Słaby przyrost Beta Hcg, a ciaza jest.
-
WIADOMOŚĆ
-
Kasiaxx2406 wrote:U mnie niestety spadek beta HCG…
Przykro mi, ale jeszcze będzie pięknie ❤️🩹
U mnie na wizycie nie było widać nic. Zalecono betę. Poczekać musiałam na wyniki. Wynik 2066 mlU. (Powinno być już coś widać) Lekarz stwierdził za mały przyrost w takim odstępie. Kazał odstawić leki.. 💔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2025, 00:32
-
Cześć, czy ktoś jeszcze zagląda na ten wątek?
Jestem 15 dni po zastrzyku ovitrelle (13 dni po owulacji). Pierwsza betę zrobiłam 13 dni po zastrzyku i wyszła 18,3 mlU/ml a dzisiaj tylko 25,6mlU/ml, czyli przyrost niecałe 40% ☹️ Myślicie że jest jeszcze nadzieja? Czy któraś z Was miała mały przyrost bety na początku i wszytko dobrze się skończyło? -
Cześć, pierwsza ciąża w wieku 35 lat, u mnie beta w 5tc 2500, po 10 dniach 6+3beta 3500, przyrost super mały, ale jakimś cudem pojawiło się bicie serca, tydzień później (7+2) pojawił się krwiak podkosmówkowy (serce wciąż biło, malutkie rosło zgodnie z założeniami), dostałam L4 i miałam się pojawić tydzień później.
Po tygodniu, stwierdzone poronienie w 7+3. Wczoraj miałam abrazję.
W szpitalu powiedziano, że choć nie są w stanie na tym etapie tego potwierdzić, to tak mały wzrost beta mógł już wskazywać na błędy w rozwoju na poziomie komórkowym. Pobrano materiał zarówno do badania histopatologicznego jak również z moją drugą połówką zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne (+ określenie płci dziecka).
Przepraszam, jeżeli powyższe jest napisane trochę chaotycznie. Ufam, że żadna z Was nie będzie musiała przez to przechodzić, choć wiem, że tak dużo z nas to spotyka. -