X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dobrze że masz jeszcze wizytę. Może akurat będziesz po @. Ja bym chyba nie zaryzykowała gdyby miało 5mm. Wiem że są różne historie że kobiety przy tak niskim Endo też zachodzą ale różnie to jest. Ja nie chciałabym znów przez to przechodzić bo nie mogłam poczekać chwilkę. Pogadaj może o tym z lekarzem ? Chociaż może przy Clo jest inaczej ;)

Mysiulka ja narazie nie biorę nic. Jutro idę do lekarza z wynikami więc może mi coś zaleci. A Ty zastanawiasz się czy go brać ?

kropka123 lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    Lubieswieczki chyba nic innego mi nie pozostało tylko czekać na @..Bierze któraś z Was inofem?? Bo mi lekarz zaproponował go..
    Ja brałam inofem , albo ovarin ;-) Teraz też brałam w tym cyklu,ponoć ovarin jest trochę lepszy, ale nie wiem . Wygodniej jest jednak łyknąć tabletkę, niż rozpuszczać proszek ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 18:31

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki tak zastanawiam się czy go brać.. Czytałam dużo opini i nie którym dziewczynom pomógł.. Narazie mam 3mieisace przerwy od giną i zalecil mi to brać a jak nie wyjdzie to potem może jakieś tabletki na jajeczkowanie albo jeszcze co innego..

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja jestem dopiero 1,5 tygodnia po poronieniu, więc endo na pewno urośnie, a po kolejnym normalnym okresie to już w ogóle. Jem migdały znowu, wcześniej nie miałam problemów z grubością endometrium. W szczęśliwym cyklu po owulacji miałam 11 mm. Więc liczę, że urośnie. Teraz nie zamierzamy się starać, dopiero po pierwszym normalnym @, bo od 5 dc mam brać CLO.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mysiulka2706 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anett no właśnie miałam do wyboru 3 rodzaje ale wzięłam ten inofem bo go bardziej polecali:)tylko że to najczęściej jest przy pcos a ja tego nie mam..
    Czytałam na forum to dziewczyny brały go nawet jak nie miały tego pcos.. A zauważyłaś jakieś zmiany po tym??

Wysłany: 13 czerwca 2018, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex zle mnie zrozumiałaś, nie chodziło mi o to że teraz już się staracie tylko że po @ warto je jeszcze sprawdzic. A Endo urośnie na pewno. Tym bardziej że lekarz mówił że będziesz mogła starać się już w pierwszym cyklu więc tym bardziej :) pewnie wszystko wróci do normy i będzie rosło. A clo chyba też ma wpływ na Endo nie?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w obu cyklach z CLO było 10-11 mm, więc całkiem ładnie. Na pewno będę sprawdzać wszystko na USG. Mam już wprawę... Mam nadzieję, że szybko zaskoczy i kolejna ciąża będzie zdrowa.
    Jak na razie witaminki, migdały i czerwone wino :) A za jakiś czas do tego mąż w łóżku :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaskoczy na pewno ;)
    Ja jutro idę do innego ginekologa i zobaczymy co tam mi powie. Bo mój lekarz kazał mi nie brać żadnych witamin, i trochę mnie to zastanawia.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • kropka123 Ekspertka

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki daj znać koniecznie co i jak po wizycie ;) dziwne ze nie dostałaś witamin, mi już w szpitalu mówili żeby nie przerywać stosowania prenatalu a teraz do tego nam jeszcze dołożonych magnez i witaminę D dodatkowo ;) mi mój lekarz mówił ze kobiety kilka miesięcy przed staraniami powinny zaczynać brać kwas foliowy i żeby w żadnym wypadku nie robic przerwy ....,,

f2wl3e5eau6eja15.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mój gin też kazał kontynuować witaminy. Brałam Ovarin przed ciążą, ale chyba sobie go teraz odpuszczę, bo ma zwykły kwas foliowy. A miałam go za dużo więc przypuszczam, że też mam tą mutację. To bezpieczniej brać metylowany. Powtórzę sobie jeszcze badania na pewno.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 13 czerwca 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kropka ja też się zdziwiłam, powiedział tylko że dwa miesiące przed wystarczy, a jak będę miała przerwę 3-6miesiecy to on powie kiedy rozpocząć. Trochę mnie to zdziwiło...

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie przerywała. Przed ciążą się powinno brać chociaż kwas foliowy, 3 miesiące z tego co się orientuję. Więc lepiej skonsultuj wszystko z innym ginem.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 13 czerwca 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak też zrobię! Dzięki :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Violet Flower Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daniela gratuluję dobrych wieści!! Cieszę się ogromnie że wszystko dobrze u Was, oby tak do grudnia :)

Alex a bierzesz kwas foliowy metylowany czy zwykły? Ja też podejrzewam u siebie mutacje, no w wynikach mam za, wysoki poziom kwasu foliowego wiec się pewnie nie przyswaja tak jak powinien.

A co do ovarinu to brałam go po raz pierwszy i jedyny w szczęśliwym cyklu i zaskoczyła po nim. Nie wiem czy to on pomógł czy nie, ale warto spróbować. Więc ja pewnie do niego wrócę :) tylko nie wiem czy już teraz zacząć brać czy czekać do pierwszej @...

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
    MTHFR 1298 A-C hetero | PAI-1 4G hetero
    [*] 05.06.2018 - 11 tc- zaśniad groniasty częściowy

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex a te migdały to na wzrost endometrium pomagają?
    U mnie kurcze wczoraj minął tydzień od zabiegu i wciąż plamię, krwawie i tak na zmianę. Z wizytą u giną czekam do pierwszej @, bo wcześniej to chyba nie ma sensu. Oby szybko przyszła. A betę robiłam kontrolnie w poniedziałek i była 554,00.

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży brałam Femibion a tam jest metylowany i teraz będę kontynuować, tylko nie F 1 tylko F 0. Tam jest duża dawka, metylowany i zwykły, więc chyba najlepiej. Wcześniej brałam Ovarin, a tam był zwykły. Ale brałam go od stycznia 2017 więc to nie po nim zaszłam w ciążę.
    Teraz najwyżej dokupię sobie sam Inozytol. Ale jeszcze pomyślę. Powtórzę badania, witaminy też zbadam i zobaczę. W poniedziałek idę do rodzinnej po skierowanie.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2018, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę na betę jutro. Ale myślę, że już w czasie wakacji spadała, skoro serce przestało bić i objawy ustąpiły. Zobaczymy jutro.
    Violet to my chyba łeb w łeb idziemy. Proponuję zajść teraz razem w kolejnym cyklu i założymy sobie wątek :)
    Ja poszłam na kontrolę bo tak zalecali w szpitalu a poza tym chciałam skonsultować wszystko z moim ginem. I od 5 dc po normalnej @ zaczynam brać CLO. A za tydzień pójdę znowu to może cytologię mi zrobi, jak już plamienie się skończy. Na szczęście już jest słabe.
    A migdały pomagają na endo, odkąd zaczęłam je jeść to mi ładniej przyrastało, mimo brania CLO (które ponoć upośledza endo). Do tego sam gin mi dzisiaj polecił czerwone wino :) Ale myślę, że to bardziej dla rozluźnienia, chociaż na endo ponoć też dobrze działa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 czerwca 2018, 21:47

Violet Flower lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 13 czerwca 2018, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja idę na betę jutro. Ale myślę, że już w czasie wakacji spadała, skoro serce przestało bić i objawy ustąpiły. Zobaczymy jutro.
    Violet to my chyba łeb w łeb idziemy. Proponuję zajść teraz razem w kolejnym cyklu i założymy sobie wątek :)
    Ja poszłam na kontrolę bo tak zalecali w szpitalu a poza tym chciałam skonsultować wszystko z moim ginem. I od 5 dc po normalnej @ zaczynam brać CLO. A za tydzień pójdę znowu to może cytologię mi zrobi, jak już plamienie się skończy. Na szczęście już jest słabe.
    A migdały pomagają na endo, odkąd zaczęłam je jeść to mi ładniej przyrastało, mimo brania CLO (które ponoć upośledza endo). Do tego sam gin mi dzisiaj polecił czerwone wino :) Ale myślę, że to bardziej dla rozluźnienia, chociaż na endo ponoć też dobrze działa.
    No ja bym bardzo chciała w kolejnym cyklu, ale mój gin w kółko o tych 3 m-cach regeneracji mówił. A teraz kiedy miałam zabieg to pewnie nie zezwoli tak od razu :) no zobaczymy, porobię badania i może w sierpniu pozwoli :)

Ale fajnie byłoby mniej więcej razem zajść, jakoś lepiej się wspierać w kolejnej ciąży po tych przejściach.
    A o migdałach i ich wpływie na endo nie wiedziałam - zacznę wdrażać od jutra. Winko czerwone już delikatnie wprowadzam :)

m3sx3e3kljv6iygm.png

qb3c6iye9ikwm5gy.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2018, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja winko dopiero zacznę wprowadzać w weekend pewnie. A dzisiaj byłam na badaniach tarczycowych i betę zrobiłam. Po raz pierwszy mam nadzieję, że będzie niska.

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2018, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysiulka2706 wrote:
    Lubieswieczki chyba nic innego mi nie pozostało tylko czekać na @..Bierze któraś z Was inofem?? Bo mi lekarz zaproponował go..

Mysiulka, ja biorę inofem już baaardzo długi czas. Każda z nas reaguje inaczej, ale u mnie raczej nie wspomógł starań. Jedyna różnica jaką zauważyłam to mam wrażenie, że szybciej rosną mi po nim włosy :) ale podejrzewam, że nie o taki efekt Ci najbardziej chodzi :)
    A do sporządzania proszku naprawdę można się przyzwyczaić. Ja go rozpuszczam i popijam nim inne leki, nie wiem czy tak się powinno, ale tak się przyzwyczaiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 czerwca 2018, 08:51

starania od 2016r.
‹‹ 85 86 87 88 89 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ