Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
xgirl, wg mnie super przyrost. W końcu odstęp między badaniami wynosi tylko 1 dzień
Niecierpliwa, ale piękny brzusio! Faktycznie maluchy zajmują już trochę miejsca. Współczuję dolegliwości, ale mam nadzieję, że trochę ustąpią. Trzymaj się z tymi dziewczynami
I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
NiecierpliwaOna cudny brzuch, az mi sie lezka zakrecila
Wczesniej mialam przyrosty ponad 200% a teraz to tylko 73%.. wg kalkulatora wszystko ok ale wg mnie mogloby byc wiecejWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 13:46
-
X girl przyrost jest ok:) nie martw się na zapas:)
NiecierpliwaOna cudny brzuszek. Dolegliwości współczuję. Może faktycznie podwójny ciężar robi swoje.
Lubieswieczki pytałaś o olej z wiesiołka. Ja zamawiałam przez internet że Swansona olej z wiesiołka dwuletniego (Primose Oil), jakoś tak się nazywał. Także polecam
A u mnie dziewczyny niepewność czy wszystko ok.
Do wizyty jeszcze 6 dni, idę 12.11 w poniedziałek do gina. I tak się zastanawiam czy będzie to serce i czy wszystko w porządku. Do wczoraj męczyły mnie mdłości.
Dziś jakby trochę lepiej. Chciałabym już ten poniedziałek, bo to czekanie jest najgorsze... -
Xgirl przyrost jest super, na tym etapie już nie musi się poddając w 2 dni, a czasem dopiero w 3. A Ty masz 1 dzień więc jest spoko. Dzidzia się rozwija więc odetchnij i już nie badaj bety.
Violet na pewno będzie wszystko dobrze;)Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Kropka oby było dobrze i przy następnych usg wszystko zniknęło. Trzymam kciuki mocno
Kat, dzięki, oby się spełniło to niedługo
Niecierpliwa piękny brzuszek!
Xgirl przyrost bardzo ładny, po jednym dniu nie ma co narzekać Nie denerwuj się, i spokojnie czekaj na wizytę
Violet, dzięki, głupie pytanie ale rozumiem że go pijesz tak? -
Lubieswieczki wrote:Kropka oby było dobrze i przy następnych usg wszystko zniknęło. Trzymam kciuki mocno
Kat, dzięki, oby się spełniło to niedługo
Niecierpliwa piękny brzuszek!
Xgirl przyrost bardzo ładny, po jednym dniu nie ma co narzekać Nie denerwuj się, i spokojnie czekaj na wizytę
Violet, dzięki, głupie pytanie ale rozumiem że go pijesz tak? -
Kropka, przepraszam że pytam, nie chcesz to nie odpowiadaj, oczywiście wierzę że to się nie stanie i mocno trzymam kciuki..
Może już pisałaś a gdzieś mi umknęło ale chyba nie.
Jakie są konsekwencje dla Twojego dzieciaczka...?
Konsultowalas to z innymi lekarzami? Co mówią? -
Lubieswoeczki- opcje są 3: zmiana może zniknąć (w to chcemy wierzyć), może pozostać taka jaka jest (wtedy będą potrzebne badania po narodzinach i na ichnpodstawie lekarze podejmą decyzje czy trzeba interweniować i jak szybko) i najgorsza opcja ze będzie się powiększać (może zacząć uciskać na inne narządy, zagrozić prawidłowemu rozwojowi, spowodować obrzęk,zachamowaniu wzrost), póki co widziało mnie 2 lekarzy, obaj zalecili aby przez najbliższe tygodnie obserwować i wtedy będą podejmować decyzje co dalej. Zastanawiałam się nad konsultacja w innym mieście na własna rękę ale rozsądek i mąż mowia ze póki co trzeba czekać i zaufać mądrzejszym.....
-
Dziewczyny Kochane,
Przepraszam, że Was ostatnio zaniedbalam, ale odpadam z sił, w dodatku dzieci miały ostatnio wolne od przedszkola, więc byłam mocno nimi zaabsorbowana.
Starałam się podczytywac, ale do końca na bieżąco nie jestem. Zamierzam nadrobić.
Alex, bardzo mi przykro, że tak się to potoczyło i że tym razem się nie udało. Dobre w tym wszystkim jest to, że udało Ci się uniknąć lyzeczkowania, a przede wszystkim Twoje nastawienie. Trzymam za Was mocno kciuki.
Kropka, przykro mi, że macie takie zmartwienia w ciąży. Oby spełniła się opcja nr 1 i zmiana zniknęła.
NiecierpliwaOna - pięknie wyglądasz Jakoś podobnie sobie Ciebie wyobrażałam. Brzuszek cudny.
Violet, czekam z niecierpliwością na Twoja wizytę, wierzę, że będzie serduszko.
U mnie ok. Miałam dziś wizytę, młode 2518g, szyjka skrocila się do 26mm, ale jestem przekonana, że tyle pociągnie, ile trzeba.
Tyle ode mnie, wybaczcie, jeśli pominęlam jakieś tematy, postaram się nadgonic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 20:30
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela super rośnie Twój maluszek
Kropka trzymam kciuki, by ta zmiana całkowicie zniknęła, byś się nie musiała martwić. Na pewno to nic groźnego i pewnie tak będzie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 21:56
kropka123 lubi tę wiadomość
-
Kropka kurcze, oby to była ta pierwsza opcja i szybko to znikło, wierzę że tak będzie
Poczekaj na rozwój wydarzeń i jeśli będzie taka potrzeba to wtedy skonsultujesz to z kimś jeszcze. Ale na pewno nie będzie takiej potrzeby
Daniela, masz już co nosić Maluszek już duży Już ostatnia posta i będziecie razem
Któraś wizytowala? Testowała? Jakieś nowościWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2018, 17:17
-
Kropka napewno będzie dobrze ale w do porodu wybierz szpital z najwyższym stopniem referencyjności wtedy będziesz spokojniejsza że w razie czego pomogą maleństwu odrazu po porodzie
-
U mnie nowości z wynikami. Homocysteinę ostatnio miałam 10, a b12 około 500. TSH 1,89 więc spadło. I kwas foliowy też spoko, bo spadał z 40, później 19 i teraz 14. Tylko czemu ta B12 tak w kosmosie, skoro biorę metyle? Niby na necie czytałam, że nadmiar b12 nie jest szkodliwy i jest związany z dietą oraz suplementacją. Ale czemu homocysteina wzrosła, mimo suplementacji samymi metylami? Może muszę zmienić complex?
Homocysteina 11,6 umol/l[5,1-15,4]~;
Witamina B 12 943 pg/mL[211-911]H;
Kwas foliowy 14,40 ng/mL[4,6-18,7]~;
TSH 1,533 uIU/ml[0,38-5,33]~;
FT3 3,69 pg/mL[2,5-4,3]~;
FT4 0,95 ng/mL[0,65-1,48]~;Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ale się tu cisza zrobiła!
Kropka, wierzę, że ta zmiana zniknie mam nadzieję, że jak najszybciej się to wyjaśni i będziesz mogła spać spokojnie.
Alex, niestety nie pomogę, nie miałam nigdy z tym styczności.
Ja dzisiaj zaliczyłam pierwszego bełta. Ewidentnie mycie zębów mi szkodzi
Wczoraj byłam pobrać krew na różne badania przed 10 tygodniem i wyszła mi póki co anemia. Ale z tym zawsze miałam problem, więc do ogarnięcia.
A co u Was?
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018) -
U mnie nic dobrego. Powtórzyłam dziś d dimery z ciekawości (czy mi spadły po heparynie) i niestety urosły jeszcze bardziej. Aż do mnie z laboratorium zadzwonili i zalecali konsultację z lekarzem.
Siedzę cała zestresowana w pracy, wizyta u mojego gina dopiero w poniedziałek. Szukam jakiejś wizyty jeszcze na dziś żeby sprawdzić czy wszystko ok. No i może lekarz mi zwiększy dawkę heparyny, żebym już brała wyższą od jutra.
A jeszcze dziś mi się śniło, że byłam u lekarza na usg i usłyszałam, że ciąża znów obumarła. Boję się, że znów mnie to spotka, o ile już się to nie wydarzyło -
Violet, sny to obrazy podświadomości, ukryte strachy. Mam nadzieję, że w rzeczywistości wszystko jest w porządku... Trzymam kciuki, aby udało Ci się kogoś znaleźć na dziś, może wpuszczą Cię bez umówionego terminu. Domyślam się, że jesteś cała w strachu. Ściskam mocno!
A powiedz mi, czy w pierwszej ciąży z Jasiem też byłąś na heparynie? Czy ten problem pojawił się dopiero później?
II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)