1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Olka29 niedawno pisałaś, że masz etap nienawidzenia swojej figury. Cóż - ja też
czuję się taka grubaśna. Nie wiem, jak tu schudnąć, bo uwielbiam jeść. Aktywność fizyczną całkiem zawiesiłam przez starania, ale chyba wracam do tego i tyle. Ja będę miałą być w ciąży, to pewnie i tak będę.
W biedronie maja takie papryczki nadziewane serkiem, ja jedną paczkę na dzień potrafię wszamać. -
Ja też polecam. Akurat tyle co zaczęłam dietę i bach! Dzidziol! To nawet nie chodzi o to, że schudniesz lub nie. Ale skupisz myśli na innym celu.
Od wczoraj trochę mi smutno. Cała ciążę nic i wczoraj co? Trzy rozstępy. Mąż się ze mnie śmiał (mój mąż ma cały brzuch w rozstepach).
Swoją drogą jak była u nas teściowa to się pyta czemu się smaruje. To jej mówię, że to przeciw rozstępom. A ona na mnie, że mam męża wysmarowac. Więc jej mówię, że dorosły jest i mu nie zabraniam, jak chce to niech się wysmaruje. Co ja go będę? (tym bardziej, żeby już raz mu mówiłam o smarowaniu ale powiedział kategorycznie, że on nie chce). A teściowa na mnie, że mam go smarować bo to mój mąż. Matko jak mnie wkurza tak babsko! Trzeba było syna nie tuczyć w szkole średniej to by rozstępów nie miał -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny,
Jestem tu całkiem nowa i dopiero rozpoczynam swoją drogę z aktywnością na portalach dotyczących niepłodności i wszystkiego z czym się to wiążę.
Staramy się od 42 miesięcy z jednym poronieniem po drodze
Zjawiam się tutaj w poszukiwaniach wsparcia i polecenia lekarza który od nowa zacznie diagnozować moją niepłodność, bo do tej pory ze wszystkich badań lekarskich wynika ze oboje jesteśmy zdrowi a mimo wszystko coś nam nie wychodzi .
Bardzo ufam swojemu dotychczasowemu lekarzowi, nie mniej jednak chciałabym skonsultować się z innym lekarzem który być może będzie miał inny pomysł na diagnozowanie naszej niepłodności.
Mieszkam w Warszawie i tutaj szukam lekarza godnego polecenie, zaznaczam że szukam lekarza, który na wejściu nie zaproponuje mi in vitro, chciałabym specjalisty który podejdzie do mnie kompleksowo i zajmie się mną przyzwoicie. Nie wykluczam że kiedyś będziemy musieli skorzystać z tej metody ale chciałabym żeby ta metoda była ostateczności. Skoro raz udało się naturalnie to wierze że znowu się uda i tym zarazm wszystko zakończy się szczęśliwie.
Będę wdzięczna za wszystkich godnych polecenia specjalistów -
Witaj Niczkka !
Nie umiem nikogo polecić, ale taką dziedziną, która kompleksowo podchodzi do tematu niepłodności z tego, co wyczytałam własnie na tym forum jest naprotechnologia. Może w tym kierunku powinnaś uderzyć. Nie za bardzo mogę pomóc więcej, bo się (na razie) tym nie interesowałam, ale niektóryz sobie chwalą, a na pewno taki lekarz nie zaproponuje in vitro ( na dzień dobry) -
Matleena podobno te świeże rozstępy łatwo usunąć, ale rozumiem jak się czujesz:(
Ja zaraz jade w bratem garnitur na jego slub wybierać.
czyli zaczne po prostu biegac albo Ewę Chodakowską czy cos tam innego, a nie mysleć ciągle o tym, że może to TEN cykl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:34
Matleena lubi tę wiadomość
-
Chyba po ciąży ogólnie nie lubi się swojego brzucha. Ja tez nie lubię swojego flaka. Został sam tłuszcz i zero mięśnia.Na szczęście nie mam ani jednego rozstepu. Matleena swoją drogą dobra ta Twoja teściowa Ma kobieta wyobraźnię
Wczoraj byłam na kontroli u gina i wszystko ładnie się goi. Nakaz wstrzymania się od seksu na kolejne 2 tygodnie. Później zaczynam brać tabelki anty dla kobiet karmiących (chodzi o to aby mięśniaki nie rozrastały sie). Tak apropo nich to były widoczne, gdy macica w ciąży była powiększona. Kiedy macica się odkurczyła nie widać ich nawet na usg. W maju mam kontrolna cytologię i jak wszystko pójdzie dobrze to możemy się starać o drugie dziecko
Niczkaa witamy w Naszym gronie! Ja niestety pochodzę z małopolski wiec nie pomogę w kwestii gina. Ale zawsze mogę wspomóc dobrym słowemIzoleccc lubi tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Dopisuje, bo wcześniej mały płakał...
Agniesja, zazdroszczę kręconych włosów. Moje są proste, jak druty
29.10.2014 biochemiczna
Niczka, Madziula dobrze radzi. Poszukaj naprotechnologa. To lekarz ginekolog z kursami naprotechnologa. Nie skieruje Cie w ogóle na invitro. Z reguły to wygląda tak, że najpierw spotkacie się z mężem czy partnerem z trenerem metody, będziesz musiała obserwować swój cykl wg ich metody. Po jakimś czasie z kartą obserwacji idziesz do lekarza i na tej podstawie jest podejmowana dalsza diagnostyka. Znam sporo osób które bardzo długo się starały i dopiero po wizytach u naprotechnologa zaszły. Niestety nie mam namiarow w Warszawie, ale poszukasz w necie to coś znajdziesz. Chyba nawet tu na forum jest wątek "metoda naprotechnologii".
Madziuuula, jestem z Ciebie dumna!!! -
Rozstępów nie da się zlikwidować, a przynajmniej nie łatwo. Można to zrobić tylko laserowo. Kremy i maści na rozstępy powodują tylko ich "wybielanie", z czasem robią się jaśniejsze, nie usuwają ich na stałe Madziula. Niestety, bo ja mam cały brzuch nimi pokryty ;(
Praktycznie do końca studiów bluzgałam na swoje włosy i bardzo często prostowałam (raz nawet miałam boba i codziennie prostowałam). Musiałam dojrzeć, żeby je polubić Kiedyś to ja pozazdrościłabym Tobie Anastazja -
Radiofrekfencja igłowa - mam znajoma, która usuneła tak rozstepy na posladkach, ale to bardzo droga impreza ( - sama nie korzystałam)
A tez kiedyś na youtube oglądałam wypowiedź laski, której pod koniec ciąży zrobiły się rozstępy a potem podobno zupełnie znikły, takze nadzieja jest.
ja wiem, że kremy nie pomagają, bo sama mam białe, stare na biodrach i stosowałam już różne maści, kremy i masaże i tylko traciłam czas. -
Być może faktycznie takie trzy, które robią się pod koniec ciąży w jakiśtam sposób znikają. Mi zaczęły się robić gdzieś w połowie i jest ich naprawdę dużo Ja mam w ogóle predyspozycje do tworzenia się rozstępów, więc byłam na nie przygotowana. Mam już na biodrach kilka starych, białych jeszcze z okresu dojrzewania.
-
Super Ja jeszcze nie próbowałam założyć spodni. Noszę narazie sukienki lub tuniki
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualny