1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze nie dostałam okresu, owulacji też nie czułam, więc myślę że jeszcze na to poczekam. Wcale nie tęsknię za @ więc na razie może nie przychodzić
Jeszcze nie chodzimy na basen Nuffeq (najzwyczajniej jest za zimno), ale planuję iść od marca
Ja też dziękuję za przepis Ola, może jutro uda mi się je zrobić, bo dzisiaj póki co zrobiłam dwie zupki i już mi się nie chce Zresztą raczej nie uda mi się wyprosić u męża pójście na zakupy po brakujące składniki, bo wczoraj był i bluzgał na Stokrotkę
Madziula, to normalne że możesz tak długo spać, ja w pierwszym trymestrze tylko spałam i rzygałam na zmianę
Ja z kolei polecam Zjawę, trochę krwawy ale można zobaczyć, Leoś dał radę Z ostatnio oglądanych podobał mi się The Big Short, The Hateful Eight (jak ktoś lubi filmy Tarantino), Most Szpiegów i Everest. -
Z sesji mamy ręcznie robiony album z dużymi zdjęciami Po tych foroksiazkach przerzucę się również na wywoływanie zdjęć. Zwłaszcza, że dużo fajnych ofert można znaleźć. Zresztą ogólnie zdjęcia, które można "wziąć do ręki" wygrywają z cyfrowymi!
Matleena lubi tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Co do @ ja jeszcze długo go nie ujrzę. Tabletki mam na najbliższe 2 miesiące. A później trzeba będzie się pilnować z seksami, żeby nie było tak jak u sąsiadki za płotem. Mały ma 14 miesięcy i urodził mu się braciszek
29.10.2014 biochemiczna
Mi zależy żeby wychować dobrze dzieci a mój jeden maluch jest bardzo absorbujący. Chociaż do roku czasu chciałabym być w kolejnej ciąży, ale po moich przejściach nie da się niczego przewidzieć.
Patrząc na sąsiadkę, która ma już 4 dzieci widzę, że totalnie sobie nie radzi. Dwoje jest w ciągu dnia w przedszkolu. Dwoje ma w domu. Jedno 14 miesięcy i drugie 3 miesiące. I jak widzę, że nawet z tymi dziećmi tyłka nie ruszy żeby się trochę przejść to aż żal mi tych dzieciaczków. Tak siedzą w domu. Jak z niego wychodzą wszystkiego się boją...
Mi moja ginekolog powiedziała żeby chwilkę poczekać. W maju będzie pół roku od porodu. Wtedy kontrolna cytologia i jeśli wszystko będzie dobrze będziemy działać
Sądzę, że to wszystko to indywidualna kwestia a czasami niektórych rzeczy nie da się poprostu przewidzieć... tak, jak kolejnej ciąży. Super są rodziny wielodzietne, ale czasami ktoś sobie nadzwyczajnie nie radzi.
29.10.2014 biochemiczna
agniesja wrote:Matleena, Ty już jesteś po pierwszym razie?
Swoją drogą co za ironia, że na forum dla starajacych się są tematy obawy o ciążę
Moja kuzynka ma 3 rok po roku i też moim zdaniem sobie nie radzi. Nie powiem, dzieci czyste, zadbane, w domu ogarniete, chleb piecze, gotuje, ciasteczka zawsze są, ale kurde te dzieci w ogóle nie słuchają.
Druga sprawa, to mi np ciężko było w ciąży i jeszcze do tego mam duże dziecko z kolkami i nie wyobrażam sobie zajmować się nim i np walczyć z wymiotami.
No i położona mówiła, że organizm rok wraca do stanu sprzed ciąży i dobrze ten rok przerwy sobie zrobić. -
Hej! Muszę się Wam pochwalić. Moje dziecko posadzone dzisiaj w bujaczku samo usiadło! Chyba trochę się zdziwił że mu się to udało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2016, 14:56
Izoleccc, mon!ta^, Olka_29, Madziuuuula, Anastazja85, Martynka30, Nuffeq, Matleena lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
heja u nas robcio ma tego swimmera od 3 miesiecy super sprawa co drugi dzien kąpiel i z tym robi przeroty nurkuje nawet w tym czasem Bardzo polecam jak już dzidzi trzyma główkę .
Jeśli chodzi o karmienie KP Matlenna to masz atualnie kryzys laktacyjny bo jestes w tym tygodniu. Bedzie dobrze.
Ja zamierzam skonczyc karmic Robcia w kwietniu na koniec i przejsc na MM. Bo od maja zaczniemy starania o nowego szkrabka w sumie juz powiedziała że możemy ale ja chcę jednak jeszcze go pokarmić troszkę plus też przy tym nie choruje. Czasem ma jakiś tam katarek tylko
No Agnesja pięknie mały zacznie biegać
Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami
-
Izolecc, Ty niebawem rodzisz Pisz jak się czujesz, ile kg na plusie i takie tam. Masz już termin cc?
Agniesja super to teraz raczkowac ie j chodzenie
Monta, Twój Robcio juz zaczął raczkować? Nadal masz dużo pokarmu?
29.10.2014 biochemiczna
nick nieaktualnyAnastazja85 wrote:Izolecc, Ty niebawem rodzisz Pisz jak się czujesz, ile kg na plusie i takie tam. Masz już termin cc?
Anastazja czuję się raz lepiej, raz gorzej- jak to na tym etapie Ale ogólnie wszystko jest ok. Tomasz waży 2 kg i co raz badziej daje popalić
Udało mi się nie przytyć w ciąży- od najniższej wagi mam +8 kg, od mojej normalnej +6, chociaż pewnie jeszcze trochę mi przybędzie a tych ostatnich tygodniach.
A termin CC mamy na 10 marca, chyba że coś się wcześniej zacznie dziać. Chociaż na dzień dzisiejszy się nie zapowiada.Niczkka, Anastazja85 lubią tę wiadomość
-
Jaki zuch z Dawidka
A mój dzisiaj zaczął przekrecac się na brzuch.
Jeżeli chodzi o kolejną ciążę to tez mam obawy i boję się teraz zbliżać do męża
Izoleccc no juz coraz bliżej i będzie kolejny maluszek do chwalenia
agniesja, Izoleccc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIzoleccc wrote:Anastazja czuję się raz lepiej, raz gorzej- jak to na tym etapie Ale ogólnie wszystko jest ok. Tomasz waży 2 kg i co raz badziej daje popalić
Udało mi się nie przytyć w ciąży- od najniższej wagi mam +8 kg, od mojej normalnej +6, chociaż pewnie jeszcze trochę mi przybędzie a tych ostatnich tygodniach.
A termin CC mamy na 10 marca, chyba że coś się wcześniej zacznie dziać. Chociaż na dzień dzisiejszy się nie zapowiada.
Izolec jeśli urodzisz 10 marca to będę obchodzić urodziny razem z twoim malenstwemIzoleccc, Anastazja85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izolecc to chudziutka musisz być Pewnie należysz do tych przyszłych mam, u których urósł jedynie mały brzuszek Ja wyglądałam w ciąży, jak serdelek. Mały dał mi popalić. Nacisk na nerkę i zatrzymywanie wody w organizmie.
Tak z innej beczki to nigdy nie brałam tabltek anty i nigdy nie miałam cellulitu. I zauważyłam, że zrobił mi się na udach. Ktoś, coś? Jakieś sprawdzone, domowe zabiegi? Chyba prysznic.na zmianę zimny j ciepły? Bo z domu nie mam, jak narazie jak wyjść mimo karnetu na saunę.
29.10.2014 biochemiczna
Podobno na celulit nie ma skutecznego lekarstwa, tak jak na rostępy Ja miałam w ciąży na udach, ale jakoś "wchłonął się", więc może i u Ciebie samo przejdzie jak odstawisz tabsy. Anastazja, a co z kp? Tylko pół roku planujesz karmić?
Ja też baaardzo kiepsko zniosłam ciążę, więc chcę trochę odpocząć przed drugą, co najmniej rok. Po roku od porodu planuję, że przestaniemy się zabezpieczać, ale na razie bez większych starań, śluz temperatura i te sprawy dopiero jak dłuższy czas nie będzie się udawać. Mam tylko nadzieję, że poród uregulował moje beznadziejne cykle
Nuffeg, to bardzo szybko zaczął Ci się przekręcać, super! Mojemu po raz pierwszy na brzuch udało mu się 15 stycznia, ale z nie z plecków, tylko z boczku a płynne obroty z plecków robi dopiero od wczoraj razam z wyciąganiem spod siebie rączki
Miłej niedzieli! U nas właśnie się rozpadało, więc pewnie zapowiada się senny dzień a moje dziecko od 5:30 spać nie chce
Mamusie, od jutra w lidlu fajne ciuszki dla maluszków