X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zastój moczu u płodu II trym.
Odpowiedz

zastój moczu u płodu II trym.

Oceń ten wątek:
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agsha
    nie umiem cię pocieszyć
    na kardiologii i kardiochirurgii widziałam dzieci, którym dawano nikłe szanse na powodzenie, a walczyły do końca, długo, ale walczyły i walczyły i wracały do domku
    trzeba mieć nadzieję do samego końca, jesli nie umiesz wierzyć w medycynę , to chociaz w swojego synusia
    tule cię mocno

ulola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    agsha
    nie umiem cię pocieszyć
    na kardiologii i kardiochirurgii widziałam dzieci, którym dawano nikłe szanse na powodzenie, a walczyły do końca, długo, ale walczyły i walczyły i wracały do domku
    trzeba mieć nadzieję do samego końca, jesli nie umiesz wierzyć w medycynę , to chociaz w swojego synusia
    tule cię mocno

Tylko z tego co mi mówią z sercami cuda się zdarzają, a z nerkami gorzej....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie mialo być łatwo z serduszkiem, moje dziecko było najsilniejsze, najenergiczniejsze na całym oddziale. Dały rade wszystkie te dzieci,u których szansa była niewielka. Tygodniami i miesiacami walczyły, borykały sie z różnymi komplikacjami-udary, paralize, alergie na leki, a moje silne dziecko niestety zgasło...kochan, wierz nawet w cuda do samego końca

ulola lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    u mnie mialo być łatwo z serduszkiem, moje dziecko było najsilniejsze, najenergiczniejsze na całym oddziale. Dały rade wszystkie te dzieci,u których szansa była niewielka. Tygodniami i miesiacami walczyły, borykały sie z różnymi komplikacjami-udary, paralize, alergie na leki, a moje silne dziecko niestety zgasło...kochan, wierz nawet w cuda do samego końca

Jedyne co mi daje na dzień dzisiejszy "Powera" (jeśli można to tak nazwać) to że podobne rzeczy operują tak jak tu - też w Belgii. Jak powiedzą tu że się nie da i mały umrze, to jadę tam. Najwyżej powiedzą to samo. Ale jak nie sprawdzę to nie zaznam spokoju. Już z nimi nawiązałam kontakt. Dziś muszę opisać sprawę z badaniami, jutro oddać do profesjonalnego tłumaczenia (no bo się nie znam na medycznym angielskim) i szybko ślę tam. Najwyżej nie wiem pojadę, zbankrutuję, sprzedam auto....:( Cokolwiek.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agsha
    ja wierzę, ze dacie radę, w dzisiejszych czasach zbiórki pieniedzy ida szybko i sprawnie, najwazniejsze to sie nie poddawać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    agsha
    ja wierzę, ze dacie radę, w dzisiejszych czasach zbiórki pieniedzy ida szybko i sprawnie, najwazniejsze to sie nie poddawać

Kasa kasą....ale lekarze nie są Bogami :-(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie, ze nie sa, ja niestety sie o tym przekonałam
    ale pamietaj, ze ich słowa to jeszcze nie wyrok, ze mylą sie w obie strony. Chciałam ci pokazać, ze kasa nie do końca o wszystkim decyduje, ale wierzyć nalezy. Jeden potrzebuje modlitwy, inny wiary w człowieka, w naukę, ale jak stracisz jakąkolwiek wiarę, poddasz się i tym bardziej będzie ci trudniej.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, nawet nie wyobrażam sobie co muisz przezywać, ale tak jak Kamcielcia pisze- żaden lekarz nie jest sędzią, który wydaje wyroki. Trzeba wierzyć i ni epoddawać się. jeśli nie w Łodzi to w Belgii!Trzeba działać, dobrze, że wysyłasz im te badania- może oni są w stanie pomóc. Jest nadzieja!

Ja mam badania 9 maja...jejku, żeby ten zastój zniknął ;(:(

Agsha lubi tę wiadomość

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    Agsha, nawet nie wyobrażam sobie co muisz przezywać, ale tak jak Kamcielcia pisze- żaden lekarz nie jest sędzią, który wydaje wyroki. Trzeba wierzyć i ni epoddawać się. jeśli nie w Łodzi to w Belgii!Trzeba działać, dobrze, że wysyłasz im te badania- może oni są w stanie pomóc. Jest nadzieja!

Ja mam badania 9 maja...jejku, żeby ten zastój zniknął ;(:(

Zniknie Kochana. Dziewczyny maja tu kosmiczne zastoje. A u nas jeszcze sa torbiele...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oby...ale najgorsze jest to czekanie- coś o tym wiesz...
    A wszystkim robią odbarczanie? czy jakoś inaczej to leczą? mówi się, że to taka popularna wada, a ja jeszcze nikogo (w realu) nie znam kto by to miał...

Współczuje Ci tych warunków w których musisz teraz przebywać- bo to nie sprzyja poprawie nastroju... ehh biedna ta dziewczyna.

Jak dobrze, że wynalazłaś tą Belgię..jednak matki dla swoich dzieci potrafia góry przenosić! Jak trzeba bedzie kasę to zrobimy jakąs akcję i się uzbiera! A Olek bedzie miał ładne nereczki! Pisz i tłumacz tam te dokumenty! Jest nadzieja!

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro moja Mama ma przyjechać i pogadać z profesorem o tej Belgii... Ja nie umiem.
    Leżę znów pod kroplówką i znów na czczo czekam na poranny wyrok co robimy.

Jak są duże zastoje to każdemu na dzień dobry ściągają zastój i oddają to co ściągnęli do analizy. I na tej podstawie są plusiki i minusiki.... Jak trzy minusy to dramat - jak u nas...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że jutro powtórzą Ci badanie- zastanawiam się tylko...bo w sumie jak ma wyjsc dobrze mocz skoro on jest zastany- ale ja się nie znam.
    Może uda im się sprawdzić jutro lewą nereczkę- bede się modlić, by była sprawna!
    Dobrze, że Mama przyjezdza pogadac z profesorem- może bardziej obiektywnie przedstawi mu sprawę, poza tym lekarze bardziej słuchją się dojrzlszych, poważnych ludzi a nie młodych dziewczyn. Ja czasami mam wrażenie, że my- młode, pierwsza ciąża to mogą nas traktować jak dzieci

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem jest taki, że pobrali ten mocz i on nie narósł. Na logikę powinno to być ok - a jednak podobno świadczy to o śmierci nerki.... Dziewczyny na oddziale miały pobierane, dostały plusy i mocz narastał :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale przez weekend nie byłaś badana-więc może narósł i beda mogli pobrac

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    claudiuszek wrote:
    ale przez weekend nie byłaś badana-więc może narósł i beda mogli pobrac
    Podobno nikle szanse. Dzis mam sie zle. Siadlo mi na glowe.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiadomo już czy wykonają zabieg? Nie możesz teraz się załamać- musisz znależc choć trochę siły bo Olek Cie potrzebuje!!Wiem, że w takich sytuacjach jesteśmy bezradni, ale nikt nie powiedział osttaniego słowa. Jest nadzieja, że dzisiaj się uda zrobić zabieg, jest nadzieja w Belgii, jest nadzieja i tego się trzymajmy!

http://www.szturmujemyniebo.pl/historia.html

mhsvi09k4211dm8g.png

• Agsha Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na obchod i usg :(

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy razem z Tobą :*.

• claudiuszek Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie wieści?Trzymam kciuki!

mhsvi09k4211dm8g.png

• Cinnilla Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha tez trzymam kciuki!!!

km5skrhmbbu8pjm4.png
    km5skrhmt9f75uwt.png
‹‹ 16 17 18 19 20 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ