zastój moczu u płodu II trym.
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Vanili dziękuję wiem, ze polna jesli chodzi o skuteczność jest niezastapiona. Zly humor poloznej mozna przelknąć. Zły obiad tez, chociaz u nas w Pile każdy mówi ze na polnej karmią jak w hotelu filmiki widziałam. Z poradnia badań prenatalnych miałam styczność juz 3 lata temu. Jeśli bedzie trzeba urodze tam, nawet gdyby to miała być taśmówka. Byle moje dziecko miało opiekę jaką powinien mieć.
Zobacze co mi powie Dydowicz w czwartek. Ale powiem ci ze samo podejście lekarzy jest inne. U nas jak cos jest ponad norme to rozkładają rece albo mają podejscie "zobaczymy jak sie urodzi". W poznaniu kazdy mi tłumaczył ze spokojem i mówił, że zle nie jest. Dobrze, ze ta moja prowadząca tak dba i wszystkiego pilnuje.
Wyspalam się, jestem spokojniejsza.
Agsha pakujesz sie juz? -
Witam jestem już po i jest lepiej niż myślałem. Prof bardzo miły i konkretny, od razu widać, że fachowiec.Emilia ma powiększona tylko prawy UKM i jak to prof określił jest to średnia powiększenie. Lewa nerka prawidłowa cała, nic nie jest powiększone. Pęcherz prawidłowy i wody płodowe Afi 21.mój prowadzący to chyba ze specjalizacją się pomylił zamiast ginekologią to powinien zająć się pisaniem horrorów. W sumie diagnoza taka: kontrola nerki co 7 do 10 dni, gdyby nerka powiększyła się do 35 mm to wtedy rozwiazanie ciąży. Z jedną zdrową nerką można żyć. I najważniejsze, że mała na pewno sika,bo wskazuje na to ilość wód płodowych. Dzięki za wszystkie informacje dziewczyny i będę informować jak u nas się wszystko dalej potoczyło.Pozdrawiamy.
Agness27, Sabina lubią tę wiadomość
Oliwia 15.04.2015
Emilia 35tc, termin porodu 16.06.2016,czy dotrwamy? -
Aagape- widzisz wszystko jest dobrze A ile mierzy prawy UKM? Chcę wiedzieć, żeby nie panikowac w razie czego.
Twój lekarz to rzeczywiście "specjalista"-mam nerwy na takich, ehh przez niego naraziłaś małą na takie stresy ;/
W takim razie kontrolujcie się i byle do czerwca -
Prof powiedział,że jeśli UKM powiększy się do 35 mm to wtedy można myśleć o jakiejkolwiek interwencji w życiu płodowym, na razie jest 24 mm ,więc jeszcze 1 cm zapasu.oczywiście taka sytuacja jest w przypadku, gdy druga nerka funkcjonuje bez zarzutów i jest zdrowa.Oliwia 15.04.2015
Liley wrote:Vanili dziękuję wiem, ze polna jesli chodzi o skuteczność jest niezastapiona. Zly humor poloznej mozna przelknąć. Zły obiad tez, chociaz u nas w Pile każdy mówi ze na polnej karmią jak w hotelu filmiki widziałam. Z poradnia badań prenatalnych miałam styczność juz 3 lata temu. Jeśli bedzie trzeba urodze tam, nawet gdyby to miała być taśmówka. Byle moje dziecko miało opiekę jaką powinien mieć.
Zobacze co mi powie Dydowicz w czwartek. Ale powiem ci ze samo podejście lekarzy jest inne. U nas jak cos jest ponad norme to rozkładają rece albo mają podejscie "zobaczymy jak sie urodzi". W poznaniu kazdy mi tłumaczył ze spokojem i mówił, że zle nie jest. Dobrze, ze ta moja prowadząca tak dba i wszystkiego pilnuje.
Wyspalam się, jestem spokojniejsza.
Agsha pakujesz sie juz?
Si to prawda, że jedzenie pierwsza klasa. Maja tam swoja kuchnie wiec nie korzystaja z cateringu. A piguly wlasciwie tez ok, nie spotkałam się z fochami. A lekarze co mnie milo zaskoczyło zwłaszcza jak szłam na amniopunkcje ze spokojem wszystko tłumaczyli.
-
Aagape!!!! Super Ale się cieszę
A 35mm nerka czy zastój???
No to prawda, prof. to fachowiec najwyższej klasy...
Cieszę się, że u Ciebie tak dobrze A Twój gin to niech się wiesz....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha przepraszam za wprowadzenie w błąd, oczywiście że chodzi o powiększony UKM prawej nerki,to wszystko z wrażenia. A u Ciebie widzę,że też dobre wieści!Nareszcie
Agsha lubi tę wiadomość
Oliwia 15.04.2015
Czekam jak na szpilkach na usg. Jesli shunt bedzie na miejscu i Maluszek nic nie wywinie to mam 2 tygodnie przepustki...
Jeju jak o tym marze...Liley, Vanili, Agness27, Musik lubią tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualny
-
Hej pisze do osób które w przyszłości będą czytać ten wątek, u mojego synka powiększone miedniczki o do niecałych 6 mm wykryto ok 30 tc. Miałam skatrolowac to po miesiącu od urodzenia, ale w szpitalu zrobili usg w 2 dobie życia i już śladu nie był. Poprostu wysiusial się po porodzie i wiele historii tak właśnie się kończy. Życzę wszystkim powodzenia z małymi i większymi problemami miedniczkowymi. Tylko spokój może bas uratować.
Efendis, Agsha, Agness27, jusella, claudiuszek, izulala lubią tę wiadomość