Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Leira wrote:Daniela, Ty już 32 tydzień?
Kiedy to minęło?
Leira, pojęcia nie mam. Ciągle żyłam w biegu, dużo się w międzyczasie działo i raptem okazało się, że pora zacząć torbę do szpitala pakowaćLeira lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
tez ostatnio myślałam o Martuli78, może sie odezwie do nas niebawem.
ale paskudna pogoda, leże pod kocem od rana i pije ciepła herbatekę. mam wrażenie ze w ostatnich dniach badzo zmienia sie moje ciało, wcześniej brzuch był tylko z przodu teraz zrobiły mi sie boczki:) -
Modlę się w tej ciąży do Św. Rity... wstyd przyznać, bo nie jestem zbyt religijna, ale jak to mawiają "jak trwoga to do Boga". Pomodliłam się też za Martulę jak tylko zaczynam modlitwę to ryczę jak bóbr...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 14:58
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
@Nien jaką masz dawkę ENCORTON? Dobrze rozumiem , że będziesz brała od owulacji do testu? Jeśli test pozywtyny to dalej a negatywny odstawiasz i czekasz do koeljnej owulacji?
Dopytuje bo w tym cyklu też zaczniemy starania z encortonem
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna, to jest mój pierwszy cykl z tym lekiem i zaczynam od bardzo małej dawki bo 2,5 mg (połowa tabletki)co rano i dokładnie tak jak piszesz - od owulacji do okresu. Jak przyjdzie @ mam odstawić, a jeśli nie przyjdzie to biorę dalej plus dostanę leki na krzepliwość. A Tobie jaką dawkę zapisał?starania od 2016r.
-
Hej dziewczyny. Mnie coś dzisiaj brzuch pobolewa, może od siedzenia cały dzień w jednej pozycji przy biurku. Poprzednio w ciąży bolało mnie od samego początku więc może dopiero teraz zacznie.
Ogólnie to mnie straszna senność ogarnia, niezależnie od pory dnia. Mam nadzieję że jakoś do wizyty wytrzymam i nie będę się stresować
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nien wrote:Panna_Justyna, to jest mój pierwszy cykl z tym lekiem i zaczynam od bardzo małej dawki bo 2,5 mg (połowa tabletki)co rano i dokładnie tak jak piszesz - od owulacji do okresu. Jak przyjdzie @ mam odstawić, a jeśli nie przyjdzie to biorę dalej plus dostanę leki na krzepliwość. A Tobie jaką dawkę zapisał?
Ja dostałam 5mg ale dużo czytałam na ten temat i myślę że spróbuję pierwszy cykl z dawką 2,5; ewentualnie w kolejnej próbie będę brała 5 lub jeśli test pozytywny to też podniosę do 5. Z nieba mi spadlas z Twoja wiadomością o dawkowaniu bo ja zapomniałam spytać lekarkę i nie wiedziałam czy brać cały cykl czy od owulacji ale na forach znalalazlam , że biorą od owulacji i teraz Ty mi to potwierdzilas
Ja będę brała od pierwszego dnia cyklu też castagnus - podobno zwiększa szanse i produkcję sluzu, lekarka mi go poleciła. Dodatkowo żel conceive plus. W poprzedniej ciąży po półrocznych staraniach, pomógł w pierwszym cyklu stosowania. No i teraz jeszcze wiesiołek włącze także turbo zestaw + standardowo Acard i flegamine w okolicach owulacji dla mnie i dla męża bo mu lepkość 5 wyszła
Nien, a jaka jest Twoja historia? W którym tygodniu straciłaś dzieciątko? I kiedy? Znacie możliwa przyczynę?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 16:39
nien lubi tę wiadomość
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Panna_Justyna, cieszę się że mogłam pomoc chociaż uważam że co do dawkowania leków na receptę to najlepiej bezpośrednio zapytać lekarza który Cię prowadzi. Ale widzę, że zestaw wspomagaczy jest słuszny, więc musi się udać kiedy będziesz miała owulację?
Też, jeśli mi ten cykl nie wyjdzie, mam zamiar brać wiesiołka no i ciekawie wygląda ten castagnus, o którym piszesz
Moja historia jest taka że poroniłam w kwietniu, pierwszego dnia ósmego tygodnia, ale ponoć obumarcie było już k. 5 tygodnia. W międzyczasie zmieniłam lekarza, poroniłam badania i dopiero teraz zaczynam tak naprawdę na nowo starania. Przyczyną był pewnie zespół antyfosfolipidowy, czyli immunologia. U nas jest ten czynnik żeński, u męża jest wszystko ok.
A u Was długo trwają starania? Znacie przyczynę?starania od 2016r. -
Nien, ja mam w stopce, jestem po dwóch ciążach obumarłych, bez żadnych objawów. W drugiej miałam heparynę w dawce 0,4 i Acard ale nie pomogło. Miałam zrobiona masę badań i wyszły dwie mutacje, zastrzyki miały pomoc. Teraz nadzieja jest w heparynie 0,8 i encortonie. Gdy zajde w ciążę pewnie dostanę większą dawkę niż 5 bo wyszło mi dodatnie Ana. Zaczynamy starania od najbliższego cyklu, który zacznie się pewnie jutro
Trzymam mocno kciuki by już ten cykl był dla Was szczęśliwy, ENCORTON podobno potrafi zdziałać cudaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 17:18
nien lubi tę wiadomość
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Alex to jest czas dla Ciebie wypoczywaj ile trzeba będzie dobrze Jak brzuch?
Nien oby teraz się udało Trzymam kciuki
Panna Justyna z taką obstawiasz musi być teraz dobrze daj znać jak tam
Violet, Kat jak się czujecie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2018, 19:07