 2018, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie testuję, cały czas płaski wykres. Ani objawów ciążowych, ani owulacyjnych nie było w tym cyklu. Dzisiaj 29 dc, okresu nie ma, brzuch nie boli. Poczekam jeszcze ze 2 dni i wywołam okres dupkiem chyba, nie wiem co robić. Ja na razie się rzuciłam w wir pracy i jakoś w ciągu dnia o tym nie myślę. Ale chciałabym, żeby te 2 cykle bez leków szybko zleciały i zaczniemy starania z letrozolem ;)
    Zazdroszczę wam dziewczyny... Wybieranie imion, malowanie pokoju. U nas miała być Laura, Łucja albo Igor. Od lat mam takie imiona wymyślone :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 1 października 2018, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jak zwykle, czyli nic. Beta ujemna. A okresu dalej brak. Jutro odstawiam luteinę, może @ przyjdzie.
    Nie poddaje się. Od października mam startować z leczeniem, więc jestem pełna nadziei :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2018, 21:30

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

starania od 2016r.

Wysłany: 2 października 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od przyszłego tygodnia miałam zacząć działać.... Ale jak na złość okres mial być wczoraj i dupa... Wszystko się poprzestawia:/
    Przykro mi dziewczyny że tym razem się nie udało... :(

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ja od przyszłego tygodnia miałam zacząć działać.... Ale jak na złość okres mial być wczoraj i dupa... Wszystko się poprzestawia:/
    Przykro mi dziewczyny że tym razem się nie udało... :(

Działać i tak możecie, toż plemniki żyją do 7 dni w ciele kobiety, mały poślizg to nie problem ;)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, ja mam termin @ najwcześniej na piątek, więc na pewno wkrótce zatestuję. W sobotę wyprawiam imprezę z okazji moich 30 urodzin... :D muszę wiedzieć czy mogę się napić ;) wątpię bardzo w ten cykl, do tego nie wierzę, że mógłby mi się przytrafić taki cudowny prezent urodzinowy. No ale sprawdzić muszę, żeby nie robić głupstw. Może w piątek nawet beta dla 100% potwierdzenia

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 2 października 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny naprawdę was tu rozumiemy i tez czekamy na dobre wiesci, za kazdym razem gdy piszecie ze nic z tego to przypominaja mi sie moje smutki przed ta ciaza. Ale my nie pozwolimy wam odpuscic, przed ta ciaza powtarzalam sobie ze dopóki menopauza mnie nie dopadnie to bede wierzyc, czekać i sie starac.

Leira, Kat_, nien lubią tę wiadomość

❤❤❤
    m5kxvau.png

Wysłany: 2 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mam za swoje :/ Zachcialo mi się sprawiedliwości :/ Wczoraj dostałam pismo z ZUS z 12 pytaniami, na które mam odpowiedzieć. Mam im wysłac kopie wszystkich rachunków, faktur i ogólnie udowodnić, ze prowadziłam działalność. Mam firmę od 2013 roku, ale ich interesuje okes od 12.01.2015 do teraz. Firma nie jest fikcyjna, mam zdjęcia swoich realizacji, rachunki, umowy z klientami itd, ale boje się, że będą szukać dziury w całym i przeciągać to w nieskończoność :( Że doczepią się czegokolwiek :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ