Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zastój moczu u płodu II trym.
Odpowiedz

zastój moczu u płodu II trym.

Oceń ten wątek:
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Jak szybko! Mój maluch dopiero w 31 postanowił się ustawić główka w dół. 4 dni sie męczył a ja razem z nim! Czułam wszystko... brzuch obolały. U mnie i tak cięcie więc mógł już siedzieć na dupce, ale nie pposłuchał. 28 u nas tez 1250 ;) idą równo :D ciekawe jakie kluski urodzimy.
    Moja dr nie pomierzy ukm :( niestety słaby sprzęt. Ale już nie ide do innego lekarza. Wszystko zmierza w dobrym kierunku :) oby tylko Agsha miała dla nas dobre wiadomości; )

no tak główka na doł ale wszystko zdarzyć sie może jeszcze sie rusza obraca wiec wiesz...

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc! Dzisiaj mialam usg i po powiekszonym ukm nie ma sladu... Mam nadzieje,ze tak dalej zostanie. Za 2 tygodnie mam kolejna wizyte takze bede wiedziec czy cos sie zmieniło czy nie

mmalibu, claudiuszek, kamenkaa lubią tę wiadomość

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, u mojego smyka powiększenie miednczek nerkowych 6,5mm i 7mm...jesteśmy pod obserwacją, jeżeli będą się powiększać mamy mieć konsultację z chirurgiem prenatalnym dotyczącą leczenia jeszcze w czasie ciąży. Jestem załamana...mam nadzieję, że to wszystko się cofnie...

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ktorys maluch ma tez powiekszone nereczki??

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wielkościowo nerki są w normie, te miedniczki są niesety za duże. Zobaczymy co powie lekarz 14.04- boję się, że treba będzie robić zabieg -nie wiem jak to się fachowo nazywa-ale chodzi o taką rureczkę, która bedzie odprowadzac mocz. Jak narazie jestem zielona w temacie...

mhsvi09k4211dm8g.png

• kamenkaa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cinnilla wrote:
    Czesc! Dzisiaj mialam usg i po powiekszonym ukm nie ma sladu... Mam nadzieje,ze tak dalej zostanie. Za 2 tygodnie mam kolejna wizyte takze bede wiedziec czy cos sie zmieniło czy nie

o gratuluje podobnie jak u mnie zniklo

claudiuszek nic nie bedzie nie trzeba zadnego zabiegu spokojnie jak na ten tydzien nie jest wysokie powiekszenie pozatym to znika u mnie bylo tak smao i zniklo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 15:24

claudiuszek lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    u nas wielkościowo nerki są w normie, te miedniczki są niesety za duże. Zobaczymy co powie lekarz 14.04- boję się, że treba będzie robić zabieg -nie wiem jak to się fachowo nazywa-ale chodzi o taką rureczkę, która bedzie odprowadzac mocz. Jak narazie jestem zielona w temacie...

Zakladanie szuntu.

Olek ma duzo za duze :(:(:(

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, a Twój Oluś miał zakładany ten szunt?

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie. Jeszcze nie... ale cały czas nad nim to wisi... więc dosyć mocno w temacie siedze. Jutro jadę do Łodzi do słynnego prof. Szaflika i się okaże czy idę do szpitala na to odbarczanie czy jeszcze czekamy...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja się modlę za Was i trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! Napisz koniecznie jak minęła wizyta i co profesor zdecydował. Trzymaj się i bądź dzielna! Jestem z TObą!

kamenkaa lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz ja z tych rzeczy co podejrzewają to akurat odbarczania najmniej się boję :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2016, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badź silna, masz dla kogo! I wierzę, że się boisz i jaką bezradnośc czujesz, ale ja po cichutku wierzę, że Twój Oluś to bardzo silny facet!!! Trzymaj się! Poczytaj o Nowennie Pompejańskiej-jest wiele siadectw, a wsród nich to, że dzięki niej jestem w ciąży. Daj znać jutro jak po wizycie!

Agsha, kamenkaa lubią tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lipa. Duze zastoje, spore nerki, powiekszone moczowody. No i... Malowodzie. Nie wiadomo czy w ogole nerki juz nie przestaly pracowac.:( szpital za 10 dni i sprawdzanie wydolnosci nerek.(na razie za maly jest by sprawdzic). Siedze i rycze :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Lipa. Duze zastoje, spore nerki, powiekszone moczowody. No i... Malowodzie. Nie wiadomo czy w ogole nerki juz nie przestaly pracowac.:( szpital za 10 dni i sprawdzanie wydolnosci nerek.(na razie za maly jest by sprawdzic). Siedze i rycze :(

biedna :( nie wiem co napisac żadne słowa nie pomoga.... tylko czekac na cud,,

• Liley Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, czytałam co pisałaś w temacie amniopunkcji.. przecież wyniki dobre ; ( trzymałysmy kciuki i nadal trzymamy! Wypłacz się, wykrzycz ale nie trać proszę nadziei. My ciągle w was wierzymy i w to, że wszystko skończy się dobrze!

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No bo amniopunkcja, czyli problem nie ma podłoża genetycznego... Ale nie oznacza to że jest ok.... Bo nie jest....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam, że jesli te wyniki będą dobre.... nawet wczoraj o Tobie z mężem rozmawiałam, że wychodzicie na prostą. Bardzo mi przykro, wierze, ze jeszcze jest nadzieja

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie...pisałam cały czas że moje dobre wyniki amnio to tylko kropla w morzu potrzeb....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka tez miała mało wód i było podejrzenie, że jest duży problem z nerkami, mało wód i finalnie wyszło że z łożyskiem duże problemy. Było niewydolne. Mały urodził się ok 30 tc z waga 800 gr bo już trzebabylo go ewakuowac ale teraz jakoś sobie radzi. Jeszcze nie jest ok. Nadal jest malutki i często w szpitalach ale rokowania są dobre

f2wlcbxmqludqper.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u nas raczej to nerki... No bo tylko to u malego nie domaga, wygladaja zle... Co innego jak nerki zdrowe a wod brak. Pije od wczoraj jak opetana....

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ