X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zastój moczu u płodu II trym.
Odpowiedz

zastój moczu u płodu II trym.

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Jak szybko! Mój maluch dopiero w 31 postanowił się ustawić główka w dół. 4 dni sie męczył a ja razem z nim! Czułam wszystko... brzuch obolały. U mnie i tak cięcie więc mógł już siedzieć na dupce, ale nie pposłuchał. 28 u nas tez 1250 ;) idą równo :D ciekawe jakie kluski urodzimy.
    Moja dr nie pomierzy ukm :( niestety słaby sprzęt. Ale już nie ide do innego lekarza. Wszystko zmierza w dobrym kierunku :) oby tylko Agsha miała dla nas dobre wiadomości; )

no tak główka na doł ale wszystko zdarzyć sie może jeszcze sie rusza obraca wiec wiesz...

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Dzisiaj mialam usg i po powiekszonym ukm nie ma sladu... Mam nadzieje,ze tak dalej zostanie. Za 2 tygodnie mam kolejna wizyte takze bede wiedziec czy cos sie zmieniło czy nie

mmalibu, claudiuszek, kamenkaa lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, u mojego smyka powiększenie miednczek nerkowych 6,5mm i 7mm...jesteśmy pod obserwacją, jeżeli będą się powiększać mamy mieć konsultację z chirurgiem prenatalnym dotyczącą leczenia jeszcze w czasie ciąży. Jestem załamana...mam nadzieję, że to wszystko się cofnie...

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktorys maluch ma tez powiekszone nereczki??

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wielkościowo nerki są w normie, te miedniczki są niesety za duże. Zobaczymy co powie lekarz 14.04- boję się, że treba będzie robić zabieg -nie wiem jak to się fachowo nazywa-ale chodzi o taką rureczkę, która bedzie odprowadzac mocz. Jak narazie jestem zielona w temacie...

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Czesc! Dzisiaj mialam usg i po powiekszonym ukm nie ma sladu... Mam nadzieje,ze tak dalej zostanie. Za 2 tygodnie mam kolejna wizyte takze bede wiedziec czy cos sie zmieniło czy nie

o gratuluje podobnie jak u mnie zniklo

claudiuszek nic nie bedzie nie trzeba zadnego zabiegu spokojnie jak na ten tydzien nie jest wysokie powiekszenie pozatym to znika u mnie bylo tak smao i zniklo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 15:24

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    u nas wielkościowo nerki są w normie, te miedniczki są niesety za duże. Zobaczymy co powie lekarz 14.04- boję się, że treba będzie robić zabieg -nie wiem jak to się fachowo nazywa-ale chodzi o taką rureczkę, która bedzie odprowadzac mocz. Jak narazie jestem zielona w temacie...

Zakladanie szuntu.

Olek ma duzo za duze :(:(:(

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, a Twój Oluś miał zakładany ten szunt?

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Jeszcze nie... ale cały czas nad nim to wisi... więc dosyć mocno w temacie siedze. Jutro jadę do Łodzi do słynnego prof. Szaflika i się okaże czy idę do szpitala na to odbarczanie czy jeszcze czekamy...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się modlę za Was i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Napisz koniecznie jak minęła wizyta i co profesor zdecydował. Trzymaj się i bądź dzielna! Jestem z TObą!

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja z tych rzeczy co podejrzewają to akurat odbarczania najmniej się boję :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badź silna, masz dla kogo! I wierzę, że się boisz i jaką bezradnośc czujesz, ale ja po cichutku wierzę, że Twój Oluś to bardzo silny facet!!! Trzymaj się! Poczytaj o Nowennie Pompejańskiej-jest wiele siadectw, a wsród nich to, że dzięki niej jestem w ciąży. Daj znać jutro jak po wizycie!

Agsha, kamenkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa. Duze zastoje, spore nerki, powiekszone moczowody. No i... Malowodzie. Nie wiadomo czy w ogole nerki juz nie przestaly pracowac.:( szpital za 10 dni i sprawdzanie wydolnosci nerek.(na razie za maly jest by sprawdzic). Siedze i rycze :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Lipa. Duze zastoje, spore nerki, powiekszone moczowody. No i... Malowodzie. Nie wiadomo czy w ogole nerki juz nie przestaly pracowac.:( szpital za 10 dni i sprawdzanie wydolnosci nerek.(na razie za maly jest by sprawdzic). Siedze i rycze :(

biedna :( nie wiem co napisac żadne słowa nie pomoga.... tylko czekac na cud,,

• Liley Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, czytałam co pisałaś w temacie amniopunkcji.. przecież wyniki dobre ; ( trzymałysmy kciuki i nadal trzymamy! Wypłacz się, wykrzycz ale nie trać proszę nadziei. My ciągle w was wierzymy i w to, że wszystko skończy się dobrze!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo amniopunkcja, czyli problem nie ma podłoża genetycznego... Ale nie oznacza to że jest ok.... Bo nie jest....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jesli te wyniki będą dobre.... nawet wczoraj o Tobie z mężem rozmawiałam, że wychodzicie na prostą. Bardzo mi przykro, wierze, ze jeszcze jest nadzieja

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie...pisałam cały czas że moje dobre wyniki amnio to tylko kropla w morzu potrzeb....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka tez miała mało wód i było podejrzenie, że jest duży problem z nerkami, mało wód i finalnie wyszło że z łożyskiem duże problemy. Było niewydolne. Mały urodził się ok 30 tc z waga 800 gr bo już trzebabylo go ewakuowac ale teraz jakoś sobie radzi. Jeszcze nie jest ok. Nadal jest malutki i często w szpitalach ale rokowania są dobre

f2wlcbxmqludqper.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas raczej to nerki... No bo tylko to u malego nie domaga, wygladaja zle... Co innego jak nerki zdrowe a wod brak. Pije od wczoraj jak opetana....

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ