1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie chyba chcę się łudzić. Nie wiem w sumie po co, ale chyba chcę. Chociaż teraz jak tak sobie to obmyślam, to po co? W sumie teraz tak na moje oko powinien być 12/13 dpo, więc jutro (13/14dpo) już bankowo powinno wyjść tak jak ma być na teście. I zamiast rozkminiać miałabym czarno na białym.
Dochodzę do wniosku, że chyba coraz bardziej chcę dzidziucha -
Właśnie dziś zarejestrowałam się do innego lekarza. Idę w środę zobaczymy co mi powie. dziś czuję jakbym miała albo zaraz miała mieć owulację. zaczęło mi się robić mokro i charakterystycznie kłuje z prawj strony. aż kupiłam testy ovu. Jest blada druga kreska, któa wg. instrukcji oznacza brak hormonu, ale jutro powtórzę
Mon!t^ gratuluję fasolki! -
No wreszcie Matleena dojrzała do decyzji! Albo minął Ci w końcu okres buntu I bardzo dobrze Teraz czas na poważnie zająć się szukaniem przyczyny braku ciąży, oczywiście jeżeli ten cykl źle się skończy, ale że wiosna za oknem, pora, żeby trzydziestki zaczęły zachodzić więc dawać dziewczyn! Nie obijać się
-
Dziewczyny, przepraszam że tak się wcinam w dyskusję, ale czy pomogłybyście zinterpretować wyniki moich badań? Wizytę u ginekologa mam w czwartek, a do tego czasu wolałabym wiedzieć co nieco....
Badanie zrobiłam w 3 dc.
TSH 2,18 <norma 0,27-4,2>
FSH 7,8 <norma dla fazy folik. 2,8-11,3>
LH 6,4 <norma dla fazy folik. 1,5-8>
Estradiol 8,7 <norma dla fazy folik. 12-166>
Prolaktyna 10,48 <norma 4,79-23,3>
O ile dobrze kombinuję, stosunek LH do FSH (6,4/7,8 ) wynosi 0,82. Nie za mało?
No i estradiol, tragicznie niski, nie wiem co to może oznaczać...Żem się podłamała...Da radę jakoś go podleczyć, podwyższyć?
PS. agatekgagatek- ja też zamążposzłam 23 sierpnia 2014 :)i też z sierpnia jestem:)
-
Ja też brałam ślub w sierpniu, ale w 2013 roku
Jeżeli chodzi o stosunek LH do FSH to powinien wynosić ok. 1, u Ciebie jest tylko troszeczkę niższy, więc chyba nie ma powodów do zmartwień. Na estradiolu się nie znam, więc nie pomogę Ale moim zdaniem TSH można byłoby lekko zbić. Mój gin mówił, że we wczesnej ciąży powinien wynosić max. 1,5 i taki też najlepszy jest przy staraniach. Ja na początku ostatniego cyklu miałam 4,4 (nie mam pojęcie dlaczego był taki wysoki, skoro w poprzednim wynosił nieco ponad 2) dostałam od endokrynologa Euthyrox 50, 4 tygodnie później wynosił już 0,35 i najważniejsze, że byłam w ciąży -
Ból brzucha sugeruje zbliżającą się @. A w podjęciu decyzji pomogły nowe dofinansowania dla osób, które nie mogą skorzystać z urlopu macierzyńskiego. Do tej pory nie rysowała się ciekawie przyszłość z noworodkiem. Urlop dziekanski oznaczał brak pieniędzy, a brak urlopu konieczność pracy w ciąży i po porodzie. Czyli sytuacja bez wyjwyjścia. Na szczęście od 2016 roku to się zmieni.
-
agniesja- bardzo Ci dziękuję, dajesz nadzieję ! Teraz już przynajmniej wiem z czym idę do gina :)A powiedz jak Ty się czujesz? po suwaku widzę, że już 17 tydzień- suuuper
Mąż mój dzisiaj okrutnie sobie ze mnie zażartował, stwierdził że jeśli nie będę mogła zajść w ciążę to zaadoptujemy małe Cyganiątko. Wraz z cała rodziną Cyganów. Albo ewentualnie kupi mi psa. Albo trzeciego kota. Bardzo mnie tym podbudował, zawsze to jakiś plan B -
Mam nadzieję, że masz jakiegoś konkretnego lekarza, że potraktuje Cię poważnie a nie odeśle Cię z kwitkiem Wg. ostatniego usg dzisiaj jestem w 18 tygodniu i 2 dniu, ale suwaczka nie zmieniłam, bo czekam na następne usg (za ok. 2 tygodnie), wtedy niby będzie ustalona konkretna data porodu Czuję się nawet dobrze (zależy jeszcze od dnia), ale powoli robi się coraz ciężej Co zrobić, uroki ciąży
Fajny ten Twój mąż Olucha Widać, że poważnie myśli o sprawie i bardzo dobrze A pies to naprawdę dobry pomysł i ogromny przyjaciel na wiele lat Polecam takiego ze schroniska, sama mam kupionego, ale te po przejściach podobno potrafią dać bardzo dużo miłości Kiedyś z pewnością uratuję życie nie jednemu, ale póki co w mieszkanku mogę sobie pozwolić tylko na jednego. -
Pozytyw
Mamy kolejna ciążę w roczniku 85Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 14:19
Matleena, agniesja lubią tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualny
-
My jednak dzisiaj wyjeżdżamy do Niemiec, ale jeszcze nie wiemy o której godzinie. Nasz pieseł już u teściowej. Mam nadzieję, że nie będzie za bardzo płakać za nami Tam raczej na pewno nie będę mieć neta, więc odezwę się po powrocie. Buziaki i powodzenia testującym Trzymam kciuki!
Izoleccc lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny