Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
a powiedzcie mi, skontrolowac jeszcze betę przed staraniami, cyz jak uż dostanę @, to znaczy, że beta spadła do zera?Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NiecierpliwaOna wrote:a powiedzcie mi, skontrolowac jeszcze betę przed staraniami, cyz jak uż dostanę @, to znaczy, że beta spadła do zera?
Ja miałam @ przy niezerowej becie, niskiej, ale niezerowej, potem jeszcze miałam łyżeczkowanie. Dodam, że testy z moczu były negatywne, a beta była pozytywna. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Pola90 wrote:Czyli przed okresem pasuje iść do gina bo mój ma uczulenie na robienie badań w drugim lub trzecim dniu cyklu. Innych badań nie przyjmie
Po lyzeczkowaniu, musisz isc do gina po okresie. To jest rodzaj kontroli USG czy wszystko zostalo usuniete podczas zabiegu. Robi sie to wlasnie zaraz po okresie, kiedy zmienia sie endometrium, zeby sprawdzic czy jest czysto. U mnie niestey pomimo okresu, pozostaly fragmenty nieusunietych tkanek ale ja mialam tabletki poronne na poczatku. Lyzeczkowanie jest bardziej skuteczne.
Wczesniej niz 2 tygodnie po zabiegu nawet nie na po co isc bo masz jeszcze zywa rane w srodku i nikt Ci USG nie zrobi. -
NiecierpliwaOna, lepiej po okresie zrobić poziom bety, będziesz wtedy miała pewność, że z macicy zostało wszystko wydalone i nie ma żadnych tkanek (pozostałości) po ciąży. Ja jutro o tej porze będę już wiedziała co się dzieje i jaka będzie opinia innego lekarza...Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
Wczesniej niz 2 tygodnie po zabiegu nawet nie na po co isc bo masz jeszcze zywa rane w srodku i nikt Ci USG nie zrobi.[/QUOTE]
A ja myślałam że zaraz po lyzeczkowaniu robią usg i patrzą, czy wszystko wygrzebali, a tu całe życie się człowiek czegoś uczy:D -
Anet85 wrote:NiecierpliwaOna, lepiej po okresie zrobić poziom bety, będziesz wtedy miała pewność, że z macicy zostało wszystko wydalone i nie ma żadnych tkanek (pozostałości) po ciąży. Ja jutro o tej porze będę już wiedziała co się dzieje i jaka będzie opinia innego lekarza...
czekamy na dobre wieści
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
ja jeszcze nie miałam okresu. W śroe będzie 3 tyg od zabiegu. Myślałam, że to podobnie jak po porodzie - 4 -5 tyg.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Pola90 wrote:Wczesniej niz 2 tygodnie po zabiegu nawet nie na po co isc bo masz jeszcze zywa rane w srodku i nikt Ci USG nie zrobi.
A ja myślałam że zaraz po lyzeczkowaniu robią usg i patrzą, czy wszystko wygrzebali, a tu całe życie się człowiek czegoś uczy:D[/QUOTE]
Po łyżeczkowaniu nie ma sensu USG robić bo jest żywa, krwawiąca rana i to zaburza obraz na USG. Aczkolwiek, po łyżeczkowaniu rzadko coś zostaje bo lekarze mają dosyć dobrą widoczność podczas zabiegu, specjalne wzierniki, etc.
Po łyżeczkowaniu możesz też krwawić kilka dni, twierdzą, że nawet 2 tygodnie, ale to jest dosłownie 2-3 dni, potem okres i po krzyku -
NiecierpliwaOna wrote:ja jeszcze nie miałam okresu. W śroe będzie 3 tyg od zabiegu. Myślałam, że to podobnie jak po porodzie - 4 -5 tyg.
Różnie jest u różnych kobiet. U osób, z którymi ja rozmawiałam to zwykle 2, max 3 tygodnie i okres. Aczkolwiek lekarze mnie uprzedzali w szpitalu, że normalne jest jeśli okres pojawi się do 6 tygodni, dopiero po tym czasie wymagana jest konsultacja lekarska.
Jednak myślę, że u Ciebie też się zaraz pojawi -
Dzień zabiegu liczy się jako 1dc. Ja miałam plamienie dobre 10dni około a pózniej po 34 dniach dostałam miesiączkę, gdzie zazwyczaj mam 29-31 Moje dwie koleżanki, które miały łyżeczkowanie też dostały w granicy 4-5tyg od zabiegu
-
U mnie puerwsze 3 dni,to było takue normalbe krwawienie,jak przy miesiączce,a potem jeszcze tydzień plamienia. Nie ovraziłabym się,gdyby @ przyszła jak najszybciej,bo zaraz po mam się skobtrolować ginekologicznie i zaczynamy walkę o Tęczowe dziecię
Martula78, Leira lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Kochane,
wracam. przeczytałam wszystko.
Pola już niedługo będziesz mogła zacząć od nowa.
Anet witaj tutaj
Daniela poroniłaś wtedy co ja, a masz już okres? dziś mijają 4 tygodnie, wczoraj zrobiłam test owulacyjny - negatywnt, czyli @ powinna nadejśc, czemu ku.. jej jeszcze nie ma?
Niecierpliwa jestem z Tobą myślami wiesz otym
Natalka jak sie masz?
jutro jadę do PAN na ten wymaz z szyjki, chlamydia pcr, mycoplasma i biocenoza pochwy w kierunku tych roznych bekterii tlenowych i bez itp.
Dlugo mnie nie było, urwanie glowy w pracy, teraz 2 tyg ferii.
chcę już @
Leira, Bondzik kiedy dostałyście?CinniMinni lubi tę wiadomość
2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Martula, nie, nie dostałam jeszcze okresu. W sumie chciałabym, aby tak pozostało, bo już wróciłam do starań Byłam 31 stycznia na USG i był pęcherzyk w jajniku, ale to nie była wizyta u mojej gin tylko u jakiejś przypadkowej, więc za dużo się nie dowiedziałam, nie wiem, jakie miał wymiary i kiedy teoretycznie miałby pęknąć. O ile w ogóle...
Cykle mam 27 dniowe, ale czytałam, że po poronieniu czasem oczekiwanie na miesiączkę może trwać do 6 tygodni.
Tak więc czekam i się niecierpliwie, bo chciałabym wiedzieć cokolwiek już.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020