X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zastój moczu u płodu II trym.
Odpowiedz

zastój moczu u płodu II trym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha bardzo się ciesze z dobrych wiesci i Was :) oby było tylko lepiej i lepiej :) wypoczywaj w domku i daj się rozpieszczac mężowi :)

• Liley Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili dziękuję :) wiem, ze polna jesli chodzi o skuteczność jest niezastapiona. Zly humor poloznej mozna przelknąć. Zły obiad tez, chociaz u nas w Pile każdy mówi ze na polnej karmią jak w hotelu :) filmiki widziałam. Z poradnia badań prenatalnych miałam styczność juz 3 lata temu. Jeśli bedzie trzeba urodze tam, nawet gdyby to miała być taśmówka. Byle moje dziecko miało opiekę jaką powinien mieć.
    Zobacze co mi powie Dydowicz w czwartek. Ale powiem ci ze samo podejście lekarzy jest inne. U nas jak cos jest ponad norme to rozkładają rece albo mają podejscie "zobaczymy jak sie urodzi". W poznaniu kazdy mi tłumaczył ze spokojem i mówił, że zle nie jest. Dobrze, ze ta moja prowadząca tak dba i wszystkiego pilnuje.
    Wyspalam się, jestem spokojniejsza.

Agsha pakujesz sie juz? :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Aagape Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) jestem już po i jest lepiej niż myślałem. Prof bardzo miły i konkretny, od razu widać, że fachowiec.Emilia ma powiększona tylko prawy UKM i jak to prof określił jest to średnia powiększenie. Lewa nerka prawidłowa cała, nic nie jest powiększone. Pęcherz prawidłowy i wody płodowe Afi 21.mój prowadzący to chyba ze specjalizacją się pomylił zamiast ginekologią to powinien zająć się pisaniem horrorów. W sumie diagnoza taka: kontrola nerki co 7 do 10 dni, gdyby nerka powiększyła się do 35 mm to wtedy rozwiazanie ciąży. Z jedną zdrową nerką można żyć. I najważniejsze, że mała na pewno sika,bo wskazuje na to ilość wód płodowych. Dzięki za wszystkie informacje dziewczyny i będę informować jak u nas się wszystko dalej potoczyło.Pozdrawiamy.

Agness27, Sabina lubią tę wiadomość

Oliwia 15.04.2015
    Emilia 35tc, termin porodu 16.06.2016,czy dotrwamy?
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagape- widzisz wszystko jest dobrze ;-) A ile mierzy prawy UKM? Chcę wiedzieć, żeby nie panikowac w razie czego.
    Twój lekarz to rzeczywiście "specjalista"-mam nerwy na takich, ehh przez niego naraziłaś małą na takie stresy ;/
    W takim razie kontrolujcie się i byle do czerwca ;)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Aagape Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prof powiedział,że jeśli UKM powiększy się do 35 mm to wtedy można myśleć o jakiejkolwiek interwencji w życiu płodowym, na razie jest 24 mm ,więc jeszcze 1 cm zapasu.oczywiście taka sytuacja jest w przypadku, gdy druga nerka funkcjonuje bez zarzutów i jest zdrowa.

Oliwia 15.04.2015
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa! No to w takim razie nie panikujemy za bardzo;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Vanili Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Vanili dziękuję :) wiem, ze polna jesli chodzi o skuteczność jest niezastapiona. Zly humor poloznej mozna przelknąć. Zły obiad tez, chociaz u nas w Pile każdy mówi ze na polnej karmią jak w hotelu :) filmiki widziałam. Z poradnia badań prenatalnych miałam styczność juz 3 lata temu. Jeśli bedzie trzeba urodze tam, nawet gdyby to miała być taśmówka. Byle moje dziecko miało opiekę jaką powinien mieć.
    Zobacze co mi powie Dydowicz w czwartek. Ale powiem ci ze samo podejście lekarzy jest inne. U nas jak cos jest ponad norme to rozkładają rece albo mają podejscie "zobaczymy jak sie urodzi". W poznaniu kazdy mi tłumaczył ze spokojem i mówił, że zle nie jest. Dobrze, ze ta moja prowadząca tak dba i wszystkiego pilnuje.
    Wyspalam się, jestem spokojniejsza.

Agsha pakujesz sie juz? :)

Si to prawda, że jedzenie pierwsza klasa. Maja tam swoja kuchnie wiec nie korzystaja z cateringu. A piguly wlasciwie tez ok, nie spotkałam się z fochami. A lekarze co mnie milo zaskoczyło zwłaszcza jak szłam na amniopunkcje ze spokojem wszystko tłumaczyli.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagape!!!! Super :) Ale się cieszę :-)
    A 35mm nerka czy zastój???
    No to prawda, prof. to fachowiec najwyższej klasy...
    Cieszę się, że u Ciebie tak dobrze :-) A Twój gin to niech się wiesz....:P

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Aagape Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha przepraszam za wprowadzenie w błąd, oczywiście że chodzi o powiększony UKM prawej nerki,to wszystko z wrażenia. A u Ciebie widzę,że też dobre wieści!Nareszcie :-)

Agsha lubi tę wiadomość

Oliwia 15.04.2015
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jak na szpilkach na usg. Jesli shunt bedzie na miejscu i Maluszek nic nie wywinie to mam 2 tygodnie przepustki...
    Jeju jak o tym marze...

Liley, Vanili, Agness27, Musik lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Agasha wszystko ok? :)

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Wlasnie dojechaliśmy do domu. Staram sie doprowadzić do jakiegos wygladu :-p

claudiuszek, Sabina, Vanili, izulala, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha teraz odpoczywaj i ciesz sie ze są postępy:)
    Wszyscy mocno trzymaliśmy kciuki by Olek wytrwal i oby tak dalej :)

Agsha lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, to teraz chillout domowy! ;-)

Agsha lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahshka teraz pełen relax i odprężenie :) nalezye Wam się :)

Agsha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dziś dzień dobrych wiesci :) ale się cieszę :)
    Agsha udanych wakacji ;)

Agsha, izulala lubią tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisze do osób które w przyszłości będą czytać ten wątek, u mojego synka powiększone miedniczki o do niecałych 6 mm wykryto ok 30 tc. Miałam skatrolowac to po miesiącu od urodzenia, ale w szpitalu zrobili usg w 2 dobie życia i już śladu nie był. Poprostu wysiusial się po porodzie i wiele historii tak właśnie się kończy. Życzę wszystkim powodzenia z małymi i większymi problemami miedniczkowymi. Tylko spokój może bas uratować.

Efendis, Agsha, Agness27, jusella, claudiuszek, izulala lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6mm to naturalne fizjologiczne. Szczegolnie u chlopcow podobno. Problem siw bierze gdy jest +10mm w obu nerkach na raz... No albo torbielki jak u nas. Poza tym nie :)

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i shunt wziął i wypadł :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha i co teraz?

relg6iyem5hi69f7.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ