Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas leje od rana, temperatura 19 stopni i czuć w powietrzu jesienną aurę z czego bardzo się cieszę, bo te upały zrobiły mi z głowy jajo sadzone :-)

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem już sama... Kornelka też do 3 lat ze mną, później do przedszkola poszła, a czegoś takiego nie było...
    Zresztą mąż wraca 14-15 z pracy i jemy wspólny obiad i później on się z dzieciakami bawi itd...
    Ale ja muszę być w zasięgu jego wzroku, nawet jak leży z tatą, jak zniknę to zaraz płacz i mama mama.

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa my idziemy na 18 na 2 urodziny chrześniaka męża, a do tej pory siedzimy w domu, cały czas pada.

Jutro mamy jechać na Farmę Iluzji słyszałyście o tym? Byłyście?
    Ale nie wiem czy wypali przez pogodę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 12:16

Kattii lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ewelaaa my idziemy na 18 na 2 urodziny chrześniaka męża, a do tej pory siedzimy w domu, cały czas pada.

Pierwsze slysze co to takiego? Brzmi bardzo ciekawie :) i gdzie to jest?

Emi hehe dobrze powiedziane z tym jajem sadzonym xD ja też już mam dość upałów, szczerze mówiąc to czekam na jesień.

Tak w ogóle poruszając troche temat starań, cos czuje ze w tym miesiacu dupa z tego wyjdzie :( żadnych objawów póki co, na razie sie nie zapowiada aczkolwiek zatestuję dla świętego spokoju.

emi_90, Kattii lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Pierwsze slysze co to takiego? Brzmi bardzo ciekawie :) i gdzie to jest?

Emi hehe dobrze powiedziane z tym jajem sadzonym xD ja też już mam dość upałów, szczerze mówiąc to czekam na jesień.

Tak w ogóle poruszając troche temat starań, cos czuje ze w tym miesiacu dupa z tego wyjdzie :( żadnych objawów póki co, na razie sie nie zapowiada aczkolwiek zatestuję dla świętego spokoju.
    Ja właśnie czekam na okres i po nim zaczynamy starania, jakoś jak narazie mimo, że nawet nie zaczęliśmy jeszcze też mam przeczucie, że nic z tego nie wyjdzie :D

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

Farma Iluzji, podobno super,dużo moich znajomych z dziećmi tam było i polecają. Ma profil na Facebooku, są zdjęcia, można zerknąć co tam jest. My mielismy jechać w tym roku, ale pojechaliśmy nad morze i mały tak nam w trasie wymiotował że odeszła nam ochota na dłuższe trasy jak narazie a do Farmy mamy ze 180 km.

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa

http://farmailuzji.pl/pol/zaplanuj-wizyte#opis-parku

Zobacz ;)

19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz domek ;) okna zamówione, teraz działamy w środku.
    Nie patrzcie na bałagan na podwórku :P

9da70d3664920f9amed.jpg

emi_90, ZakręconaOna, Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

9da70d3664920f9amed.jpg
    Pięknie !!!

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super!! Jak ja marze o swoim domku. Póki co kisimy się w mieszkaniu w bloku, fundusze nam nie pozwalają :( ale może kiedyś spelnimy nasze marzenie :)

Szczęśliwa_Mama, Kattii lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ja nie wiem już sama... Kornelka też do 3 lat ze mną, później do przedszkola poszła, a czegoś takiego nie było...
    Zresztą mąż wraca 14-15 z pracy i jemy wspólny obiad i później on się z dzieciakami bawi itd...
    Ale ja muszę być w zasięgu jego wzroku, nawet jak leży z tatą, jak zniknę to zaraz płacz i mama mama.
    Wiesz synowie do mamusi sa inni niż córcie... moj synek to też przylepa tylko mama i mama co by się nie dzialo to tylko mama..

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:

9da70d3664920f9amed.jpg
    Balagan przy budowie to normalna sprawa...
    A domek slicznie sie zapowiada...ile pokoi tam bedziecie miec?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My bylismy w sklepie a wracajac posiedzielismy troche z dziecmi na placu zabaw . Teraz siedze i piję kawę . Mąż kupił mi nowy laptop <3 :D Zamówił i dzisiaj do 18stej mają dostarczyć wiec reszte dnia musimy siedziec w domu... w sumie pogoda na deszcz i kto wie czy za chwile nie bedzie padać

ewelaaa skad przeczucie ze z tego cyklu nic nie bedzie ? to że nie masz zadnych objawów to nic nie znaczy przecież... nie kazda ma jakies tam objawy ze cos sie udalo bo niby skad nie ktore dowiaduja sie ze sa w ciazy ? z testów ciązowych które robia dopiero jak im się @ spozni a nie ktore chodza nawet 2 miesiace i nie wiedza o tym ze zaliczyly wpadke takze nigdy nic nie mówione ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 15:02

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa
    Marzenia się spełniają.
    Mąż pracował trochę we Włoszech, miał oszczędności, dobraliśmy kredyt i kupiliśmy mieszkanie w bloku 48 m2. Z początku było ok, ale jak urodziła się córcia to zaczęliśmy się dusić i w dodatku 3 piętro :P
    Zaczęliśmy się interesować domkami na sprzedaż. W końcu trafiliśmy na domek, w którym widać było, że nikt nie mieszka. Okazało się, że sąsiadka się nim opiekuje i ma klucze, dała numer do właściciela. On chciał sprzedać, ale to starszy człowiek bez dzieci to wiadomo. Dogadaliśmy się w sprawie ceny, udało nam się dosyć szybko sprzedać mieszkanie. Od razu kupiliśmy tamten domek. A że nowym właścicielom, aż tak się nie spieszyło... dali nam 2 miesiące na wyprowadzenie, czyli na remont domku. Udało się ;) Wprowadziliśmy się i zaraz zaszłam w ciążę z Maćkiem ;) Uzbieraliśmy kasę i teraz go podnieśliśmy i robimy na górze pokoje sypialniane :)
    Nie żałuję tej decyzji :D Teraz mamy 120 m2 :)

A tak w ogóle przez te jęczenie synka za tyłkiem czułam się, jakby uszło ze mnie powietrze... mówię, skąd siły na starania o 3 :(
    Zdołował mnie bałagan, bo źle się czuję jak jest syf... więc zmobilizowałam dzieciaki, posprzątały zabawki, ja odkurzyłam, zmyłam podłogi, zmywarkę rozpakowałam i zapakowałam itd Od razu lepiej się czuję. Mąż wrócił z pracy, uśpił małego, młoda chciała bajki, to jej włączyłam, a ja kończę drugą kawkę i idę pod prysznic. Wykorzystam, że ten mały diabełek śpi i nie będzie mi walił w drzwi :P
    Później zjemy obiad, kotlety już mam, tylko frytki usmażę. Uszykujemy się i pójdziemy na te urodziny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 15:10

emi_90, Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no może i tak... synek mamusi :P

Na górze 4 pokoje i łazienka z wanną, na dole duży salon, kuchnia, łazienka z prysznicem, kotłownia, pralnia, wiatrołap i korytarz, w którym będą niedługo schody na górę :)

Kattii, emi_90 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa zgadzam się z Kattti. W poprzednim cyklu Twoje objawy wskazywały, że się udało, a tu zonk... więc wiesz... nie trać nadziei ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2018, 15:16

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może macie rację ;) to tylko takie głupie przeczucie, ale zobaczymy.. W sumie z szymkiem też test zrobiłam dopiero jak mi się okres spoznil o tydzień. Poza tym żadnych objawów nie było. Dopiero później

Szczęśliwa_Mama, emi_90, Kattii lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra siedze juz na swoim nowym lapku od razu lepiej sie pisze xD

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Dobra siedze juz na swoim nowym lapku od razu lepiej sie pisze xD
    No to teraz bedzie spam hahaha xD

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    No to teraz bedzie spam hahaha xD
    Zawsze moge sie nie odzywac xD

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ