1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej,
wiem, że to głupie ale strasznie boje się testować w tym cyklu.
Czekam i czekam na @- spóźnia się 2 dzień. Cycki trochę bolą ale nie jakoś bardzo, od kilku dni brzuch ciągnie jak przed okresem, szyjka wydaje się być twarda i zamknięta, a ja i tak boję sie sikania na ten kawałek plastiku
Bez sensu- jakie to głupie... -
cześć!! Dołączam się do staraczek z najlepszego rocznika ever!
Nazywam się Agata i jestem staraczką Jestem z Wrocławia i to mój 3 "cykl" starań. "Cykl" bo mam chyba pseudocykle: @ co 2 miesiące. Nawet po luteinie: ostatnia tabletka we wtorek a @ wciąż brak. Test wykonany w piątek negatywny. -
Witaj u Nas Agata
Coś troszkę się ruszyło, chociaż jakoś cicho u nas ostatnio. Chyba każda poczuła wiosnę
Izolecc czekamy na 2 kreski
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualny
-
Kurcze Izolec, a może owulację wcale nie miałaś w 12 dc, tylko później? Sama sobie ją oznaczyłaś na wykresie? Widzę, że brałaś antybiotyk, to niestety też mogło wydłużyć cykl
Witaj Agata! Co lekarz powiedział na te Twoje długaśne cykle? Ja też miałam dość długie i zobacz, udało się, więc i Tobie na pewno się uda Powodzonka! -
nick nieaktualnyAgniesja- owu na pewno była wtedy - byłam na monitoringu. Ten miesiąc jest dla mnie wykańczający i w sumie nie dziwię się, że się nie udało bo to musiałby być jakiś cud.
Niech tylko teraz @ przylezie jak najszybciej bo muszę się na wizytę do gin umówić ;/ -
Agnesja, lekarka przepisała mi luteinę, mam brać przez 3 cykle od 16 dc przez 10 dni. Stwierdziła, że rozregulowało mi się przez to, że długo brałam tabsy. Z tym, że przed rozpoczęciem tabletek miałam cykle bardzo nieregularne wahające się pomiędzy 21 a 35. Praktycznie co miesiąc @ wypadała w innym dniu. potem na studiach po bolesnym rozstaniu bardzo schudłam, przy wzroście 160 cm ważyłam 47 kg i zatrzymała mi się na długo miesiączka dlatego lekarka mi tabletki przepisała. potem poznałam obecnego męża i tak przy tabletkach zostałam. Po odstawieniu @ mam co 2 miesiące, a luteina miała wyregulować, ale jak widać mój organizm wie lepiej. Wcześniej brałam castagnus ale też nie pomógł.dziś 30 dc bez @. Jutro kolejny test
-
nick nieaktualny
-
OF wyznaczył Ci owu na wtedy, kiedy ja myślałam że mogłaś mieć. Może akurat, nigdy nic nie wiadomo Dopóki @ nie ma, zawsze jest nadzieja
Ja coraz bardziej zaczynam odczuwać "uroki" ciąży, ból kręgosłupa, zgaga, puchnięcie nóg, w nocy niby sypiam, ale budzę się na każde przekręcanie z boku na bok i obowiązkowe wstawanie na siusiu. Z tych przyjemniejszych doznań, chyba Junior zaczyna się już ruszać
Agata, a ile lat brałaś tabsy? Robiłaś jakąś przerwę? Ja kiedyś też brałam, ze względu na nieregularne cykle, ale zawsze po jakiś 2 latach odstawiałam na kilka m-cy. Jakoś nigdy mi się nie wyregulowały. Np. w tamtym roku najdłuższy cykl trwał u mnie 52 dni a najkrótszy 34. 30 dzień cyklu to nie jest jeszcze tak źle, a może rzeczywiście coś się wykluło Oby oby! Masz jakieś objawy? Trzymam kciuki!
PS. Z jakiego miesiąca jesteś i od jak dawna mężatką?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2015, 19:13
Izoleccc lubi tę wiadomość
-
30 dc niby nie jest źle faktycznie, tylko czy po luteinie nie powinnam dostać @? ostatnia tabletkę brałam we wtorek 7 kwietnia więc prawie tydzień temu. Dzisiejszy sikaniec negatywny. Objawów nie mam żadnych. Odczuwam tylko jakieś "ruchy" w podbrzuszu, raz jest to kłucie, raz czuję jakbym jajeczkowała, a raz odczucie jakby lada moment miał nadejść @.
Tabletki brałam dość długo, będzie ponad 3 lata bez przerw. Teraz jak sobie pomyślę, że lekarka wypisywała mi bezkrytycznie recepty i nawet nie sugerowała przerwy tym bardziej dociera do mnie, że czas na zmianę lekarza.
Zastanawiam się czy przypadkiem nie miałam owulacji w Wielkanoc, bo miałam delikatne plamienia, które praktycznie nawet nie wylatywały na zewnątrz.
A jestem z sierpnia, mężatka od 23 sierpnia 2014Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2015, 06:29
-
Ja też jakiś czas chodziłam do lekarza, który bez żadnego ale wypisywał recepty na tabsy a nawet był ich zagorzałym zwolennikiem i zawsze starał się obalić teorie o ich szkodliwości. 3 lata brania to nie jest jeszcze tak długo, więc spokojnie Jeżeli chodzi o luteine, @ dostaje się nawet po 14 dniach od odstawienia, więc jeżeli ma przyjść do przyjdzie. Jeżeli natomiast brałaś ją w Wielkanoc to niestety najprawdopodobniej zahamowała Ci owulację, dlatego można ją brać dopiero po niej Przy długich cyklach, owulacja na pewno "nie wyrobi się" przed 16 dc, ja nigdy nie miałam tak wcześnie, dopiero w okolicach 21 dc. Kiepskiego masz gina, skoro nie wziął tego pod uwagę
-
hejka ja po urlopie dzisiaj wizyta i ginka.
Odnosnie Agatek tez bralam tabletki anty ale robilam przerwy bo bylo tak napisane w ulotce tych moich ze jak sie nie bylo w ciazxy to trzeba robic od 1-3 m-cy przerwe. A lekarz tez pytal. Cykle przed mialam regularne co 28 dni. Po odstawieniu zaczely sie problemy z prolaktyna zaniki miesiaczki itd. A teraz jestem w ciazy po 3 latach a moze nawet i dluzej sama juz nie wiem... Wiec trzymam kciuki i zmien lekarza bo powinien/na sie pytac czy robisz przerwyCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami