1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
W wanience, którą mamy nie trzeba trzymać dziecka, wiec osoba myjąca ma 2 ręce wolne. W początkach macierzyństwa była to bardzo wygodna rzecz i sprawdza się do tej pory. Skoro na rynku są takie wanienki to wolałam sobie ułatwić kąpania dziecka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 13:16
Matleena lubi tę wiadomość
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
nick nieaktualnyAnastazja85 wrote:W wanience, którą mamy nie trzeba trzymać dziecka, wiec osoba myjąca ma 2 ręce wolne. W początkach macierzyństwa była to bardzo wygodna rzecz i sprawdza się do tej pory. Skoro na rynku są takie wanienki to wolałam sobie ułatwić kąpania dziecka.
Anastazja oczywiście, że każdy organizuje sobie życie żeby mu było wygodnie my akurat takiej pomocy nie potrzebowalismy. Przez moje ręce przewinęły się dziesiątki noworodków wiec się nie bałam a i przy pomocy mojej mamy pielęgniarki mój chłop też szybko załapał ja z kolei uparlam się żeby mieć w wanience korek i rurkę do wypuszczania wody -
Super mieć mamę pielęgniarkę My też mamy korek, wiec sobie chwalę.
29.10.2014 biochemiczna
Ja sama myję Małego, bo jak wiadomo mój chłop obrotny nie jest Wczoraj po raz pierwszy przebierał go po kupie odkąd rozszerzyliśmy dietę i to z wielką łaską
Ja tylko na początku używałam gąbki w wanience, później podtrzymywałam główkę jedną ręką a teraz po prostu go kładę a uszka ma pod wodą.
Moja ciocia jest pielęgniarką, więc moja siostra cioteczna miała naprawdę dobrze jak urodziła Zazdrościłam jej Chyba nawet cały miesiąc u niej była.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2016, 15:49
-
Mój jakoś sobie radzi z przebieraniem kup chociaż nigdy nie zapomnę, jak założył małemu pampersa tył do przodu i się zastanawiał co jest nie tak
29.10.2014 biochemiczna
Długaśna chudzinka
Madziula wejdziesz do sklepu, dotkniesz i będziesz wiedziała co chcesz
29.10.2014 biochemiczna
Madziula, tych wózków jest tyle, że auto człowiek szybciej by wybrał. Przechodziłam to przy 3w1 i teraz znowu. Byłoby łatwiej gdyby człowiek zarabiał miliony
Anastazja, fajna ta Twoja wanienka. A długa jest? Przy drugim chyba taką kupię, chyba, że będziemy mieć gdzie trzymać tą. Wanienki mi nie szkoda, bo kosztowała 25zł, ale stelaż już 40zł
Agniesja, Tymek jak ma trochę uniesione plecy, np leży na poduszce, to siada sam. Jak leży na płasko to wyje, żeby mu nogi przytrzymać. Sam usiedzi różnie, czasem pół godziny, czasem pół minuty. Jak się nie wierci, to dłużej. Niestety wymyślił sobie, że podskakujac pupa można się na siedząco przemieszczać. Zwykle kończy się to tym, że ląduje nosem na podłodze i zaczyna ryczeć. Niestety dla mnie przez to, że najpierw siada muszę na siłę niemalże kłaść go na brzuchu, bo boję się, że nie będzie raczkować.
-
Oooo sto lat Madzia
Ja wczoraj w nocy na Izbie Przyjęć wylądowała. Pojawiła się krew zbadali mnie i mam krwiaka i odkleja sie kosmówka. Od dzisiaj jestem na L4 i leżę. Z dzieckiem ok , no ale nie daja gwarancji że do poronienia nie dojdzie. Trochę się o tym naczytałam, często udaje się utrzymać ciąże , ale wymaga to leżenia i dyscypliny. Pierwszy dzień w łóżku za mną. Jutro mąż mnie zawiezie na badania krwi, a w poniedziałek kontrola u mojego ginekologa. -
Madziula wszystkiego co najlepsze
Olka trzymaj się! Będzie dobrze. Tez mi sie odklejala, ale w 7 tyg., brałam wtedy zastrzyki clexane na to. Zresztą stosowałam je prawie do 30 tyg. Mój gin. twierdził, że nie należy wtedy leżeć całkowicie plackiem tylko ruszać się, ale oczywiście oszczędnie. Uważał, że wtedy jest lepsze ukrwienie macicy i kosmowki. U mnie pomogło, ale też czytałam, że raczej powinno się leżeć. No ale co lekarz to inne zalecenia. -
Biorę tylko duphaston , mąż chodzi do pracy więc jedzonko szykuje sama , oczywiście tylko przekąski. Dzisiaj zaopatrzyli mi lodówkę i owoce więc jeść mamy co większość leżę, ale wstaje siusiu i chwilę siedze np tak jak teraz z mężem i za chwilę prysznic i do wyra.
-
nick nieaktualny
-
Olka, jestem z Tobą i trzymam mocno kciuki!!! Lezakuj grzecznie kochana :*
29.10.2014 biochemiczna
Matleena jutro zmierzę wanienkę - jest napewno dłuższą niż standardowa, ale nie mam pojęcia jaką może mieć długość
Madziula - spóźnione sto lat!
29.10.2014 biochemiczna
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia