X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Poronienie I co dalej...
Odpowiedz

Poronienie I co dalej...

Oceń ten wątek:
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet, trzymałam za Ciebie mocno kciuki ;( No nic, jak któraś z dziewczyn napisała wyżej - i dla nas kiedyś zaświeci słońce. Ja raczej nie zdecyduje się na in vitro. Na ten moment napewno nie i nie wiem czy kiedykolwiek.
    Kochane, czytam Was, ale nie mam teraz za bardzo jak pisać. Narobię wszystko po powrocie. Pozdrawiam :)

starania od 2016r.
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas z seksem bez zmian. Nie odczuwam żadnego dyskomfortu czy innych doznań. Nam kazali zacząć starania od razu,że niby mój organizm jest w tym momencie hormonalnie i immunologicznie "zaprogramowany" na ciążę,więc łatwiej nam będzie zafasolkować. Udało się w 3 cyklu starań. W czwartym miesiącu po zabiegu. Zatem niby mogliśmy zacząć starania od razu,ale mój organizm "przyjął" ciążę dopiero po 3 mies. Oczywiście są dziewczyny,które zachodzą w ciążę w pierwszym cyklu po zabiegu. Stety/niestety niewiele od nas zależy. My możemy jedynie działać :)

Coś mi wypadło i muszę przesunąć jutrzejszą wizytę. Ciekawe czy uda mi się gdzieś wcisnąć jeszcze w tym tygodniu :(

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2018, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieni - dziękuje - boli mnie brzuch jak na okres, piersi - ehhh jeszcze mam cień nadziei, ale już słabiutką. Pozdrawiam

Córcia - 24.01.2012 r.
    Aniołek mój kochany- 19.02.2018 r (6tc/10tc)
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• Leira Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko dziewczyny, seks po poronieniu nie boli, wszystko jest po staremu. A co do prob zajscia w ciaze, to jak nic nie pomaga to moze sprobujcie wyjechac na weekend z partnerem. Moze byc jakis hotel spa, moze w innym miescie (zeby byl inny klimat), a moze za granice? Mozna kupic bilety last minute na weekend za grosze do UK, Serbii, Szwecji, Francji, Niemiec, etc. Pozwiedzacie, wieczorem fajna kolacja, potem upojna noc I moze zaskoczy? :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • MonisiaK Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam zabieg 28.03 a po tym pierwszą miesiączkę 08.05 więc długo... Potem to już test i dwie kreski także nawet ciężko mi obliczyć kiedy były płodne... Także głowa do góry i działać ale bez spiny

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

ex2b9vvj4jxe17l2.png
    km5siei3wv50qtno.png
  • Kat_ Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, ja też się bałam pierwszego zbliżenia po (jak pewnie każda z nas), ale było wszystko ok. Za pierwszym razem wręcz nawet bardziej wszystko czułam, może to tylko podświadomość (bo dużo siedzi w głowie), a może faktycznie po poronieniu tkanki/ścianki w środku stały się bardziej wrażliwe. W każdym razie miałam odczucie, że szybciej doszłam. Następnym razem już wszystko wróciło do normy ;)

hchy3e3kpv7xl40k.png
    I ciąża - puste jajo płodowe - 6t2d (22.04.2018)
    II ciąża - biochemiczna - 4t5d (12.08.2018)
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby było tak jak wcześniej bo stresik trochę jest :)
    Leira, jesteś:) Jak się czujesz ? Jest troszkę lepiej ?
    Monisiak super że tak się udało szybko po zabiegu. Ja raczej poczekam te 2-3cykle:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też nie bolało, było po staremu. Tylko odczekaliśmy, aż mnie przestanie szyjka boleć, bo mocno ją odczuwałam po poronieniu.
    Ja to w ciąży odczułam różnicę w seksie, wszystko mocniej i intensywniej było czuć, a teraz już słabiej. Trzeba szybko znowu zachodzić :)
    Ja nadal czekam na okres. Wydawałoby się, że chwila moment mnie zaleje, bo brzuch bolał i w środku miałam niteczki krwi, ale jest cisza. Po raz pierwszy i ostatni tak czekam na orkes :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 25 czerwca 2018, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak czekałam intensywnie i bardzo cieszę się że jestem już po... Taki mały kroczek na przód. Teraz z niecierpliwością czekam na następną @
    Aż nie chce myśleć jak bardzo wyczekiwać będę tej trzeciej:)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 25 czerwca 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:) jestem już po wizycie i nie wiem co mam robić..lekarz powiedział że w pobranym materiale był stan zapalny i dlatego muszę poczekać że staraniami pół roku do tego mam torbiel na jajniku, 5cm. Lekarz mówi że mam przyjsc na kontrolę bezpośrednio po okresie... I może jest to niepekniety pęcherzyk owulacyjny... Nie wiem co mam robić i myśleć, pół roku czekania to jakiś koszmar, teraz mam czekać z tym torbielem... Dobił mnie na maxa.... Może iść jeszcze do kogoś innego ? Sama nie wiem

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • NiecierpliwaOna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skonsultuj to z kims innym. NIc nie tracisz. Jeśli potwierdzi diagnoze tego lekarza, to przynajmniej będziesz wiedziała, że musiz czekać. Po co masz sobie później pluć w brodę, że mogłaś go olać i zacząć starania.

Wojtuś 09. 03. 2013
    Kasia 20. 05. 2015
    Kubuś 13. 11. 2016
    Aniołek Bogusia <3 24.01.2018 <3 [*] 10 tc
    Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 klz9hdgexq2u0dlm.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wierzę ....zrobiłam test ciążowy i był delikatnie dodatni - zrobiłam bete i jest 56,2 ciaza 3 tydzien ( z moich wyliczne to 2 tydz.) Nie umiem nazwa emocji, niby się ciesze, ale blokuję się, czy aby to jest prawda czy będzie tym razem dobrze. Juz w czw. ide do ginekologa, pewnie jeszcze nic nie będzie widac, ale późnej go nie ma , a kazał mi sie zgłosic jak najwczesniej - chce mi dac acard, clexan i pewnei duphaston. W srode zrobie jeszcze raz bete i proga..... POrównuję ten cykl do tego z grudnia ( w grudniu w 13 dniu po owul. beta wynosiła 132, a tu w 12 tylko tyle) Ehh tylko spokój może nas uratowac. Już teraz nieśmiało będę Wam wysyłać ciążowe wiruski...
    Ja pewnie się uspokoje gdy zobacze bijące serduszko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 18:36

kropka123, nien, NiecierpliwaOna, Violet Flower lubią tę wiadomość

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    Przebyty zespół HELLP, PCOS,późna owulacja mutacja: MTHFR_677C-T -heterozygota, PAI-1 4G - homozygota
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• kropka123 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet gratuluje ;) i rozumiem Cię w 100% ;) ja pomimo tego ze od testu minął tydzień to nadal nie oswoiłam się z myślą o ciąży ;) myśle ze dopiero wizyta w przyszłym tygodniu mi na to pomoże! super ze lekarz przyjmie Cie tak szybko, mi kazał cierpliwie czekać do terminu aż będzie prawdopodobne zobaczenie serduszka ....Lubieswieczki jak bym usłyszała ze mam czekać 6miesiecy to na pewno bym się konsultowała, z drugiej strony ja zaufałam swojemu lekarzowi i nie zasięgałam opinii innych wiec wydaje mi się ze zależy to od tego co Ty czujesz podświadomie zdecydować, co do seksu to my wróciliśmy to aktywnosci za zgoda lekarza po 4 tygodniach po zabiegu(jeszcze przed @) i i wszystko było jak dawniej wiec nie masz się czym przejmować - nam powrót do bliskości bardzo pomógł ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 19:03

f2wl3e5eau6eja15.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakimś cudem zwolnił się u niego termin w ten czwartek - póxniej go nie ma przez 2 tyg, a poźniej ja mam urlop i jakiś taki szczęśliwy zbieg okoliczności. Ciebie też kropka boli brzuch jak na okres ?

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

• kropka123 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet mnie w tamtym tygodniu bardzo bolał krzyż (zawsze tak miałam przed @) i kluly jajniki, teraz już to przechodź ale dale czasem zdarza się takie dziwne uczucie ciągniecie głównie z prawej strony. Mam nadzieje ze to nic groźnego, lekarz uspokoił ze dopóki nie ma krwawienia i da się wytrzymać to jest ok wiec cierpliwie czekam na wizytę;) daj jutro znać co i jak jak koniecznie

f2wl3e5eau6eja15.png

Wysłany: 25 czerwca 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet85 gratuluję! Czasem lepiej troszkę poczekać ;):) Daj znać koniecznie po wizycie! Trzymam kciuki aby tym razem było wszystko dobrze

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • serena1989 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie pisałam Wam, ale daliśmy sobie jeszcze jeden cykl przed pójściem do pracy. W piątek-sobotę testuję. To już nasz 5 cykl po 2 poronieniu. Zleciało, co? Będziecie trzymać kciuki?

NiecierpliwaOna lubi tę wiadomość

f2w3yx8dpvozw3pf.png
    I c - 2 cs - <3 Aleks ur. 03.07.2015 <3
    II c - 1 cs - Aniołek [*] 25.09.2017 (8 tc)
    III c - 4 cs - Danielek [*] 17.02.2018 (10 tc)
  • nien Przyjaciółka

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet! ja coś chyba źle wcześniej doczytałam.. Jaka piękna wiadomość :) z całego serca Ci gratuluję <3 teraz nie martw się za dużo i będzie dobrze! :)

Anet85 lubi tę wiadomość

starania od 2016r.
  • SiSi111 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serena juz trzymam kciukasy☺ mi tez sie jutro przyda dobra energia bo jutro pierwsza wizyta, jak widac boje sie ustwic suwaczka a wg miesiaczki to 8tydz i 2dni. Lubieswieczki musisz to skonsultowac z innym lekarzem, lepiej sprawdzic.

❤❤❤
    m5kxvau.png
  • Anet85 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Hej dziewczyny:) jestem już po wizycie i nie wiem co mam robić..lekarz powiedział że w pobranym materiale był stan zapalny i dlatego muszę poczekać że staraniami pół roku do tego mam torbiel na jajniku, 5cm. Lekarz mówi że mam przyjsc na kontrolę bezpośrednio po okresie... I może jest to niepekniety pęcherzyk owulacyjny... Nie wiem co mam robić i myśleć, pół roku czekania to jakiś koszmar, teraz mam czekać z tym torbielem... Dobił mnie na maxa.... Może iść jeszcze do kogoś innego ? Sama nie wiem
    Oczywiście skonsultuj to z innym lekarzem, pół roku to bardzo długo - u mnie 3 miesiące przerwy bardzo się dłużyły. Z torbielą czasami jest tak, że potrafi się wchłonąć.

Serena trzymam kciuki ;-) Abyśmy wszystkie zaszły w zdrową, szczęśliwa ciąże ;-)
    SISI daj znać jak po wizycie - ja też nie ustawie suwaczka dopóki nie zobaczę serduszka....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2018, 21:57

Córcia - 24.01.2012 r.
    atdci09kpnkcut41.png
    ANA3 dsDNA(+)graniczny

‹‹ 94 95 96 97 98 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ