zastój moczu u płodu II trym.
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam nadzieję, że wszystko ok. Zaglądam na pamietnik ale tam też cisza.
Agasha daj znać, wszystkie trzymamy kciuki, modlimy się i myślami jesteśmy z wami.
Ściskam. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kochane Moje,
wybaczcie
Nie pisałam bo
1) nie miałam internetu (wynajęłam domek bez internetu a pakiet danych w komórce się skończył )
2) nie mam czasu po nosie się podrapać
Co u nas... Zmiennie. Olinek walczy już 19 dni.
Stan dalej ciężki ale podobno stabilny....
Olek przez 13 dni był na respiratorze i na cewniczku, potem na Cpapie i bez cewniczka. SIKA! Tylko, że mocz nie jest pełnowartościowy... Ale sika. Na tym etapie odpukać nie trzeba dializ.
Jest po dwóch badaniach układu moczowego: cystografii i cystoskopii. Okazało się, że... ma 4 nerki...! Nie wiadomo jednak która w jakim % pracuje.... Takie badanie będzie można wykonać dopiero za minimum 3 miesiące.
Dzisiaj Olinek miał zabieg w narkozie. Bardzo się martwiłam. I znów jest na respiratorze ale ponoć po zabiegu to normalne. W ciągu dnia miał też cewnik, ale już na noc mu zdjęli....
W czasie zabiegu wycieli mu dwie torbiele które miał w pęcherzu... Stwierdzono też że moczowody są jakby źle ulokowane, ale na razie nie będą podejmować interwencji. Najlepsza informacja, że mocz się nie cofa więc jest mniejsze ryzyko zakażeń....
No i z grubsza tyle u nas. Olinek ma już 1525g i dalej dzielnie walczy. Oby wygrał.
A...ze złych rzeczy w ogóle nie chce jeść i ciągle co zje to wymiotujeOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha, nareszcie się odezwałaś kochana!!!!trzymam mocno mocno za Was kciuki- myślę, że najgorsze już za Wami- teraz niech nam już Oliś zdrowo rośnie i zabiera się za jedzenie i sika ile się da!!!
Ciekawe, że lekarze podczas usg tych nereczek nie zauważyli.
Wierzę, że wszystko będzie dobrze!!!! Trzymaj się, badz dzielna jak do tej pory !!!
Rośnij Olinku, rośnij i zdrowiej!!!
btw. Ja mam jutro usg- zobaczymy jak u nas ukm- ostanio było po 9mm -
Agsha kochana jak dobrze, że napisałaś. Dzielny Oluś dzielnie walczy i wszystkim pokaże kto jest małym wojownikiem Cały czas jestem z Wami sercem i myślami!!! Trzymaj się dzielnie mamusia.
Jak to 4 nereczki? Jak nikt tego nie zauważył?
Ucałuj Olinka w stopkę :-* -
Nareszcie ! Agasha, twarda babko, dzielna i waleczna-mlody ma to zapewne po Tobie wiec tak łatwo się nie podda.
Trudno uwierzyć, że nie widzieli na usg tych dodatkowych nerek, choć być może to one daly szanse Olkowi i pewnie z dwojga złego, lepiej, że one są niż pierwsza wersja, w której były dwie i pisałaś, że żadna juz nie pracuje. ..
Nadal o Was myślimy i wspieramy. Trzymajcie się ! -
agsha bedzie dobrze!!! musi byc. olus jest dzielny tyle czasu walczyl i wywalczy !!! kochana trzymaj sie. calym sercen jesteśmy z Wami! ♥♥♥♥♥♥♡♡♡♡♡♡♡♥♥♥♥♥♥
Agness27 lubi tę wiadomość
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
We wtorek Olus mial cystostoskopie i zabieg usunięcia torbieli w pecherzu. Za miesiac scyntygrafia i...operacja. Wstepnie: prawa nerka 1 nie pracuje, prawa nerka 2 pracuje ale w malym stopniu jednak moczowod idzie do cewki zamiast pecherza. Lewa nr 1 chyba dobra (kwestia w jakim % pracuje) lewa nr 2 nie wiadomo bo...nie widac dokad idzie moczowod.... Generalnie wstepnie dwie prawe maja usunac. Ale badanie to musi potwierdzic.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!