X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no to super, na pewno Małemu jest raźniej, jak już kogoś zna, pewnie czuje się bezpieczniej. Ale i Ty pewnie jesteś spokojniejsza o niego :) To masz teraz latania i trochę więcej obowiązków jak widzę...
    Ja właśnie też przemyślałam, najpierw chciałam odkładać, ale w sumie wcale to nie idzie tak hop-siup, więc po co "marnować" okazje jak się trafi... A tak jak mówisz, praca nie zając, jednak to tylko praca, a chyba zatrudniając mnie muszą się z tym liczyć, zwłaszcza że sami mi zaproponowali tą pracę a starałam się już wcześniej, no i mam 27 lat i jestem rok po ślubie, to chyba logiczne że mogę zajść w ciążę. A przecież nie muszę od razu iść na zwolnienie.

Kattii lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida bardzo dobra decyzja . Dokladnie tak jak mowisz , moze byc to juz zaraz a moze byc za jakis czas . Czujac sie dobrze czemu masz nie pracowac :) gdyby cos zawsze bedziesz miala plate zwolnienie ciazowe po 31 dniach pracy a pozniej macierzynski. Nie zginiecie :) a nie ma co rezygnowac ze staran bo bog jeden wie kiedy sie uda . Chociaz zycze zebys szybciutenko zaszla :*

Frida91, Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Najlepiej chyba trochę tego i trochę tego ;) na cebulkę.
    No tak chyba zrobie bo co innego zostalo. Chociaz lece tylko na tydzien takze za duzo tez brac nie bede . Wezme jakas bluze i futerko cienkie reszta letnia . W maxach polece a baleriny ze lekkie i gietkie do w bagaz w razie wu. Jakos przezyje hehe. Nigdy na tak krotko do Pl nie lecialam hahaha

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :)
    No tak na tydzień to nie trzeba dużo rzeczy, a też nie sądzę, by były jakieś wielkie mrozy :P Sprawdzić prognozę pogody nie zaszkodzi.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat nie wierze w te prognozy pogody . W 90% sie nie sprawdza niestety . Talze tego... no jakos sobie dam radke. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie ;) Najgorzej jak się weźmie same ciuchy na jedną pogodę a jak na złość jest na odwrót :P

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Kattti no to super, na pewno Małemu jest raźniej, jak już kogoś zna, pewnie czuje się bezpieczniej. Ale i Ty pewnie jesteś spokojniejsza o niego :) To masz teraz latania i trochę więcej obowiązków jak widzę...
    Ja właśnie też przemyślałam, najpierw chciałam odkładać, ale w sumie wcale to nie idzie tak hop-siup, więc po co "marnować" okazje jak się trafi... A tak jak mówisz, praca nie zając, jednak to tylko praca, a chyba zatrudniając mnie muszą się z tym liczyć, zwłaszcza że sami mi zaproponowali tą pracę a starałam się już wcześniej, no i mam 27 lat i jestem rok po ślubie, to chyba logiczne że mogę zajść w ciążę. A przecież nie muszę od razu iść na zwolnienie.
    Dokładnie tak i bardzo duży plusik za takie myślenie :)
    Mam latania w tym i w przyszłym tygodniu ale od piątku juz spokój bo syn w piątek bedzie szedł na cały dzień od 8:40 do 15:15 wiec rano odprowadzę go i córkę a potem tylko córke o 12 odbieram i potem syna niby też chodzic trzeba ale jest wieksza przerwa miedzy godzinami a nie tak jak teraz córka od 12 a syna na 13 zaprowadzic i cos w godzine trzeba robic bo nie oplaca mi sie wracac do domu dlatego dzisiaj poszłam kupiłam na obiad bo chcę zrobić puree ziemniaczane do tego fasolkę szparagową i schabowe ktore odmrozilam wczoraj to juz nie bede zamrażac tylko się dzisiaj wykorzysta a córce zamiast schabowego jajeczko usmaże tak aby zółtko pływało bo ona lubi na ziemniaczki aby jej polac ;)
    Własnie wróciłam,młoda wypiła mleko a ja zaraz sobie kawkę zrobie i odpoczne potem na 15:15 po młodego a jak wróce wstawie jego białe koszule szkolne do prania potem spodnie i sweterki a potem dopiero reszte jesli miejsca bedzie na suszarce. Weekend odpoczynek bo maż w domu to troche bede mogła poleżec i odpoczywać.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kochana rzeczywiście jesteś zalatana, ale podziwiam, że to wszystko ogarniasz ;)
    Mnie z kolei w weekend czeka trochę roboty w domu, bo jeszcze część rzeczy trzeba będzie poukładać po przeprowadzce. Plusem jest, że teraz mamy zmywarkę i wreszcie odpadło stanie przy zlewie pełnym garów... Normalnie taka ulga że teraz szybko wrzucić wszystko do zmywary, wracam z pracy i jest ogarnięte ;)

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    No to kochana rzeczywiście jesteś zalatana, ale podziwiam, że to wszystko ogarniasz ;)
    Mnie z kolei w weekend czeka trochę roboty w domu, bo jeszcze część rzeczy trzeba będzie poukładać po przeprowadzce. Plusem jest, że teraz mamy zmywarkę i wreszcie odpadło stanie przy zlewie pełnym garów... Normalnie taka ulga że teraz szybko wrzucić wszystko do zmywary, wracam z pracy i jest ogarnięte ;)
    Tak zmywarka to dobra sprawa u mnie też by sie przydała ale niestety moja kuchnia nie posiada wolnego miejsca i ma tylko wneke na kuchenkę,pralke i lodówkę :/ ale może kiedyś jakby sie udało dostać jakies inne mieszkanie to może wtedy bedzie miejsce na zmywarkę bo ja osobiscie nie cierpię zmywać a niestety jest tego coraz wiecej i wiecej.

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie z tym zmywaniem to jest syzyfowa praca, ile byś nie zmywała to za chwilę znowu cała sterta garow... Zajechać się z tym można i to nawet jak mieszkamy we dwójkę, a co dopiero cała rodzina.

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Święta racja z tą zmywarką. Mam od 3 miesięcy i już nie wyobrażam sobie bez niej życia haha :D Mój najlepszy zakup do domu ever.

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas po 3 osobach jest wiecznie sterta do zmywania.ja mam zmywarke ale reczna .mojego chłopa.wczoraj mi wszystko pieknie pozmywał.co prawda szafek nie wytarł płynem.ale za to pozamiatał kuchnie i sypialnie

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko Ja jakas dziwna na tym forum jestem ze lubie zmywac i nienawidze zmywarek ? :o hahahahaha wrecz ich niecierpie. Dla mnie to taka zbedna rzecz ktora tylko miejsce zajmuje hahaha .

Woow ! Ale trening zrobilam . 1,5 h prawie ... a teraz jedzonko odgrzewam sobie i ide sie kapac bo calusienka mokra jestem :o

Musze jechac do miasta bo nie mam kilku rzeczy kurcze w domu ktore sa niezbedne typu kawa !:p
    A co rusz raz pada raz nie ... no dramat.
    Musze to czarne pranie jeszcze wstawic ale Tesciowa spi o dziwo jeszcze gdzie ona spi po 3 h max po nocce . Chyba nalykala sie nasennyvh w koncu hahaha

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Czy tylko Ja jakas dziwna na tym forum jestem ze lubie zmywac i nienawidze zmywarek ? :o hahahahaha wrecz ich niecierpie. Dla mnie to taka zbedna rzecz ktora tylko miejsce zajmuje hahaha .

Woow ! Ale trening zrobilam . 1,5 h prawie ... a teraz jedzonko odgrzewam sobie i ide sie kapac bo calusienka mokra jestem :o

Musze jechac do miasta bo nie mam kilku rzeczy kurcze w domu ktore sa niezbedne typu kawa !:p
    Musze to czarne pranie jeszcze wstawic ale Tesciowa spi o dziwo jeszcze gdzie ona spi po 3 h max po nocce . Chyba nalykala sie nasennyvh w koncu hahaha
    Tak chyba tylko ty lubisz tą czynność hahaha xD ja niecierpie zmywac :p a fe haha a ja zrobiłam ciacho, właśnie sie chłodzi. Zrobię później fotke w przekroju jak wyszło. Ale podjadalam trochę krem i był boski kawowy :D z cukierkami michalki

Kattii, Parodka lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałki sa bleeee hahaha ale same rak w ciescie czy w kremie nie jadlam nigdy :) no wrxuc wrzuc ponapawam sie chociaz zdjeciem bo Ja nie moge slodkiego jesc a czasem jak ami sie chce to klekajta narody. A szczegolnie nie raz mam tak przrd okresem , nie co miesiac ale co 2 hahaha ze zezarlabym konia z kopytami i zagryzla uprzeza najlepiej z czekolady z orzechami hahahahahaha.

Ja w wannie wlasnie leze . Zjadlam a teraz die relaksuje po takim wysilku w cieplutkiej wodzie z pianka mmmm <3
    Tesviowa zapadla w sen zimowy jak Boga kovham . Wstala tylko do wc i dalej kima hahaha a moje chlopaki bawia sie w sypialni .

19ewelaaa89, Kattii lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 7 września 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3ae2227db51e.jpg
    Na gorze obsypane orzechami :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:43

Kattii, ZakręconaOna, emi_90 lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona

O matko, to mam nadzieję, że nie będą mnie męczyć całą ciążę te zawroty... dzisiaj znowu ledwo chodzę...wstaję tylko jak muszę.
    U mnie tak jest, że Kornelka urodziła się 1 października, a Maciuś 29 września ;)

No Zuza 2 synków szok :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2018, 17:51

Kattii, ZakręconaOna, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Człowiek nie wiek jak dziecko ubrać do szkoły... rano pizga a teraz robi sie ciepło i bądz tu człowiek mądry :/

Kochana no ja też zachodzę w głowę.
    Wczoraj np rano bardzo zimno było, więc w kurtkach, a jak o 14 po nią szłam to z kolei gorąco... spódnicę na zmianę wzięłam...

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida bardzo się cieszę, że się zadomowiłaś ;)
    I mam nadzieję, że niedługo dołączysz na naszą listę staraczek ;)

Kattii, 19ewelaaa89, Frida91 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Muszę przyznać że jestes inna,dziwna jakas totalnie nie ogarniam twoich zapałów do codziennego sprzątania non top no masakra jak ty funkcjonujesz ja nie wiem O.o

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ