X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 1985 - Klasyczny rocznik :)
Odpowiedz

1985 - Klasyczny rocznik :)

Oceń ten wątek:
  • agniesja Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie Ola, najważniejsze że masz już opiekę a reszta przyjdzie w swoim czasie, na pewno długo czekać nie będziesz :)

Masz rację Monita, ale myślę że może będę po prostu wiedzieć wcześniej jakie mają plany w stosunku do mnie. Zapytam, czy jest szansa że przedłużą mi umowę jak wrócę wcześniej. Mam nadzieję, że będą w stanie mi to zagwarantować.

w57v3e3k8e2cqbjo.png
    qb3ck6nllq2i9no0.png
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) oby byli prawdomówni.

Czas szybko leci... trzeba życie chwytać całymi garściami :D
    zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ wrote:
    co do macierzyńskiego ja biore 80% potem również można macieżński przedłuzyc. Tylko trzeba wczesnij do pracodawcy złozyc wniosek. Jesli chodzi o nianie i złobki: niania fajnie bierze tysiac przynajmiej u mnie a nawet i wiecej, złobek kontakt z maluchami ale i choroby i lekarze i chorobowe trzeba brac bo ktos musi sie zajac dzieckiem i tez z tysiac trzeba liczyc za to + potem leki. Wiec tak naprawde kazda musi sobie na spokojnie to przeliczyc co i jak czy jej to sie oplaca. Bo pracowac na nianie mysle ze to nie dobry pomysl jak się zarabie 1200-1400

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Raczej zarabiać na nianię nie chcę, a ani z mamą ani z teściową nie mogę zostawić...

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    km5sgu1rzzng7hxl.png

Dzisiaj z córeczką idę na kontrolę bioderek, pieluchujemy :) a później szczepionka... a taki wiatr jest, że najlepiej bym nie wychodziła z Nelką :(

• Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się tu kręci :)

Miłego dnia dziewczyny. Ja w pracy. Znowu poniedziałek i tydzień za tygodniem leci tak szybko, że nawet nie wiem kiedy.

Nuffeq lubi tę wiadomość

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam serdecznie:)Jestem tu nowa, postanowiłam się tu zarejestrować, ponieważ chcę się dzielić moimi staraniami o dziecko.Z mężem jesteśmy 2,5 roku po ślubie i od września 2014r. staramy się o dzidzię.Jak narazie bezskutecznie. W międzyczasie doszły mi plamienia przed okresem na jakieś 4, 5 dni przed właściwą miesiączka, byłam u ginekologa,okazało się że mam za wysoką prolaktynę dostałam bromergon, skutków ubocznych żadnych nie mam, mam nadzięje , ze mi pomoże i że juz niedługo się uda.Pozdrawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 13:18

• mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:21

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mon!ta^ kwas foliowy biorę od początku starań tj od wrzesnia, bromergon juz jedną na noc, wg zaleceń, zaczynałam od połówki. Tarczycy nie miałam badanej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Benia. Witam i życzę powodzenia;) możesz poprosić lekarza o skierowanie na podstawowe badania tarczycy albo zrobić je sama. ;) warto wiedzieć na czym się stoi;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc czy w mpojej normalnej przychodni zrobie takie badania czy to gdzieś u specjalisty mam zrobić?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli na skierowanie to chyba tylko od ginekologa.
    Jeśli chcesz sama odpłatnie to chyba w każdym puncie pobrań powinni ci zrobić.
    Ja jeszcze przed rozpoczęciem starań dostałam skierowanie od gin na rozyczke, cytomegalię i toksoplazmozę + morfologia, cytologia i usg. Jak jest rozsądny lekarz to taki pakiet powinnaś wydaje mi się dostać :)

Kornelia- jak tam mała po szczepieniu?
    Sprawnie poszło? :)

Anastazja- ja też od rana w pracy- jeszcze nie do końca doleczona a siedzieć trzeba bo ciągle coś nowego wymyślają i po kilku dniach nie możesz nadrobic....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2015, 16:20

• Nuffeq Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Benia, tak jak dziewczyny pisza lepiej sobie zrobic hormony tarczycy. To było jedno z pierwszych badań jakie zrobiłam przed starankami.

A ja dzisiaj na monicie byłam, pęcherze rosną jak szalone po clo, jeszcze parę dni i męża nie wypuszczę z łóżka :) Gin dorzucił mi jeszcze metforminę i inofolic, kolejna wizyta w poniedziałek i zobaczymy czy owulka była. Trzymajcie kciuki!!! To będzie ten miesiąc i nie ma innej opcji. Oczywiście ja też kciukam za Was :)

Anastazja85 lubi tę wiadomość

17u9j44jl3novlzi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZOLECCC Kochana po szczepieniu dobrze, dzielna była, malutka już śpi, a ja się odprężam :)

NUFFEG trzymam mocno kciuki, to ten miesiąc, zobaczysz !

Nuffeq lubi tę wiadomość

• Achaja Nowa

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    benia30 wrote:
    Izoleccc czy w mpojej normalnej przychodni zrobie takie badania czy to gdzieś u specjalisty mam zrobić?

hej:) jestem już starą wyjadaczką jeśli chodzi o badania:) Rób tarczycę- ja przez nią straciłam pierwszą ciążę. Za badania TSH i ewentualnie FT3 i FT4 (mi dopiero te współczynniki wykazały niedoczynność) i tak będziesz musiała zapłacić (nieduże pieniądze bo ok.25-30zł z tego co pamiętam... jedno oczywiście)więc chyba szkoda czasu na błąkanie się po skierowania:)

Trzymam kciuka!

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow Nuffeq no to gratuluję pęcherzy :)
    Może weźcie z mężem parę dni wolnego skoro masz zamiar go tak wykorzystywać :D
    Póki co trzymam kciuki za owulkę i życzę zielonego końca:)

Nuffeq lubi tę wiadomość

• Matleena Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achaja, to jakie miałaś tsh? Mi wyszło 3,03 tak więc chyba czas na endokrynologa.

tt1ce913.aspx?&fake.png

mpf_6a30716f026cf4d4d8712df59b64ed2b.png

24-12-2015 62cm 4640g sn
  • Anastazja85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie mam dni płodne. I przyznam bez bicia, ż tak jak i w styczniu mam tyle śluzu, jak za dawnych dobrych lat :) Szkoda, że czekamy do badań kariotypów. Chociaż kto wie, co to wyjdzie. Miłego dnia dziewczyny ;)

2015 będzie dla Nas przełomowy! Już czekam aż bąbel u mnie zagości, na długie 9 miesięcy!!!

Nuffeq, agniesja, Izoleccc lubią tę wiadomość

relg20mm3fi45p46.png

05.11.2015 Mój mały chłopczyk ❤

15.07.2014 DWA ANIOŁKI [*] [*] - 11 tc.
    29.10.2014 biochemiczna
    31.12.2014 pusty pęcherzyk

Jeśli masz zamiar w coś wątpić, to zacznij wątpić w swoje ograniczenia
  • mon!ta^ Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 09:21

Nuffeq lubi tę wiadomość

zem3e6yd09vvjcjx.png
    zem3p07wyl1rxrp2.png
    zem3p07wmzpo4uao.png
  • Nadira Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam najlepszy rocznik pod słońcem!

Nuffeq, Izoleccc lubią tę wiadomość

ex2bcwa1oc4n8lw7.png
    ex2b3e5enw2ksmqc.png
    ex2b4z17x0iw5y73.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Nadira :) Witamy Cię serdecznie

‹‹ 89 90 91 92 93 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ