2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDariaBN wrote:4 cykl a ja juz wariuje. Czekam z niecerpliwoscia na dzien okresu.Szyjke mam nisko i w polowie zamknieta, sluzu duzo, temeratura ponad 37 no i to ciagniecie w podbrzuszu...wieczorami zasnac nie moge
Szyjke badasz codziennie o tej samej porze rano ?
Mierzysz temp codziennie o tej samej porze ? W jakim miejscu ?
Badania jakies robiłas ? To twoje pierwsze starania o pierwsze dziecko czy juz kiedys sie staraliscie ? Lub czy masz już dzieci ?
Męża/partnera nasienie ok ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 16:55
-
jestem 11dni po owu, mam regularne cykle co 27-28dni, okres za 4 dni. Szyjke ucze sie badac, mierze temp codziennie w pochwie, jest 37,1-37.2
Jestem po badaniach ja jak i partner i jest wszystko ok, partnera nasienie tez wyszlo ok. W czwartek(21dc) w pracy dostalam silnego bolu jak by bol na okres i biegunke w jednym, wczoraj robilam test z ciekawosci i negatyw. Sluz mam bialy, jak by rozcienczony balsam -
nick nieaktualnyDariaBN wrote:jestem 11dni po owu, mam regularne cykle co 27-28dni, okres za 4 dni. Szyjke ucze sie badac, mierze temp codziennie w pochwie, jest 37,1-37.2
Jestem po badaniach ja jak i partner i jest wszystko ok, partnera nasienie tez wyszlo ok. W czwartek(21dc) w pracy dostalam silnego bolu jak by bol na okres i biegunke w jednym, wczoraj robilam test z ciekawosci i negatyw. Sluz mam bialy, jak by rozcienczony balsam
Starasz sie dopiero 4 cykl wiec nie ma co panikowac naprawde. -
no tak jest jak bardzo chcesz to nawet ten pierwszy cykle sie dluzy i pragniemy aby bylo od razu.
Mam nadzieje ze sie udalo
a masz jakies objawy?
Ja jutro rano robie test ale boli tylko brzuch piersi wcaleSzczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość
Szczesliwa mama 2015
staramy sie o drugie -
Daria oczywiście że jest szansa owulacja zawsze może sie przesunąć +/- 1-2 dni, a plemniki są w stanie "poczekać" w drogach rodnych kobiety nawet do trzech dni jak nie lepiej. Ból piersi to dobry znak heh mnie w ciąży na początku najbardziej bolały właśnie piersi, nie brzuch.. Do tego stopnia ze nawet pod prysznicem nie mogłam się dotknąć tak bolały. Trzymam kciuki w takim razie tak samo jak za ciebie Niunka i daj znać jak tescior
Szczęśliwa _mama
A gdzie ty sie podziewasz?
-
nick nieaktualny
-
Hahaha noo dokładnie ale od wczoraj nocnik też poszedł w ruch :p tak o sam z siebie po prostu usiadł i zrobił. Także już i nocnik i kibelek. Nawet wczoraj jak szliśmy na podwórko zapomniałam mu nałożyć pamperka,zawołał i wysadzilam go na trawce takie małe rzeczy a jak cieszą.
Niunka wszystkie z niecierpliwością czekamy na wieściKattti lubi tę wiadomość
-
Ja wczoraj nawet byłam dobrej myśli, ale dzisiaj totalny dołek. Śluz zniknął kompletnie, a temperatura uparcie nie rośnie. Młody całą noc wisiał na piersi, pewnie znowu figę będę miała a nie owulację
Kattti lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnyKochane przepraszam, że nie było mnie wczoraj, ale mieliśmy gości... Musiałam posprzątać, upiec ciasto, ugotować obiad, ogarnąć siebie i dzieciaki, później posprzątać po gościach wykąpać dzieciaki i padłam...
Ale bardzo się cieszę, że wczoraj byłyście takie aktywne
I mamy nową staraczkę
DariaBN
Witaj serdecznie
Oczywiście, że jest szansa na ciążę.
Ja tak zaszłam z córeczką, przytulanko było 5 i 3 dni przed owulacją, później już nic
Trzymam kciuki!
Kattti
Wcale się nie dziwię, że jesteś smutna/wkurzona...
Rodzinka nie daje dobrego przykładu...
Brak słów, jak oni się zachowują.
Z Twojego opisu wywnioskowałam, jakby oni uważali, że jesteś im coś winna, że wyjechałaś do UK i że te paczki/pieniądze od Ciebie im się należą...
Masakra!
A jak nie wysyłasz, to zwyczajnie się zafochowali.
Kochana nic na siłę. Nie, to nie! To ich strata, kiedyś na pewno będą żałować swojego zachowania.
A teraz pisz mi tu szybko, co synek odwalił, bo i ja zawału dostanę.
kehlana_miyu
Daj znać, jak z tą temperaturką
Masz dostać @ 14 lipca, to data mojej daty ślubu
Niunka87
No i jak test?
Czekamy z niecierpliwością
W obu cyklach zaciążonych (przed testowaniem) bolało mnie podbrzusze, głowa, miałam wzdęcia, co ciekawe kawa przestała mi smakować, a piersi wcaleWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 10:35
Kattti lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny19ewelaaa89 wrote:Hahaha noo dokładnie ale od wczoraj nocnik też poszedł w ruch :p tak o sam z siebie po prostu usiadł i zrobił. Także już i nocnik i kibelek. Nawet wczoraj jak szliśmy na podwórko zapomniałam mu nałożyć pamperka,zawołał i wysadzilam go na trawce takie małe rzeczy a jak cieszą.
Niunka wszystkie z niecierpliwością czekamy na wieści19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
-
Szczęśliwa_Mama wrote:kehlana_miyu
Ooo to życzę miłego urlopowania
A ile chcesz karmić piersią Adasia?
Powoli chciałabym go już odstawiać... Ale on ma zupełnie odmienne zdanie na ten temat Ale tak serio to naprawdę chciałabym go odstawić najpóźniej w okolicach drugich urodzin.Kattti lubi tę wiadomość
5tc [*] 04.2015
10tc [*] 01.2015 -
nick nieaktualnykehlana
Mój synek też był cycoholikiem
W dzień dużo razy cyc, cyc na zaśnięcie i w nocy 5-6 razy cyc
Odstawianie zaczęłam od zlikwidowania nocnego karmienia, bo już chodziłam jak zombie. Jak się budził, to dawałam mu napić się wody. Pierwsze 2 noce były ciężkie, buntował się... ale później woda, pokołysałam na rękach i zasypiał...
A później w końcu zaczął przesypiać całe noce
Po 2 tygodniach zlikwidowałam cyca na zaśnięcie
Kołysałam go na rękach. Z tym poszło gładko.
Po tygodniu przestałam dawać cycusia w dzień i ku mojemu zdziwieniu tylko jeden dzień upominał się o cyca. Myślałam, że będzie o wiele, wiele gorzej
Karmiłam 13 miesięcy, przestałam dlatego, bo w planach było rodzeństwo dla Kornelki. Koleżanka zaszła w drugą ciążę podczas karmienia, ale i tak zaraz musiała odstawić, bo piersi ją bardzo bolały, aż rany jej się porobiły.
Jak chcesz odstawić, to odstawiaj. Tylko musisz być twarda i konsekwentna.
Dziewczyna, z którą leżałam na sali poporodowej dalej karmi (rok i 9 msc), chociaż chciała już dawno odstawić... ale nie jest właśnie konsekwentna i twarda. Synek płacze to daje mu cyca, sama się z siebie śmieje, że chyba będzie go karmić do 5 lat
Oczywiście ja nic nie mam do długiego karmienia piersią
Jestem za, jak mama i maluszek tego chcą.
Ale jak już mama chce odstawić, to nie ma co ciągnąć tego w nieskończonośćWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:16
Kattti lubi tę wiadomość
-
Katiii dziękuję kochana synek tez przesyla buziaki e-cioci
Szczęśliwa_mama
Pisałaś że z Kornelka zaszlas w ciążę 5 i 3 dni przed owulacja. Które to były u ciebie dni cyklu pamiętasz? Marze o tym żeby druga była córeczka, chociaż wiem że nie to jest najważniejsze ale skoro można chociaż zwiększyć prawdopodobieństwo, to czemu by nie spróbowaćKattti, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość