X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Oj dziewczyny no tak ginekolodzy liczą przecież :)
    Np 11 tyg i 3 dni to znaczy że jesteś w 12 tygodniu ciąży :)
    Weźcie sobie kalendarzyk zwykły i policzcie tygodnie od pierwszego dnia @ i który tydzień Wam wychodzi?
    Właśnie tak jak ginekolog liczy :P

Ewela masz ukończony 4 tydzień, ale zaczęłaś 5, czyli jesteś w 5 tyg ciąży :)
    mówisz ze tak liczą ? xD To wyjasnij mi dlaczego moja położna liczy to tak samo jak ja ? Ona liczy mi i zapisuje też ze jest to 11+5 d a nie że jest to 12 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w Anglii inaczej liczą.
    Tam wszystko na odwrót :P
    To nie jest moja 1 ciąża i chyba wiem jak ginekolodzy liczą ciążę he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Może w Anglii inaczej liczą.
    Tam wszystko na odwrót :P
    To nie jest moja 1 ciąża i chyba wiem jak ginekolodzy liczą ciążę he he
    Nie wnikam w to ja tylko powiedziałam że dla mnie to jest tak jak pokazuje mi suwaczek a nie belly a wy tam możecie liczyc to tak jak sobie chcecie ;p

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane w czwartek mam wizyte, więc się dowiem w końcu w którym tyg jestem :D heheh nie ma sensu się sprzeczac, najważniejsze żeby dzidziuś rozwijał się prawidłowo ;)

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Dziewczyny kochane w czwartek mam wizyte, więc się dowiem w końcu w którym tyg jestem :D heheh nie ma sensu się sprzeczac, najważniejsze żeby dzidziuś rozwijał się prawidłowo ;)
    Ale nikt sie nie sprzecza kazda wyraża swoje zdanie i jak juz powiedzialam dla nich moze to byc tydz inny dla mnie inny i tyle w temacie :D

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle jak fajnie sie złożyły wizyty dzień po dniu. Szczęśliwa ty zaczynasz we wtorek :)

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Ale nikt sie nie sprzecza kazda wyraża swoje zdanie i jak juz powiedzialam dla nich moze to byc tydz inny dla mnie inny i tyle w temacie :D
    No ja uważam tak jak ty i liczę tyg tak jak ty :D ale każdy ma swoje zdanie :)

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie patrzę na żadne belly, tylko tak jak mi ginekolog powiedział i wyliczył :) i to nie jest mój wymysł Kattti

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ale ja nie patrzę na żadne belly, tylko tak jak mi ginekolog powiedział i wyliczył :) i to nie jest mój wymysł Kattti
    Ja nie twierdze ze to jest twoj jakis wymysl ... :D ani razu nie powiedziałam że wymyslasz haha wiec no ochłoń kochana ochłoń wdech i wydech xD :D
    Ja pisałam tylko tak jak ja to liczę i tak jak liczy moja położna a ty liczysz tak jak liczysz i tak jak ci gin tlumaczył ze tak to jest wiec ja nie wnikam w to przecież... Wyrazamy swoje zdanie i to że każda liczy tak jak uważa... Ja liczę tak jak mówi mi suwaczek,położna,usg. i ty liczysz tak jak zostałaś uświadomiona przez gin wiec nie wiem jaki sens jest debetwac ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa no teraz wizyty jedna po drugiej :)

Czekam z niecierpliwością :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu nie pisz, że to bzdura... skoro w 3 ciążach miałam tak liczone :) widocznie są 2 systemy liczenia i oba są prawidłowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Po prostu nie pisz, że to bzdura... skoro w 3 ciążach miałam tak liczone :) widocznie są 2 systemy liczenia i oba są prawidłowe.
    Pisałam że to bzdura dla mnie ....bo dla mnie jest to bzdurą.

No ale ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi albo Zakrecona jak bedziecie napiszcie na priv mam sprawe.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny nam zginęły w akcji xD

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti osłabiasz mnie teraz :)
    A i tak mi słabo przez mdłości, więc się uspokój he he

Dori1811 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Koniec tematu, przywoluje was do porządku! :D lepiej mówcie jak tam dzień wam mija. Szczesliwa witaj w klubie, mnie też mdli, śmieje sie że teraz czuje się jakbym codziennie na kacu była :D haha zjedlismy tosty bo takiego miałam smaczka i chyba popołudniu przejdziemy się gdzieś do lasu na rodzinny spacer :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa ja wyglądam jak na kacu i tak też się czuję :P
    Krosty na całej buzi mi wyskoczyły :/
    Właśnie trochę ogarniam chałupę i zaraz na podwórko idę z dzieciakami. Mąż na górze robi. Później obiad jakiś zrobię, Maciek drzemka, a ja się położę do łóżka odpocząć... ale zaraz córcia podleci, żeby się z nią pobawić, więc pogramy w łóżku w jakąś planszówkę :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Katti pisz na priv , jestem :)

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do liczenia ciazy liczyli mi i w pierwszej i drugiej jak szczesliwej . Nawet tu w uk liczyli tak samo jak w Pl wlasnie . Ale to nid wazne :)

Jeny jaka pogoda :/ myslalam ze dzis pojde z synem do parku i z dziadkami porobimy zdjecia jakiea ladne w lesie tez i dupa . Leje jak scebra . Nawet do sklepu wyjsc nie moge ...
    Wczoraj nasprzatalam sie caly dom tak ze padlam jak dziecko wieczorem hahahahaha .
    A od rana nalesniczki posmazylam , kapiel , kawusia i zaraz maseczka z Mama i Psi Patrol z dzieckiem hahaha .

W ogole moja mama ma w srode urodziny , syn za ponad 2 tyg 3 latka konvzy. Boze jak ten czas leci szybko masakra . :o a Ja coraz piekniejsza i wiecznie mloda hahahha

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jablecznik upieczony :) pazurki musze jeszcze zrobic dzis bo moje skorki i paznokcie po tej oracy jak u dziada wygladaja . . .
    Powiem Wam ze chyba jakas egzeme dostalam. Mam mega sucha skore na dloniach , placki swedzace czasem i szczypiace jak posmaruje i normalnie skore puszczaja . Smarowalam clotrimazolem , alantanem i kremami nawilzajacymi i dupa ...
    Zawsze mialam ok grudnia nagle pekajace dlonie z wysuszenia i zimna ale dawalam rade kremem z mocznikiem i byla baja a teraz nic a nic a jest pazdziernika polowa wiwc to nie to :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ