1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka na ovu znane jest wiele przypadków, gdzie skok temperatury nie wystąpił za to fasol się pojawił Ja w ostatnim cyklu nawet termometru w ręce nie miałam
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Agniesja ja bym się pracą w tym momencie najmniej przejmowała
Czekamy na Dawidka!agniesja lubi tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualny
-
Izolec, to długo, no ale co zrobić. Jak mus to mus.
Agniesja, ułoży się, zobaczysz. A teraz targaj od nich ile możesz. Przynajmniej już wiesz, że masz wybrać roczny urlop
Ola, dla Ciebie i dla Twojego wykresu wszystko
A teraz relacje
Ciocie chyba bardzo mocno trzymały kciuki, bo mały jest zdrowy jak ryba. Serduszko zdrowe, mózg rozwija się prawidłowo, nic nie wskazuje na zespół Downa, nerki,wątroba i żołądek są. Jedynie nie chciał nam buźki pokazać. I całe badanie czułam, że ucieka przed głowicą. Strasznie się wiercił, buzię zasłaniał rączkami i wtulał ją w macicę. Chyba po raz pierwszy poczułam tak naprawdę, że nie chcę go męczyć i wcale nie muszę mieć zdjęcia twarzyczki. Pewnie przez to, że tak wyraźnie czuję jak się rusza.
Dalej jest położony główką w dół i chyba mu tak dobrze, więc nie liczę na to, że odwróci się do następnej wizyty. Niestety filmiku nie mamy. Podobno nie dało się nagrać. Ze zdjęciami Pani doktor też robiła problem twierdząc, że długo się zgrywają. Okazało się, że to wcale nie jest prawdą i koniec końców mąż wyciągnął zdjęcia na pendrive'a od niej. Swoją drogą jak już się płaci 280zł za polgodzinne badanie, to powinni sami z siebie dawać rodzicom ten filmik. No ale najważniejsze, że mały zdrowy, to nas cieszy najbardziej
Aaa, jest tydzień do przodu i waga 630g. Czyli pewnie lekarz ostatnio zaznaczył na pałę i wyszło więcejNuffeq, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
Matleena u mnie połówkowe (w mieście można zrobić tylko u jednej lekarki) kosztuje 250 zł i dostaje się fil z całego badania w 2 d i w 4d. Swoją drogą to tym lekarzom niektórym w dupach się przewraca! Człowiek płaci ciężkie pieniądze a im nawet nie chce się jednego zdjęcia dać!
Miłego dnia ja dziś jadę z koleżanką na zakupu
29.10.2014 biochemiczna
No właśnie ja tego nie rozumiem. Mój lekarz prowadzący mówił, że da się zrobić film a ona twierdziła, że nie. A to ta sama przychodnia. Wziosę zażalenie następnym razem jak u niego będę. Może chociaż Jemu uda się coś nagrać
-
Muszę się pochwalić, byliśmy dzisiaj w hurtowni z artykułami dla noworodków i oszalałam. No i zgadnijcie co? Znowu zmieniliśmy preferencje wózkowe - będzie Baby Active Shell. Wyjdzie nas 1480zł za wersję 3w1, kolor możemy wybrać ze strony producenta dowolny, czas oczekiwania to maksymalnie 3 tygodnie. Nie wypytywałam o wszystkie ceny, ale mniej więcej jak przeszliśmy to łóżeczko z szufladą 250zł, materac dobrej jakości 60zł, ubranka do chrztu do 120zł za komplet, ręczniki 100% bawełna baby ono 40zł, chusta tkana 120zł, półchusta tkana 100zł, laktator elektryczny avent coś ponad 400zł, a ręczny z pojemnikiem na mleko, kremem do sutków i jeszcze jakimiś tam 3 rzeczami w gratisie + kosmetyczką na to wszystko 150zł. Niestety nie wszystkie produkty były powyceniane, a poza tym stwierdziłam, że kupię wszystko co potrzebuję za jednym zamachem. Na razie po prostu będę sobie odkładać to co miałabym wydać na wyprawkę. Wydaje mi się, że to nie są jakieś zawyżone ceny, choć jeszcze nie porównywałam ich z internetowymi.
Agniesja, dawaj świeże info ze szpitalnego łoża! -
Olka głowa do góry! I śmigaj na wakacje Uważaj na klątwę sułtana. Mi niestety w Turcji zachciało się płatków z zimnym mlekiem i przez jeden dziś przyjaźniłam się z każdą toaletą... z tą na plaży najbardziej.
Agniesja jak tam w szpital? Mam nadzieję, że noc była spokojna
Matleena ja do tej pory nie mam wypatrzonego konkretnego modelu wózka i wcale nie jest mi z tym źle Wczoraj udało mi się kupić kombinezon zimowy w 5-10-15 i kolderkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 10:17
29.10.2014 biochemiczna
Kombinezon mam po moim najmłodszym bracie. Co prawda rozmiar to co najmniej 74 ale najwyżej młody będzie miał w nim sporo luzu A kombinezon wygląda jak nowy, więc nie ma sensu kupować.
Edit
Anastazja, chyba zostalysmy same. Może jeszcze Izolec zaglądnie tu do nas. Ciekawe czy Agniesja urodziła już
Ola, a Ty wypocznij porządnie, wymęcz chłopa, a kto wie, może coś się z tego wykluje w ramach wakacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 12:56
-
Heja
Agnesja dawaj znać co tam u Ciebie?
Matleena ja bym na twoim miejscu kupiła odrazu elektryczny laktator. Ja uzywam canpola esay start i jestem bardzo zadowolona uzywke kupilam za 60zł z gwarancja jeszcze do pazdziernika
Ola miłego i spokojnego wypoczynku a dokłądniej gdzie w Turcji bedziesz wypoczywac?
A co u mnie i maluszka:
Wczoraj mój M. o 1 w nocy zauwazył przy odbycie taka narosl w kształcie i wielkosci jak pestka od cytryny. Bylismy u srodowiskowej powiedziala ze w sumie nie widzi zmian, ale lepiej z pediatra to skonsultowac. Wiec bylismy prywatnie i mysli ze to ropien. Dostalismy skierowanie do szpitala do chirurga dziecięcego. Pojechaliśmy a tam w szpitalu wojewodzkim rejestracja... powiem Wam, że się chyba przeniosłam do PRL Pani za białym biureczkiem potem do segregacji to dwa parawany i za nim lekarz xD poprostu cuda na kiju i skierowanie do chirurga dziecięcego. Trzeba było wyjsc ze szpitala przejsc przez szlaban zamknięty i do nastepnych drzwi aby sie dostac do chirurga dzieciecego. Tam kolejka duszno straszny zaduch masakra. Mały po 1h strasznie ryczał aby jesc dostac bo sie przebudził. Zapytalam sie czy moge nakarmic maluszka bo ma 5tyg i aby sie nie odwodnił to Pani lekarz stwierdzila ze nie bo do badan nie mozna jesc ani pic. to po półtorej godziny w koncu nas przyjeła. Pani chirurg sprawdzaa to co ma przy odbycie i ona nic nie widziala to co Paweł zauwazyl wczoraj w nocy czyli przy koncu tej skórki była wieksza jak pestka cytryny u nich bylo normalnie.. poszla i wrocila z zelem i wsadzila palca mu w tylek ale jak pelno kupy rzadkiej mu wylecialo i tym sie zaniepokoila. Ja aktualnie pije soki jablkowe aby mial latwiej z kupa bo sie prezy, placze, nogami wiezga itd i zeby mu ulatwic zaczelam pic soczki jablkowe i marchewkowe. Moze dlatego ma teraz taka kupe bez grudek. Sama juz nie wiem co myslec o tym. Na usg wszystko ok brzuszka, a okolie odbytu nic nie widzi bo jest za malutki. Potem z wynikiem usg chirug kazał isc do pediatry jeszcze z tymi kupami bo to ja zaniepokoilo ze tak wystrzelilo. A pediatra ona ze to normalne i pytanie od kiedy sa takie kupy (od momentu jak zaczelam pic soki + teraz przeczytalam jak sie podaje sab simplex to tez moze miec taka kupe jak biegunka). Żadnej goraczki nie ma. A z tym przy odbycie jest wszystko ok. A w dniu dzisiejszym znowu to samo ropa mu z tego wychodzi. Idziemy prywatnie do chirurga bo tam nie mam zamiaru kisic sie, zaduch straszny tam jest. Wspolczuje tym dzieciom co siedzieli po kilka godzin ze zlamaniami. Bo opaska zolta 40 min do przyjecia a zielona nawet 6h. A facet do mnie ze juz 2h czeka z zolta. wiec wiecie dzieci przed wizyta do chirurga nie moga nic jesc ani pic. Jedynm slowem tragedia tam jest. Co niektorzy nawet 60km przyjezdzali aby tutaj na sor przyjechac. Dzisiaj wizyta prywatna chirurg dzieciecy na 15:30 zobaczymy co powie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2015, 13:20
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Monta jak po prywatnej wizycie? Lekarz pomógł maluszkowi?
Matleena ja dziś miałam tak zabiegany dzień, że ledwo żyję. Najpierw przyjemności czyli zrobiłam paznokcie a później spotkanie z facetem od bojlera i wizyta z suką u weterynarza.
Co tam u reszty? Żyjecie??
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualnyHejka,
ja żyję. Czytam w miarę na bieżąco ale niebardzo mam czas pisać.
Jutro lecę do Polski na weekend. Tak się cieszę, że hej
I jak wracam w poniedziałek to jedzie ze mną mój mąż i zostaje prawie do końca mojego pobytu
Poza tym jutro wizyta u gin a w poniedziałek prenatalne. Uwierzycie, że to już prawie 12 tygodni- bo ja nie mogęMatleena lubi tę wiadomość
-
Hej. A ja oczywiście złapałam jakąś infekcję gardła. Normalne przecież jutro ślub. Boli mnie lewy migdał. Idę się leczyć herbata z sokiem malinowym i miodem
29.10.2014 biochemiczna
heja
Mamy po kupie dokładnie sprzatac tyłeczek potem octaniseptem odkarzac i rumiankiem albo rywanolem na wacik i zostawiac mu to do nastepnego przewiniecie aby wyciagnac ta wydzielnie z tego. Teraz mnie martwia kupki jego luzne idziemy do pediatry dzisiajCzas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami