X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • DariaBN Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zle ujelam, sluz ktory wyciagnelam na palcu ma zapach metalu,zelaza

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DariaBN wrote:
    zle ujelam, sluz ktory wyciagnelam na palcu ma zapach metalu,zelaza
    ja nie wacham sluzu wiec ci nie powiem czy moj ma tez taki zapach.

• DariaBN Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4 cykl a ja juz wariuje. Czekam z niecerpliwoscia na dzien okresu.Szyjke mam nisko i w polowie zamknieta, sluzu duzo, temeratura ponad 37 no i to ciagniecie w podbrzuszu...wieczorami zasnac nie moge

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DariaBN wrote:
    4 cykl a ja juz wariuje. Czekam z niecerpliwoscia na dzien okresu.Szyjke mam nisko i w polowie zamknieta, sluzu duzo, temeratura ponad 37 no i to ciagniecie w podbrzuszu...wieczorami zasnac nie moge
    ile dni jesteś po owu ? kiedy powinnaś dostać @ no i czy masz regularne ?
    Szyjke badasz codziennie o tej samej porze rano ?
    Mierzysz temp codziennie o tej samej porze ? W jakim miejscu ?

Badania jakies robiłas ? To twoje pierwsze starania o pierwsze dziecko czy juz kiedys sie staraliscie ? Lub czy masz już dzieci ?
    Męża/partnera nasienie ok ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2018, 16:55

• DariaBN Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem 11dni po owu, mam regularne cykle co 27-28dni, okres za 4 dni. Szyjke ucze sie badac, mierze temp codziennie w pochwie, jest 37,1-37.2
    Jestem po badaniach ja jak i partner i jest wszystko ok, partnera nasienie tez wyszlo ok. W czwartek(21dc) w pracy dostalam silnego bolu jak by bol na okres i biegunke w jednym, wczoraj robilam test z ciekawosci i negatyw. Sluz mam bialy, jak by rozcienczony balsam

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DariaBN wrote:
    jestem 11dni po owu, mam regularne cykle co 27-28dni, okres za 4 dni. Szyjke ucze sie badac, mierze temp codziennie w pochwie, jest 37,1-37.2
    Jestem po badaniach ja jak i partner i jest wszystko ok, partnera nasienie tez wyszlo ok. W czwartek(21dc) w pracy dostalam silnego bolu jak by bol na okres i biegunke w jednym, wczoraj robilam test z ciekawosci i negatyw. Sluz mam bialy, jak by rozcienczony balsam
    11 dni po owu test powinien juz ci pokazac czy cos jest czy nie tak mysle.
    Starasz sie dopiero 4 cykl wiec nie ma co panikowac naprawde.

• DariaBN Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    test robilam 10dpo, dzisaj jest 11dpo a dzisiaj nie robilam. Wiem,ze to dopiero 4cykl,ale jakos w tym cyklu naszla mnie jakas zalamka i negatywne mysli

• Niunka87 Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak jest jak bardzo chcesz to nawet ten pierwszy cykle sie dluzy i pragniemy aby bylo od razu.
    Mam nadzieje ze sie udalo
    a masz jakies objawy?
    Ja jutro rano robie test :) ale boli tylko brzuch piersi wcale

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • DariaBN Koleżanka

Wysłany: 1 lipca 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie mam. Piersi masakra , ciągniecie podbrzusza , spuxhhiecie podbrzusza , ale tak myśle... ostatni raz prYtulalam sie w 10dc a owi 14dc , nie wiem nawet czy jest jakakolwiek szansa

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 1 lipca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria oczywiście że jest szansa :) owulacja zawsze może sie przesunąć +/- 1-2 dni, a plemniki są w stanie "poczekać" w drogach rodnych kobiety nawet do trzech dni jak nie lepiej. Ból piersi to dobry znak heh mnie w ciąży na początku najbardziej bolały właśnie piersi, nie brzuch.. Do tego stopnia ze nawet pod prysznicem nie mogłam się dotknąć tak bolały. Trzymam kciuki w takim razie tak samo jak za ciebie Niunka i daj znać jak tescior ;)

Szczęśliwa _mama
    A gdzie ty sie podziewasz? :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam testująca nasz dzisiaj ? :) Czekam na wiesci.

ewelaaa no z kupką w kosciele było by wesoło hehe :D

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha noo dokładnie ;) ale od wczoraj nocnik też poszedł w ruch :p tak o sam z siebie po prostu usiadł i zrobił. Także już i nocnik i kibelek. Nawet wczoraj jak szliśmy na podwórko zapomniałam mu nałożyć pamperka,zawołał i wysadzilam go na trawce ;) takie małe rzeczy a jak cieszą.
    Niunka wszystkie z niecierpliwością czekamy na wieści :)

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj nawet byłam dobrej myśli, ale dzisiaj totalny dołek. Śluz zniknął kompletnie, a temperatura uparcie nie rośnie. Młody całą noc wisiał na piersi, pewnie znowu figę będę miała a nie owulację :(

Kattti lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przepraszam, że nie było mnie wczoraj, ale mieliśmy gości... Musiałam posprzątać, upiec ciasto, ugotować obiad, ogarnąć siebie i dzieciaki, później posprzątać po gościach :P wykąpać dzieciaki i padłam...

Ale bardzo się cieszę, że wczoraj byłyście takie aktywne :)
    I mamy nową staraczkę :)

DariaBN
    Witaj serdecznie :D
    Oczywiście, że jest szansa na ciążę.
    Ja tak zaszłam z córeczką, przytulanko było 5 i 3 dni przed owulacją, później już nic ;)
    Trzymam kciuki!

Kattti
    Wcale się nie dziwię, że jesteś smutna/wkurzona...
    Rodzinka nie daje dobrego przykładu...
    Brak słów, jak oni się zachowują.
    Z Twojego opisu wywnioskowałam, jakby oni uważali, że jesteś im coś winna, że wyjechałaś do UK i że te paczki/pieniądze od Ciebie im się należą...
    Masakra!
    A jak nie wysyłasz, to zwyczajnie się zafochowali.
    Kochana nic na siłę. Nie, to nie! To ich strata, kiedyś na pewno będą żałować swojego zachowania.

A teraz pisz mi tu szybko, co synek odwalił, bo i ja zawału dostanę.

kehlana_miyu
    Daj znać, jak z tą temperaturką :)
    Masz dostać @ 14 lipca, to data mojej daty ślubu :D

Niunka87
    No i jak test?
    Czekamy z niecierpliwością :D
    W obu cyklach zaciążonych (przed testowaniem) bolało mnie podbrzusze, głowa, miałam wzdęcia, co ciekawe kawa przestała mi smakować, a piersi wcale :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 10:35

Kattti lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    14 lipca wyjeżdżamy nad morze, więc jestem pewna, że @ przyjdzie :D

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana_miyu
    Ooo to życzę miłego urlopowania :)
    A ile chcesz karmić piersią Adasia?

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Hahaha noo dokładnie ;) ale od wczoraj nocnik też poszedł w ruch :p tak o sam z siebie po prostu usiadł i zrobił. Także już i nocnik i kibelek. Nawet wczoraj jak szliśmy na podwórko zapomniałam mu nałożyć pamperka,zawołał i wysadzilam go na trawce ;) takie małe rzeczy a jak cieszą.
    Niunka wszystkie z niecierpliwością czekamy na wieści :)
    Brawo dla odwazniaka i tak trzymac !! Całuski od e- cioci !

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    kehlana_miyu
    Ooo to życzę miłego urlopowania :)
    A ile chcesz karmić piersią Adasia?

Powoli chciałabym go już odstawiać... Ale on ma zupełnie odmienne zdanie na ten temat :D Ale tak serio to naprawdę chciałabym go odstawić najpóźniej w okolicach drugich urodzin.

Kattti lubi tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kehlana
    Mój synek też był cycoholikiem :P
    W dzień dużo razy cyc, cyc na zaśnięcie i w nocy 5-6 razy cyc :)
    Odstawianie zaczęłam od zlikwidowania nocnego karmienia, bo już chodziłam jak zombie. Jak się budził, to dawałam mu napić się wody. Pierwsze 2 noce były ciężkie, buntował się... ale później woda, pokołysałam na rękach i zasypiał...
    A później w końcu zaczął przesypiać całe noce :D

Po 2 tygodniach zlikwidowałam cyca na zaśnięcie :P
    Kołysałam go na rękach. Z tym poszło gładko.

Po tygodniu przestałam dawać cycusia w dzień i ku mojemu zdziwieniu tylko jeden dzień upominał się o cyca. Myślałam, że będzie o wiele, wiele gorzej :)

Karmiłam 13 miesięcy, przestałam dlatego, bo w planach było rodzeństwo dla Kornelki. Koleżanka zaszła w drugą ciążę podczas karmienia, ale i tak zaraz musiała odstawić, bo piersi ją bardzo bolały, aż rany jej się porobiły.

Jak chcesz odstawić, to odstawiaj. Tylko musisz być twarda i konsekwentna.
    Dziewczyna, z którą leżałam na sali poporodowej dalej karmi (rok i 9 msc), chociaż chciała już dawno odstawić... ale nie jest właśnie konsekwentna i twarda. Synek płacze to daje mu cyca, sama się z siebie śmieje, że chyba będzie go karmić do 5 lat :P

Oczywiście ja nic nie mam do długiego karmienia piersią :)
    Jestem za, jak mama i maluszek tego chcą.
    Ale jak już mama chce odstawić, to nie ma co ciągnąć tego w nieskończoność :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 12:16

Kattti lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiii dziękuję kochana synek tez przesyla buziaki e-cioci ;)

Szczęśliwa_mama
    Pisałaś że z Kornelka zaszlas w ciążę 5 i 3 dni przed owulacja. Które to były u ciebie dni cyklu pamiętasz? Marze o tym żeby druga była córeczka, chociaż wiem że nie to jest najważniejsze ale skoro można chociaż zwiększyć prawdopodobieństwo, to czemu by nie spróbować :)

Kattti, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ