Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Po 4 dniach roboczych miałam płeć na mailu (wysyłają po godz.17.00) a następnego dnia był listonosz z wynikami,a pozostałe badania wad miałam tydz.późniejWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Anet nowenna jest mi rowniez bliska, kilkakrotnie modlilam sie z nia, w tej ciazy rowniez od dnia gdy zobaczylam dwie kreski dlatego moj zal do Boga byl tak duzy ze nie zostalam wysluchana ale teraz wiem ze nie potrafie sie obrazac i odciac od Boga i wiara polega na tym aby wierzyc mimo wszytko. "Blogoslawieni, ktorzy placza albowiem oni smiac sie beda"
-
Ja sobie tłumaczę, że Bóg wie co robi, może faktycznie dziecko było chore. Mojej córci trudniej to zrozumieć, też wiele razy prosiła o rodzeństwo, a teraz kiedy się udało, powiedziałam jej, że dzieciątko zachorowało. Myśle, że to zrozumiała, ale była rozżalona... jak jak każda z nasCórcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
Tak. Z wynikami płci do szpitala. Zrobiłam kopię,bo nie chciałam rozstawać się z orginałem,ale orginał im pokazałam. Oni wypisują kartę martwego urodzenia i z nią idziesz do urzędu. Masz 1 dzień na zarejestrowanie dziecka od momentu wystawienia karty martwego urodzenia. W urzędzie pitrzebujesz dow.os.swój i męża i śwuadectwo ślubu.
Złożyłam wniosek w ZUS-ie o macierzyńskie (mam własną działalbość) i czekam na decyzję. Póki co jestem na L4Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
U mnie się wszystko poprzeciągało w czasie,bo nie chcieli mi podpisać karty martwego urodzenia,a potem w zusie okazało się,że wcześniej nie złożyłam jednego wniosku i najpierw muszą tamto rozpatrzecWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Pochowaliśmy Bogusię,więc złożyłam też w ZUS-ie wniosek o zasiłek pogrzebowy,a mój mąż też złożył wniosek o wypłatę odszkodowania z firmy ubezpieczeniowej (ubezpieczenie grupowe)Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Dzisiaj zaczęłam nowenne pompejańską. Też miałam straszny zal do Boga,że wtsłuchał moich próśb,dał mi ukochaną córunię,ale na tak krótko. Pokazał i zabrał spowrotem. Jednak wiem,że on wie lepiej czego tak naprawdę potrzebuję i co jest dla mnie/dla nas najlepszeWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Cześć dziewczyny, wczoraj miałam zabieg. Jestem już w domu. Zabezpieczyłam w domu dwa elementy do badań, które nie wyglądały mi na skrzepy plus podczas zabiegu również coś zabezpieczyli - wszystko do badań genetycznych, robimy płeć i przyczyny. Czy któraś z Was robiła takie w Genesis w Poznaniu? Jak długo się czeka na wyniki? Bardzo mi zależy chociaż na płci, bo chcę skorzystać z tego urlopu macierzyńskiego. Mam też nadzieję, że znajdą w materiale elementy maluszka, bo chcielibyśmy go pochować w zbiorowym grobie dzieci martwo urodzonych. A nic z tego nie zrobimy bez określenia płci i wydania karty martwego urodzenia... Jestem bardzo rozbita, ale w końcu chcę zadbać o siebie. O swoje zdrowie psychiczne i fizyczne.
-
Ja robiłam w testDNA. Babeczka z labolatorium powiedziała,że jeśli ciąża była potwierdzona,to DNA dziecka tam jest. Nawet jeśli samo ciałko zdążyło się wchłonąć.Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Ja robiłam w testDNA. Babeczka z labolatorium powiedziała,że jeśli ciąża była potwierdzona,to DNA dziecka tam jest. Nawet jeśli samo ciałko zdążyło się wchłonąć. Więc płeć oznaczą niemal zawsze. Z wadami może być gorzej,bo jeśli jest mało tego DNA,jest mocno zabrudzony DNA matki,to może być trudno coś "wyłuskać"Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Dziękuję Wam bardzo kochane za wsparcie i za ciepłe słowa otuchy.. Ja już jestem po wszystkim.. wczoraj całą noc przesiedziałam w wc i poroniłam moje aniołki.. partner był przy mnie cały czas trzymał mnie za rękę i oboje opłakiwaliśmy nasze maleństwa.. coś strasznego (( pustka nie do opisania.. nadal krwawie.. fizycznie ok.. jutro wizyta na usg.. pozdrawiam Was kochane ❤ dużo zdrówka dla Was
-
Anetka, Serena az serce pęka... wszyscy tak bardzo Was rozumiemy i poprostu jestesmy.
Ja tez czekam od czwartku jutro na zabieg, mam troche wiecej sluzu taki jakby coraz bardziej pomaranczowy jest, nic nie boli. Boje sie ze cos sie wydarzy w domu a ja chce pobrac material do badan dlatego chce aby to bylo w szpitalu bo w domu zpanikuje. Jutro moj kolejny najgorszy dzien zycia. -
Sisi,jakaś dziewczyna pusała,że poroniła w domu. Rozłożyła sobie gazę na toalecie,żeby w razie W móc "złapać materiał" do badańWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Anetka Serena brak słów by wyrazić jak bardzo jestem z Wami i Was rozumiemy...
u mnie po wekendzie lepsze wieści- @ się faktycznie rozkręcił (Bondzik, Leira )
zbierał się od piątku lekkim plamieniem, a dziś już jest taki jak być powinien.
nIECIERPLIWA kochana czyli u mnie dokladnie 35 dni od poronienia, rowne 5 tyg.
Zaraz jadę po wyniki wymazu, bedę po poludniu, bo przy okazji jeszcze jakies kino obiad ito,
Caluję Was2006 Kubuś
Aniołek [*] 14.01.18 -9tc2
Ola [*] 27.06.2018 - 14 tc -
Leżę w szpitalu po pierwszej dawce 3 tab. Cytotecu. Ogarniaja mnie wątpliwości czy badać płód aby określić płeć dziecka do macierzyńskiego. U nas nie było nawet serduszka ,może pociągnę z. 2 tyg. Zwolnienia i dojdę do siebie. Wszystkie bierzecie macierzyński ? Płód zatrzymał się w rozwoju ok 5-6 tydz.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
ANET ja na 19 mam sie zglosic i tez dostaje cytotek na noc, boje sie coraz bardziej, zcxyna mi sie plamienie ale czekam jeszcz, zglosze sie wieczorem. Ja jedtem w 13t ale rozwoj na 9t sie zatrzymal, w 8 t. bylo ksiazkowo, wielkosc właściwa serce bilo jak dzwon. Ja bede badac plec i przyczyny bo chce urlop 8t. Bardzo boje sie powrotu do pracy bo wszyscy juz wiedzieli.prxy wypisie wezme l4 i beziemy czekac na wyniki a poxniej zalatwimy urlop.
-
nick nieaktualnyAnet85 wrote:Leżę w szpitalu po pierwszej dawce 3 tab. Cytotecu. Ogarniaja mnie wątpliwości czy badać płód aby określić płeć dziecka do macierzyńskiego. U nas nie było nawet serduszka ,może pociągnę z. 2 tyg. Zwolnienia i dojdę do siebie. Wszystkie bierzecie macierzyński ? Płód zatrzymał się w rozwoju ok 5-6 tydz.
Ja po zabiegu dostałam tydzień l4.
Wracam w środę do pracy.
Wcześniej muszę iść do medycyny pracy żeby mi zdolność dali bo byłam ponad miesiąc na l4..
Ja nie robiłam żadnych badań.
Nie wiem czy miałabym sile na te wszystkie formalności:(
Zrób Kochana jak Ci serce podpowiada..żebyś zrobiła zgodnie ze swoim sumieniem .
Trzymaj kciuki żebyś szybko dała znać że już w domu jestes:*