1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pustki straszne. Wątek Nam umiera Jakie macie plany wakacyjne?
05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤
15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
29.10.2014 biochemiczna
31.12.2014 pusty pęcherzyk
Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia -
Ajjj różnie bywa. Zazwyczaj 2 razy. Z kolei nie chodzi spać o regularnych porach, niekiedy o 20, innym razem o 22. Wstaje o 5 lub 7 rano.
W lipcu był kilka razy pod opieką babci i męża. I nie chciał się kłaść na drzemki. Zasypiał dopiero po 14, gdy ja wracałam z pracy. Stąd rozregulowane zasypianie. Dodatkowo śpi w nocy raz 10 h a innym razem tylko 7.
Liczę, że w sierpniu wrócimy do normalności i względnie stałych pór usypiania. Mam wolny miesiąc, więc jedziemy do zoo a później na Mazury
Nadal karmisz piersią? Filipek lubi jeść inne rzeczy?
29.10.2014 biochemiczna
Tak, karmie nadal i konca nie widac. Staramy sie juz o drugie bobo, ale na razie nie worcil mi okres...Wiec szanse sa raczej male. Bo podejrzewam, ze o owlulacje tez ciezko bedzie.
A, owszem Filip lubi jesc inne rzeczy, ale osttanie trzy dni znow zaczal duzo mleka pic i chyba mu troche oslabla chec na probowanie pokarmow stalych. Upal pewnie robi swoje, choc wode tez pije. Rozbujal mi znow laktacje. Nocki tez u nas koszmarne.
A Tobie kiedy wrocil okres? bo pamiatam, ze tez dlugo czekalas. -
Cześć, jestem tu nowa. Widzę, że wątek umiera, bo wszystkie już doczekały się dzieci:) Strasznie Wam zazdroszczę!
Ja niestety dopiero się staram, a trwa to już ponad rok. Mąż ma kiepskie wyniki nasienia, a ja niedoczynność tarczycy i hiperprolaktynemię."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
PAI-1 4G (heterozygota), ANA2 1:320, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia
7t1d (*) -
Olka niby tak, ale u mnie ani widu ani słychu okresu Wiem,ze można zajść karmiąc I nawet okres nie musi wrócić ale to trochę gra w ruletkę Tym bardziej ze była u giną i on mi mówił ze może tak być ze jeszcze długo ani owulacji ani okresu nie będzie Każda kobieta indywidualnie
-
Kochana u mnie po 14 miesiącach od porodu. Długo to trwało. Nie zabezpieczalismy się. Ale znam wiele kobiet, które zaszły w kolejną ciążę nie mając pierwszego okresu Mi marzy się drugie dziecko. Wcześniej bym się zdecydowała. Teraz jeszcze chwilę chce poczekać. Mały jest tak żywym i nieposkromionym dzieckiem, że ja padam na twarz a on ma dalej siły. I patrze na niego każdego dnia i zastanawiam się, jak ten wielki chłopak zmieścił się w moim brzuchu.
Marcelina, wszystko przed Tobą skąd piszesz? Długo jesteście małżeństwem?
Kochane, my jutro jedziemy do Krakowa i odwiedzamy zoo. W niedzielę z kolei wyprawa na MazuryWiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2017, 22:15
Madziuuuula lubi tę wiadomość
29.10.2014 biochemiczna
Może któraś z bardziej doświadczonych rówieśniczek może mi doradzić, co w Waszym przypadku pomogło zajść w ciążę... Czy któraś z Was miała problemy? Długo się starałyście?
Nie miałyście problemów z tarczycą? Ja urodziłam się 22 maja, czyli niecały miesiąc po katastrofie w Czarnobylu i rodzice mówili, że w Polsce na początku nie było o tym wiadomo i jakoś za późno zaczęto podawać płyn Lugola. Zastanawiam się, czy to może być przyczyną mojej niedoczynności.
"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Hej. Tez po katastrofie w Czarnobylu coś mi podano w ośrodku zdrowia, ale muszę się od mamy dowiedzieć co to było. U mnie brak niedoczynności. Szybko zaszłam w ciążę po tamponach borowinowych. Wiem, że w aptekach są dostępne jakieś wersję do użytku domowego. Zapytaj jakąś farmaceutkę.
29.10.2014 biochemiczna
Hej Laski! Dłuuugo nie pisałam. Trochę się u mnie pozmieniało. Przeprowadziliśmy się (ale zostaliśmy jednak w Lublinie), zaczęłam nową pracę (trzeci miesiąc) a Młody poszedł do żłoba, chociaż większość czasu i tak siedzi u dziadków, bo choruje. Pierwsze dwa tygodnie czerwca remontowaliśmy mieszkanko, więc nie mógł być z nami, potem trochę pochodził do żłobka, złapał grzybka, więc kolejne dwa tygodnie nie chodził, poszedł na trzy dni i od soboty zakatarzony. Wczoraj zabrali go teście a ja zostałam sama, bo małżonek w Andrychowie na szkoleniu.
Anastazja, Tobie na pewno też podali płyn Lugola po wybuchu w Czarnobylu, ale z tego co słyszałam, tylko "wybrani" wiedzieli o wybuchu od razu i dostali płyn w samą porę, dla reszty niestety było za późno i stąd dziewczyny mają problemy np. z niedoczynnością tarczycy. Marcelina, ja też mam i zaszłam od razu po przyjęciu Euthyroxu. Ostatnio brałam dawkę 37,5 ale badanie tsh wyszło mi poniżej normy, bo 0,1 więc sama nie wiem czy to nadal niedoczynność... Koniecznie muszę wybrać się do endo, nie byłam już ponad rok.
Co poza tym, Dawidek też dość często budzi się w nocy a ja przesypiam całe tylko wtedy, kiedy jest u teściów. W sumie to chciałabym już drugiego malucha, ale na razie i tak nie mogę, bo umowę mam dopiero od 3 sierpnia i to na 18 miesięcy. Muszę poczekać co najmniej 1,5 roku żeby zacząć się starać. Poza tym chcemy kupić sobie coś większego niż obecnie mamy (mieszkanie 2-pokojowe 52 m2), więc w najbliższej przyszłości czeka nas przeprowadzka a może nawet jakiś kredyt będziemy musieli wziąć. Także, Dawidek na razie przez długi czas pozostanie jedynakiem. -
Ja mam hashi i niedoczynnosc Zaszłam w trzecim albo czwartym miesiącu starań po uregulowaniu hormonów Miałam tsh 8 ale szybko mi spadło Za to po ciąży wpadłam w ogromna nadczynność Tsh nie wykrywalne ft4 60 Znów mam niedoczynnosc Ja to w ogóle z tarczyca mam jaja Mam tez przeciwciała swiadczace o chorobie gravesa basedowa A hashi przeciwciała 1500
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2017, 15:21
-
Dzięki dziewczyny za pocieszenie, czyli jest dla mnie nadzieja ja od początku starań miałam wyregulowane TSH, tylko prolaktyna była podwyższona, ale od niedawna już w normie, odkąd biorę Dostinex. Teraz endo mówi, że powoli będziemy go odstawiać, więc liczę, że mężowi szybko się poprawią wyniki nasienia, żebyśmy się zgrali zanim znów PRL mi podskoczy... żebym jeszcze potrafiła się tak wyluzować i trochę odpuścić, może byłoby łatwiej."Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
- Janusz Korczak
7t1d (*) -
Hej. Ja to już wieki tu nie byłam. Powoli będziemy się starac o drugą dzidzię więc chyba będę częściej zaglądać
Czy któraś z Mam 2letnich lub prawie 2letnich szkrabów jeszcze karmi piersią?? Ja jeszcze karmię i nie wiem czy uda mi się przez to zajść.
Witam Marcelina, ja zaszłam w 3 cyklu na OvuF, a pierwszym stymulowanym clostilbegytem. Stosowałam różności min inofem, castagnus, wiesiołek, acard, metformax, vit. d, oczywiście tez kwas foliowy.Marikita lubi tę wiadomość