Poronienie I co dalej...
-
WIADOMOŚĆ
-
Sisi trzymaj się jakoś...ciężko jest. Leżę na razie sama. U mnie w pracy też wiedzialo kilka osob...jestem funkcjonariuszem więc specyficzna praca. Każdy będzie pytał co i jak...ale może poproszę mojego ginekologa o przedłużenie l 4 może będzie mógł wystawic. Gdyby bilo serce to inaczej wtedy bym wzięłam macierzyński i pochowanym kruszyne, ale w tej sytuacji jest trochę inaczej.Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
My pod koniec 6 tyg widzieliśmy serduszko,a rozwój zatrzymał się tydzień później 7-8 t.c. Dowiedziałam się o tym pod koniec 10 tc. Po zabiegu dostałam 5 tyg.L4Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Cześć dziewczyny. Jestem na 2 tyg zwolnieniu poszpitalnym. Właśnie dzwonili z laboratorium, że zabezpieczono właściwy materiał (kosmówka) i badania na pewno wyjdą, więc mogę zrobić przelew. Badania będą na płeć i przyczyny poronienia, także może się dowiemy czegoś więcej. Tylko czas oczekiwania na wyniki to ok. 2 tygodnie... Także musimy uzbroić się w cierpliwość.
-
Ja nie wiem też co teraz z pracą. Nie wiem jak się za to zabrać. Wysłałam mailem skan zwolnienia z informacją o szpitalu i że miałam zabieg. Nie pisałam więcej szczegółów czego to dotyczyło. Ale no można się domyślić ze zwolnienia (kod B, szpital gin-poł). Co mam im powiedzieć... Nie wiedzieli w ogóle o ciąży. A tu nagle wyskocze z urlopem macierzyńskim. No ale nie chce tam wracać...
-
ja dostałam taki raport:
"W przypadku chromosomów 13,16,18, 21 i 22 oraz chromosomów płci uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z trzech alleli. W przypadku chromosomu 15 uzyskano sygnał amplifikacji pochodzących z dwóch alleli"
Dla mnie to chińszczyzna w czystej postaci. Ktoś na forum mi napisał, że to Triploida- choroba letalna. Podobno dzieci z ta wada nie maja szans na dożycie do porodu, a jesli im sie udaje, to umieraja zaraz po nim. Najdłuższe odntowane przeżycie dziecka z tą wadą to 3 miesiące
01.03 mam konsulatcje telefoniczną z genetykiem z testDNA, wtedy dowiem się, czy to rzeczywiście było to.
O tym, że Maleńka nie zyje dowiedziałam się tydzień przed badaniami prenatalnymi. Gdyby żyła nadal, to na tych badań dowiedziałabym się, że jest chora i pewnie wtedy miała wybór - zakończyć ciążę, czy czekać na działanie natury. Ja nie usunęłabym ciąży, a zatem czekałabym na smierć dziecka Dobrze, że wyszło jak wyszło i nie musiałam przeżywac jeszcze dodatkowej traumyWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Serena, moja znajoma też nie znosiła swojej pracy, kiedy poroniła, to do pół roku ciągnęła chorobowe. Kiedy skończyło jej sie od ginekologa, to poszła do psychiatry. A później zmieniła pracęWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Zaczęło się krwawienie... Boli mnie brzuch, jestem rozbita, bolą mnie mięśnie i mam temp. 38 C. W nocy mało spałam było mi zimno i znowu mam opryszczce. Pewnie bierze mnie jakieś chorobsko. Czas jakby zwolnil - trudy czas ale dam ci radę.
Sisi jak Ty się trzymasz ?Córcia - 24.01.2012 r.
Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
ANA3 dsDNA(+)graniczny
-
nick nieaktualny
-
Sisi i Anet myślami jestem z Wami :** bądźcie dzielne:** dacie radę:** my kobiety jesteśmy silne! ❤ ja już po kontroli u lekarza.. Dostałam jeszcze leki na oczyszczenie macicy Artrotec bo endometrium mam jeszcze 23mm i mam nadzieję że jak najszybciej się oczyszcze.. po prostu chciałam uniknąć łyżeczkowania.
-
Trzymajcie się, Dziewczyny, myślimy o Was...
My wczoraj wróciliśmy z wyjazdu - udało się trochę naładować akumulatory, wybraliśmy się do aquaparku, wyszaleliśmy na tyle, na ile to przy dzieciach możliwe. W każdym razie takie fizyczne zmęczenie było nam bardzo potrzebne.
W ogóle to ten weekend na wyjeździe to była niespodzianka ode mnie na urodziny męża - wrócił z pracy i zastał walizki - żałuję, że nie nagrałam jego miny.
Taki trochę off-topic ode mnie, by oderwać się choć na moment od zmartwień. Dla nas wszystkich wyjdzie w końcu słońce, Kochane, i pojawi się piękna tęcza.
My już działamy w tym cyklu. Oj, baaardzo bym chciała, by się udało.❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Anet85 wrote:Leżę w szpitalu po pierwszej dawce 3 tab. Cytotecu. Ogarniaja mnie wątpliwości czy badać płód aby określić płeć dziecka do macierzyńskiego. U nas nie było nawet serduszka ,może pociągnę z. 2 tyg. Zwolnienia i dojdę do siebie. Wszystkie bierzecie macierzyński ? Płód zatrzymał się w rozwoju ok 5-6 tydz.
Ja mialam 2 tygodnie zwolnienia po szpitalu i tyle. Chyba nie chcialabym wiecej bo powrot do pracy przyspieszyl tez moj powrot do rownowagi. -
Pola90 wrote:Sisi, Anet.. trzymajcie się ciepło ! Ciężkie chwilę przed Wami Ale będzie z dnia na dzień będzie lepiej.
Ja dziś mam jakieś chwile załamania.. płacze od rana, a wszędzie widzę małe dzieci, kobiety w ciazy akcesoria niemowlęce;( okropienstwo;(
Poczatki sa trudne, bo dostrzegasz ciezarne i dzieci wszedzie, ale jak juz zaskoczysz to minie -
Anetka26 wrote:Sisi i Anet myślami jestem z Wami :** bądźcie dzielne:** dacie radę:** my kobiety jesteśmy silne! ❤ ja już po kontroli u lekarza.. Dostałam jeszcze leki na oczyszczenie macicy Artrotec bo endometrium mam jeszcze 23mm i mam nadzieję że jak najszybciej się oczyszcze.. po prostu chciałam uniknąć łyżeczkowania.
Mialam to samo, tez dostalam ten lek pozniej, niestey u mnie nie zadzialalo, ale byly kobiety, ktorym sie udalo I Tobie tez tego zycze -
ja z kolei się cieszę z możliwości tych 8 tyg (zostały mi jeszcze 4) Mam nadzieję, że tyle mi wystarczy. Tzn nie tyle do tego, żeby dojść do siebie, co żeby działać. Ja zajmuje sie ogrodami - projekty, wykonanie, pielęgnacja. Z racji zimy i ciąży zakończyłam dotychczasowe zlecenia i teraz muszę na nowo szukać klientów, wydzwaniac do ludzi, włazic im w dupe i wymyślać fantastyczne pomysły na ogród, którego pozazdrości im sąsiad, a na chwile obecna w ogóle nie czuję się na siłach na takie wygibasy
Daniel ile macie dzieci?
Pola ja też tak mam. Ryczę na durnym filmie, bo jest jakiś tekst o ciązy i dziecku musimy pozbierać tyłki i do przoduWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2018, 23:49
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019