Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Justyna na pewno będzie dobrze masz to pod kontrolą więc spokojnie dotrwasz. Trzymam kciuki za wizytę
Ja dostanę skierowanie od mojego gina. Na prenatalne też mi wypisywał chociaż chodzę prywatnie to skierowanie miałam na NFZ. Bo to chyba wystarczy że on na nfz też tam przyjmuje i placówka ma kontrakt. A echo serca małej, jak są wskazania to robią jako 3 prenatalne.Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
A rozumiem, to jak będę miała okazje jutro to podpytam mojego lekarza, czy mam wskazania bo w sumie teraz dopiero pomyślałam, ze z ta moja szyjka to nie mogę sobie chodzić na badania jako widzimisie bo to tez jakiś ruch jest 🙄
W ogóle Wam pwoien dziewczyny, korzystajcie z ciąży , póki możecie, tzn spacerujcie, doceniajcie , ze możecie obiad ugotować czy wyjść na balkon bo to jest taka loteria... ja cały czas żyłam , byle do 20 tygodnia , bo jeden lekarz mi pwoiedzial ze wtedy już będzie z górki. A ja wyszłam z strachu zwiAnego z immunologia i płynnym krokiem weszłam w stres szyjkowy w 23 tygodniu.
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Hej a czy mozesz powiedziec coś wiecej o tej immunologii? Ja jestem dopiero w 9tyg i ginekolog mi zapisal steryd encorton 5mg. Tylko on chce go szybko odstawic juz kolo 12tyg i troche sie boje. Chetnie bym sie skonsultowala u jakiegos immunologa albo genetyka. Myslisz ze przesadzam? Juz sama nie wiem co robic bo strach jest duzy🤷🏼♀️
Panna_Justyna wrote:A rozumiem, to jak będę miała okazje jutro to podpytam mojego lekarza, czy mam wskazania bo w sumie teraz dopiero pomyślałam, ze z ta moja szyjka to nie mogę sobie chodzić na badania jako widzimisie bo to tez jakiś ruch jest 🙄
W ogóle Wam pwoien dziewczyny, korzystajcie z ciąży , póki możecie, tzn spacerujcie, doceniajcie , ze możecie obiad ugotować czy wyjść na balkon bo to jest taka loteria... ja cały czas żyłam , byle do 20 tygodnia , bo jeden lekarz mi pwoiedzial ze wtedy już będzie z górki. A ja wyszłam z strachu zwiAnego z immunologia i płynnym krokiem weszłam w stres szyjkowy w 23 tygodniu. -
Madera, jestem ostatnia osoba, która miałaby prawo powiedzieć, ze przesadzasz jeśli jesteś z okolic poznania - nogę polecić cudownego lekarza.
U mnie wyszły przeciwciała ana dodatnie i cytokiny totalnie rozjechane , było wszystko na odwrót niż powinno być, najgorszy bhl czynnik martwicy nowotworu, który był mega wysoki i chhba on najbardziej atakował moje dzieci. Do tego miałam nk 17%.
Ja encorton miałam odstawiony całkowicie dopeiro teraz w szpitalu, to był 26 tc, dlatego ze prosiłam mojego lekarza by moc brać maksymalnie jak najdłużej, są dziewczyny które cała ciąże biorą, mój lekarz zaczął wspominać o odstawieniu dopeiro w okolicach 20 tc, z tego co czytalam to jak się odstawia to w okolicach 16-20 tyg lub właśnie cała ciąże. Ja miałam najpierw dawkę 3x5mg, od 20 tyg 2x5 i później 1x5. Do tego luteina doustną 3x2, lutinus dopochowowy 3x1 do chyba 20 tyg. Do 26 tyg miałam heparynę 2x0,6 , teraz 2x0,4. A i do 16 tyg miałam neszcze zastrzyki z progesteronu ale nie pamietam twraz jak się nazywałyMadera2000, Anna1983! lubią tę wiadomość
23.08.2018 [*] Nasza Dziewczynka (11+0 tc)
23.08.2017 [*] Nasz Chłopczyk (8+5 tc)
Dodatnie ANA
MTHFR 1298A (homozygota)
PAI-1 4G/5G
Fatalne cytokiny -
Jestem z Poznania! dodalam Cie do przyjaciolek prosze zaakceptuj moje zaproszenie to odezwe sie na priv ❤️
Panna_Justyna wrote:Madera, jestem ostatnia osoba, która miałaby prawo powiedzieć, ze przesadzasz jeśli jesteś z okolic poznania - nogę polecić cudownego lekarza.
U mnie wyszły przeciwciała ana dodatnie i cytokiny totalnie rozjechane , było wszystko na odwrót niż powinno być, najgorszy bhl czynnik martwicy nowotworu, który był mega wysoki i chhba on najbardziej atakował moje dzieci. Do tego miałam nk 17%.
Ja encorton miałam odstawiony całkowicie dopeiro teraz w szpitalu, to był 26 tc, dlatego ze prosiłam mojego lekarza by moc brać maksymalnie jak najdłużej, są dziewczyny które cała ciąże biorą, mój lekarz zaczął wspominać o odstawieniu dopeiro w okolicach 20 tc, z tego co czytalam to jak się odstawia to w okolicach 16-20 tyg lub właśnie cała ciąże. Ja miałam najpierw dawkę 3x5mg, od 20 tyg 2x5 i później 1x5. Do tego luteina doustną 3x2, lutinus dopochowowy 3x1 do chyba 20 tyg. Do 26 tyg miałam heparynę 2x0,6 , teraz 2x0,4. A i do 16 tyg miałam neszcze zastrzyki z progesteronu ale nie pamietam twraz jak się nazywałyPanna_Justyna lubi tę wiadomość
-
Niecierpliwa ja się toczę Ostatnio miewam mega bóle bioder i pleców, mała kopie jak szalona i czasem w nocy ułoży się tak, że spać nie mogę. Za tydzień mamy wizytę Mam nadzieję, że pięknie przybiera na wadze i rośnie
A jak u Ciebie? Dziewczynki zdrowe? Już takie duże pewnieLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Dziewczyny zdrowe, daja popalić Dzisiaj kończą 4 miesiące
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/84c4c2015f4f.jpg
Super reaguja na nas i na siebie nawzajem gruchają i się uśmiechają Czas pędzi jak szalony
Daj znać jak po wizyciealex0806, kropka123, Kat_, Daniela lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Niecierpliwa jakie słodkie dziewczynki!!
Ja powoli zaczynam też się toczyć ale nir jest jeszcze tak źle Brzuch raz większy raz mniejszy Ale młody szaleje i potrafi dać czadu-zwlaszcza jak mam zamiar iść spać w zeszły poniedziałek byłam u mojego starego lekarza i okazalo się że kłody jest starszy o tydzień i waży 800g. W najbliższy poniedziałek idę do mojej lekarki na wizytę więc zobaczymy co ona powie Bo jemu nie do końca ufam
A jak reszta dziewczyn?
Panna Justyna jak sytuacja? Staraczki?
Violet, Kat? Wy chyba zaraz rodzicie prawda?
Leira jak synus? Coś się dowiedziałam konkretnego w końcu?
Sunshine? Ty chyba już po połowkowych? -
Lubięświeczki cieszę się, że u Ciebie OK i synuś już taki pokaźny!
U nas sytuacja chyba się rozwiązała. Drążyłam temat tych oczu małego i.. po kilku wieczorach w google, przeczytaniu tysiącu postów na forach o problemach z oczami, trafiłam na post dziewczyny, która napisała, że 8 lat "leczyli" ją na alergię, a okazało się, że ma w oczach pasożyta - nużeńca. Zaczęłam więc drążyć temat pasożyta i zdecydowałam się na wykonanie badania laboratoryjnego, co nie było proste, bo nikt nie chciał mi niemowlaka zbadać bo "jest pani przewrażliwiona, dzieci nie mają takich pasożytów". Trafiłam na 1 lekarkę, która zdecydowała się przeprowadzić badanie i.. okazało się, że mój synek ma tego pasożyta! Ulga i stres w jednym momencie, ale teraz już leczymy pasożyta, niestety lekami dla dorosłych, bo nie ma na to leków dla niemowląt i póki co (tfu, tfu!) oczy wyglądają dobrze! Jak sobie pomyślę, że faszerowaliby mi dziecko lekami na alergię X lat to aż mi słabo.Lubieswieczki, Kat_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
sunshine Ty już w 21 tygodniu, ja pierdzielę, a pamiętam jak dopiero co chwaliłaś się pozytywnym wynikiem testu, ale ten czas leci A kupowanie ciuszków to najlepsza rzecz pod słońcem Oby wszystko było już u Was tylko lepiej!
Co do wózka to nadal jestem zadowolona, ze spacerówki to znacznie bardziej nawet niż z wersji z gondolą. Generalnie największe plusy spacerówki to możliwość przełożenia siedzenia, co jest banalnie proste, przodem do mamy i przodem do świata, regulacja siedziska do pozycji siedzącej, półleżącej i leżącej, możliwość opuszczenia budki na 1/2 i 3/4 - genialne zwłaszcza jak dziecko śpi, wbudowana moskitiera i pojemna, zamykana torba pod wózkiem. Do tego zestaw akcesoriów zimowych: spiworek, rękawiczki na rączkę wózka, zimnowy polarowy kocyk - bardzo się przydało. A sam wózek jest niesamowicie zwrotny, radzi sobie świetnie i w mieście i na bezdrożach. Do tego cena jest bardziej niż atrakcyjna, zwłaszcza, że można kupić go już za 1600-1700 pln, tyle że w jakimś czerwonym kolorze, najdroższy jest chyba szary i czarny (ok. 2000 pln).
Natomiast na pewno odradzałabym ten wózek jeśli musiałabyś go wnosić po schodach. Jest niesamowicie ciężki, chyba ok. 18 kg + dziecko + ewentualne zakupy. U nas nie ma problemu ze schodami w domu, ale jak idę w odwiedziny to musi mi ktoś z wózkiem pomóc bo sama nie daję rady wnieść go po schodach.sunshine03 lubi tę wiadomość
-
Sunshine, Leira, też rozważam ten wózek Uznałam, że skoro jesienno/zimowe dziecko to będzie trzeba większej gondoli. Dodatkowym plusem jest to, że wszystko się super składa, nawet gondola na płasko. A my mamy maly samochód więc idealnie
Co prawda mieszkamy na 1 piętrze, ale zawsze mąż może mi rano znieść wózek na parter i z głowy. Albo w 2 częściach
Widziałam ten wózek na żywo i mega mi się podoba, chcę w takim szarym kolorze (model 2019), w czerwcu zamawiamyLaura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Niecierpliwa ale dziewczynki słodziutkie
Leira dobrze że nie odpuściłaś z tymi badaniami...
Lubieswieczki duży ten twój synek
Sunshine daj znać po połówkowych -
alex0806 wrote:Sunshine, Leira, też rozważam ten wózek Uznałam, że skoro jesienno/zimowe dziecko to będzie trzeba większej gondoli. Dodatkowym plusem jest to, że wszystko się super składa, nawet gondola na płasko. A my mamy maly samochód więc idealnie
Co prawda mieszkamy na 1 piętrze, ale zawsze mąż może mi rano znieść wózek na parter i z głowy. Albo w 2 częściach
Widziałam ten wózek na żywo i mega mi się podoba, chcę w takim szarym kolorze (model 2019), w czerwcu zamawiamy
Gondola faktycznie składa się na płasko, ale uczciwie muszę Ci powiedzieć, że nie polecam. W sensie, że złożenie tej gondoli to jest masakra. Ona przychodzi w pudełku złożona i żeby ją rozłożyć to trzeba takie pręty dobijać na siłę młotkiem - jest to naprawdę ciężkie i po rozłożeniu gondoli ja już sobie nie wyobrażam ponownego składania i rozkładania, więc tutaj byłabym powściągliwa z optymizmem
Natomiast mój synek jeździł w gondoli do 7 mż i spokojnie się mieścił - potem jak już zaczął próbować siadać to wzięliśmy go do spacerówki. Gondola jest naprawdę spora w porównaniu do innych modeli. -
Leira jak przeczytałam Twój komentarz to odrazu mi się przypomina moja historia, u nas tez cześć lekarzy twierdzila ze nic nie trzeba robic i niech mały sobie żyje z ta torbielą a tak naprawdę nigdy nie mieli z tym styczności ;( dopiero prywatnie, znaleźliśmy lekarkę która pracowała w innym mieście i miała takie przypadki i ona zaczęła nas sensownie prowadzić i kontrolować. Za głowę się złapała jak usłyszała co inni proponowali bo przecież to nie jest normalne ze on to ma i trzeba to często sprawdzać aż w końcu usunąć bo nigdy nie wiadomo w co by się to mogło przeistoczyć po latach. Dodała ze faktycznie może zniknąć jak inni twierdzą ale to zaledwie jeden może dwa procenty szans. I tez przeczytałam tuziny forów i stron internetowych (zwłaszcza zagranicznych) na co mam zwracać uwagę itp bo nikt mi nie potrafił powiedzieć, denerwuje mnie starsznie ze lekarze maja się za alfy i omegi nawet wtedy gdy nie maja pojęcia co robić . Zawsze wychodziłam z założenia ze nie można się leczyć samemu i buc mądrzejszym od lekarza, teraz zdanie mam takie samo ale tyczy się to tylko bardzo małej grupy lekarzy ;( ufff wyzalilam się! Lubieswieczki- duży chłopak Alex, Sunshine meldunków po wizycie Co do wózków, my wybraliśmy Bebetto bresso i jesteśmy bardzo zadowoleni. Gondola duża (a młody jest duży wiec przy mniejszej pewnie by się już nie mieścił), pojemny kosz na zakupy, torba do wozka, folia i moskitiera w zestawie. Jest dość ciężki ale u mnie na szczęście jest winda i do zniesienia tylko kilka schodków (co i tak z zakupami i naszym klockiem malutkim jest dużym wyzwaniem)
-
O widzisz Leira, to nie wiedziałam. Ale ogólnie to mi się podoba Jakbyśmy się musieli spakować np. na dłużej to mąż się pomęczy z tą gondolą i ją poskłada jak będzie trzeba Właśnie zależy mi na dużej, żeby mała całą zimę przejeździła w śpiworku itd. A to jednak trochę miejsca zajmuje. Cały wózek ma dobre opinie wlaśnie na "jazdę terenową" tak jakby, a my u rodziców mamy sporo wertepów np. jak idziemy na działkę czy ja jakieś wycieczki z psem po lesie Więc idealnie.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
nick nieaktualny