zastój moczu u płodu II trym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Liley wrote:Jak szybko! Mój maluch dopiero w 31 postanowił się ustawić główka w dół. 4 dni sie męczył a ja razem z nim! Czułam wszystko... brzuch obolały. U mnie i tak cięcie więc mógł już siedzieć na dupce, ale nie pposłuchał. 28 u nas tez 1250 idą równo ciekawe jakie kluski urodzimy.
Moja dr nie pomierzy ukm niestety słaby sprzęt. Ale już nie ide do innego lekarza. Wszystko zmierza w dobrym kierunku oby tylko Agsha miała dla nas dobre wiadomości; )
no tak główka na doł ale wszystko zdarzyć sie może jeszcze sie rusza obraca wiec wiesz... -
cześć dziewczyny, u mojego smyka powiększenie miednczek nerkowych 6,5mm i 7mm...jesteśmy pod obserwacją, jeżeli będą się powiększać mamy mieć konsultację z chirurgiem prenatalnym dotyczącą leczenia jeszcze w czasie ciąży. Jestem załamana...mam nadzieję, że to wszystko się cofnie...
-
u nas wielkościowo nerki są w normie, te miedniczki są niesety za duże. Zobaczymy co powie lekarz 14.04- boję się, że treba będzie robić zabieg -nie wiem jak to się fachowo nazywa-ale chodzi o taką rureczkę, która bedzie odprowadzac mocz. Jak narazie jestem zielona w temacie...
-
Cinnilla wrote:Czesc! Dzisiaj mialam usg i po powiekszonym ukm nie ma sladu... Mam nadzieje,ze tak dalej zostanie. Za 2 tygodnie mam kolejna wizyte takze bede wiedziec czy cos sie zmieniło czy nie
o gratuluje podobnie jak u mnie zniklo
claudiuszek nic nie bedzie nie trzeba zadnego zabiegu spokojnie jak na ten tydzien nie jest wysokie powiekszenie pozatym to znika u mnie bylo tak smao i znikloWiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2016, 15:24
claudiuszek lubi tę wiadomość
-
claudiuszek wrote:u nas wielkościowo nerki są w normie, te miedniczki są niesety za duże. Zobaczymy co powie lekarz 14.04- boję się, że treba będzie robić zabieg -nie wiem jak to się fachowo nazywa-ale chodzi o taką rureczkę, która bedzie odprowadzac mocz. Jak narazie jestem zielona w temacie...
Zakladanie szuntu.
Olek ma duzo za duzeOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Nie. Jeszcze nie... ale cały czas nad nim to wisi... więc dosyć mocno w temacie siedze. Jutro jadę do Łodzi do słynnego prof. Szaflika i się okaże czy idę do szpitala na to odbarczanie czy jeszcze czekamy...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Badź silna, masz dla kogo! I wierzę, że się boisz i jaką bezradnośc czujesz, ale ja po cichutku wierzę, że Twój Oluś to bardzo silny facet!!! Trzymaj się! Poczytaj o Nowennie Pompejańskiej-jest wiele siadectw, a wsród nich to, że dzięki niej jestem w ciąży. Daj znać jutro jak po wizycie!
Agsha, kamenkaa lubią tę wiadomość
-
Lipa. Duze zastoje, spore nerki, powiekszone moczowody. No i... Malowodzie. Nie wiadomo czy w ogole nerki juz nie przestaly pracowac. szpital za 10 dni i sprawdzanie wydolnosci nerek.(na razie za maly jest by sprawdzic). Siedze i ryczeOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:Lipa. Duze zastoje, spore nerki, powiekszone moczowody. No i... Malowodzie. Nie wiadomo czy w ogole nerki juz nie przestaly pracowac. szpital za 10 dni i sprawdzanie wydolnosci nerek.(na razie za maly jest by sprawdzic). Siedze i rycze
biedna nie wiem co napisac żadne słowa nie pomoga.... tylko czekac na cud,, -
Kolezanka tez miała mało wód i było podejrzenie, że jest duży problem z nerkami, mało wód i finalnie wyszło że z łożyskiem duże problemy. Było niewydolne. Mały urodził się ok 30 tc z waga 800 gr bo już trzebabylo go ewakuowac ale teraz jakoś sobie radzi. Jeszcze nie jest ok. Nadal jest malutki i często w szpitalach ale rokowania są dobre