SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje Słaby przyrost Beta Hcg, a ciaza jest.
Odpowiedz

Słaby przyrost Beta Hcg, a ciaza jest.

Oceń ten wątek:
  • Naaaatka Debiutantka

Wysłany: 20 grudnia 2025, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiaxx2406 wrote:
    U mnie niestety spadek beta HCG…

Przykro mi, ale jeszcze będzie pięknie ❤️‍🩹

U mnie na wizycie nie było widać nic. Zalecono betę. Poczekać musiałam na wyniki. Wynik 2066 mlU. (Powinno być już coś widać) Lekarz stwierdził za mały przyrost w takim odstępie. Kazał odstawić leki.. 💔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2025, 00:32

• Claudynek Znajoma

Wysłany: 7 maja, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, czy ktoś jeszcze zagląda na ten wątek?
    Jestem 15 dni po zastrzyku ovitrelle (13 dni po owulacji). Pierwsza betę zrobiłam 13 dni po zastrzyku i wyszła 18,3 mlU/ml a dzisiaj tylko 25,6mlU/ml, czyli przyrost niecałe 40% ☹️ Myślicie że jest jeszcze nadzieja? Czy któraś z Was miała mały przyrost bety na początku i wszytko dobrze się skończyło?

• ania131490 Nowa

Wysłany: 7 sierpnia, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, pierwsza ciąża w wieku 35 lat, u mnie beta w 5tc 2500, po 10 dniach 6+3beta 3500, przyrost super mały, ale jakimś cudem pojawiło się bicie serca, tydzień później (7+2) pojawił się krwiak podkosmówkowy (serce wciąż biło, malutkie rosło zgodnie z założeniami), dostałam L4 i miałam się pojawić tydzień później.
    Po tygodniu, stwierdzone poronienie w 7+3. Wczoraj miałam abrazję.
    W szpitalu powiedziano, że choć nie są w stanie na tym etapie tego potwierdzić, to tak mały wzrost beta mógł już wskazywać na błędy w rozwoju na poziomie komórkowym. Pobrano materiał zarówno do badania histopatologicznego jak również z moją drugą połówką zdecydowaliśmy się na badanie genetyczne (+ określenie płci dziecka).
    Przepraszam, jeżeli powyższe jest napisane trochę chaotycznie. Ufam, że żadna z Was nie będzie musiała przez to przechodzić, choć wiem, że tak dużo z nas to spotyka.

• anelena Nowa

Wysłany: 26 sierpnia, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Założyłam inny post bo nie widziałam tego, ale się podepne bo widzę że ten sam problem z przyrostami ☹️
    Jestem po jednym poronieniu (ciąża biochemiczna w 4 tygodniu), aktualnie sprawa wygląda tak:

Beta HCG:
    21.08 - 28,2
    24.08 - 47,3
    26.08 - 51,5

Wczoraj dostałam lekkiego plamienia, a dzisiaj rano już jak na okres, więc i tak się zdziwiłam że jest jakiś minimalny przyrost. Czekam jeszcze na wynik progesteronu. Wizyta jutro. Na ten moment nie wiem czego się spodziewać, mam tylko nadzieję że to nie pozamaciczna.. Tak bardzo bym chciała by się udało, ale to byłby cud gdyby jednak się rozwinęło 😥😢

Edit: progesteron: 1,54 :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 sierpnia, 16:33

• Bejbik Nowa

Wysłany: 29 sierpnia, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello dziewczyny, może któraś wypowie się na temat mojej sytuacji .
    Ostatnia miesiączka 26.07
    Zbliżenie miało miejsce 4.08
    Tabletka ellaone 5.08
    Beta hcg 24.08 - 31,7
    Beta hcg 26.08 - 55,3
    Beta hcg 28.08 - 91 ..
    Lekarz kazał powtórzyć jeszcze w poniedziałek ..
    co sądzicie ?

Listopad 2024 - ciąża obumarła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 10:36

• anelena Nowa

Wysłany: 29 sierpnia, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bejbik wrote:
    Hello dziewczyny, może któraś wypowie się na temat mojej sytuacji .
    Ostatnia miesiączka 26.07
    Zbliżenie miało miejsce 4.08
    Tabletka ellaone 5.08
    Beta hcg 24.08 - 31,7
    Beta hcg 26.08 - 55,3
    Beta hcg 28.08 - 91 ..
    Lekarz kazał powtórzyć jeszcze w poniedziałek ..
    co sądzicie ?

Listopad 2024 - ciąża obumarła

A kiedy miałaś owulację? Wszystko zależy od tego bo może już byłaś po i niestety tabletka nie zadziałała jak powinna.

• Bejbik Nowa

Wysłany: 29 sierpnia, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anelena wrote:
    A kiedy miałaś owulację? Wszystko zależy od tego bo może już byłaś po i niestety tabletka nie zadziałała jak powinna.
    Niestety ale właśnie nie wiem, według objawów to 4/5 sierpnia.
    A to że nie zadziałała to raczej na 100%.
    Tylko teraz co z tą betą, że taka niska? Dwa lata temu miałam prawie 5000 a tu 31,7

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 sierpnia, 13:20

‹‹ 3 4 5 6 7
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ