X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka26 wrote:
    No mam wielką nadzieję że na mnie ten lek zadziała.. Nie chciałabym zabiegu wolę się naturalnie oczyścić. :( to i tak dla mnie jest wszystko trudne.. W piątek mam kontrolne usg i zobaczymy czy się zmniejszyło..

Endometrium i tak się zmniejszy po okresie, najważniejsze, żeby Ci tam jakieś pozostałości po jaju nie zostały. Mnie wypuścili po drugiej kontroli w szpitalu "wszystko czyste", a jednak okazało się, że jakiś fragment został i niestety zaczął się psuć :/ Oczywiście wyszło to na prywatnej wizycie bo na NFZ "wszystko super", całe szczęście, że miałam przez tą pozostałość krwawienie i to nie zaniepokoiło - że krwawienie nie ustaje - inaczej pewnie dowiedziałabym się o wszystkim jakby trafiła z zakażeniem wewnętrznym/sepsą do szpitala.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, myślę o tych wynikach z laboratorium... No nic, pozostaje nam czekać, tylko szkoda, że tak długo. W międzyczasie załatwiamy z mężem skierowania do poradni genetycznej na NFZ bo podobno przysługują badania kariotypu po dwóch poronieniach... Co jeszcze mogę zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 07:44

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet jak sie czujesz? Dzieki dziewczyny za wsparcie. ja wczoraj z przygodami mimo zapisu na wczoraj odeslano mnie z imid bo podobno nie ma miejsc, chyba ta informacja zalamala mnie najbardziej, czulam się jak niepotrzebny smiec, zaczelismy jezdzic po szpitalach i w dwoch nas nie przyjeli, po ok 2 h zadzwonili z imid ze jednak jest miejsce. Wrocilam tam. Dostalam trzy cytoteki, po kilku godzinach znowu dwie do ust i zaczelo sie kokkrwawienienkretny bol krwawienie takjakby mi odeszly wody, teraz kolejne dwie ale bol jest jakby mniejszy... nie wiem jak bedzie dalej... mam pojemnik na pobranie materialu. Nastawilam sie na badanie gen w testdna ale tu dostalam ulotkę ze tez robia i imid na miejscu i nie wiem co zrobic, cena jest dwa razy wyzsza ale nie wiem czym sie rozni badanie, tu chyba badaja wszytkie aberracji...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu robia tylko badania w kierunku płci. Ja wczoraj krwawiłam ale w nocy i nad ranem już mniej. Po obchodzie miałam USG i okazało się że nie wszystko się oczyściło endometrium ma jeszcze 21 mm. Po rozmowie z lekarzem miałam 2 wyjścia albo próbujemy jeszcze leki albo dzisiaj łyżeczkowanie. Wybrałam farmakologię , choć sadze ze łyżeczkowanie mnie nie ominie. Krwawie słabnie...trudno przynajmniej spróbowałam. Sisi jak się trzymasz?

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie farmakologia i czekamy, mialam usg i jest szansa ze oczysci sie samo, w nocy bolalo bardzo, teraz mniej ale zaraz,dostane chyba kolejne leki. Ogolnie trzymam sie mysle ze dzielnie. Ale myslalam ze to szybciej pójdzie.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też myślałam , ze będzie szybciej. Musimy czekać do jutra. Pozdrawiam

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dali mi tabletki i pozwolili zjesc, wieczorem do domu i troche tego nie widze bo poza krwia nic ze mnie nie wylecialo, nie czuje ze to koniec a oni mnie wypisza...

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Daniela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było tak, że na początku było małe krwawienie (nie brałam tabletek, na poronienie czekałam dość długo), a potem,po kilku godzinach meeeega akcja - już nawet nie będę się w szczegóły wdawać, ale nie byłabym w stanie wyjść z domu, tak się "czyściłam". To była niedziela. Trwało to kilka godzin, wieczorem było już tylko krwawienie i tak przez kilka dni, aż w następną sobotę wyszedł jeszcze jeden bardzo duży skrzep. Tak więc, gdybym poszła przed tą sobotą na USG, to na pewno by stwierdzili, że się sama nie oczyściłam i trzeba łyżeczkować. Na szczęście poszłam później, gdy już naprawdę było po wszystkim. Nie wiem, czy to pomogło, ale brałam przez ten czas olej z wiesiołka.

Aha, i w ogóle mnie nie bolało. Ani trochę. Ale miesiączki też mam niebolesne, mimo tyłozgięcia macicy.

Nie wiem, czy u każdej poronienie przebiega tak samo, u mnie to było pierwsze, mam nadzieję, że nigdy więcej już tego nie doświadczę ani ja, ani żadna z Was. Może u Ciebie jeszcze ruszy, Sisi. Jeśli nie, to wrócisz do szpitala.

Niecierpliwa, mam dwoje dzieci: syna z 2013 i córkę z 2015.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 13:42

❤️2013
    ❤️2015
    ❤️2018
    ❤️2020
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A te tabletki poronne to wy w szpitalu dostałyście doustne?
    U nas dawali dopochwowe i akcja poronna zaczynała się ok. 40 min do godziny po założeniu tabletki.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwszy raz dopochwowo trzy dostalam wczoraj o 21, i od tamtej pory trzy razy po dwie doustnue ale bol jest zdecydowanie mniejszy, krwawienie tez

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Monys2588 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie wiedziałam że je można dawać doustnie..dostalam dwie dopochwowo na raz i po 4 godzinach było już po...sporo było krwi można powiedzieć ciekło mi po nogach doslownie no ale po godzinie był zabieg więc po już było dużo mniejsze..bol był spory ale wytrzymałam bez przeciwbolowych ale zimno to mi tak nigdy w życiu nie było..

monia29
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doochwowe po 3 tab co 6 h z przerwą nocna 9,15,21,6 i po USG 2 tab. na 15. Później zareagowałam na 1 dawkę po 14 ok. 4. Godz.

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Leira Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 wrote:
    Doochwowe po 3 tab co 6 h z przerwą nocna 9,15,21,6 i po USG 2 tab. na 15. Później zareagowałam na 1 dawkę po 14 ok. 4. Godz.

O matko!
    Ależ Cię wymęczyli !!! Jedyny plus jest taki, że organizm mocno trzyma ciążę u Ciebie - to będzie bardzo ważne przy kolejnej ciąży i może da Ci to trochę spokoju.

Trzymaj się kochana!

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira też tak się pocieszam.... Chyba jednak nie obejdzie się jutro bez łyżeczkowania...czuje że jeszcze nie wszystko się oczyściło, przynajmniej próbowałam. Pozdrawiam

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• SiSi111 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba juz po... straszne przeżycie. Dobrze ze w szpitalu, w domu bym zpanikowala i zemdlala. Brzuch nadal troche boli mam nadzieje ze obejdzie sie bez zabiegu.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam pytanie:
    Kiedy mieliście pierwsza wizytę u gina po lyzeczkowaniu?
    Ja się umówiłam na 1 marca, czyli to będzie 16 dni od zabiegu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam do tego przykrego wątku. Dostałam dziś skierowanie do szpitala. Serduszko przestało bić. Bhcg na poziomie 15 tys. Chcę oddać materiał do badań. Uważacie, że lepiej farmakologicznie czy zabieg? Cholernie chciałabym uniknąć zabiegu....

• Leira Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola90 wrote:
    Dziewczyny,
    Mam pytanie:
    Kiedy mieliście pierwsza wizytę u gina po lyzeczkowaniu?
    Ja się umówiłam na 1 marca, czyli to będzie 16 dni od zabiegu.

Ginka mi mówiła, że najlepiej po zakończeniu okresu, który przyjdzie po zabiegu.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Dołączam do tego przykrego wątku. Dostałam dziś skierowanie do szpitala. Serduszko przestało bić. Bhcg na poziomie 15 tys. Chcę oddać materiał do badań. Uważacie, że lepiej farmakologicznie czy zabieg? Cholernie chciałabym uniknąć zabiegu....

Teoretycznie lepiej poronić farmakologicznie bo jest to traktowane jako poronienie samoistne, czyli możesz zacząć starania o kolejną ciążę w następnym cyklu po poronieniu - idąc tym tokiem ja wybrałam farmakologię i...

...bardzo tego żałuję.

W praktyce jest tak, że niestety, ale w większości przypadków, które znam - i ze szpitala i z tego forum, poronienie farmakologiczne bywa niestety NIECAŁKOWITE i po takim poronieniu i tak konieczny jest zabieg.

U mnie poronienie farmakologiczne trwało kilka godzin, potem po dwóch tygodniach kontrola w szpitalu, wypuścili mnie z hasłem "wszystko się oczyściło", ale krwawienie nie ustało i zaniepokojona tym zgłosiłam się do prywatnego gina. Okazało się, że poronienie jest niecałkowite i po miesiącu od poronienia farmakologicznego musiałam mieć jeszcze zabieg łyżeczkowania.

Tak więc bez sensu straciłam miesiąc, nerwy, że nie wspomnę o masakrycznym bólu przy indukcji poronienia farmakologicznego.

Bazując na moich doświadczeniach doradzam Ci jak najszybsze umówienie się w szpitalu na łyżeczkowanie. Im szybciej to zrobisz tym szybciej będziesz mogła zacząć kolejne starania.

Oczywiście mówi się, że są zrosty po łyżeczkowaniu, etc, aczkolwiek to naprawdę zdarza się niesamowicie rzadko i większość kobiet nie ma żadnych problemów z kolejną ciążą - w tym ja. Zaszłam po raz kolejny w drugim cyklu po zabiegu :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira, dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. W pierwszej ciąży (wpadka przy tabletkach anty) miałam cc i ostatnio dwóch lekarzy uznało (i nawet widziałam to na monitorze), że w bliźnie jest zmiana hipoechogenna (dziura, cieńsze miejsce). To jeden z dwóch moich powodów, dlaczego boję się zabiegu... Drugi powód, to oczywiście powrót do gry o kolejne maleństwo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2018, 21:18

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ