X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Muszę przyznać że jestes inna,dziwna jakas totalnie nie ogarniam twoich zapałów do codziennego sprzątania non top no masakra jak ty funkcjonujesz ja nie wiem O.o
    Ja też nie ogarniam :O ale ze mnie to leniwe stworzenie :D generalne porządki robię raz w tygodniu, soboty przeznaxzam na sprzątanie. A tak to niee szkoda życia na takie codzienne sprzątanie :D jeszcze jakbym miała po pracy zrabana jechać na szmacie to bym wykitowala.. Niee to zdecydowanie nie dla mnie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 18:49

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Muszę przyznać że jestes inna,dziwna jakas totalnie nie ogarniam twoich zapałów do codziennego sprzątania non top no masakra jak ty funkcjonujesz ja nie wiem O.o
    Hahahahahahaha wydawalo mi sie ze normalna . Dla mnie to jest zycie codzienne , normalne sprawy i mus zrobienia . Funkcjonuje normalnie wrecz bez tych czynnosci mi zajebiscie dziwnie i czuje sie leniem patentowanym . I wcale mi zle z tym nie jest ze vodziennie cos robie . Lubie to.

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Zakręcona

O matko, to mam nadzieję, że nie będą mnie męczyć całą ciążę te zawroty... dzisiaj znowu ledwo chodzę...wstaję tylko jak muszę.
    U mnie tak jest, że Kornelka urodziła się 1 października, a Maciuś 29 września ;)

No Zuza 2 synków szok :P
    Niekoniecznie musisz miec tak tyle co Ja xzasu . Ale wiem to chusteczkowe strasznie uczucie :/ czlowiek hest taki wypluty...

Ewela mniaaaaaam . Mega wyglada

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hahahahahahaha wydawalo mi sie ze normalna . Dla mnie to jest zycie codzienne , normalne sprawy i mus zrobienia . Funkcjonuje normalnie wrecz bez tych czynnosci mi zajebiscie dziwnie i czuje sie leniem patentowanym . I wcale mi zle z tym nie jest ze vodziennie cos robie . Lubie to.
    Boże dla mnei umycie naczyn jednego dnia to duzo a gdzie tu jakbym codziennie miala zapierdalac tak jak ty od razu trup na miejscu O.o :D Ja to podobnie jak ewelaaa raz na tydzien tak bardziej w innym przypadku odpada u mnie nie ma sensu cale dnie sprzatac bo po minucie jest ten sam syf, przy moich dzieciach sie nie da a ja nie lubie marnowac swojego zycia na sprzataniu,chce odpoczac,polezec,ogladac cos ... nie wyobrazam sobie abym miala tak jak ty codziennie sprzatac , biedny moj kregoslup by byl...dlatego podziwiam cie za zapal...ty majac 5 dzieci pewnie i tak bys ogarniaal to wszystko tak samo jak teraz.

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusia możesz mnie wpisac na testowanie na 14 września ;) w następne Piątunio będę jednak robić :D

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    To teraz już wiem skąd twój nick hehehe xD

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haloo laski gdzie wy? Wtf? :D

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Mamusia możesz mnie wpisac na testowanie na 14 września ;) w następne Piątunio będę jednak robić :D
    Powodzenia kochana! Życzę dwóch kreseczek :-)
    Szczęśliwa Mamusia, a mnie możesz wpisać na pierwszą wizytę. 2 październik 18:30. Niestety wcześniej nie dało rady się zapisać.

19ewelaaa89, Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Powodzenia kochana! Życzę dwóch kreseczek :-)
    Szczęśliwa Mamusia, a mnie możesz wpisać na pierwszą wizytę. 2 październik 18:30. Niestety wcześniej nie dało rady się zapisać.
    Ja to tak czekam na te wasze wizyty, jakbym sama miała tam iść :p bozee jak mnie szarpnelo po kichnięciu właśnie, tam gdzie mam blizne po cc :/ aż sie przestraszylam.

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 00:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogarnialabym tak samo napewno. :)
    Nie uwazam tego za marnowanie czasu bo potrzeba mi 60 minut na wysprzatanie calego domu takze juz weszlo w krew i jako codzienne obowiazki. Tylko to tez nie jest tak ze Ja naprawde codziennie sprzatam od a do z . :) kurze owszem tre bo z ogrodu nosi mi sie jak cholera ... ale co 2 dzien odkurzam . Miedzy tymu dniami zamiatam hahahahahaha . Podloge myje zalezy juz ... raz codzien a raz raz na dwa dni . Tylko fakt u mnie nie moze byc nic w zlewie , lubie miec nawet kwiatka nie przesunietego w domu bo odrazu mi sie caloksztalt domu nie podoba juz haha . No jestem pedantyczna ale moje dziecko nie cierpi z tym . Ucze go czystosci ale.i tak rozjebie wszystko.wszedzie a matka sprzata hahaha.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    My siedzimy film jakis w tv patrzymy. Ja sie wczesniej nie odzywalam bo poszlam sie wykapac po treningu a pozniej ogarnialam sie i poszlam o 20 z Tesciowa na zakupy do Aldika. Nie bylo nas z godzinke a pozniej poleciala do pracy.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    ja poszlam spac bo córka mi padla o 16 i myslalam ze noc bede miala z glowy ale odziwo spala do 5 rana obudzila i i chyba uszko ja boli bo pokazuje na uszko i mówi ała :( i płakała wiec siknełam jej sprayem polskim do uszu bo te angelskie są huja warte wiec z pl mam kupione i posmarowalam jej rozgrzewajaca dla dzieci za uszkiem troche poplakala jeszcze polozylam ją w salonie koło mnie sie przytulila i zasneła,spi jeszcze mam nadzieje ze to tylko jakies chwilowe przewianie. Synek wstał i jest u nas w sypialni ,oglada bajki i sie bawi,powiedzialam mu że ma byc grzeczny i cicho sie bawic bo siostrzyczka ma ała i spi to ładnie cicho tam siedzi.Ja zrobilam sobie herbate i usiadlam tak sobie po cichu przy lapku.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    ja poszlam spac bo córka mi padla o 16 i myslalam ze noc bede miala z glowy ale odziwo spala do 5 rana obudzila i i chyba uszko ja boli bo pokazuje na uszko i mówi ała :( i płakała wiec siknełam jej sprayem polskim do uszu bo te angelskie są huja warte wiec z pl mam kupione i posmarowalam jej rozgrzewajaca dla dzieci za uszkiem troche poplakala jeszcze polozylam ją w salonie koło mnie sie przytulila i zasneła,spi jeszcze mam nadzieje ze to tylko jakies chwilowe przewianie. Synek wstał i jest u nas w sypialni ,oglada bajki i sie bawi,powiedzialam mu że ma byc grzeczny i cicho sie bawic bo siostrzyczka ma ała i spi to ładnie cicho tam siedzi.Ja zrobilam sobie herbate i usiadlam tak sobie po cichu przy lapku.
    Ojeej biedna :( oby jej szybko przeszło bo ból ucha jest okropny :(
    My zjedliśmy śniadanie i zaraz wybieramy się na zakupy. Słoneczko świeci zapowiada się piękny dzień :) buziaki do później :*

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Ojeej biedna :( oby jej szybko przeszło bo ból ucha jest okropny :(
    My zjedliśmy śniadanie i zaraz wybieramy się na zakupy. Słoneczko świeci zapowiada się piękny dzień :) buziaki do później :*
    Chyba jej przeszło bo wstała własnie z usmiechem,wypiła mleko wł, jej bajki ,kazala ubrac buty wziela swój plecak i lunch box hehe tłumacze jej że dzisiaj ma wolne i nie idzie do dzieci.No ale widać że już jej lepiej bo się uśmiecha.
    U nas bez słońca i pewnie zimno ,okna pozamykane mam i chyba nawet bedzie dzisiaj padac...
    Powiem wam że całą noc strasznie prawa noga mnie rwała tak mocno że spac nie mogłam i czuje że znowu zaczyna...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 08:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Chyba jej przeszło bo wstała własnie z usmiechem,wypiła mleko wł, jej bajki ,kazala ubrac buty wziela swój plecak i lunch box hehe tłumacze jej że dzisiaj ma wolne i nie idzie do dzieci.No ale widać że już jej lepiej bo się uśmiecha.
    U nas bez słońca i pewnie zimno ,okna pozamykane mam i chyba nawet bedzie dzisiaj padac...
    Powiem wam że całą noc strasznie prawa noga mnie rwała tak mocno że spac nie mogłam i czuje że znowu zaczyna...
    Ja odkąd zaszłam w ciąże znowu zaczynam odczuwać objawy rwy kulszowej mimo że jutro zaczynam dopiero 5 tc, kurde co będzie później? :-/ Wiosną tego roku miałam rehabilitację na kręgosłup, laser, ćwiczenia, prądy, masaże. Wszystko warte tyle co nic...

Kattii lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja mialam jechac po wyniki mlodej dzis ale mi sie nie chciało bo z jednej strony nie chciało mi sie szarpac z mloda od po 7 zeby do siory ja podrzucic jak bym jechała a z 2 mam lenia totalnego i wolalam polezec.wlasnie pije kawe pranie sie pierze.pogoda za okniem jeszcze nie okreslona,mloda odsypia a potem po sniadanku bierzemy sie za konretna prace domowa.musze ogarnac bo sobota jest u mnie dniem porzadkow jak chodze do pracy.a jeszcze chlopu obiecałam zrobic galat bo lubi.wczoraj ugotowałam a dzis posiekam warzywa i mieso i dokoncze wywar do zalania.podrzuccie jakis przepis na deser szybki do zrobienia bez piekarnika bo mi padł i nie pieke chwilowo

Kattii lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia i Emi już wpisałam ;)

Kattti no to dobrze, że przeszło.
    Mnie często boli ucho, ledwo wytrzymać można... a dzieciaczek taki mały to już w ogóle.

Zakręcona ja też nie lubię jak coś jest w zlewie.
    I kocham swoją zmywarkę :D
    Kiedyś jak jej nie miałam to nie lubiłam gotować i piec, bo później godzina zmywania. A teraz mogę codziennie pichcić, bo wkładam tylko pyk do zmywarki i czysto ;)
    Jest to mega oszczędzacz czasu. Ja nic wcześniej nie opłukuję, tylko od razu wkładam. Minuta i się myje, a ja mam więcej czasu dla rodziny... czas który bez zmywarki jak dla mnie zmarnowałabym przy zlewie :P
    Ale każdy ma swoje zamiłowania he he

Dzisiaj odpukać dobrze się czuję :)
    Jesteśmy po śniadanku.
    Robię sobie kawkę i wychodzimy na podwórko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 09:33

emi_90, 19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie już zaczyna dół brzucha napier** a jeszcze tydzień do @..aaa miało byc tak pięknie.. :D

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia Kochana toć i mnie brzuch nawalał kilka dni przed @ :P i co z tego wyszło? Także no ;)

Już pochwaliłam, że lepiej się czuję...
    Znowu mam zawroty i do tego doszły lekkie mdłości... a dzieci krzyczą, latają... fajowo :P

Kattti Kochana, a jak Ty się czujesz?

W ogóle wczoraj zadzwoniłam do koleżanki, którą poznałam u gina w ciąży z Kornelką. Ona też była w pierwszej ciąży wtedy i w sumie wylądowałyśmy w tym samym czasie w szpitalu he he ja miałam cc tydzień wcześniej, a ona przenosiła 2 tyg i tak się złożyło, że córki mamy urodzone w tym samym czasie. Później jak ja urodziłam Maciusia, to ona zaszła z drugą córką w ciążę ;) I wczoraj ona mi mówi, że jest w 3 ciąży w 5 tyg, a ja żartujesz... ja też :D
    Nieźle :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 10:35

emi_90, 19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia no toć i u mnie tak było - dzień przed pozytywnym testem zrobiłam sobie zapas podpasek :D :D

19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ