1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dzisiaj mega bolało ogólnie Pani ginekolog miała przede mną chyba ciężką pacjentkę i była bardzo oschła w stosunku do mnie. Chodziłam do niej przed zmianą lekarza bo miałam na free w Luxmedzie tak więc mniej więcej zna moją historie. Mówię do niej że zrobiliśmy te kariotypy i , że jest ok , ale że wyszła mi ta zakprzepica itd, a ona że skoro mnie tam badali to może lepiej niech zostane w cytuje " klinice leczenia niepłodności bo tam mają dobre wyniki leczenia, a ona nie jest w stanie mi już pomóc" no helołłłł jaka klinika jakiej niepłodności.... mówię grzecznie Pani doktor ja tu przyszłam tylko na cytologie i po skierowanie na usg piersi. ta kobieta w życiu nie poprowadzi mojej ciąży będę tam tylko chodzić po bezpłatne badania i nie mam zamiaru ukrywać , że prowadzi mnie ktoś inny ... sama nie wiem dlaczego mnie to zdenerwowało, ale chyba obale browara heheh żarcik:)
Agniesja ja bym zjadła jakieś dobre włoskie jedzonko mniammmm -
Ja to bym wciągnęła placki ziemniaczane i jakiś dobry makaron Za tydzień wesele, wiec coś pysznego powinnam znaleźć.
Olka_29 lubi tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Aj też za mną chodzą, aż zła jestem, że blender oddałam teściowej. A trzeć mi się nie chce.
Co do koleżanko - znajomej to masz rację Agniesja, to są dzieci bez nadzoru. Biegają, wrzeszcza, w pupie mają matkę a ona jak z nimi wychodzi, to inne matki się dziećmi zajmują bo ona pali sobie papieroska. Raz poprosiła mnie, żebym została z tymi dziewczynkami na pół godziny. To było najdłuższe pół godziny w moim życiu a starsza nie reagowała na żadne "nie wolno". Koszmar
Byliśmy z gościem gadać o tym biznesie. Nie jest to jakiś biznes na którym można zarobić grube miliony, choć można mieć całkiem spory dochód. Niestety facet chce naszym zdaniem dwa razy za dużo. Więc albo zbije z ceny i dorzuci samochód, albo się nie dogadamy. -
Nie, biznes nie jest zadłużony, to obecny właściciel ma długi, ale to nie jest zwiazane z firmą. Tak czy siak nie kupię czegoś za cenę dwukrotnie przewyższającą wartość. Zwłaszcza, że dla mnie prowadzenie tej firmy wiąże się z codziennym dojazdem do pracy i to nie małym, bo 40km. No i pracowałabym z mamą, a to koszty psychiczne jakich nie da się podliczyć haha
-
Ten weekend spędzam u teściów na wsi. Leże już w łóżeczku a mój szaleje z sporo młodszymi braćmi (15,16 lat) w fife. Ja muszę odespać męczy mnie ten refkuks ciągle zgaga , najgorsze że przez to kawy nie pije bo po łyku już mam zgage więc się zraziłam, a tak ją zawsze lubiłam:-( Miłego weekendu brzuchate koleżani i mamusie ♡
-
Faceci to jednak duże dzieci a i dobrze, bo czasami można odpocząć.
Ja to bym z chęcią napiła się kawy. Przy najbliższym wyjściu chyba skuszę się na latte, bo przecież to bardziej mleko z kawą.
Kochane, zastanawiam się nad paznokciami żelowy tzn. żelem nałożonym na moje własne paznokcie. Mi zaczyna się jeden łamać a tu za tydzień wesele. Tylko czytałam różne rzeczy o robieniu paznokci w ciąży i sama nie wiem czy się zdecydować, czy jednak może sobie dać spokój.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 09:28
29.10.2014 biochemiczna
Anastazja, żel nie miesza się z krwią więc nie ma wpływu na dziecko. Moim zdaniem nie ma co wpadać w paranoję.
A co do kawy, to ja jedną dziennie piję, tylko słabszą niż przed ciążą.
Edit
Twój ma tylko dwóch braci? I obydwu w takim wieku?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 11:18
-
Anastazja ja nie słyszałam o jakimś związku żeli i ciąży, ale też nie interesowałam się tym tematem. Ja sama robię sobie hybrydy , żel miałam raz , fajna sprawa ,ale nie chce mi się na uzupełnienie jeździć. Sprzęt mam w domu więc wieczorkiem hybryde sobie zrobie sama.
-
Hybryda różnie mi się trzymała. Moja zaufana kosmetyczka wyjechała do Anglii i teraz idę do nowej, poleconej przez znajomą. Stąd wybór padł na żel, bo jak pojadę juz w piątek do Rzeszowa tam nie bardzo będę miała gdzie iść na poprawki.
Ogólnie mam mocne paznokcie, wiec sama sobie je maluje i nakładam jedynie zwykły utwardzacz, który nie potrzebuje lampy uv. Teraz ten jeden nadłamany sprawił, żeuszy coś na paznokcie nałożyćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2015, 12:03
29.10.2014 biochemiczna
Tak samo można farbowac włosy, bo nic się ta drogą nie dostaje do krwiobiegu.
Ola, a często robisz te hybrydowe? Nie niszczy Ci to paznokci? Bo sama zastanawiam się nad zakupem tego sprzętu, ale boję się, że zniszczę paznokcie
W ogóle to fajnie mieć tyle rodzeństwa. Wiadomo, że ciężko i rodzice też mniej pomogą ale ile cioci i wujkow dzieci będą miały.
A dużo młodsze rodzeństwo rozumiem, też czasem grałam z najmłodszym bratem na konsoli, choć mój mąż jest w tym lepszy. Ze mnie się śmieją, że bardziej przeszkadzam niż pomagam ale mój brat jeszcze młodszy, bo dopiero 14 lat ma Wczoraj dałam mu poczuć jak dziecko kopie, ale był szczęśliwy -
Tak raz na dwa tygodnie bo jest odrost, mi paznokcie się nie niszczą no nie tak jak po żelach albo zwykłych tipsach:-) hybryde zdejmuje acetonem ładnie się kruszy, później lekko pilnikiem , polerka i już daje też panokcia odpocząć czasami robie przerwę tak na 2 miesiace i wtedy odżywka i zwykły lakier. Wszystko z umiarem.
-
W ciąży z tego co wiem zalecane są właśnie zmywacze bez acetonu. Hybryda faktycznie wogole nie niszczy paznokci. Dla mnie była idealna do paznokci u stóp
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia