2019 będzie nasz :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Oj dziewczyny no tak ginekolodzy liczą przecież
Np 11 tyg i 3 dni to znaczy że jesteś w 12 tygodniu ciąży
Weźcie sobie kalendarzyk zwykły i policzcie tygodnie od pierwszego dnia @ i który tydzień Wam wychodzi?
Właśnie tak jak ginekolog liczy
Ewela masz ukończony 4 tydzień, ale zaczęłaś 5, czyli jesteś w 5 tyg ciąży -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Może w Anglii inaczej liczą.
Tam wszystko na odwrót
To nie jest moja 1 ciąża i chyba wiem jak ginekolodzy liczą ciążę he he -
nick nieaktualny19ewelaaa89 wrote:Dziewczyny kochane w czwartek mam wizyte, więc się dowiem w końcu w którym tyg jestem heheh nie ma sensu się sprzeczac, najważniejsze żeby dzidziuś rozwijał się prawidłowo
19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
-
Kattii wrote:Ale nikt sie nie sprzecza kazda wyraża swoje zdanie i jak juz powiedzialam dla nich moze to byc tydz inny dla mnie inny i tyle w temacie
Kattii lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Ale ja nie patrzę na żadne belly, tylko tak jak mi ginekolog powiedział i wyliczył i to nie jest mój wymysł Kattti
Ja pisałam tylko tak jak ja to liczę i tak jak liczy moja położna a ty liczysz tak jak liczysz i tak jak ci gin tlumaczył ze tak to jest wiec ja nie wnikam w to przecież... Wyrazamy swoje zdanie i to że każda liczy tak jak uważa... Ja liczę tak jak mówi mi suwaczek,położna,usg. i ty liczysz tak jak zostałaś uświadomiona przez gin wiec nie wiem jaki sens jest debetwac ;P -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczęśliwa_Mama wrote:Po prostu nie pisz, że to bzdura... skoro w 3 ciążach miałam tak liczone widocznie są 2 systemy liczenia i oba są prawidłowe.
No ale ok.19ewelaaa89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny! Koniec tematu, przywoluje was do porządku! lepiej mówcie jak tam dzień wam mija. Szczesliwa witaj w klubie, mnie też mdli, śmieje sie że teraz czuje się jakbym codziennie na kacu była haha zjedlismy tosty bo takiego miałam smaczka i chyba popołudniu przejdziemy się gdzieś do lasu na rodzinny spacer
-
nick nieaktualnyEwelaaa ja wyglądam jak na kacu i tak też się czuję
Krosty na całej buzi mi wyskoczyły
Właśnie trochę ogarniam chałupę i zaraz na podwórko idę z dzieciakami. Mąż na górze robi. Później obiad jakiś zrobię, Maciek drzemka, a ja się położę do łóżka odpocząć... ale zaraz córcia podleci, żeby się z nią pobawić, więc pogramy w łóżku w jakąś planszówkę
-
Co do liczenia ciazy liczyli mi i w pierwszej i drugiej jak szczesliwej . Nawet tu w uk liczyli tak samo jak w Pl wlasnie . Ale to nid wazne
Jeny jaka pogoda myslalam ze dzis pojde z synem do parku i z dziadkami porobimy zdjecia jakiea ladne w lesie tez i dupa . Leje jak scebra . Nawet do sklepu wyjsc nie moge ...
Wczoraj nasprzatalam sie caly dom tak ze padlam jak dziecko wieczorem hahahahaha .
A od rana nalesniczki posmazylam , kapiel , kawusia i zaraz maseczka z Mama i Psi Patrol z dzieckiem hahaha .
W ogole moja mama ma w srode urodziny , syn za ponad 2 tyg 3 latka konvzy. Boze jak ten czas leci szybko masakra . :o a Ja coraz piekniejsza i wiecznie mloda hahahhaSzczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość
-
Jablecznik upieczony pazurki musze jeszcze zrobic dzis bo moje skorki i paznokcie po tej oracy jak u dziada wygladaja . . .
Powiem Wam ze chyba jakas egzeme dostalam. Mam mega sucha skore na dloniach , placki swedzace czasem i szczypiace jak posmaruje i normalnie skore puszczaja . Smarowalam clotrimazolem , alantanem i kremami nawilzajacymi i dupa ...
Zawsze mialam ok grudnia nagle pekajace dlonie z wysuszenia i zimna ale dawalam rade kremem z mocznikiem i byla baja a teraz nic a nic a jest pazdziernika polowa wiwc to nie to