X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zastój moczu u płodu II trym.
Odpowiedz

zastój moczu u płodu II trym.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha bardzo się ciesze z dobrych wiesci i Was :) oby było tylko lepiej i lepiej :) wypoczywaj w domku i daj się rozpieszczac mężowi :)

• Liley Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vanili dziękuję :) wiem, ze polna jesli chodzi o skuteczność jest niezastapiona. Zly humor poloznej mozna przelknąć. Zły obiad tez, chociaz u nas w Pile każdy mówi ze na polnej karmią jak w hotelu :) filmiki widziałam. Z poradnia badań prenatalnych miałam styczność juz 3 lata temu. Jeśli bedzie trzeba urodze tam, nawet gdyby to miała być taśmówka. Byle moje dziecko miało opiekę jaką powinien mieć.
    Zobacze co mi powie Dydowicz w czwartek. Ale powiem ci ze samo podejście lekarzy jest inne. U nas jak cos jest ponad norme to rozkładają rece albo mają podejscie "zobaczymy jak sie urodzi". W poznaniu kazdy mi tłumaczył ze spokojem i mówił, że zle nie jest. Dobrze, ze ta moja prowadząca tak dba i wszystkiego pilnuje.
    Wyspalam się, jestem spokojniejsza.

Agsha pakujesz sie juz? :)

f2wlepok51d0udm2.png
  • Aagape Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :-) jestem już po i jest lepiej niż myślałem. Prof bardzo miły i konkretny, od razu widać, że fachowiec.Emilia ma powiększona tylko prawy UKM i jak to prof określił jest to średnia powiększenie. Lewa nerka prawidłowa cała, nic nie jest powiększone. Pęcherz prawidłowy i wody płodowe Afi 21.mój prowadzący to chyba ze specjalizacją się pomylił zamiast ginekologią to powinien zająć się pisaniem horrorów. W sumie diagnoza taka: kontrola nerki co 7 do 10 dni, gdyby nerka powiększyła się do 35 mm to wtedy rozwiazanie ciąży. Z jedną zdrową nerką można żyć. I najważniejsze, że mała na pewno sika,bo wskazuje na to ilość wód płodowych. Dzięki za wszystkie informacje dziewczyny i będę informować jak u nas się wszystko dalej potoczyło.Pozdrawiamy.

Agness27, Sabina lubią tę wiadomość

Oliwia 15.04.2015
    Emilia 35tc, termin porodu 16.06.2016,czy dotrwamy?
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagape- widzisz wszystko jest dobrze ;-) A ile mierzy prawy UKM? Chcę wiedzieć, żeby nie panikowac w razie czego.
    Twój lekarz to rzeczywiście "specjalista"-mam nerwy na takich, ehh przez niego naraziłaś małą na takie stresy ;/
    W takim razie kontrolujcie się i byle do czerwca ;)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Aagape Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prof powiedział,że jeśli UKM powiększy się do 35 mm to wtedy można myśleć o jakiejkolwiek interwencji w życiu płodowym, na razie jest 24 mm ,więc jeszcze 1 cm zapasu.oczywiście taka sytuacja jest w przypadku, gdy druga nerka funkcjonuje bez zarzutów i jest zdrowa.

Oliwia 15.04.2015
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa! No to w takim razie nie panikujemy za bardzo;-)

mhsvi09k4211dm8g.png

• Vanili Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Vanili dziękuję :) wiem, ze polna jesli chodzi o skuteczność jest niezastapiona. Zly humor poloznej mozna przelknąć. Zły obiad tez, chociaz u nas w Pile każdy mówi ze na polnej karmią jak w hotelu :) filmiki widziałam. Z poradnia badań prenatalnych miałam styczność juz 3 lata temu. Jeśli bedzie trzeba urodze tam, nawet gdyby to miała być taśmówka. Byle moje dziecko miało opiekę jaką powinien mieć.
    Zobacze co mi powie Dydowicz w czwartek. Ale powiem ci ze samo podejście lekarzy jest inne. U nas jak cos jest ponad norme to rozkładają rece albo mają podejscie "zobaczymy jak sie urodzi". W poznaniu kazdy mi tłumaczył ze spokojem i mówił, że zle nie jest. Dobrze, ze ta moja prowadząca tak dba i wszystkiego pilnuje.
    Wyspalam się, jestem spokojniejsza.

Agsha pakujesz sie juz? :)

Si to prawda, że jedzenie pierwsza klasa. Maja tam swoja kuchnie wiec nie korzystaja z cateringu. A piguly wlasciwie tez ok, nie spotkałam się z fochami. A lekarze co mnie milo zaskoczyło zwłaszcza jak szłam na amniopunkcje ze spokojem wszystko tłumaczyli.

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagape!!!! Super :) Ale się cieszę :-)
    A 35mm nerka czy zastój???
    No to prawda, prof. to fachowiec najwyższej klasy...
    Cieszę się, że u Ciebie tak dobrze :-) A Twój gin to niech się wiesz....:P

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Aagape Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha przepraszam za wprowadzenie w błąd, oczywiście że chodzi o powiększony UKM prawej nerki,to wszystko z wrażenia. A u Ciebie widzę,że też dobre wieści!Nareszcie :-)

Agsha lubi tę wiadomość

Oliwia 15.04.2015
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam jak na szpilkach na usg. Jesli shunt bedzie na miejscu i Maluszek nic nie wywinie to mam 2 tygodnie przepustki...
    Jeju jak o tym marze...

Liley, Vanili, Agness27, Musik lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Vanili Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Agasha wszystko ok? :)

mhsvi09kqjxi6wyb.png
    18.11/ 28.11/ 03.12/ 06.12 --> 08.12 [12/8 szt] -->13.12 [ 6/6 szt] / 14.12 mamy 4 śnieżynki ♥
    BHCG: 3dpt - 1,6 / 5dpt- 12 / 8dpt - 90 / 10dpt - 242 / 15dpt - 1874 / 23dpt - 13653
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Wlasnie dojechaliśmy do domu. Staram sie doprowadzić do jakiegos wygladu :-p

claudiuszek, Sabina, Vanili, izulala, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha teraz odpoczywaj i ciesz sie ze są postępy:)
    Wszyscy mocno trzymaliśmy kciuki by Olek wytrwal i oby tak dalej :)

Agsha lubi tę wiadomość

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, to teraz chillout domowy! ;-)

Agsha lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• agatia Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahshka teraz pełen relax i odprężenie :) nalezye Wam się :)

Agsha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę ze dziś dzień dobrych wiesci :) ale się cieszę :)
    Agsha udanych wakacji ;)

Agsha, izulala lubią tę wiadomość

• MagSz Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pisze do osób które w przyszłości będą czytać ten wątek, u mojego synka powiększone miedniczki o do niecałych 6 mm wykryto ok 30 tc. Miałam skatrolowac to po miesiącu od urodzenia, ale w szpitalu zrobili usg w 2 dobie życia i już śladu nie był. Poprostu wysiusial się po porodzie i wiele historii tak właśnie się kończy. Życzę wszystkim powodzenia z małymi i większymi problemami miedniczkowymi. Tylko spokój może bas uratować.

Efendis, Agsha, Agness27, jusella, claudiuszek, izulala lubią tę wiadomość

f2wlcbxmqludqper.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 3 maja 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6mm to naturalne fizjologiczne. Szczegolnie u chlopcow podobno. Problem siw bierze gdy jest +10mm w obu nerkach na raz... No albo torbielki jak u nas. Poza tym nie :)

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i shunt wziął i wypadł :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha i co teraz?

relg6iyem5hi69f7.png
‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ