X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki z tymi szansami na poczęcie to jest tak jak dziewczyny piszą. Mój ginekolog też tak mi to przedstawiał, że z jego praktyki wynika że średnio zdrowym parom zajmuje to do 6 cykli.
    Z własnego doświadczenia Ci powiem, że mi za każdym razem udawało się zajść w ciążę w 4 cyklu starań. Nie wiem z czego to wynika. Może jakaś moja szczęśliwa liczba ta 4 :)
    Ale rozumiem Twoje rozczarowanie, skoro udało się raz w 1, pewnie liczylabym na to samo w kolejnym. Tak więc jestem pewna że jest wszystko ok z Wami, tylko na, spokojnie - po prostu potrzeba, więcej czasu :)
    Co do częstotliwosci, w pierwszym i drugim cyklu też robiliśmy to codziennie, czasem po dwa razy. Natomiast w szczęśliwym cyklu spróbowałam metody co drugi dzień i zadziałało :)
    Tak więc obstawiam że do końca roku, dowiesz się że jesteś w ciąży! :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Opisz dokładnie sytuację ze "złym wynikiem PAPPA" i napisz więcej o przyrostach dziecka.
    Leira, pappa zd 1:136,usg bylo ok natomiast biochemia wszystko zepsula. Nifty wyszedl dobrze więc nie zgodzilam sie na amnio. W tym 12tc wielkość dziecka byla zgodna z wiekiem ciąży. W 19 tygodniu dziecko o tydzień za małe, a w 22tyg juz o 2tygodnie i dysproporcja dlugosci kosci dlugich :-( W poniedziałek mam kolejne usg i umieram ze strachu :-(

Aniołki 8tc 2016 i 6tc 2017
    Kochana Kruszynka - hipotrofia 2019
  • Leira Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Leira, pappa zd 1:136,usg bylo ok natomiast biochemia wszystko zepsula. Nifty wyszedl dobrze więc nie zgodzilam sie na amnio. W tym 12tc wielkość dziecka byla zgodna z wiekiem ciąży. W 19 tygodniu dziecko o tydzień za małe, a w 22tyg juz o 2tygodnie i dysproporcja dlugosci kosci dlugich :-( W poniedziałek mam kolejne usg i umieram ze strachu :-(

PAPP-A to już możesz do śmieci wyrzucić ;)

Jak USG wyszło dobrze, to nie ma co się rozstrząsać nad PAPP-A bo USG dotyczy tego jednego, konkretnego malucha w Twoim brzuchu, a PAPP-A określa całościowo twoje "szanse" na urodzenie zdrowego dziecka, w tym przypadku PAPP-A mówi o tym, że statystycznie jedno, na urodzone przez Ciebie, 136 dzieci będzie mieć ZD, a USG mówi, że dziecko, które masz w brzuchu nie jest tym jednym na 136 ;) Zresztą - NIFTY to potwierdziły ;)

Co do wielkości dziecka, to wiem, że rozbieżność do 2 tygodni jest naturalna. Czy USG z 19 i 22 tygodnia były robione na tym samym USG? Bo jeśli nie to nie można porównywać, a jeśli tak, to trzeba się jeszcze skonsultować z innym lekarzem. Jeżeli zaś faktycznie coś zaburza prawidłowy rozwój dziecka, a lekarze rozkładają ręce to jedyne co mogę Ci poradzić to wizyta u naturopaty. W googlach na pewno znajdziesz specjalistów naturopatii w swoim mieście. Wiele problemów da się w organizmie wyeliminować bez używania leków.

Migotka83 lubi tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, nie pomyslalam o tym... Te usg byly na innych sprzetach, ale w międzyczasie mialam jeszcze jedno prywatne usg i tam tez 2 tyg roznicy, a nóżki i rączki nawet 3 tyg... Lekarze każą tylko obserwować, bo teraz nic sie nie da zrobic :-(

• Leira Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka83 wrote:
    Ciekawe, nie pomyslalam o tym... Te usg byly na innych sprzetach, ale w międzyczasie mialam jeszcze jedno prywatne usg i tam tez 2 tyg roznicy, a nóżki i rączki nawet 3 tyg... Lekarze każą tylko obserwować, bo teraz nic sie nie da zrobic :-(

Kolejne USG wykonaj w miejscu gdzie już byłaś w 22 tygodniu, żeby mieć porównanie na tym samym sprzęcie, bo inaczej to można sobie gdybać.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Migotka83 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie da rady... To bylo echo serca i tam szybko sie nie dostane ;-) Jestem umowiona w szpitalu i obym tam nie zostala bo szyjka sie skraca, a od wczoraj cos czuje za bardzo ten brzuch mimo ze malutki.

• ewa22062005 Przyjaciółka

Wysłany: 2 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niniacz wrote:
    3 tygodnie temu dowiedziałam się  że mojej córeczce przestało bić serduszsko:(
    16tyg. złapałam ją na rękę w szpitalu przed łyzeczkowaniem. była taka piękna...
    zrobiliśmy jej pogrzeb. i co teraz? jedna wielka pustka...

Witaj...:( :( :(
    Przykro mi ,że tak to się zakończyło...:( Musisz być silna, nie poddawać się, to nie Twoja wina,,czasem tak się właśnie dzieję...
    Każda z nas straciła dzieciątko i doskonale rozumiemy co czujesz...czas leczy rany ale nigdy nie da się zapomnieć...
    Przed Tobą kolejne dni, tygodnie ,miesiące- nie poddawaj się i walcz dalej...:)
    Zobaczysz jak czas szybko minie i zaczniesz kolejne starania:)
    Tego Ci życzę :)

eva22062005
    Mój aniołek...11 tydz [*]- 03.10.2018

Wysłany: 2 listopada 2018, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Niniacz, przykro mi bardzo. Teraz trzeba wziąć się w garść i działać dalej. Pustka już zostanie ale z czasem będzie mniej bolesna. Trzymaj się mocno!

Ewa, tak, niestety miesiączka, niie spodziewałam się tego. Ostatnio udało nam się za pierwszym razem. Teraz dzialalismy od początku, miałam nawet plamienia i myślałam że to implantacyjne. Zastanawiam się ciągle co mogło pójść nie tak. Stary też się podlamal i on już chce iść się badać. Sama nie wiem co teraz robić..
    U mnie na usg wskazywało że wszystko jest dobrze. Na pewno będziemy od następnego cyklu dałaac dalej. Ale myślę co tu jeszcze zrobić..
    Już nawet zastanawialiśmy się czy nie za często serduszkowalismy :D
    Staram się teraz jakoś odpedzic myśli o ciąży, bo za bardzo mnie to dotyka.

Alex ja nie poszłam na cmentarz na mszę, poszłam później po południu na groby, żeby nie mijac wszystkich ludzi... Chociaż i tak było ich pełno... Wszyscy z wózkami

Kochana przykro mi a tak miałam nadzieję, że wam się udało...:( szkoda :( :( :(
    Myśle ,że za wczesnie się martwisz ,że się nie udało...może to ze stresu, a może owulacja była wcześniej niż zawsze...
    wiesz tak się zdarza...ja też się stresuje bo niedługo zaczynamy serduszkować mimo ,że powinnam odczekać..liczę się z tym ,że mogę się rozczarować..ale czuję ,że chcę i muszę...najważniejsze jest to czego pragniemy :)
    Częstotliwośc serduszkowania myśle ,że nie ma znaczenia...ja mam zawsze obrany sposób ,że zaczynam w pierwszy dzień kiedy widzę śluz płodny( ale nie wiem czy to owu) i tak lecimy co drugi dzień...trafiło za pierwszym razem a teraz nie wiem jak będzie...bóg jeden wie ,kiedy nadejdzie ten szczególny moment..nie poddawaj się myśl ,że będzie ok....
    :) :) :)

eva22062005
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violet Flower wrote:
    Kat mdłości mi się zaczęły... Jakoś wyjątkowo szybko tym razem. Już od paru dni się męczę. Zero przyjemności z jedzenia, na nic nie nam ochoty, wciskamy w siebie jedzenie na siłę bo mi wszystko stoi w gardle dosłownie.
    Poza tym wrażliwe na dotyk piersi i zmęczenie wraz z sennością na zmianę.

A jak u Ciebie? Kiedy masz kolejną wizytę?
    Ja sie cały czas zastanawiam czy już bije to serce, czy zobaczę na wizycie tego 12.11...

Violet, mnie też nadal męczą mdłości i również nie mam na nic smaku, ale mam takie ssanie w żoładku, że jak tylko otworze rano oczy to muszę zaraz coś wszamać, dlatego trzymam bułki na stoliku nocnym przy łóżku ;) jeśli chodzi o wizytę to idę w poniedziałek po skierowanie na te wszystkie potrzebne badania przed 10 tyg. Co do usg to nie wiem kiedy powinnam się wybrać, wiadomo, chciałabym jak najszybciej podejrzeć jak tam fasolka rośnie, ale też nie ma co przesadzać z podglądaniem. Zapytam doktorki kiedy najlepiej pójść.

Oby Ci zleciało do wizyty ;*

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niniacz bardzo mi przykro że straciłaś córeczkę :(
    Migotka musisz myśleć pozytywnie stres nie wpływa dobrze na maleństwo różnice pewnie wynikają z tego że to nie ten sam sprzęt mój najstarszy syn na podobnym etapie też był o ponad tydzień do tyłu a potem w 41/42 tydzień urodził się zdrowy chłop 4,460kg i 58cm napewno co musisz to słuchać lekarzy

Migotka83 lubi tę wiadomość

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 3 listopada 2018, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niniacz wrote:
    3 tygodnie temu dowiedziałam się  że mojej córeczce przestało bić serduszsko:(
    16tyg. złapałam ją na rękę w szpitalu przed łyzeczkowaniem. była taka piękna...
    zrobiliśmy jej pogrzeb. i co teraz? jedna wielka pustka...
    Kochana bardzo współczuję. Ja przyjechałam do szpitala to mój synek jeszcze żył. Serduszko biło, ale był już ustawiony glówkowo i prawie nie miał wód. Do teraz mam wyrzuty że to moja wina. Pustka w sercu jest i będzie na zawsze...

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]

Wysłany: 4 listopada 2018, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onana36...bardzo współczuję...to musiało być bardzo przykre :( ale niepotrzebnie się obwiniasz...nie mamy wpływu na to co się stanie...niestety :( :(
    życzę powodzenie i ściskam :)

eva22062005
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) Mam nadzieję że następnym razem się uda :) Teraz pozostaje się delektować grzanym winkiem póki można :) Bardzo bym chciała żeby w następnym cyklu się udało... Bo inaczej ciężko będzie widząc się z ciężarnymi koleżankami, myślałam że mnie to ominie...Ale nie mogę znieść tego widoku...:/

Przeszukalam kilka ostatnich stron ale nie znalazłam. Pisalyscie coś o stosowaniu olejku z wiesiołka chyba nie? Tak myślę żeby w tym cyklu też zacząć.. Powiedzcie mi jak go stosujecie i jaki kupić bo widziałam że są też jakieś suplementy i nie wiem co wybrać ;)

Jak się czują nasze ciężarne i oczywiście staraczki? Nien? Testowałas? Jak u Ciebie? :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na razie tylko nieziemski seks ;) korzystamy ile wlezie. W piątek w nocy było, później nad ranem znowu i dzisiaj wieczorem ;) chyba się za sobą stesknilismy bo doznania cudowne ;) I mamy zamiar tak samo korzystać w grudniu kiedy będziemy mogli się starać bez gumki. Tak więc u mnie tyle nowego jeśli chodzi o ciało ;)
    Co do ducha to postanowiłam wrócić do pisania pamiętnika ale tak że zdwojoną siłą. Żeby te emocje i smutki gdzieś ulokować.

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj pamietam te czasy.... 2-3 razy w nocy... och.... kiedy to było... A teraz! Matka Polka, rutyna małżeńska w pełnym wydaniu... ech... Trzeba coś z tym zrobić.. Tylko nie wiem jeszcze kiedy :) Jak Twixy na studia pójdą :D

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 5 listopada 2018, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, nie testowałam bo @ przyszła w sobotę.
    Ogólnie muszę zrobić sobie detoks od forum i od tego wszystkiego, dlatego podejrzewam że nie będę się udzielać i zaglądać tutaj w najbliższym czasie. Chcę skupić się na leczeniu i na życiu.
    W piątek pokłóciliśmy się ostro z mężem. Jak zawsze spokojny i opanowany, tak wykrzyczał mi wtedy parę rzeczy. Już w zasadzie w czwartek, dzień przed spodziewaną @, widziałam po sobie, że zachowuję się inaczej. Nastrój miałam wisielczy, przestałam się odzywać. To napięcie przed rozstrzygnięciem, czy dostanę @ czy może jednak się udało było tak duże, że w sumie czułam je nawet fizycznie (nie wiem czy rozumiecie co mam na myśli). Później po rozmowie z mężem doszłam do wniosku, że rzeczywiście przeginam i co gorsza - nie bardzo potrafię sobie poradzić z tym uczuciem, które towarzyszy mi przy staraniach i oczekiwaniu na wynik. Te ponad dwa lata to dla mnie już cała wieczność. Dopada mnie jakaś panika. Niepłodność to straszne cholerstwo.
    Muszę sobie poukładać wszystko w głowie i zacząć żyć też czym innym niż starania, których oczywiście nie zamierzam odpuszczać, ale muszę skupić się teraz na sobie. Mój ginek mówi, że najlepszym psychologiem jest w pierwszej kolejności mąż a później lekarz, więc najpierw lekka podbudowa relacji z mężem i z samą sobą.
    Poplątane to wszystko co piszę - wiem, ale mam nadzieję, że mnie zrozumiecie. Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę powodzenia :* :)

NiecierpliwaOna, Kat_, SiSi111, ewa22062005 lubią tę wiadomość

starania od 2016r.

Wysłany: 5 listopada 2018, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nien powodzenia... trzymam za Ciebie kciuki. Poukłądaj sobie wszystko jak trzeba

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex i prawidłowo! Super podejście :) ja już nie pamiętam kiedy się kochaliśmy. Odkąd się dowiedziałam, że jestem w ciąży to mamy przerwę, oboje się boimy... No i ja mam jakieś słabe libido. Oby się to zmieniło w drugim trymestrze ;)

Ale dziś byłam u mojej ginki rozeznać się kiedy i jakie badania mam zrobić w najbliższym czasie i zaproponowała, żebyśmy na szybko podejrzały dzidziusia i sprawdziły czy bije serduszko. Ma w gabinecie takie awaryjne usg bez drukarki. I wszystko jest super, mówi, że "klocuszek" ( :D ) ładnie rośnie, serduszko też pięknie biło. Także jestem trochę spokojniejsza :)

nien, pewnie że rozumiemy. Trzymaj się mocno i walcz! Wierzę, że odzyskasz równowagę i że się wkrótce uda. Życzę Ci tego z całego serca.

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Nynka86 Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nien oczywiście że rozumiemy
    Mnie chyba rozbiera, boli gardło, głowa a na dodatek w niedzielę byliśmy na grzybach i oprucz grzybów z lasu kleszcza przywiozłam... mam nadzieję że nie dostanę jakiegoś cholerstwa...

Pawełek 21.08.2008
    Dominiś 24.03.2010
    Karolinka 11.12.2014
    Aniołek Urszulka 26.06 2018 [*]
    bl9czbmhgswa7kra.png
    Dorotka 08.08.2019

Wysłany: 5 listopada 2018, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nynka Nie dostałas antybiotyku profilaktycznie? U nas w przychodni to standard, nie wiem czy tak jest w całej Polsce

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
‹‹ 183 184 185 186 187 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ