X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no to super, na pewno Małemu jest raźniej, jak już kogoś zna, pewnie czuje się bezpieczniej. Ale i Ty pewnie jesteś spokojniejsza o niego :) To masz teraz latania i trochę więcej obowiązków jak widzę...
    Ja właśnie też przemyślałam, najpierw chciałam odkładać, ale w sumie wcale to nie idzie tak hop-siup, więc po co "marnować" okazje jak się trafi... A tak jak mówisz, praca nie zając, jednak to tylko praca, a chyba zatrudniając mnie muszą się z tym liczyć, zwłaszcza że sami mi zaproponowali tą pracę a starałam się już wcześniej, no i mam 27 lat i jestem rok po ślubie, to chyba logiczne że mogę zajść w ciążę. A przecież nie muszę od razu iść na zwolnienie.

Kattii lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida bardzo dobra decyzja . Dokladnie tak jak mowisz , moze byc to juz zaraz a moze byc za jakis czas . Czujac sie dobrze czemu masz nie pracowac :) gdyby cos zawsze bedziesz miala plate zwolnienie ciazowe po 31 dniach pracy a pozniej macierzynski. Nie zginiecie :) a nie ma co rezygnowac ze staran bo bog jeden wie kiedy sie uda . Chociaz zycze zebys szybciutenko zaszla :*

Frida91, Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Najlepiej chyba trochę tego i trochę tego ;) na cebulkę.
    No tak chyba zrobie bo co innego zostalo. Chociaz lece tylko na tydzien takze za duzo tez brac nie bede . Wezme jakas bluze i futerko cienkie reszta letnia . W maxach polece a baleriny ze lekkie i gietkie do w bagaz w razie wu. Jakos przezyje hehe. Nigdy na tak krotko do Pl nie lecialam hahaha

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    No tak na tydzień to nie trzeba dużo rzeczy, a też nie sądzę, by były jakieś wielkie mrozy :P Sprawdzić prognozę pogody nie zaszkodzi.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie wierze w te prognozy pogody . W 90% sie nie sprawdza niestety . Talze tego... no jakos sobie dam radke. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ;) Najgorzej jak się weźmie same ciuchy na jedną pogodę a jak na złość jest na odwrót :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kattti no to super, na pewno Małemu jest raźniej, jak już kogoś zna, pewnie czuje się bezpieczniej. Ale i Ty pewnie jesteś spokojniejsza o niego :) To masz teraz latania i trochę więcej obowiązków jak widzę...
    Ja właśnie też przemyślałam, najpierw chciałam odkładać, ale w sumie wcale to nie idzie tak hop-siup, więc po co "marnować" okazje jak się trafi... A tak jak mówisz, praca nie zając, jednak to tylko praca, a chyba zatrudniając mnie muszą się z tym liczyć, zwłaszcza że sami mi zaproponowali tą pracę a starałam się już wcześniej, no i mam 27 lat i jestem rok po ślubie, to chyba logiczne że mogę zajść w ciążę. A przecież nie muszę od razu iść na zwolnienie.
    Dokładnie tak i bardzo duży plusik za takie myślenie :)
    Mam latania w tym i w przyszłym tygodniu ale od piątku juz spokój bo syn w piątek bedzie szedł na cały dzień od 8:40 do 15:15 wiec rano odprowadzę go i córkę a potem tylko córke o 12 odbieram i potem syna niby też chodzic trzeba ale jest wieksza przerwa miedzy godzinami a nie tak jak teraz córka od 12 a syna na 13 zaprowadzic i cos w godzine trzeba robic bo nie oplaca mi sie wracac do domu dlatego dzisiaj poszłam kupiłam na obiad bo chcę zrobić puree ziemniaczane do tego fasolkę szparagową i schabowe ktore odmrozilam wczoraj to juz nie bede zamrażac tylko się dzisiaj wykorzysta a córce zamiast schabowego jajeczko usmaże tak aby zółtko pływało bo ona lubi na ziemniaczki aby jej polac ;)
    Własnie wróciłam,młoda wypiła mleko a ja zaraz sobie kawkę zrobie i odpoczne potem na 15:15 po młodego a jak wróce wstawie jego białe koszule szkolne do prania potem spodnie i sweterki a potem dopiero reszte jesli miejsca bedzie na suszarce. Weekend odpoczynek bo maż w domu to troche bede mogła poleżec i odpoczywać.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kochana rzeczywiście jesteś zalatana, ale podziwiam, że to wszystko ogarniasz ;)
    Mnie z kolei w weekend czeka trochę roboty w domu, bo jeszcze część rzeczy trzeba będzie poukładać po przeprowadzce. Plusem jest, że teraz mamy zmywarkę i wreszcie odpadło stanie przy zlewie pełnym garów... Normalnie taka ulga że teraz szybko wrzucić wszystko do zmywary, wracam z pracy i jest ogarnięte ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No to kochana rzeczywiście jesteś zalatana, ale podziwiam, że to wszystko ogarniasz ;)
    Mnie z kolei w weekend czeka trochę roboty w domu, bo jeszcze część rzeczy trzeba będzie poukładać po przeprowadzce. Plusem jest, że teraz mamy zmywarkę i wreszcie odpadło stanie przy zlewie pełnym garów... Normalnie taka ulga że teraz szybko wrzucić wszystko do zmywary, wracam z pracy i jest ogarnięte ;)
    Tak zmywarka to dobra sprawa u mnie też by sie przydała ale niestety moja kuchnia nie posiada wolnego miejsca i ma tylko wneke na kuchenkę,pralke i lodówkę :/ ale może kiedyś jakby sie udało dostać jakies inne mieszkanie to może wtedy bedzie miejsce na zmywarkę bo ja osobiscie nie cierpię zmywać a niestety jest tego coraz wiecej i wiecej.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie z tym zmywaniem to jest syzyfowa praca, ile byś nie zmywała to za chwilę znowu cała sterta garow... Zajechać się z tym można i to nawet jak mieszkamy we dwójkę, a co dopiero cała rodzina.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta racja z tą zmywarką. Mam od 3 miesięcy i już nie wyobrażam sobie bez niej życia haha :D Mój najlepszy zakup do domu ever.

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po 3 osobach jest wiecznie sterta do zmywania.ja mam zmywarke ale reczna .mojego chłopa.wczoraj mi wszystko pieknie pozmywał.co prawda szafek nie wytarł płynem.ale za to pozamiatał kuchnie i sypialnie

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko Ja jakas dziwna na tym forum jestem ze lubie zmywac i nienawidze zmywarek ? :o hahahahaha wrecz ich niecierpie. Dla mnie to taka zbedna rzecz ktora tylko miejsce zajmuje hahaha .

Woow ! Ale trening zrobilam . 1,5 h prawie ... a teraz jedzonko odgrzewam sobie i ide sie kapac bo calusienka mokra jestem :o

Musze jechac do miasta bo nie mam kilku rzeczy kurcze w domu ktore sa niezbedne typu kawa !:p
    A co rusz raz pada raz nie ... no dramat.
    Musze to czarne pranie jeszcze wstawic ale Tesciowa spi o dziwo jeszcze gdzie ona spi po 3 h max po nocce . Chyba nalykala sie nasennyvh w koncu hahaha

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Czy tylko Ja jakas dziwna na tym forum jestem ze lubie zmywac i nienawidze zmywarek ? :o hahahahaha wrecz ich niecierpie. Dla mnie to taka zbedna rzecz ktora tylko miejsce zajmuje hahaha .

Woow ! Ale trening zrobilam . 1,5 h prawie ... a teraz jedzonko odgrzewam sobie i ide sie kapac bo calusienka mokra jestem :o

Musze jechac do miasta bo nie mam kilku rzeczy kurcze w domu ktore sa niezbedne typu kawa !:p
    Musze to czarne pranie jeszcze wstawic ale Tesciowa spi o dziwo jeszcze gdzie ona spi po 3 h max po nocce . Chyba nalykala sie nasennyvh w koncu hahaha
    Tak chyba tylko ty lubisz tą czynność hahaha xD ja niecierpie zmywac :p a fe haha a ja zrobiłam ciacho, właśnie sie chłodzi. Zrobię później fotke w przekroju jak wyszło. Ale podjadalam trochę krem i był boski kawowy :D z cukierkami michalki

Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałki sa bleeee hahaha ale same rak w ciescie czy w kremie nie jadlam nigdy :) no wrxuc wrzuc ponapawam sie chociaz zdjeciem bo Ja nie moge slodkiego jesc a czasem jak ami sie chce to klekajta narody. A szczegolnie nie raz mam tak przrd okresem , nie co miesiac ale co 2 hahaha ze zezarlabym konia z kopytami i zagryzla uprzeza najlepiej z czekolady z orzechami hahahahahaha.

Ja w wannie wlasnie leze . Zjadlam a teraz die relaksuje po takim wysilku w cieplutkiej wodzie z pianka mmmm <3
    Tesviowa zapadla w sen zimowy jak Boga kovham . Wstala tylko do wc i dalej kima hahaha a moje chlopaki bawia sie w sypialni .

19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ae2227db51e.jpg
    Na gorze obsypane orzechami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:43

Kattii, ZakręconaOna, emi_90 lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona

O matko, to mam nadzieję, że nie będą mnie męczyć całą ciążę te zawroty... dzisiaj znowu ledwo chodzę...wstaję tylko jak muszę.
    U mnie tak jest, że Kornelka urodziła się 1 października, a Maciuś 29 września ;)

No Zuza 2 synków szok :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:51

Kattii, ZakręconaOna, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Człowiek nie wiek jak dziecko ubrać do szkoły... rano pizga a teraz robi sie ciepło i bądz tu człowiek mądry :/

Kochana no ja też zachodzę w głowę.
    Wczoraj np rano bardzo zimno było, więc w kurtkach, a jak o 14 po nią szłam to z kolei gorąco... spódnicę na zmianę wzięłam...

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida bardzo się cieszę, że się zadomowiłaś ;)
    I mam nadzieję, że niedługo dołączysz na naszą listę staraczek ;)

Kattii, 19ewelaaa89, Frida91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Muszę przyznać że jestes inna,dziwna jakas totalnie nie ogarniam twoich zapałów do codziennego sprzątania non top no masakra jak ty funkcjonujesz ja nie wiem O.o

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ