X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • DariaBN Koleżanka

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale gdyby owu sie przesunęła to plemniki by nie dały rady przeżyć bo ostatnie przytulanie było 10dc . Zaraz sie przywitam i oczywiście zostaje

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się że kobiety zachodzą w ciążę w dniach względnie niepłodnych,więc wszystko jest możliwe ;)

Kattti lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie... jak ja bylam pierwszy raz tutaj na forum kiedy starania rozpoczelismy o drugie dziecko to poznalam taką sympatyczną laskę która rzekomo nie miala owulacji bo monitoringi robila do tego temperatura tez skoków nie pokazywała które świadczyłyby o tej rzekomej owulacji . Siedziala z nami kila miesiecy na wątku mimo że spedziła tutaj na forum już kilka lat.... starania o pierwsze dziecko i zdarzył się cud... wykres typowo bez owulacyjny wedlug temp .. monitoring mówi ze też bez owu i czekala na @ mija termin @ i nadal nic czeka bo przestala w sumie juz wierzyć a jak zobaczyła ze kolejny wykres i lekarz ktory potwierdzil brak owu to juz nie testowala bo zwyczajnie uznala ze nie ma sensu...i wiecie co.. byl 40+ dzień cyklu i za naszą namową a było strasznie cieżko ja namówic ale się udało i zatestowała dla nas abyśmy dały jej spokój i wiecie co zobaczyła ?
    Dwie piękne grube kreski ! Ona to prawdziwy żywy dowód na to że nikt nie jest nieomylny ;) Urodziła zdrową córeczkę.

19ewelaaa89, kehlana_miyu, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• Niunka87 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lipca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Ja niestety nie dalam zrobic testu
    zrobie napewno w srode rano bo wole z porannego
    ale w pierwszej i drugiej ciazy (pierwsza poronienie)
    mialam objawy wieksze a teraz nie chociaz dzisiaj piersi mnie troche
    bolaly i brzuch tez ale to moze byc albo ciaza albo okres.
    Nie chce znowu zobaczyc negatywnego testu tak ciezko to przejsc i powiedziec sobie
    moze a nastepnym cyklu
    z Synkiem 6 lat teraz prawie 3 ale jestem dobrej mysli ze sie ida przez metformine :) mam nadzoeje
    pozdrawiam Was :)

Szczęśliwa_Mama, Kattti lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • kehlana_miyu Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj pozytywny test owulacyjny <3 Prawie popłakałam się ze szczęścia :D Bo i oczywiście wzięłam męża w obroty ;) A łatwo nie było, bo synek za nic nie chciał iść spać dzisiaj.

Szczęśliwa_Mama, Kattti, Niunka87, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

961l9vvj59du8plj.png
    961lk6nlda9uyhvb.png
    5tc [*] 04.2015
    10tc [*] 01.2015
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katiiii
    Ja zawsze gotuję na 2 dni, żeby codziennie nie stać przy garach he he
    Tylko jak np. robię mielone, to formuję kotlety na 2 dni, ale nie smażę tych na następny dzień, żeby nie były odgrzewane, ale świeże :)
    Ale usmażyć kotlety i obrać ziemniaki to 15 min... Nie muszę już mielić mięsa itd.

ewelaaa
    To poprzytulaj się z mężusiem 7 i 9 dnia cyklu :) i później już nie.
    Może akurat uda się zdrowa, śliczna córa.

Daria
    Czyli z nami zostajesz?
    Bardzo nam miło :)
    W takim razie proszę podaj nam informacje, abym mogła wpisać Cię na 1 stronę.
    Ile masz lat, starania o 1 maluszka?
    A jeśli chodzi o implantację, to ona długo trwa (tak powiedział mi lekarz).
    Ja miałam plamienie implantacyjne w 2 ciąży tuż przed @... Wtedy myślalam, że @ się zaczyna... ale się nie rozbujało, a za 2 dni zrobiłam test i pozytywny :D

Niunka87
    Kochana jak do tej pory nie dostałaś @ to chyba jest coś na rzeczy :)
    Także zrób rano teścik i daj znać.
    A objawy przy każdej ciąży mogą być inne :)

kehlana
    Wow to super, że masz owulkę.
    Jak napisałaś, że synek nie chciał iść spać... he he to przypomniałam sobie moje starania o synka :P
    Test owulacyjny wyszedł pozytywny o godz. 13 (robiłam codziennie o tej godzinie), mąż wrócił z pracy, zjedliśmy obiad... no ale córcia w pobliżu cały czas, nie było jak się poprzytulać, a wieczorem jak na złość też nie chciała zasnąć. Przebierałam nogami, bo bałam się że już po owulacji...
    Ale udało się i jest z nami Maciuś :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 23:06

kehlana_miyu, Kattti, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2018, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojechaliśmy do marketu na większe zakupy... dzieciaki dały popalić.
    Maciek nie spał w dzień, więc marudził, rzucał się, kładł na podłogę...
    Kornelce zaczął się chyba bunt 4 latka i ogólnie jest bardzo płaczliwa :P
    Jak wychodziliśmy ze sklepu, to ja miałam na rękach wrzeszczącego synka, a mąż płaczącą córkę plus wózek...
    Masakra :P
    I tak pomyślałam hmmm a, co z 3 będzie? Ja na rękach dwoje? Ulala...

Eh serce się rwie do 3 maluszka, ale rozum mówi JESZCZE NIE...
    Chodzi mi po głowie, żeby zacząć starania we wrześniu, a nie w styczniu..
    Tylko, że 9 września skończę brać żelazo na receptę na tą moją anemię (lekarz mi przepisał na 3 miesiące). Później mam odczekać 2-3 dni i zrobić wyniki.
    Jak dalej będę miała anemię, to chyba nie bardzo starać się o maluszka...
    Z kolei 11 lipca idę do gina, sprawdzić jak tam moja cytologia i czy w ogóle dostanę zielone światło, bo jestem po 2 CC.

A jutro ma przyjechać do mnie siostra, więc pewnie napiszę wieczorkiem...
    Ale będę Was czytać :D
    Chociaż z moją siostrą wszystko jest możliwe, może w ostatniej chwili odwołać spotkanie :P
    Dobranoc :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2018, 23:23

Kattti lubi tę wiadomość

• Niunka87 Przyjaciółka

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pislaam ze nie mam objawow i zaraz potem zaczely mnie bole piersi
    w drodze do pracy na nocke bylo mi bardzo nie dobrze i w pracy przez jakis czas tez, a zadko mi sie
    zdaza zeby mi bylo nie dobrze wiec teraz sie wkrecilam ze moze jednak sie udalo.
    Jutro z rana zrobie test jak okres sie nie pojawi
    Pozdrawiam
    Milego dnia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 08:56

Kattti, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Szczesliwa mama 2015 :)
    staramy sie o drugie
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna akcja z dziecmi... wtedy nie wiadomo w co rece włożyc a ludzie patrzą jak na...
    U nas jest tak że jak dzieci płacza to stoją i patrzą czy krzywdy przypadkiem im nie robisz a to tylko dzieci i jak to dzieci maja swoje dni i wtedy robia co im się podoba.

Popołudniem poszlismy do sklepu dokupic synowi spodnie/spodenki do mundurku i jestem zadowolona bo zostały nam jeszcze tylko buty + buty do wf i czarne skarpetki no i ta teczka na ksiażki z logiem szkoły której nie było w tym kolorze jakim chc bo były tylko czerwone a moj synek ma wszystko granatowe i tylko spodnie do mundurku ma szare.
    Kupiliśmu mu też sandałki bo przez te upały mowie że mu sie nogi ugotuja w tych butach co nosi.. bo my zamawialmy przez neta buty z Bartka jako że synek od malego krzywo stawiał nóżki i dzieki tym butom duzo lepiej stawia tam mu skorygowały że aż tak tej wady nie widać no ale w te upały to aż zal aby nosił skarpetki i pełne buty wiem po sobie jak mi gorąco bez skarpet a gdzie tutaj latac a takich ze skóry butach...
    Chyba łapie mnie jakiś katar...
    Dopiero w sumie wstalismy we trójke bo córka jeszcze śpi.
    Zaraz bede szykowac syna do przedszkola a póki co siedze i piję kawe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2018, 09:06

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka87 wrote:
    Wczoraj pislaam ze nie mam objawow i zaraz potem zaczely mnie bole piersi
    w drodze do pracy na nocke bylo mi bardzo nie dobrze i w pracy przez jakis czas tez, a zadko mi sie
    zdaza zeby mi bylo nie dobrze wiec teraz sie wkrecilam ze moze jednak sie udalo.
    Jutro z rana zrobie test jak okres sie nie pojawi
    Pozdrawiam
    Milego dnia :)
    W takim razie trzymam kciuki za pozytyw :)

• DariaBN Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2018, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZisaij dostałam boli w krzyżu , ale okresu jeszcze nie ma , temperatura nadal 37.2

Kattti lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka mi to wygląda na objawy typowo ciazowe ;) nie chce cie nakrecac, ale jak ja byłam w pierwszej ciąży też strasznie bolał mnie dół pleców, piersi no i w pierwszych tyg czułam się jakby lapalo mnie przeziębienie. Miałam podwyższona temp chyba z tydzień czasu.
    A test już robiłaś? :)

Szczęśliwa_Mama, Kattti lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka87
    I jak zrobiłaś test?
    Zrób go w końcu :P bo ja już nie wytzymam dłużej he he

Katiii
    No niezła akcja z dzieciakami :P
    Fajnie, że zakupy udane.

Dziewczyny co dzisiaj na obiadek robicie?

Ja wczoraj ugotowałam rosół. Siostrę i szwagra oczywiście poczęstowałam :)
    Jak ktoś do mnie przyjeżdża, to nie wyjedzie bez obiadu :P
    Na dzisiaj dla dzieci zostało jeszcze rosołu, a dla mnie i dla męża gotuję właśnie fasolkę po bretońsku :D
    Wczoraj o 19 specjalnie do sklepu poleciałam po fasolę :P bo tak mi się zachciało he he

W końcu zrobiło się ładnie i ciepło na dworzu, słoneczko świeci.
    A wczoraj ekipa postawiła pierwsze pustaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:23

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pisałam z rana bo ledwo wyrobiłam sie z szykowaniem dzieci i wyjsciem aby syna odprowadzic do przedszkola :D
    Teraz mam chwilę , piję kawe to piszę.
    Jak syna odprowadziłam bylam w sklepie po drodze i fajne promocje są ciuszków dla mnie bluzeczke kupilam dla córeczki sweterek i 2 pary spodni dla synka 3 koszule na krótkim rekawku i 2 pary spodenek :) Szczerze mówiąc żal było mi nie kupic jak ceny o połowe mniejsze niż normalnie.
    Ja na obiadek robię dzisiaj mizerię z ogórkiem ,jajeczko i ziemniaczki coś chłodniejszego na te nasze upały chociaż dzisiaj sloneczka nie ma za bardzo bo chmury przysłaniaj wiec nie jest az taki upal jak przez ostatni tydzień ;)
    Wczoraj zaś popołudniem była u nas znajoma wiec też wieczór zleciał.

Nadal czekam na test Niunka.
    Daria na spokojnie wiem że cieżko ale twoja temp daje wiele pozytywnych mysli ci powiem i taką wysoką to ja miałam tylko bedac w ciąży takze trzymam mocno kciuki aby to było to :)

Ogólnie co do pierwszych objawów to u mnie grypa :D jak sie udało zawsze zajsc to od razu kilka dni przed spodziewaną @ pojawiały się u mnie objawy grypy i zawsze czułam sie mega fatalnie jakby miało zaraz mnie rozłożyć na maksa...dlatego dla mnei zrobienie testu jest tylko formalnoscią hehe nie wiem czemu ale mój organizm tak reaguje . W pierwszej ciazy nie zwrocilam na to uwagi tylko pilam leki aby zapobiec rozwinieciu sie chorobska nie wiedzac ze jestem w ciazy a potem wyszlo szydlo z wora... w drugiej jak tylko kilka dni przed spodziewaną @ pojawily sie objawy grypy od razu wiedziałam ze to jest to :) i w trzeciej to samo hehe.

Ps. Córcia mi zabrała termometr i gdzieś go zapodziała wczoraj wiec nawet dzisiaj nie mialam jak sprawdzić temp :D łobuziara jedna ^.^

A mężuś mój kochany zadowolony bo po tak długiej przerwie mógł się wczoraj kochać hehe taka radosc że och... z tego wszystkiego się pytał czy może dojsc we mnie bo nie wiedział hahaha trochę się uśmiałam ale on nie wie że bedac dzień po @ nie zachodzi się w ciąże :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2018, 11:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiii
    To jak wszystko u nas będzie dobrze...
    Moja cytologia i anemia przejdzie...
    To co umawiamy się na wrześniowe staranie? :D

Kattti lubi tę wiadomość

• DariaBN Koleżanka

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanko; robiłam usg i mam napisane przodozgiecie , u gina będę w przyszłym tyg, ale moze wy wiecie czy to coś złego ?

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Katiii
    To jak wszystko u nas będzie dobrze...
    Moja cytologia i anemia przejdzie...
    To co umawiamy się na wrześniowe staranie? :D
    Kochana na wrzesień u mnie chyba za wczesnie..ja zaliczam sie na pazdziernik [ 3 miesiace od poronienia/ zabiegu ] aby zaczac tzn w pazdzierniku moge zajsc już w tym zanczeniu ;)
    Na koniec sierpnia bede miala powtórke badan krwi i anemi bo mówila ze bedzie chciala miec swieże wyniki w razie jakbysmy chcieli zaczac sie starać już. No i 10 lipca na wizycie zapytam sie jakie żelazo by poleciła dla mnie . Chce łykać może uda się zapobiec w kolejnej ciąży cukrzycy ;) Chce też kupic sobie Ovarin a męzowi FertilMan do tego folic chce nas podreperowac w razie wu tak wiesz zapobiegawczo . Na sierpnia planuje zafundować mojej mamie przyjazd do nas na wakacje a na to tez kase musimy odlozyc bo jej nie stac aby przyjechać. Chciałabym wakacje spedzic wakacyjnie :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DariaBN wrote:
    Mam jeszcze pytanko; robiłam usg i mam napisane przodozgiecie , u gina będę w przyszłym tyg, ale moze wy wiecie czy to coś złego ?
    Przodozgięcie macicy

W przypadku przodozgięcia macicy, mamy do czynienia w momencie, gdy trzon macicy jest odchylony do przodu, względem szyjki macicy. Przodozgięcie macicy występuje stosunkowo rzadziej niż tyłozgięcie i podobnie jak w/w wada rzadko daje specyficzne objawy. Obie wady najłatwiej zdiagnozować w trakcie badania ginekologicznego.

Tyłozgięcie i przodozgięcie a zajście w ciążę

Wielu lekarzy uważa, że w/w wady anatomiczne nie stanowią problemu z zajściem w ciąże. W przypadku zarówno tyło- jak i przodozgięcia macicy ważny jest dobór odpowiedniej pozycji, która sprawi przyjemność obojgu partnerom. Należy pamietąć, że kobiety cierpiące na tyło/przodozgięcie nie chcą współżyć w neiktórych pozycjach, ze względu na dyskomfort. Nie mniej, nie jest udowodnione aby w/w wady wpływały negatywnie na sam proces zajśćia w ciążę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to super jak mama do Ciebie przyjedzie :)
    Aha w październiku będziecie działać...
    No ja miałam w styczniu... ale jakoś tak codziennie dumam, że może wcześniej? :)

Kattti lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Niunka nas trzyma w niepewności.... :P

Kattti lubi tę wiadomość

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ