zastój moczu u płodu II trym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Aagape-myślę, że jak trafisz do profesora to przynajmniej będziesz wiedziała co dalej. Bo co lekarz to inny sprzęt, inne metody-jeden się przejmie, drugi oleje sprawę. Do czwartku niedaleko, nic się nie denerwuj- w łodzi nie takie cuda się robi Tak jak Liley piszę, że ukm "tańczy"- może w czwratek się okazać że mała się wysiusiała i jest ok. A po porodzie zrobią tylko usg nerek. Ewentualnie odbarczanie, albo cewniczek. U dziewczynek to chyba prościej będzie bo chłopcy maja przedłużoną cewkę i przez to te zastoje.
Liley u mni ejest podobnie- też powiększenie obustronne (wykryte już w 15 t.4 i 5mm, w 20 t. 6 i 7mm.) Treaz mam wizytę 9 maja- to bedzie 24 t.- okaże się czy i ile urosło. Trochę się przestraszyłam, że tak pozno wizyta, ale lekarz mnie uspokoił, że ukm tak szybko się nie powiększa. I żyję z tą świadomościa. Dobrze, że jesteś już na końcówce- tak jak Agshe pisała- zajmą się dzieckiem już po porodzie. Trzymam kciuki i życzę porodu bezbolesnego ;-)Daj znać jeszcze jakie macie ukm przy najbliższym badaniu. -
Ja juz po ale nic nie wiem bo ledwo jestem przytomna i jeszcze nikt nic nie mowil...
Prawda jest ze ponizej 16mm nic nie robia. Ale u mnie jak prawa dostala 3 minusy to postanowili zabrac sie za lewa mimo mniejsZego zastoju. Pewnie jutro sie okaze czy sa efekty...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha odpoczywaj
Claudiuszek u nas problem polega na tym, ze moja dr prowadząca ma slabej jakości sprzęt dlatego poznań. Teraz byłam badana na szpitalnym usg wiec pomierzyli wszystko.
Kolejne pewnie przed porodem. Dzięki! fakt bezbolesny będzie ale co jak znieczulenie puści. ... mam mieć cięcie. Rozmawiam z młodym ze 20maja wychodzimy ale ordynator szpitala w którym chce rodzic uparł sie jak osiol na 24maja. Zobaczymy może cos wynegocjować sie uda.
Badając mnie stwierdził ze "wydaje mu sie ze poszerzenia wychodza na moczowody, obraz jakby rozciąga sie dalej"
Odpowiedzi na pytania co to moze oznaczac nie uzyskałam. Mam czekac...
no to czekam. Skurcze mam nadal mimo ze jestem juz w domu. W tym tygodniu mam wizyte u swojej prowadzacej moze cos sie dowiem
agsha ja czekam tylko na dobre wieści ) -
24 maja też ładnie- google mi podpowiedział, że to międzynarodowy dzień parków narodowych
Nic nie puści, wyjmą małego i zacerują tak, żeby śladu nie było
Zobaczysz, że wszystko się unormuje, młody po porodzie porządnie zasika wszystko i wszystkich wokół Szykuj wyprawkę! I oszczędzaj się przy tych skurczach! -
20 maja przylatuje teściowa pomóc nam przy córce żeby mąż mógł byc ze mną w szpitalu, dlatego sie tak upieram. Gdyby nie ten mały szczegół niech Milosz siedzi nawet do dnia terminu, ale na prawde nie mamy na kogo liczyć a po cięciu jednak pomoc jest potrzebna. Po pierwszym nie było zle, na drugi dzien szlam sama pod prysznic, mąż tylko zerkał czy sie nic nie dzieje, ale nie wiem jak będzie teraz.
ostatnio mówiłam lekarzowi zeby jakis tam ladny wzorek zrobił to wyszedł mi bliznowiec więc teraz sie nie odzywam
Moze osikac caly oddzial, byle by te nerki działały. Okazuje sie że ma przepływy w tetnicy czaszkowej ponad norme, niby moze wskazywać na niedokrwistość. Strasznie sie boje, ze vbędziemy dluzej w szpitalu. Mialam plan iść urodzić i do domu a tu... wielka niewiadoma.. -
Liley na Polnej badał mnie dr Puacz i teraz też mnie do niego umówili,ale pojadę najpierw do Szaflika w czwartek i zobaczymy co będzie dalej.
Agsha jesteś dzielną kobietą i jak Olek dorośnie to nie raz nazwie Cię swoją bohaterką.Każdy będzie mu zazdrościł takiej mamy:-)
A ja nadal rycze jak sobie pomyślę co może być dalej. Dobrze,że czwartek już niedługo...
Dziewczyny a mam pytanie, jak zmniejszyła mi się ilość wód płodowych to mocniej czuję ruchy córki, takie na maxa napinanie. Czy któraś z was tak miała?Agness27 lubi tę wiadomość
Oliwia 15.04.2015
Emilia 35tc, termin porodu 16.06.2016,czy dotrwamy? -
Aagape wrote:Liley na Polnej badał mnie dr Puacz i teraz też mnie do niego umówili,ale pojadę najpierw do Szaflika w czwartek i zobaczymy co będzie dalej.
Agsha jesteś dzielną kobietą i jak Olek dorośnie to nie raz nazwie Cię swoją bohaterką.Każdy będzie mu zazdrościł takiej mamy:-)
A ja nadal rycze jak sobie pomyślę co może być dalej. Dobrze,że czwartek już niedługo...
Dziewczyny a mam pytanie, jak zmniejszyła mi się ilość wód płodowych to mocniej czuję ruchy córki, takie na maxa napinanie. Czy któraś z was tak miała?
Widzę ze 32 tydzien masz tak?
Takie napinanie jest i u mnie
Dziecko sie rozpycha zapewne:)
W 3 trymestrze i duszności tez występują i skurcze czesciej lapia no i ogólnie jest ciężej
Mój synek z kolei daje czadu z rozpychaniem jak idę spać i boksuje mnie w boki i nie da się ułożyć
Dziewczyny calym sercem jestem z Wami i mocno trzymam kciuki za Wasze dzieciaczki by byly zdrowe i żeby wszystko ukladalo sie jak najlepiej!
-
*Agness 27
Tak to jest 32 tc,tylko dwa tygodnie temu poziom wód płodowych Afi wynosił 20 a teraz 10.Też odczuwalam napinanie wcześniej, ale teraz to jest wręcz "bolesne".Tak jak piszesz najbardziej odczuwalne przed spaniem.Ale skoro nie jestem z tym sama to się już tak nie martwię. Dzięki za szybką odpowiedźOliwia 15.04.2015
Emilia 35tc, termin porodu 16.06.2016,czy dotrwamy? -
Aagape wrote:*Agness 27
Tak to jest 32 tc,tylko dwa tygodnie temu poziom wód płodowych Afi wynosił 20 a teraz 10.Też odczuwalam napinanie wcześniej, ale teraz to jest wręcz "bolesne".Tak jak piszesz najbardziej odczuwalne przed spaniem.Ale skoro nie jestem z tym sama to się już tak nie martwię. Dzięki za szybką odpowiedź
A spróbuj przyłożyć rękę do brzuszka w tym miejscu i delikatnie popukac albo przekręcić sie na drugi bok i zobaczyć czy minie bo wydaje mi sie to może być maluszek:)
Ja jak leze np na boku to czuje cos twardego i rozpywajacego i zaraz na drugim to samo
Nieraz to musze spac na wpół leżącej pozycji
-
nick nieaktualny
-
No wiec shuncik siedzi i moczowod sie oprocznil nie znaczy to ze nerka dziala ale znaczy ze dobrze zalozony...i spelnia swoja funkcje. Oby go nie wyjal sobie...
Odplyw moczu uwidocznil przegrode w pecherzu i mozliwe ze to ona jest winowajca. Zastanawiaja sie nad operacja laserowa...mmalibu, kamciaelcia, Agness27, Donia12, zielarka, _analiza, Vanili, Sabina, kamenkaa, malgorzalkaa, izulala lubią tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
ufff- wiedziałam, że będzie wszystko dobrze!Jakoś miałam takie wewnętrzne przeczucie, że tym razem się uda!!! jak ja lubie dobre wieści! To teraz się oszczędzaj, przegadaj młodemu, żeby nie brykał za bardzo i nie bawił się cewniczkiem Wiadomo kiedy Cie wypiszą? Operacja laserowa, ale już po urodzeniu czy jakoś teraz?
Agsha, teraz wielki uśmiech poprosimy DziekujęAgsha lubi tę wiadomość
-
Agsha jest super, że Olek tak świetnie współpracuje teraz to już będzie tylko dobrze.
Jadę jutro do prof. I nie wiem czego mam się spodziewać. Pani w rejestracji powiedziała,że mam przygotować się na przyjęcie do szpitala. Czy możesz mi udzielić co dodatkowo zabrać tam do szpitala, bo jestem z okolic Poznania i nie mam tam żadnej rodziny ani znajomych.
Cieszę się ogromnie, że u Was pozytywy
Oliwia 15.04.2015
Emilia 35tc, termin porodu 16.06.2016,czy dotrwamy?