X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nien. Dzisiaj z ciekawosci wypiłam pierwsza saszetke. Obawialam się gorszego smaku.. Dla mnie może być :) poczekam a @ i będę stosować.. A w ciąży trzeba go odstawić czy nie? Różne są zdania na ten temat...

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violwtflower też czytałam że migdały i winko pomagają na wzrost endo:)
    Jak Zaszłas w ciążę odstawilam ovarin?

• nien Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka, mi też ten smak odpowiada. Mój gin nie kazał mi go odstawiać w ciąży.

starania od 2016r.
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kropka123, Kat, widzę że w podobnym czasie miałyśmy owulkę. Trzymam za Was i za siebie kciuki!! :D
    Obiecałam sobie, że nie będę testować wcześniej niż 22. Albo będzie prezent na dzień ojca albo znowu lament.. :) Swoją drogą nie wiem jak wytrzymam do tego czasu, bo już mnie nosi, ale zaciskam zęby i każdy wytrzymany dzień jest sukcesem :D Od poniedziałku zaczynam urlop, więc może jak wyjdę z domu i zajmę się czymś innym to nie będę tyle myśleć :)

starania od 2016r.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inozytolu nie można brać w ciąży, mi gin kazał odstawić i przerzucić się na witaminy prenatalne. Teraz chyba w ogóle nie będę go brała, zobaczę jeszcze.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie testujcie wcześniej nie róbcie tego błędu co ja:/
    Trzymam kciukasy za was:)) Powodzenia!!

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i widzicie jakie zdanie jest podzielone na temat tego leku.. Narazie nie będę się przejmować jak zajdę to skontaktuje się z lekarzem.. Zobaczę jego zdanie na ten temat. Bo wcześniej nic nie mówił żeby go w razie co odstawic

• Kat_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nien, to jest nas więcej :) mnie też już nosi okropnie :D ale staram się uczyć cierpliwości, choć same wiecie jakie to bywa trudne ;) Termin @ mam na poniedziałek, więc nie wiem jak wytrzymam przez weekend, a oczywiście kusi mnie żeby już jutro sprawdzić jakimś czułym testem.
    Poprzednim razem polubiłam się z nordtestem płytkowym o czułości 10 mlU/ml.
    Całkiem niedrogi, ale wykazał już drugą krechę na 2 dni przed @.
    Ale ceny testów też potrafią powalić, raz kupiłam kilka sztuk w Super Pharmie.. i za jeden wyszło coś ponad 20 zł :/ oczywiście poprosiłam o 10tki, a w domu się okazało, że babka mi wcisnęła 25 mlU/ml. No cóż, trzeba być czujnym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2018, 15:37

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to nawet nie wiedziałam, że są różne stanowiska. Wydawało mi się, że to jest kwas foliowy, ale lepiej przyswajalny. Trochę mnie alex zszokowałaś, bo ja go przyjmowałam normalnie jak byłam w ciąży.
    No nie pozostaje nic innego jak zapytać swojego gina jakie on ma zdanie na ten temat. A przy okazji jak ja będę u swojego to też postaram się z nim na ten temat pogadać, bo okazuje się że można różnie podejść do tematu.

starania od 2016r.
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat, musisz szukać sobie zajęcia, żeby o tym nie myśleć :D cierpliwość to nie jest też moja mocna strona. Wszystko chciałabym już! teraz! natychmiast! a pewnych rzeczy się nie przeskoczy.
    Co do testów to ceny są faktycznie bardzo różne. Kupowałam wcześniej testy strumieniowe w rossmanie o czułości 10, gdzie jeden kosztował ok.14-15 zł, a ostatnio w aptece kupiłam dwa testy - jeden strumieniowy, drugi płytkowy też 10tki i zapłaciłam 10 zł za oba! Moja cebulowa natura będzie kazała mi jeździć teraz tylko tam, mimo że to bardzo nie po drodze :D hehe :D

starania od 2016r.
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Popytaj i podziel się, czego się dowiedziałaś :) Ja poczytałam w necie, dopytałam gina i inozytol w ciąży nie jest wskazany. I do tego się zastosowałam.
    Co do testów, teraz przy okazji robienia internetowych zakupów w Gemini zamówiłam sobie pakiet testów. 10 strumieniowe, chociaż ostatnio jeden przy ciąży przesikałam :D 6 zł za jeden, a w Rossmanie chyba po 12 są. Następnym razem przy robieniu go zanurzę w pojemniku, a nie będę sikać na niego. I kilka tanioszków paskowych zamówiłam.
    Mnie już 3 albo 4 dzień kłuje prawy jajnik. Mam nadzieję, że to dobrze i budzi się do życia. Wczoraj na USG znowu powychodziły policystyczne jajniki, miałam kilka pęcherzyków na każdym. A w ciąży były uśpione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 10:48

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, nien, mam to samo. Tanioszki znalazłam w aptece przy moim osiedlu, więc planuję tam zakupić kilka sztuk, ale jest tam jedna niemiła farmaceutka, którą omijam szerokim łukiem. Dzisiaj akurat widziałam ją za ladą, więc tam nie zajrzę. Dobrze dla mnie, bo przynajmniej dzięki niej będę odkładać testowanie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 10:51

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kat_I wychodzi na to, że jej nie lubisz a będziesz musiała jej podziękować jak przeczekasz trochę z tym testowaniem, a później zobaczysz wyraźne dwie krechy :D

starania od 2016r.
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak ja Was rozumiem ;) Nen super ze do nas dołączyłas,, musimy wytrzymać i nie nastawiać się za bardzo bo wiadomo, różnie może byc...... ja stram się sobie to powtarzać jak mantrę żeby pozniej się nie rozczarować;) a apteki, rossmany i superpharmy omijam szerokim łukiem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 11:28

nien lubi tę wiadomość

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie razem przez to przechodzić :) bo niestety faceci do końca nie rozumieją naszego parcia i tego co przeżywamy.. że mamy ochotę o tym pogadać, poużalać się lub przedyskutować objawy ;) więc cudownie, że jest to forum. Wspieramy się i w złych i w dobrych chwilach <3
    Dobra, zmobilizowałyście mnie, już się uspokajam, skupiam na czymś innym, byle nie myśleć o testowaniu :P

nien lubi tę wiadomość

hchy3e3kpv7xl40k.png
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja przez te dwa lata to już przechodziłam różne stany i zazwyczaj starałam się być powściągliwa i na zapas się nie cieszyć. Teraz wychodzę z założenia, że trzeba być dobrej myśli. Po owulce staram się zachowywać tak jakbym w ciąży była, czyli jem zdrowiej, nie piję kawy i alkoholu, a martwić się będę i rozpaczać dopiero jak będę wiedziała, że się nie udało. To pozwala mi być w dobrym nastroju jednak przez większość tych oczekiwań i naiwnie wierzyć, że to przyniesie pozytywny efekt :) Każda z nas ma inny sposób na radzenie sobie z tym wyczekiwaniem i każdy jest dobry :)

starania od 2016r.
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nien ja też testowałam taki sam sposób jak Ty po owulce.. Jednak to nie dla mnie bo potem. Miałam wyrzuty że się starałam dałam o siebie i na nic to.. Więc teraz robię wszy to co do tej pory a nawet więcej żeby zająć czymś głowę..Im mniej myślę o tym tym jest mi lepiej:) więc dzisiaj po pracy czekają na mnie kolejne okna do mycia:)

• Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a nie lepiej po prostu dbać o siebie cały czas ? :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki masz rację!! Ja już od 4lat jem. W miarę zdrowo ćwiczę ale od 4 miesięcy przez laparo miałam przerwę a potem ciaza poronienie i teraz boję się zacząć na nowo.. Ale już po @wroce i nie będę patrzeć na to czy ja będę w tej ciazy czy nie..niepotrzebnie się ograniczać..

• kropka123 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubiesiweczki- dokładnie, wydaje mi się ze wszystko jest dobre byleby z umiarem. Wiadomo ze ciąży z niektórych rzeczy trzeba zrezygnować ale na etapie starań myśle ze trzeba żyć normalnie ale zdrowo ( i to docenimy na starość ;D) ;) ja dużo jeżdżę na rowerze, na codzień zdrowo jem ale od czasu do czasu i na wino i na fast food sobie pozwolę ;) tutaj dużo z Wami pisze ale w domu stram się żeby temat ciąży nie Byl najważniejszy i nie zdominował naszego życia ;) planujemy przyszłość a jak się uda to plany odpowiednio dopasujemy ;)

f2wl3e5eau6eja15.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ