Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Słaby przyrost Beta Hcg, a ciaza jest.
Odpowiedz

Słaby przyrost Beta Hcg, a ciaza jest.

Oceń ten wątek:
  • Naaaatka Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2025, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaxx2406 wrote:
    U mnie niestety spadek beta HCG…

Przykro mi, ale jeszcze będzie pięknie ❤️‍🩹

U mnie na wizycie nie było widać nic. Zalecono betę. Poczekać musiałam na wyniki. Wynik 2066 mlU. (Powinno być już coś widać) Lekarz stwierdził za mały przyrost w takim odstępie. Kazał odstawić leki.. 💔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2025, 00:32

• Claudynek Znajoma

Wysłany: 7 maja, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy ktoś jeszcze zagląda na ten wątek?
    Jestem 15 dni po zastrzyku ovitrelle (13 dni po owulacji). Pierwsza betę zrobiłam 13 dni po zastrzyku i wyszła 18,3 mlU/ml a dzisiaj tylko 25,6mlU/ml, czyli przyrost niecałe 40% ☹️ Myślicie że jest jeszcze nadzieja? Czy któraś z Was miała mały przyrost bety na początku i wszytko dobrze się skończyło?

• ania131490 Nowa

Wysłany: 7 sierpnia, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, pierwsza ciąża w wieku 35 lat, u mnie beta w 5tc 2500, po 10 dniach 6+3beta 3500, przyrost super mały, ale jakimś cudem pojawiło się bicie serca, tydzień później (7+2) pojawił się krwiak podkosmówkowy (serce wciąż biło, malutkie rosło zgodnie z założeniami), dostałam L4 i miałam się pojawić tydzień później.
    Po tygodniu, stwierdzone poronienie w 7+3. Wczoraj miałam abrazję.
    W szpitalu powiedziano, że choć nie są w stanie na tym etapie tego potwierdzić, to tak mały wzrost beta mógł już wskazywać na błędy w rozwoju na poziomie komórkowym. Pobrano materiał zarówno do badania histopatologicznego jak również z moją drugą połówką zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne (+ określenie płci dziecka).
    Przepraszam, jeżeli powyższe jest napisane trochę chaotycznie. Ufam, że żadna z Was nie będzie musiała przez to przechodzić, choć wiem, że tak dużo z nas to spotyka.

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ