1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Madziula. Zobaczysz z wizyty na wizytę będzie lepiej. A jak maleństwo zacznie kopać i z rana będziesz dostawać serię kopniaków uspokoisz się
Agniesja czadowe kółeczko
Wczoraj próbowałam nakarmić małego z butelki Avent ze smoczkiem imitujacym sutek. Oczywiście nic z tego. Mały doskonale wie, że cyc najlepszy. Dziś będzie kolejna próba z tym, że spróbuję mu dać z butelki herbatkę a nie odciagniete mleko. Jeśli nic z tego nie wyjdzie w przyszłym tygodniu robimy próbę na delikatnej zupce.
Wczoraj wygrałam bilet na koncert Strachy na Lachy. Grają u Nas w sobotę I tak by miło było wyjść i zostawić maluszka babci.
Dziś trzecia noc z kolei z długim spaniem. Tym razem to ja pierwsza obudziłam sie o 5 i wzięłam małego do karmienia, bo cycki mi pękały.
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Czyli wychodzi na to, że już będzie Ci tak ładnie przesypiać noce, zazdroszczę Gratuluję wygranej i trzymam kciuki, żeby jednak zaczął ssać z butli i żebyś mogła iść na ten koncert (zabierz mnie ze sobą! ). A na zupkę to jeszcze nie będzie za wcześnie?
-
Prawie będzie miał już 3 miesiące. Nie będzie to jakaś "porywająca" zupa, a jedynie jakaś marcheweczka, ziemniaczek i tym podobne Moja mama mi takie serwowała. A że jest dietetykiem i podjęła się ugotowaniu obiadku dla małego jestem spokojna
29.10.2014 biochemiczna
Gdy dziecko marudzi matka nie jest w sosie Ja przeważnie tak mam.
Mnie pogoda trochę dołuje. Liczę, ze przynajmniej nie będzie padać deszcz i nie przeszkodzi Nam w codziennych spacerach. Bo siedząc w domu to można fioła dostać...
Olka co u Ciebie nowego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 16:02
29.10.2014 biochemiczna
U mnie zero nowości, funkcjonuje ostatnio na neosine bo znowu coś mnie łapało, mam nadzieję że grypa z Ukrainy nas nie dopadnie. Czytam Was i podziwiam maluchy. Koło super, Dawid mega zadowolony. Moja koleżanka miała takie wiadrko do kąpieli i ponoć dzieci to bardzo lubią bo całe są w wodzie. Ostatnio cały czas męczy mnie refluks , zapisałam się do lekarza , mam nadzieję że obędzie się bez gastroskopii bo nie chce znowu tego badania. Na początku marca mam wizytę u ginekologa taką kontrolną i usg cyców, a koniec lutego endokrynolog, tak więc kontrole się zaczynają. Co do pogody to u nas w kratkę, rano padał deszcz , a popołudniu słonko i ciepło jak w marcu.
-
No i bardzo dobrze, że czytasz! Znaczy, że nie jesteś statystycznym Polakiem Ja też, ale z wiadomych względów nie mam na to ostatnio czasu, zdaża mi się przeczytać czasami kilka stron "Pierwszy rok z życia dziecka", ale cały czas jestem do tyłu z miesiącami Co Twój mąż Ola widzi złego w czytaniu? Życzę Ci miłej lektury!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 19:12
-
good wife, shameless, modus i czasami jakieś inne, czasami rezygnuję, bo nudny, róznie to bywa. Zawsze coś tam znajdziemy sobie z męzem, bo my nie mamy telewizji i jak chcemy coś obejrzeć to zostaje nam serial, który znajdziemy w internecie ( nowy odcinek, czegoś co oglądamy ). No czasem filmy, ale bardzo, bardzo rzadko, bo dłuży nam się mniej więcej po godzinie oglądania. ostatnio obejrzelismy Zjawę z Leosiem, co jeszcze Oskara nie dostał, ale ja przysnełam, a męża trochę nudził, więc w sumie nie mogę polecić tego filmu.
Tylko na to moje przysypianie teraz to nic nie poradzę. Myslałam, że to żarty, ale spac mogę spokojnie po 10-11 godzin.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 20:58
-
Tez bym wszamała takie ciacha. Dawaj przepis
Książki nie czytałam od dawna. Chyba dlatego, że nie mam czasu iść i spokojnie czegoś wybrać,bo ja z tych, co wchodzą do księgarni i buszują po półkach. Chociaż w domu mam sporą biblioteczkę i kilka nieprzeczytanych pozycji. Jednak ostatnio czytam to samo co Agniesja.
Dziś pierwszy raz od jakiś 3 miesięcy nawlekłam koraliki i zaczęłam dziergać bransoletkę Mam spory zapas koralików Toho, wiec zamierzam w ten sposób umilać sobie wolne chwile.
Do tego jestem w trakcie kończenia 2giego fotoalbumu. Został mi jeszcze jeden do zrobienia- tym razem zamierzam go zacząć od styczniowych zdjęć małego. Na grouponie trafiłam na dobra cenę 3 fotoalbumów i tak sobie pomału je tworzę.
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualnyMadziuuuula wrote:Mnie wciągneły kryminały Camilli Lackberg.
Ja z kolei czytam bez jedzenia i picia i najlepiej w łóżku. za to seriale oglądam z żarciem... dlatego lepiej żebym czytała;)
Ja już je przerobiłam. Właśnie skończyłam serię Harlana Cobena. Też się fajnie czyta
Wczoraj zaczęłam Kornę śniegu i krwi- zapowiada się ciekawie -
Na ok 18 ciastek , jedno juz jest mega syte: 1/2 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej( może być pszenna) ,1,5 szklanki płatków owsianych 1/4 szklanki brązowego cukru, cukier waniliowy, łyżeczka proszku do pieczenia, 1 jajko, 1/2 kostki masła (125g) i różne owoce suszone. Ja dałam dwie garści rodzynek , garść żurawiny, dwie garści wiórek kokosowych, troche płatków migdałów, orzechy włoskie (pół kubka) i kilka suszonych moreli. Można dać troche gorzkiej czekolady. Najpierw miękkie masło miskuje z cukrem i cukrem waniliowym oraz jajkiem do tego daje sypkie składniki , mieszam łyżką, dodaje owoce i wiórki. Na ok 40 min do lodówki. Piekarnik na 180stopni. Formuje kulkę , spłaszczam ją , układam na blachę wyłożoną paierem do pieczenia , wziuuu do piekarnika na 20 min i gotowe. Konsumpacja jak są zimne:-) smacznego:-)
Nuffeq, Anastazja85, agniesja lubią tę wiadomość
-
Olka brzmi świetnie. Lubie takie szybkie przepisy
U nas dzisiejsza noc juz nie taka wspaniała, jak trzy ostatnie, ale da się przeżyć. Miłego dnia
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia