1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
A jak u Was dziewczyny ze zrzucaniem pociążowych kilogramów? U mnie jeszcze jakieś 4 i będzie tak, jak na pierwszym ważeniu u gina. Chciałabym, żeby to nastąpiło jeszcze przed świętami, bo nie wiem co ja na siebie włożę Anastazja, w czym planujesz chrzcić Małego?
-
nick nieaktualnyAnastazja- seks..... a co to takiego?? Mi chyba błona dziewicza odrośnie ;/
Mój stwierdził, że się boi i od kiedy brzuch stał się widoczny to posucha taka, że aż boli.... Ehhh jeszcze ze 3 miesiace ;/Matleena, Anastazja85, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
Izolec, u nas to samo. A teraz ubzdurał sobie, że mam ochotę, bo chcę młodego wyganiać i on nie będzie moim narzędziem do tego. Ehhh, faceci
Madziuuula, może zapatrzysz się na bratową.
U mnie ciężka noc znowu. Najpierw nie chciało mi się spać. Nawet miałam ochotę iść sprzątać. Poszłam się kąpać, potem smarowałam całe ciało olejkiem kokosowym, w końcu stwierdziłam, że trzeba iść się pomęczyć i spróbować zasnąć. 4h później (z przerwami na siku) obudziło mnie potworne swędzenie stóp, rąk a potem reszty ciała. Ok pół godziny później mąż wstawał do pracy. Wstałam, dostał buziaki, zjadłam śniadanie, podrapałam się ile mogłam i poszłam spać. No i swędzenie trochę przeszło i mogłam zasnąć i odespać. Póki co żadnych bardzo bolesnych skurczów nie mam. Jedynie jakieś twardnienia brzucha i czasem bóle jak na @. Młodemu chyba dobrze w brzuchu
Tyle u mnie. Chcę już zwolnić brzuch dla Madzi albo Oli -
U mnie 2 kg. Ale w sumie chciałabym zgubić jakieś 5.
Jeśli chodzi o ubranko do kościoła wcale nie zamierzam się przejmować i wydawać kasy na jeden raz. Ubiore go w jasno niebieski kombinezon i owine w biały kocyk (kocyk dostał od jednej z cioć i ma on nakładkę na główkę). Żeby kocyk się nie zsunął planuje go związać niebieską wstążką.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Matleena wrote:Madziuuula, może zapatrzysz się na bratową.
Chcę już zwolnić brzuch dla Madzi albo Oli
Ona wtedy nic nawet nie podejrzewała, bo przechylała kieliszek;)
I jak na razie u mnie nico..
Już mam bóle miesiączkowe, także za parę dni będzie wredna małpa.
A czemu ciało tak swędzi pod koniec ciąży? czytałam już gdzieś o tym, że to się zdarza.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2015, 14:48
-
Te swędzenia to może być cholestaza ale chyba wyniki Matleena miałaś dobre? Niech już Twój małż pomoże w wypędzaniu Młodego, bo lepsze to niż mają Ci wywoływać (uwierz mi). Ja żałuję, że nie pozwoliłam sobie wcześniej zacząć aplikować prostaglandyny Zrobiliśmy to pod koniec tylko raz, dzień przed moim pójściem do szpitala.
-
Tez czytałam o tej cholestazie. Moja znajoma ja podejrzewała, ale oczywiście był to fałszywy alarm.
Agniesja a Ty w co małego do chrztu ubierasz?
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Madziuuuula wrote:Mozna by rzec, że jak bratowa w tą ciążę zachodziła (mam na myśli implantację i okolice) to siedziałam blisko niej na rodzinnej imprezie. Tydzień później jako pierwsza się dowiedziałam:)
Ona wtedy nic nawet nie podejrzewała, bo przechylała kieliszek;)
I jak na razie u mnie nico..
Już mam bóle miesiączkowe, także za parę dni będzie wredna małpa.
A czemu ciało tak swędzi pod koniec ciąży? czytałam już gdzieś o tym, że to się zdarza.
Madziuuula, Ty jakoś źle patrzysz na tą bratową. Może brzuch jej pomacaj chociaż, co? Coś tak czuję, że coś robisz źle
Na cholestaze składaja się złe wyniki watrobowe plus złe wyniki kwasów żółciowych. Ja mam fatalne wyniki prób watrobowych, czyli nie mam cholestazy. Ale swędzi tak samo -
No to Madzia patrz, patrz. U mnie pomogło. Poszliśmy w Święta oglądać córkę znajomych. No i wszyscy tam do nas, żebyśmy się zapatrzyli i w ogóle. A ja mówiłam, że ocenimy czy się opłaca, bo nie chcieliśmy mówić że się staramy. No i młodemu chyba się spodobało bo się zaimplantował. A implantacja właśnie jakoś w święta wypadala. Tak więc moje teorie są poparte twardymi argumentami
-
Ja schudłam juz poniżej normy. Zresztą mało przytyłam w ciąży- 5 kg. Teraz jestem na diecie eliminacyjnej, bo mały ma problemy jelitowe i chodzę głodna
Te zestawiki do chrztu są mega drogie, tez na niektóre patrzyłam. Gdzie takie ceny za ubranko praktycznie na raz. Ogólnie uważam, że powinna wrócić niższa stawka vat na ubranka dziecięce. -
heja w koncu was doczytałam xD
noo więc
Kornelia85 mozemy sie starac razem
OBCASy - ja nosze ale bardzo rzadko i nie polecam bo akurat mialam sredio wygodne
CHRZCINY - my robilismy we wrzesniu jak mały miał niecałe 2 meisiace
LAKIER - pierwsze słysze. A nawet paznokcie tez długie miałam teraz obcielam zeby nabrały wigoru
Madziuuula - tez jestem z pomorskiego a dokłądniej Gdańsk
IKEA mam kolo sie tzn niedaleko jakies hmm moze 5km jakos tak Matleena ładny pokoik
ODWIEDZINY w domku my jak wyszlismy inaczej urodzil sie 22.07 wyszlismy 27.07 a rodzice, siostra brat byli 29 porzadek rozbil moj mezulek
Izolecc niech rośnie zdrowo kruszyna
Matleena juz niedługo kolejna
WAGA - ja wróciłam szybko do wagi z przed ciazy ale jak zawsze u mnie na zime tyje tak do 5 kg a potem na wiosne chudne xD taki moj urok
UBRANKO ja kupilam w komisie ładny garniturek 50zł dałam. I rozmiar wiekszy zeby miał na inne okazje i sie nie przejmowałam ze ktos juz to nosił są też grupy na FB co sprzedaja dziewczyny ciuszki lub OLX popatrzcie. Albo tez czy u was nie ma sklepów charytatywnych lub komisów
A co u nas
Dzisiaj była 2 wizyta bioderek wszystko dobrze i nie trzeba juz zadnych wizyt.
Prezent mikołajkowy dostałam dzisiejsza styliste do domku co sobie zamowilam ja przyszla obciela zrobila sombre i tyle to od meza A na swieta jedziemy do GW na 3 tyg. Zaczęłam szyc i zrobilam podusie dla robcia, posciel do lozeczka teraz mam zamiar zrobic kocyk z minky i mufke do wózka AAAAA dzisiaj chciał usiąść w bujaczku elektrycznym mały skubaniec
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Mi też już Skubaniec zaczął podnosić się do siadania. Na poduszcze do karmienia (poza karmieniem), już nie chce leżeć, tylko napręża się (aż robi się czerwony) i próbuje podnieść
Nigdy nie zdarzyło Ci się Monita podrapać Małego? Mi często się to zdarza, ale na szczęście mam krótkie paznokcie i nie wyrządzam mu szkód Staram się obcinać je w miarę regularnie. A poza tym, co to jest sombre? (Chyba, że chodziło Ci o ombre, ale się pomyliłaś )
Matko kochana! Monita, kiedy Ty znajdujesz czas jeszcze na szycie?? Chyba, że z Robcia taki śpioch... Dawid już prawie wcale nie sypia w ciągu dnia a jak uśnie to zdążę zrobić sobie coś do jedzenia i już się budzi, albo na spacerze (ale mnie to nie urządza). -
Agniesja a bierzesz ze sobą tez psa na spacer, gdy idziesz z małym? Na mnie patrzą trochę jak na wariatkę, bo w jednej ręce wózek a w drugiej smycz (suka niestety nie umie bez niej jeszcze chodzić).
Z tym, że wczoraj miałam mile zaskoczenie. Nasza spokojna sunia, która szczeka od święta broniła mnie i Kajetana. Przyszliśmy pod sklep a tam znany na cześć pan zul. I zaczął podchodzić do wózka... a ta jak się nie zjeżyła, jak nie zaczęła szczeka i warczeć. Az miło W domu dostała oczywiście nagrodęagniesja, Izoleccc, Nuffeq lubią tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia