X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Problemy i komplikacje zastój moczu u płodu II trym.
Odpowiedz

zastój moczu u płodu II trym.

Oceń ten wątek:
  • Liley Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, co bym nie napisała wiem że słowa nie mają dla ciebie znaczenia i nikt nie wie co teraz czujesz i przechodzisz. Ale jestem z Tobą całym sercem cały czas i ciągle wierzę, że może lekarz sie pomylił..

Agsha lubi tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Agsha, co bym nie napisała wiem że słowa nie mają dla ciebie znaczenia i nikt nie wie co teraz czujesz i przechodzisz. Ale jestem z Tobą całym sercem cały czas i ciągle wierzę, że może lekarz sie pomylił..
    Alek jeszcze żyje. Ja juz nie.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Alek jeszcze żyje. Ja juz nie.

Ags tak mi przykro wiem że żadne słowa Cie nie pocieszą :( po prostu pomodle się by stał się cud i było wszystko dobrze!

Agsha lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję...

Uparcie szukam jakiś historii że dziecko mimo tej choroby przeżyło. Nie znajduje.

To obustronne policystyczne nerki typu recesywnego...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za bardzo nie wiem Ags o czym piszesz i nie orientuje sie jakie to nerki :( nie wtajemniczyałam sie w ten temat

• zielarka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Recesywne czyli, że oboje jesteście nosicielami wadliwego genu. Skąd lekarz na usg wiedział, że to postać recesywna a nie dominująca?

FITop1.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zielarka wrote:
    Recesywne czyli, że oboje jesteście nosicielami wadliwego genu. Skąd lekarz na usg wiedział, że to postać recesywna a nie dominująca?

Podobno dominujaca nie ujawnia sie w zyciu płodowym....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha powiedzieli ci co dalej? W nocy nie mogłam spać, czytałam troche o tych nerkach i przykro to wygląda. Idziesz na oddział tak jak zalecił ten profesor? Bardzo chciałabym usłyszeć ze masz jednak dobre wiadomości..

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Agsha powiedzieli ci co dalej? W nocy nie mogłam spać, czytałam troche o tych nerkach i przykro to wygląda. Idziesz na oddział tak jak zalecił ten profesor? Bardzo chciałabym usłyszeć ze masz jednak dobre wiadomości..

Nie. Znaczy ide na oddzial. Jak przed swietami/tuz po swietach na 100% sie potwierdzi to będą lekarze dywagować

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Nie. Znaczy ide na oddzial. Jak przed swietami/tuz po swietach na 100% sie potwierdzi to będą lekarze dywagować

jak tam kochana u Ciebie jak sie trzymiecie

• Agsha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    jak tam kochana u Ciebie jak sie trzymiecie

Kijowo. Dzisiaj byłam u lekarza - internistki. Oczywiście się popłakałam. A poszłam po jakieś leki. Melisa i Persen już nie dają rady. Czasem mam napady takie histerii że w ogóle nic do mnie nie dociera. Dała mi relanium z zaznaczeniem że jak już na serio będzie źle - w sensie nie do stosowania codziennego. Boję się go brać a z drugiej strony co to zmieni :-/ W nocy mam koszmary. Ogólnie jak na złość mąż w tym tygodniu pracuje od świtu do późnej nocy. Cały tydzień. Więc jakoś koło 19 przyjeżdża po mnie Mama i u nich chociaż wieczór spędzę. Bo w domu to non stop mam czarne myśli i ryk...
    Nie wiem jak się ogarnąć.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymaj sie jakaś kochana ... i na badanie znowu kiedy idziesz?
    Ja ide jutro ciekawe jak tam z tymi ukm u mnie tez sie stresuje

• Agsha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    trzymaj sie jakaś kochana ... i na badanie znowu kiedy idziesz?
    Ja ide jutro ciekawe jak tam z tymi ukm u mnie tez sie stresuje

Dawaj znac!!!

W poniedzialek za tydzien chyba ze na czwartek cos sie zwolni.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamenkaa czekamy na wiadomość ;)

Kurcza jakaś ostatnio jestem przybita. Nie śpie w nocy i mam głowę pełną myśli i dziwnych obaw. Jedyną radość daje mi rozgadana Gośka (do granic możliwości!) i maszyna do szycia. Normalnie chyba bym usiadła i oglądała sufit..

mmalibu, kamenkaa lubią tę wiadomość

f2wlepok51d0udm2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liley wrote:
    Kamenkaa czekamy na wiadomość ;)

Kurcza jakaś ostatnio jestem przybita. Nie śpie w nocy i mam głowę pełną myśli i dziwnych obaw. Jedyną radość daje mi rozgadana Gośka (do granic możliwości!) i maszyna do szycia. Normalnie chyba bym usiadła i oglądała sufit..

Ja ciagle rycze.

W czwartek jade do Lodzi na prywatną wizyte do tego profesora...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Liley Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze prywatnie potraktuje cię tak jak powinien...
    mi sie jeszcze dziecię rozchorowało - gile po kolana. 3 dni siedzenia w domu i grzania małej dupki..

f2wlepok51d0udm2.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Wam..
    NA połówkowym UKM były 5mm obustronne ....
    po 2tygodniach UKM 4mm
    i teraz kontrola po 3tyg. UKM niestety wieksze 6mm troche mnie to zmartwiło bo zyłam z nadzieją że jak sie zmiejszaja to się zmiejszą jeszcze bardziej a tu bum ...
    Ale lekarz mowił że sie mieszcze w normie jak na 26tydzien i malutka rośnie i razem z nią to wiec jest ok i w normie jestem i nie widzi nic niepokojącego ..
    Chociaż ja znówu troszke panikuje a jak WY myślicie dużo to ?

Moja mała istotka waży już 830 g.
    chciałam zdjecie buźki ale niestety tak się poskecała akrobatka w literke U i nie widać buzinki nózkami zasłania...
    2uiklso.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 22:41

• Agsha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamenkaa wrote:
    Czesc Wam..
    NA połówkowym UKM były 5mm obustronne ....
    po 2tygodniach UKM 4mm
    i teraz kontrola po 3tyg. UKM niestety wieksze 6mm troche mnie to zmartwiło bo zyłam z nadzieją że jak sie zmiejszaja to się zmiejszą jeszcze bardziej a tu bum ...
    Ale lekarz mowił że sie mieszcze w normie jak na 26tydzien i malutka rośnie i razem z nią to wiec jest ok i w normie jestem i nie widzi nic niepokojącego ..
    Chociaż ja znówu troszke panikuje a jak WY myślicie dużo to ?

Moja mała istotka waży już 830 g.
    chciałam zdjecie buźki ale niestety tak się poskecała akrobatka w literke U i nie widać buzinki nózkami zasłania...
    2uiklso.jpg

Mysle ze 6mm to calkiem dobry wynik. Ja taki mialam w 14tc.... Wtedy myslalam ze to masakra a teraz mysle ze... Cofnelabym cZas do takiej diagnozy. Bedzie dobrze Kochana

kamenkaa lubi tę wiadomość

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agness27 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha trzymam kciuki byś trafila na bdb lekarzy którzy będą bardziej chcieli udzielić informacji bo przecież masz do tego prawo!
    Nie daj sie teraz i walcz o rzetelne informacje!
    Moja gin od prenatalnych wszystko mi mówiła,chociaż nie wszystkie udzielone informacje byly dobre i na każde pytanie mi odpowiedziała czego również Tobie życzę.
    Trzymam kciuki za Was!!:))

1usaanliuyw98z71.png
    km5sio4p65jd6igh.png
  • kamenkaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha dziekuje za dobre slowo mam nadzieje ze bedzie ok

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ