Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Musimy wierzyć,że te dzieciątka nie umarły na marne. Nie mam pojęcia po co,dlaczego ale chcę wierzyć, że to wszystko ma jakiś głębszy sensWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Już pewnie znacie moją historię. Gdyby nie mój Mały Aniołek,to w tym momencie byłabym po operacji usunięcia jajników,macicy-wszystkuego. Dlatego muszę jeszcze raz zawalczyć. Jestem Jej to winnaWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
tak nic nie dzieje się bez przyczyny... obudziłam się z wielkim smutkiem w sercu ale spokojem i jeszcze kilka dni temu myślał ze jeśli znowu strace dziecko to koniec ze mną a o dziwo nie straciłam nadziej i marzeń, mam wrażenie ze są jeszcze większe i że teraz nie zawrócę z tej drogi bo za dużo poświeciłam.
szukam na forach historii kobiet, którym po stratach udawało się szczęśliwie urodzić ma nadzieję ze jest jakaś zależność ze jak się walczy i nie odpuszcza to w końcu się uda.
musimy przez to przejść... za jakiś czas będziemy więcej rozumiały i akceptowały. ale ważne żeby rozmawiać , wylewać to co w sercu nawet jeśli to oczywiste. ale akurat na tym forum wszystkie mamy podobne uczucia.
mnie te doświadczenia zmieniają, moje małżenstwo też się zmnienia ale na szczęście na lepsze. odczuwanm wiecej, doceniam więcej i kocham mocniej a przede wszytkim marze dalej. dobrej soboty dla Was. -
Na rodzince wielodzietnej jest kilka dziewczyn, które maja po 2-3 Aniołki, a teraz szczęśliwie czekają na zakończenie ciążyWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
jak tam nastroje dziewczyny? Ja właśnie otworzyłam winko. Ostatnio chyba za dużo pije, ale powtarzam sobie, że to tylko do okresu. Zaraz po moim poronieniu moja mama miała urodziny i imieniny, codziennie jacyś goście, a ja z przyzwyczajenia odmawiałam nawet lampki wina. Dopiero później do mnie dotarło, że przecież już nikomu nie zaszkodzę no i się rzuciałm na moje ukochane sery pleśniowe i na winkoWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tez wczoraj powiedzialam do męża ze jak wrócę ze szpitala to otwieram dobre wino, od roku bylam na diecie ze wzgledu na insulinoopormosc, zero slodyczy i niezdrowych rzeczy, a teraz na zlosc chyba sobie wcinam czekolade i mcdonalda. Zreszta wcale mi to nie smakuje po roku zdrowej diety. Czytam wciaz o nawykowych poronieniach i tu chyba blad bo tylko mnie to zdolowalo, maz grozi ze odetnie mi internet. Leze oszczedzam sie bo mam dziwne uczucie w dole brzucha a boje sie ze akcja zacznie sie w domu. Nie boli ale tak mnie jakby ciagnie cos.
-
nick nieaktualnyJa siedzę w domku, piekę sobie ciasto i pije piwo. Taka zajebista sobota
SiSi111 nie czytaj nic w Internecie, ja nic nie czytam, bo z bólu głowy wychodza takie choroby że włosy się jeża!
Ja natomiast mam zamiar kupić wiesiolek z firmy Gal i zażywać od 1dc do 10.
Kwasu nie jem bo nie wiem jaki mam brać przy tej mojej mutacji.
A staremu jakieś witaminy albo coś na wzmocnienie jakości nasienia? Słyszeliście coś ? -
Pola a robiłaś badanie nasienia swojemu mężowi??Bo mojemu przed staraniami ginekolog zleciła właśnie na poprawę witaminę E 100mg 2x dziennie kwas foliowy 0.4mg 2xdziennie i salfazin 1x na noc..a jaka masz dokładnie mutacje?Bo ja jestem po konsultacji z genetykiem mam tą MTHFR 677 i Pai1 4g i mówiła że mam brac metylowany kwas foliowy ja sobie kupiłam firmy Jarrow mówiła że dobry ale mówiła że można też PrenatalUnomonia29
-
nick nieaktualnyMonys2588 wrote:A i u meza jeszcze witamina C 2x dziennie..jak tak czytałam to to wszystko wpływa na jakość nasienia..a złych wyników raczej nie miał ale kazała żeby brał na jeszcze lepszą jakosc:)przez 3 miesiace mogl brac ciagiem
Ja mam MTHFR1298AC , umowie się właśnie do lekarza tak na za dwa tygodnie, jeszcze przed okresem bo w trakcie okresu będę pewnie badania robić.
Właśnie mówił że pasowało by żeby mąż zbadał nasienie oraz dodatkowo wykonac chromatyne plemnikowa. Już widzę jaki będzie szczęśliwy
Właśnie czytałam że przy tych dwóch mutacjach (mojej i Twojej) nie wchłaniamy zwykłego kwasu foliowego tylko przetworzony czyli metylowany.
No bardzo jestem ciekawa mojej pierwszej wizyty po zabiegu co i jak.. -
nick nieaktualnyJeszcze nie wiem jakie.. dopiero się okaże. Na 100% mu zleci jakieś, to Ci dam znać
Nie wiem co to ta chromatyna Ale kazał to zrobić, to za 3 tygodnie jak wróci to pójdzie zrobić i tyle.. To chyba jest pod kątem badania dna czy nie są uszkodzone plemniki czy coś, wszystkiego się dowiem po wizycie. -
nick nieaktualnyNo właśnie jeszcze się nie umówiłam. W poniedziałek zadzwonię, myślę że za dwa tygodnie będzie ok. Wówczas minie prawie 3 tyg od zabiegu. Wiem ze endometrium się mierzy dopiero po @ Ale to pisałam chce zrobić badania a to tylko miarodajne są 1-3 dc.
Mąż dopiero będzie za 3 tyg. Więc i tak czekać będzie trzeba. Do jakichkolwiek działań -
Mi kazał gin przyjść 4 tygodnie po zabiegu i nie chodziło inaczej o Endo tylko o to czy tam w środku jest wszystko ok..ja miałam o tyle pecha że po zabiegu zrobiła mi się torbiel:/i tak czekalam na ten okres czekalam już 7 tydzień i okazało się że to było przyczyną spóźnienia miesiączki.. dostałam duphaston i po torbieli i w końcu wyczekany okres:)monia29
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny