X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Onana36 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Hej, ja dziś o 16 mam badanie genetyczne. Do tego muszę poruszyć temat mojej ecoli w pochwie i szczypiacej cewki :( miałam zinnat i pimafucin i chyba średnio pomogły :(
    Jeszcze tyle godzin do tej 16...
    trzymajcie proszę kciuki, Wy macie moc <3
    Panna Justyna jak tam badania genetyczne?
    Alex gratki serduszka!
    Sunshine i Lubieswieczki trzymam kciuki żeby u Was też było ok.

❤03.04.2008 Córeńka
    ❤02.06.2010 Synuś
    ❤07.07.2018 14 tc- Synuś Mój Aniołek[*]
  • Panna_Justyna Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduje się po badaniu :) wg Usg dzieciątko zdrowe i dalej czekamy na chłopczyka <3

Onana36, Leira, sunshine03, Violet Flower, SiSi111, NiecierpliwaOna lubią tę wiadomość

7v8r3e3kkmc46f7u.png

23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
    23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to super ze dzieciątko ma się dobrze.
    irvine dziś to chyba nie wyjdziesz. lepiej dzień później niz trochę za szybko

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019
  • anka1981 Przyjaciółka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panna Justyna ktory to tydzień?

ono (*) - 05.2011
    ono (*) - 01.2019

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś z usg mam 13+4 bo owulacja była szybciej i dzieciątko ciut większe :) a wg Om 12+5

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex, Panna Justyna- świetne wiadomości, gratuluje ;)

Panna_Justyna lubi tę wiadomość

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Dziewczyny, melduje się po badaniu :) wg Usg dzieciątko zdrowe i dalej czekamy na chłopczyka <3

Witaj w klubie sisiorków :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czeeeesc :D ❤️❤️
    Jutro ustawie stopkę i rozpisze wszystkie leki jakie miałam w 1 trym. Bo jak widać - działają , a może będą wskazówka dla niektórych dziewczyn
    Ah jedyne co, to mam z tylu głowy to e coli bo nic nowego na to nie dostałam tylko lekarz pobrał posiew i za tydzień będą wyniki. Ze tez takie dziadostwo mi się przypałętało. I pomyśleć , ze my nawet seksu nie uprawiamy cała ciąże, wystarczyło, ze pomyślałam , by spytać , czy możemy i juz pojawiła się infekcja

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Czeeeesc :D ❤️❤️
    Jutro ustawie stopkę i rozpisze wszystkie leki jakie miałam w 1 trym. Bo jak widać - działają , a może będą wskazówka dla niektórych dziewczyn
    Ah jedyne co, to mam z tylu głowy to e coli bo nic nowego na to nie dostałam tylko lekarz pobrał posiew i za tydzień będą wyniki. Ze tez takie dziadostwo mi się przypałętało. I pomyśleć , ze my nawet seksu nie uprawiamy cała ciąże, wystarczyło, ze pomyślałam , by spytać , czy możemy i juz pojawiła się infekcja

E.coli to częsta infekcja. Nie musisz tego nawet antybiotykiem leczyć. Wystarczy sok z żurawiny 100%, wypić sobie z 0,5l dziennie, z czego zawsze walnąć szklaneczkę tuż przed snem, po wieczornym siku i kolejne siku zrobić rano dopiero. W ciągu dnia wysikiwać się regularnie np. co 2 h, nawet jakbyś miała tyko kropelkę wydalić. A do pochwy probiotyk dopochwowy na noc np. Lactovaginal. Ja tak leczyłam e.coli w ciąży bo nie chciałam co miesiąc antybiotyku. Do tego profilaktycznie zjadać sobie co dzień czy dwa prawdziwe kiszone ogórki czy kapustę (takie z beczki drewnianej, nie z folii).

Infekcja pęcherza to najczęstsza przypadłość ciężarnych. Tak samo jak zachcianki na ogórki - organizm nie jest głupi, jedno z drugiego wynika :)

Polecam więc najpierw użyć naturalnych metod, a antybiotyk to już całkowita ostateczność. Każdy lek w ciąży, a zwłaszcza antybole oddziałują negatywnie na płód. Nie ma żadnych bezpiecznych leków w ciąży - są tylko takie, których użycie może spowodować mniejsze straty niż choroba.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2019, 22:30

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Irvine90 Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1981 wrote:
    no to super ze dzieciątko ma się dobrze.
    irvine dziś to chyba nie wyjdziesz. lepiej dzień później niz trochę za szybko
    Właśnie wyszłam dziś i teraz sama nie wiem, czy to dobrze, bo czuję się mocno osłabiona i ciśnienie mi bardzo siada. :(
    Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam :*

01.2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek

age.png

Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm

age.png

Alicja 07.04.2023 <3 3600 g, 57 cm
  • Leira Autorytet

Wysłany: 22 stycznia 2019, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Właśnie wyszłam dziś i teraz sama nie wiem, czy to dobrze, bo czuję się mocno osłabiona i ciśnienie mi bardzo siada. :(
    Gratulacje dla wszystkich szczęśliwych mam :*

Po narkozie niestety, ale tak się dzieje :(

f2w3ikgnnjbzwgbk.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, bardzo dziękuje są rady! Jutro wszystko sobie kupię i będę ogarniać.
    Tylko chciałabym się upewnic, bo mi to e coli wyszło w pochwie, to na to również pomoze mi picie żurawiny? Na te chwile mam odstawione wszystko , co słodkie.
    Jeszcze raz dziękuje, tchnęłas tez we mnie trochę spokoju

7v8r3e3kkmc46f7u.png

Dodatnie ANA
    MTHFR 1298A (homozygota)
    PAI-1 4G/5G
    Fatalne cytokiny
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 07:11

• Leira Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panna_Justyna wrote:
    Leira, bardzo dziękuje są rady! Jutro wszystko sobie kupię i będę ogarniać.
    Tylko chciałabym się upewnic, bo mi to e coli wyszło w pochwie, to na to również pomoze mi picie żurawiny? Na te chwile mam odstawione wszystko , co słodkie.
    Jeszcze raz dziękuje, tchnęłas tez we mnie trochę spokoju

Do pochwy probiotyk - koniecznie. Trzeba kolonizować dobre bakterie, żeby wyparły te złe. Tak jeszcze sobie przypomniałam, że dobrze jest użyć olejku z drzewa herbacianego, kupisz go w aptece za kilka zł, i dajesz kilka kropel (3-4) na wkładkę higieniczną (na skórę i majtki nie polecam bo piecze i śmierdzi). On ma działanie bakterio i grzybobójcze.

Spróbuj przez chociaż kilka dni takiej "pełnej kuracji", a potem zrób wymaz i posiew moczu.

EDIT: Napisz jeszcze jaką masz kolonizację "+", "++", czy "+++".

sunshine03 wrote:
    Żurawina to chyba bardziej na infekcje dróg moczowych :)
    Jeśli dobrze pamiętam to wiele osób ma e.coli, ale nie powodują infekcji tylko jakby sobie żyją z nami i nic się nie dzieje. Słuchaj lekarza, jak trzeba to w ostateczności antybiotyk.
    I jedz kiszonki Leira dobrze prawi! :)

Poza tym cieszę się, że na usg wszystko dobrze <3

Tak - żurawina na infekcję pęcherza, ale najpierw trzeba wyleczyć pęcherz, żeby bakterie nie schodziły do pochwy, a w międzyczasie probiotykować pochwę. U mnie w ten sposób (regularne probiotykowanie dopochwowe) pozbyłam się nie tylko e.coli, ale i GBSa Oo

EDIT: E.coli może zainfekować pochwę, albo z pęcherza, albo z odbytu. W ciąży najczęściej infekcja pochodzi z pęcherza i często w pęcherzu jest bezobjawowa (niska kolonizacja), dlatego nawet nie wiemy, że tam jest. Warto więc czasem zrobić sobie posiew moczu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 10:15

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Delvila Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    irvine ja w szpitalu byłam w całości niecałą dobę (od 1 w nocy do 16). Pierwsze dwa dni to lekkie otumanienie po narkozie i stresie. Potem u mnie już było ok, nawet nie miałam żadnych plamień, choć wiem, że mogą się zdarzać.

Magdalena Wiktoria 07.03.2019r. :D

Aniołek Marta [*] 06.01.2018 r.
  • Irvine90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Delvila wrote:
    irvine ja w szpitalu byłam w całości niecałą dobę (od 1 w nocy do 16). Pierwsze dwa dni to lekkie otumanienie po narkozie i stresie. Potem u mnie już było ok, nawet nie miałam żadnych plamień, choć wiem, że mogą się zdarzać.
    Ja byłam równą dobę. Pewnie macie rację, że to efekt narkozy i stresu. Mam nadzieję, że z każdym dniem będzie po prostu lepiej... teraz jakoś mija doba od zabiegu i też już w zasadzie od wczorajswego wieczoru nie mam plamień.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 11:10

age.png

age.png

• Leira Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Ja byłam równą dobę. Pewnie macie rację, że to efekt narkozy i stresu. Mam nadzieję, że z każdym dniem będzie po prostu lepiej... teraz jakoś mija doba od zabiegu i też już w zasadzie od wczorajswego wieczoru nie mam plamień.

Skoncentruj się na tym, że już po wszystkim. Jesteś wolna od choroby, którą jest patologia ciąży. Zregeneruj się najlepiej jak potrafisz, bo zaraz będziesz walczyć o zdrową ciążę! :)

Teraz już będzie tylko lepiej, zobaczysz - wszystkie ciężarówki na tym wątku to przechodziły i zobacz teraz - pięknie się poukładało :)

Za dwa, czy trzy miesiące to Ty będziesz wpierać nowe osoby, które przyjdą tu po poronieniu, mając w sobie zdrowego maluszka, tak to działa, ja do dziś pamiętam jak cierpiała np. Niecierpliwa, a teraz zobacz - tuli bliźniaki :)

Irvine90, SiSi111 lubią tę wiadomość

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Irvine90 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    Skoncentruj się na tym, że już po wszystkim. Jesteś wolna od choroby, którą jest patologia ciąży. Zregeneruj się najlepiej jak potrafisz, bo zaraz będziesz walczyć o zdrową ciążę! :)

Teraz już będzie tylko lepiej, zobaczysz - wszystkie ciężarówki na tym wątku to przechodziły i zobacz teraz - pięknie się poukładało :)

Za dwa, czy trzy miesiące to Ty będziesz wpierać nowe osoby, które przyjdą tu po poronieniu, mając w sobie zdrowego maluszka, tak to działa, ja do dziś pamiętam jak cierpiała np. Niecierpliwa, a teraz zobacz - tuli bliźniaki :)
    Dziękuję Kochana <3 oby tak było :) dajecie tutaj niesamowitą nadzieję, siłę i wsparcie! :*

age.png

age.png

• NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny

Żyję :) Nadal żyję :)

Dziewczyny w nocy poszalały :) Muszę je jakoś zsynchronizować :)

Goście mnie wkurzyli, bo mieli przyjechać teściowie na występy dzieciaczków. Mieli przyjechać w pt ok 19.00 być u nas i w niedziele o 8.00 autobus powrotny. Okazało się, ze ich 34 letnia córeczka nie chce zostać sama w domu, więc przyjeżdza z nimi i na dodatek z psem/suczką, która ma akurat cieczkę :) myślałam, ze mnie trafi jak się dowiedziałam. Przyjechali już ok 14.00 w pt. i pojechali w niedzielę po południu. Wiecie jak jest. PIerwszy dzień w domu, dla Twixów szok, nowe miejsce, nowe osoby itd, dla dzieciaczków też nowa sytuacja i do tego pies z cieczką, kóry cały czas szczekał przy drzwiach tarasowych, żeby ja wypuścić na ogród, bo szukała facecika, więc hałas, gwar, w niedziele dodatkowe 3 osoby na obiad, których miało nie byc w ogóle w planie :) No nic, byli, pojechali, zyjemy :) Jest ok :) Najważniejsze, ze dziadkowie byli na występach dzieciaczkó, a ciocię się wytnie :D

W pt jak przyjechaliśmy ze szpitala, to Kubuś bał się dotknąć dziewczynek. Jednym paluszkiem ich dotykał, jakby miały go ugryźć :D dopiero jak przyszły Starszaki z przedszkola, to zaczął papugować to, co oni robili :)

Kasia oczywiście zachwycona. Chciałby żeb jej pozwolić je karmić i nosić i w ogóle jest przydatną starsza siostrą :)

A Wojtuś w piatek ciągle je głaskał, całował, powtarzał, że sa słodkie, dopytywał która to która, a już od niedzieli-poniedziałku się oswoił z dziewczynami i juz w ogóle nie zwraca na nie uwagi :)

Jak Kasia zobaczyła pierwszy raz jak karmię którąś dziewczynkę piersią, to spytała mnie, czy teraz umrę. Musiałam jej wszystko wytłumaczyć, pokazać itd

A to moja piątka na piatkę:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd05cbb1a031.jpg

Twixy :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/01cf81cb873b.jpg

i moje dziewczynki :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2703cbd2c9e0.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 12:30

Lubieswieczki, Nynka86, Violet Flower, Kat_ lubią tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine , Anka ja iwem jak to brzmi, ale naważniejsze, że macie za sobą te najtrudniesze chwile. Teraz będzie uz tylko lepiej. Najwazniesjze teraz, żebyście potrafiły sobie poradzić ze stratą. Same, z partnerem, moze z ppmoćą psychologa - kwestia indywidualna. Pewnego dnia w Waszym brzuszku znowu zamieszka Mała Fasolka :)

Sisi Jak tam? Ja się strasznie stresowałam, ze moja lekarka odwleka przyjęcie mnie do szpitala. Starsznie się bałam, że dziewczyny zdecyduja się w końcu na exmisje, a ja bedę w proszku 60 km od szpitala, zatem rozumiem Cię doskonale

Irvine90 lubi tę wiadomość

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
‹‹ 237 238 239 240 241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ