Przezierność Karkowa
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ryzyko niskie, wied super, choc dziwne ze przy takim nt (nie jest wysokie, ale tez nie niskie) wyszlo Ci tak male ryzyko. ile masz lat, mialas tez robiony test pappa?Margotka87 wrote:Ja mam przeziernosc 2,1 a ryzyko 1:3127 więc chyba jest ok?
-
nick nieaktualnykotek a dlaczego niby miało by być ryzyko wysokie przy takim nt! tutaj liczą się wszystkie parametry w obliczeniu trinsomii, obwód główki, kość nosowa, CRL, akcja serca i oczywiście wiek płodu... Margotka mam nadzieje, że czytałaś wszystkie wypowiedzi z tego działu.
Co do samego testu pappa, może być różnie np. obliczone ryzyko przez program jest małe a po teście pappa jest większe co nie oznacza , że dziecko urodzi się z WADAMI!!!!
Margotka87 zobaczysz wszystko będzie dobrze i zresztą jest -
Badanie mam za sobą
Samo wkłucie nie bolało, dopiero jak się dalej wkuwał to bolało i było nieprzyjemne, ale przeżyłam. Plamień ani mocnego ból brzucha nie mam, więc jest ok. Teraz tylko leżeć i czekać na wyniki. Zapłaciliśmy za badanie FISH i jak laboratorium się spręży to w piątek będę miała wyniki, jak nie to najpóźniej we wtorek
Ginekolog, który robił amnio powiedział, że będziemy mieli syna, mąż się bardzo cieszy. Ja czekam na wyniki i jak wszystko będzie ok to też się będę cieszyłaNiecierpliwa87 lubi tę wiadomość
-
Margotka jakbys miala ryzyko 1:300 to ja bym dalej dzialala. Moj wynik 1:980 i 1:1100 lekarz skomentowal jako bardzo dibry, patrzac na moja historie. Dziwne ze cie tak stresuje.
Alextas trzymam kciuki! Wlasnie o tobie myslalam! daj zaraz znac jak wynik! Gratuluje synka:-)Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Dzwonili dzisiaj z Genom, badanie Fish wykazało, że dziecko jest zdrowe na pełne wyniki muszę czekać 3 tyg.
Ale 99% że będę miała zdrowego syna. Bo to też potwierdzona na 100%. Strasznie się cieszę. Kamień z serca mi spadł. Jak mi babka powiedziała, że kariotyp badany metodą Fish jest prawidłowy to aż się poryczałam ze szczęścia. Teraz też mam łzy w oczach. Jestem bardzo szczęśliwaMiriam, AgnieszkaM, Emily83, Krysti lubią tę wiadomość