X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ewelcia Kochana toć i mnie brzuch nawalał kilka dni przed @ :P i co z tego wyszło? Także no ;)

Już pochwaliłam, że lepiej się czuję...
    Znowu mam zawroty i do tego doszły lekkie mdłości... a dzieci krzyczą, latają... fajowo :P

Kattti Kochana, a jak Ty się czujesz?

W ogóle wczoraj zadzwoniłam do koleżanki, którą poznałam u gina w ciąży z Kornelką. Ona też była w pierwszej ciąży wtedy i w sumie wylądowałyśmy w tym samym czasie w szpitalu he he ja miałam cc tydzień wcześniej, a ona przenosiła 2 tyg i tak się złożyło, że córki mamy urodzone w tym samym czasie. Później jak ja urodziłam Maciusia, to ona zaszła z drugą córką w ciążę ;) I wczoraj ona mi mówi, że jest w 3 ciąży w 5 tyg, a ja żartujesz... ja też :D
    Nieźle :P
    N to nieźle hahaha jaki fajny zbieg okoliczności :D
    No obyscie dziewczyny miały rację ;) ale ja wolę się nie nakręcac, chociaż to szarpniecie wczoraj w dole brzucha przy kichaniu dało mi do myślenia... Kurcze dawno czegoś takiego nie miałam

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Szczesliwa super sie zgralyscie hehe . Razniej tak :p
    Kattii dobrze ze corka ma sie juz dobrze.

U Mnie chlopaki po sniadanku i wlasnie jada do miasta po pare rzeczy a Ja druga kawke robie i zabieram sie za robienie sernika -snikersa. :)
    Obiad musze jeszcze zrobic , trening i szykowac sie do drugiego miasta do kosmetyczki .
    Pogoda u Mnie tez Kattii taka jakby mialo zaraz zaczac padac no ale na razie sucho jest z tym ze chlodno podobno. Maly ma dlugi rekaw na sobie i wiatroweczke cienka takze faktyczbie musi byc troche chlodniej zreszta w domu czuc taki chlodzik lekki.

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama, Kattii lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i u mnie się zachmurzylo, a było tak ładnie. Synek śpi a ja zaraz biore się za obiad bo później mamy gości. W ogóle to czuję że coś mnie zaczyna brać jak zwykle we wrześniu :/ już rano obudziłam się z bólem gardła, mam przytkany nos i jeszcze ten brzuch.. Wziela bym później codipar na noc, żeby bardziej się nie rozkrecilo ale nie wiem czy mogę...

Dziewczyny kochane a powiedzcie mi jeszcze, czy wy mialyscie to całe plamienie implantacyjne? Tak z ciekawości :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 11:57

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    No i u mnie się zachmurzylo, a było tak ładnie. Synek śpi a ja zaraz biore się za obiad bo później mamy gości. W ogóle to czuję że coś mnie zaczyna brać jak zwykle we wrześniu :/ już rano obudziłam się z bólem gardła, mam przytkany nos i jeszcze ten brzuch.. Wziela bym później codipar na noc, żeby bardziej się nie rozkrecilo ale nie wiem czy mogę...

Dziewczyny kochane a powiedzcie mi jeszcze, czy wy mialyscie to całe plamienie implantacyjne? Tak z ciekawości :p
    Ja nie miałam plamienia implantacyjnego, ani w pierwszej ciąży ani teraz w drugiej. Jedyny objaw jaki był wspólny to były bóle podbrzusza jak na okres praktycznie od owulacji (no może od 2-3 dni po owu). Teraz przy drugiej ciąży, w nocy z 6/7 dpo wg mnie nastąpiło zagnieżdżenie, pół nocy nie spałam, taki mocniejszy ból jak na okres i ból jajnika. No i w dniu zrobienia pozytywnego testu - na 5min przed jego wykonaniem - kaszlnęłam i zarwało mnie więzadło z prawej strony, co wydało mi się dziwne :-)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Ja nie miałam plamienia implantacyjnego, ani w pierwszej ciąży ani teraz w drugiej. Jedyny objaw jaki był wspólny to były bóle podbrzusza jak na okres praktycznie od owulacji (no może od 2-3 dni po owu). Teraz przy drugiej ciąży, w nocy z 6/7 dpo wg mnie nastąpiło zagnieżdżenie, pół nocy nie spałam, taki mocniejszy ból jak na okres i ból jajnika. No i w dniu zrobienia pozytywnego testu - na 5min przed jego wykonaniem - kaszlnęłam i zarwało mnie więzadło z prawej strony, co wydało mi się dziwne :-)
    No to ja miałam tak właśnie wczoraj z tym wiezadlem.. No zobaczymy dzieki :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela ja miałam z synkiem plamienie implantacyjne :)
    Kto do Ciebie wpada dzisiaj?
    Do mnie siostra :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Ja odkąd zaszłam w ciąże znowu zaczynam odczuwać objawy rwy kulszowej mimo że jutro zaczynam dopiero 5 tc, kurde co będzie później? :-/ Wiosną tego roku miałam rehabilitację na kręgosłup, laser, ćwiczenia, prądy, masaże. Wszystko warte tyle co nic...
    nie patrz na to jak belly pokazuje bo tak naprawde to bedzie 4 tydzien jak ja bym miala patrzec na belly to mialabym juz prawie 8 xD

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz was nadrobie tylko zjem cos bo glodna jestem .. uniknelam deszczu i udalo mi sie cos chcciaz kupic na obiad i owoce i spodnie synowi dokupilam corce czapke i skarpetki

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ewela ja miałam z synkiem plamienie implantacyjne :)
    Kto do Ciebie wpada dzisiaj?
    Do mnie siostra :D
    Brat z dziewczyną i siostra cioteczna z gdanska przyjeżdża z mężem i synem ;) moj mały już nie może sie doczekać bo będzie miał kompana do zabawy hehe

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ewelcia Kochana toć i mnie brzuch nawalał kilka dni przed @ :P i co z tego wyszło? Także no ;)

Już pochwaliłam, że lepiej się czuję...
    Znowu mam zawroty i do tego doszły lekkie mdłości... a dzieci krzyczą, latają... fajowo :P

Kattti Kochana, a jak Ty się czujesz?

W ogóle wczoraj zadzwoniłam do koleżanki, którą poznałam u gina w ciąży z Kornelką. Ona też była w pierwszej ciąży wtedy i w sumie wylądowałyśmy w tym samym czasie w szpitalu he he ja miałam cc tydzień wcześniej, a ona przenosiła 2 tyg i tak się złożyło, że córki mamy urodzone w tym samym czasie. Później jak ja urodziłam Maciusia, to ona zaszła z drugą córką w ciążę ;) I wczoraj ona mi mówi, że jest w 3 ciąży w 5 tyg, a ja żartujesz... ja też :D
    Nieźle :P
    Dobrze się czuję wrecz za dobrze i wcale mnie to nie cieszy :(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mialam zadnego plamienia ale wiele kobiet ma :)
    Kochana co do lekow to nie musisz sie martwic na tym etapie. Do 6 tyg ciazy podobno zadne leki nie wplywaja na dziecko w brzuchu ... tak mi lekarz mowil kiedys.

U Mnie juz serniczek sie piecze , obiad powoli robi .
    Oczywiscie juz kropi ... a za 1,5 h nusimy wyjsc . Cudownie :)
    D szybko smiga na godzine jeszcze na silownie , wraca i lecimy. Szybciutko z miasta wrocili. Raptem godzinke ich nie bylo. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona, ale żeś mi narobiła smaka na sernik ;) ło matkoooo :P

Właśnie kupiłam w aptece internetowej tran z witaminkami dla dzieci i dla siebie witaminki ciążowe na 3 miechy... a i teścik sobie jeszcze dorzuciłam do koszyczka he he chcę zobaczyć piękną kreseczkę jeszcze raz :D

Dobra wstaję i biorę się za mielone :)

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Zakręcona, ale żeś mi narobiła smaka na sernik ;) ło matkoooo :P

Właśnie kupiłam w aptece internetowej tran z witaminkami dla dzieci i dla siebie witaminki ciążowe na 3 miechy... a i teścik sobie jeszcze dorzuciłam do koszyczka he he chcę zobaczyć piękną kreseczkę jeszcze raz :D

Dobra wstaję i biorę się za mielone :)
    To ja ciążowe łykałam już w 3dpo xD

• Parodka Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny ale mialam do nadrabiania, ale wszystko przeczytałam sumiennie bo chwilowo siedze w aucie na parkingu i czekam az sie skonczy impreza urodzinowa na której jest moj syn.

Dzisiaj moglibyśmy pospać dłużej, w ogóle młody cały tydzień na to czekał i pytał kiedy sobota i co? Dzisiaj równo o 5:45 (czyli tak jak wstajemy na co dzień) przyszedł i mówi: Mamo, jestem głodny. No i tyle z dłuższego spania... Zrobiłam zakupy, ugotowałam rosół, upiekłam placek i posprzątałam porządnie mieszkanie no i zawiozłam młodego na te urodziny na 13.00. Tą imprezke urodzinową zrobili w takiej sali zabaw. Fajnie bo są 2 panie do pilnowania dzieci i niczym się nie przejmujesz. Ja robiłam już 2 rok z rzędu w domu to po wyjściu dzieci armagedon... :-) nie opłacało mi się wracać do domu bo ta sala jest pół godziny drogi ode mnie więc pokręciłam się trochę po mieście a teraz już mi się nie chce i czekam w aucie bo impreza do 15.30.

Teraz tak sobie myślę ile więcej mogę zrobić kiedy nie idę do pracy tak jak dzisiaj. Tyle rzeczy zrobiłam a w ciągu tygodnia jeszcze bym pół godziny była w pracy. Niby lubię moją pracę chociaż jest stresująca ale jednak fajnie być w domu. Pewnie po paru miesiącach siedzenia w domu chciałabym wracać do pracy, znam siebie, ale na ten moment marzę o tym żeby znowu być kurą domową haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 15:07

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka no trzymam kciuki, żeby się spełniło Twoje marzenie i żebyś niedługo mogła być panią domu na cały etat ;)

Kattti no ja do tej pory brałam kwas foliowy i żelazo :)
    Ale teraz różne witaminki się przydadzą ;)

Parodka lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 8 września 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się :D własnie moi goście pojechali.. Chyba zaraz ide spać bo zdycham.. Nos cały zawalony gardło boli :/ kocham ten stan po prostu... Jako że jutro nie ide do pracy najadlam sie czosnku na sen, mąż będzie biedny haha :p nie wiem co bym mogła jeszcze zażyć tak profilaktycznie żeby się nie rozłożyć na amen

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa czosnek jest super ;)
    Ja w ciąży zawsze się nim leczyłam i pomagał na wszystko :D

Co tu tak cicho w sobotni wieczór? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2018, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2018, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Melduję się :D własnie moi goście pojechali.. Chyba zaraz ide spać bo zdycham.. Nos cały zawalony gardło boli :/ kocham ten stan po prostu... Jako że jutro nie ide do pracy najadlam sie czosnku na sen, mąż będzie biedny haha :p nie wiem co bym mogła jeszcze zażyć tak profilaktycznie żeby się nie rozłożyć na amen
    Czosnek, cebula, miód (syropek taki zrobić). Wapno, wit. C. Inhalacje z soli fizjologicznej na katarek, jakiś sztyft do nosa albo olejek typu Olbas pare kropelek na poduszkę będzie się łatwiej oddychać :-) a od gardła: płukanie wodą z solą, Tantum Verde albo jego zamienniki (Hascosept, Uniben)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w niedzielny poranek ;)
    Dzieciaki już po nas poskakały he he
    Teraz biorę się za naleśniki na śniadanko :D
    Chyba moja siostra coś podejrzewa, bo nie chciałam z nią wypić piwka he he i tak mnie obserwowała dziwnie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 08:49

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 września 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiadomość super z rana.
    Przyjaciółka w nocy urodziła drugiego synka ;)
    Poszło szybko i sprawnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 września 2018, 11:23

19ewelaaa89, emi_90, Parodka lubią tę wiadomość

‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ