1985 - Klasyczny rocznik :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczynki! Ja wczoraj badałam tsh 0,21
Wydaje mi się, że za niskie, ale mieści się w dolnej granicy norm mojego laboratorium. Dzisiaj idę do endo, zobaczymy co powie.
Witamy Nadira w naszych skromnych progach
Nuffeq, to super wiadomość powodzenia! Tylko nie zamęcz męża, jeszcze Ci się przyda
Anaztazja, widzę że humorek masz lepszy, bardzo mnie to cieszy i za Ciebie oczywiście również trzymam mocno kciuki
Miłego dnia dziewczyny! Dzisiaj przyjeżdża moja mama, więc mogę w najbliższych dniach mieć dla Was mniej czasu. W zasadzie to już powinna być, ale mieli awarię i od godz. 23 do 9 rano stali na granicy. Strasznie mi jej szkodaNuffeq, Anastazja85 lubią tę wiadomość
-
Matleena wrote:Achaja, to jakie miałaś tsh? Mi wyszło 3,03 tak więc chyba czas na endokrynologa.
Powodzenia! -
Olka_29 wrote:Troche za niskie, najlepiej jak jest ok 1, najlepiej jak się endo wypowie, jak dla mnie zmniejszy znowu dawke, a ile teraz bierzesz?
czyli baaaardzo za niskie. Odstawił mi całkiem lek, za 3 tygodnie mam ponownie zrobić badanie + FT3 i FT4 i zobaczy co dalej a do tej pory brałam 50 raz dziennie, więc to chyba nie jest jakaś wielka dawka? Powiedział, że pewnie jeszcze wrócimy do Euthyroxu, ale mam malutką nadzieję, że może jednak nie będzie takiej potrzeby
-
Agniesja no to rzeczywiście malutko a dawka nie jest duża. Obyś juz nie musiała brać.
Wiecie już sama zaczęłam się zastanawiać czy teraz hormony tarczycy mam w normie, bo badanie w tym kierunku robiłam jakieś 2,5 roku temu. Wtedy wynik Tsh nie przekraczał 2. FT3 i FT4 tez było ok. Może powinnam powtórzyć? -
Wydaje mi się Kochana, że powinnaś powtórzyć. Ja swoje pierwsze badanie robiłam w czerwcu wynik był 2,4 drugie badanie w październiku 2,09 a trzecie w listopadzie i moje tsh wynosiło już 4,4 także warto mieć to pod kontrolą, szczególnie jak wynik miałaś bliski 2.
Nuffeq lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej dziewczęta,
ja wpadłam się tylko przywitać w najpewniej nowym cyklu;/
Wygląda na to, że przyszła @ kwestia czasu kiedy się rozkęci.
Udanego wieczora i powodzenia dla owulantekKtóraś teraz może będzie testować czy coś??
Nuffeq, Nuffeq lubią tę wiadomość
-
Olka_29 wrote:Jest też dawka 25, ja chodzę do endo co 3 miesiące biorę euthyrox od poniedziałku do czwartku 100 a piątek do niedzieli 125, a u Ciebie to tak na typową nadczynność polekową wygląda, ja też tak miałam
Odkąd nie łykam Euthyroxu na czczo, mam zdecydowanie mniejsze poranne mdłości
E tam do maja, znając życie i to, jak potrafi zaskakiwać, pewnie wyjdzie Wam coś wcześniej -
Nie mierzę temp ale walnęłam sobie serce w wykresie
Nie zwracam uwagi na objawy. Mogę tylko powiedzieć, że piersi bolą jak zawsze, lekkie klucie i pobolewanie ale to też bywa przed @, nerwowość, ale przeszłam na dietę i rzucam fajki i chyba tyle. Generalnie nic takiego co wcześniej by się nie zdarzyło. Nie chcę się bardziej wsłuchiwać w swój organizm, bo nie chcę tego stresu i nakrecania co kiedyś. Tym bardziej, że w niczym mi one nie pomogą a i sama nic już nie zmienię.
Achaja lubi tę wiadomość