X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Oj dziewczyny no tak ginekolodzy liczą przecież :)
    Np 11 tyg i 3 dni to znaczy że jesteś w 12 tygodniu ciąży :)
    Weźcie sobie kalendarzyk zwykły i policzcie tygodnie od pierwszego dnia @ i który tydzień Wam wychodzi?
    Właśnie tak jak ginekolog liczy :P

Ewela masz ukończony 4 tydzień, ale zaczęłaś 5, czyli jesteś w 5 tyg ciąży :)
    mówisz ze tak liczą ? xD To wyjasnij mi dlaczego moja położna liczy to tak samo jak ja ? Ona liczy mi i zapisuje też ze jest to 11+5 d a nie że jest to 12 :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może w Anglii inaczej liczą.
    Tam wszystko na odwrót :P
    To nie jest moja 1 ciąża i chyba wiem jak ginekolodzy liczą ciążę he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 10:04

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Może w Anglii inaczej liczą.
    Tam wszystko na odwrót :P
    To nie jest moja 1 ciąża i chyba wiem jak ginekolodzy liczą ciążę he he
    Nie wnikam w to ja tylko powiedziałam że dla mnie to jest tak jak pokazuje mi suwaczek a nie belly a wy tam możecie liczyc to tak jak sobie chcecie ;p

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kochane w czwartek mam wizyte, więc się dowiem w końcu w którym tyg jestem :D heheh nie ma sensu się sprzeczac, najważniejsze żeby dzidziuś rozwijał się prawidłowo ;)

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Dziewczyny kochane w czwartek mam wizyte, więc się dowiem w końcu w którym tyg jestem :D heheh nie ma sensu się sprzeczac, najważniejsze żeby dzidziuś rozwijał się prawidłowo ;)
    Ale nikt sie nie sprzecza kazda wyraża swoje zdanie i jak juz powiedzialam dla nich moze to byc tydz inny dla mnie inny i tyle w temacie :D

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle jak fajnie sie złożyły wizyty dzień po dniu. Szczęśliwa ty zaczynasz we wtorek :)

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Ale nikt sie nie sprzecza kazda wyraża swoje zdanie i jak juz powiedzialam dla nich moze to byc tydz inny dla mnie inny i tyle w temacie :D
    No ja uważam tak jak ty i liczę tyg tak jak ty :D ale każdy ma swoje zdanie :)

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja nie patrzę na żadne belly, tylko tak jak mi ginekolog powiedział i wyliczył :) i to nie jest mój wymysł Kattti

Kattii, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ale ja nie patrzę na żadne belly, tylko tak jak mi ginekolog powiedział i wyliczył :) i to nie jest mój wymysł Kattti
    Ja nie twierdze ze to jest twoj jakis wymysl ... :D ani razu nie powiedziałam że wymyslasz haha wiec no ochłoń kochana ochłoń wdech i wydech xD :D
    Ja pisałam tylko tak jak ja to liczę i tak jak liczy moja położna a ty liczysz tak jak liczysz i tak jak ci gin tlumaczył ze tak to jest wiec ja nie wnikam w to przecież... Wyrazamy swoje zdanie i to że każda liczy tak jak uważa... Ja liczę tak jak mówi mi suwaczek,położna,usg. i ty liczysz tak jak zostałaś uświadomiona przez gin wiec nie wiem jaki sens jest debetwac ;P

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa no teraz wizyty jedna po drugiej :)

Czekam z niecierpliwością :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po prostu nie pisz, że to bzdura... skoro w 3 ciążach miałam tak liczone :) widocznie są 2 systemy liczenia i oba są prawidłowe.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Po prostu nie pisz, że to bzdura... skoro w 3 ciążach miałam tak liczone :) widocznie są 2 systemy liczenia i oba są prawidłowe.
    Pisałam że to bzdura dla mnie ....bo dla mnie jest to bzdurą.

No ale ok.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi albo Zakrecona jak bedziecie napiszcie na priv mam sprawe.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dziewczyny nam zginęły w akcji xD

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti osłabiasz mnie teraz :)
    A i tak mi słabo przez mdłości, więc się uspokój he he

Dori1811 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Koniec tematu, przywoluje was do porządku! :D lepiej mówcie jak tam dzień wam mija. Szczesliwa witaj w klubie, mnie też mdli, śmieje sie że teraz czuje się jakbym codziennie na kacu była :D haha zjedlismy tosty bo takiego miałam smaczka i chyba popołudniu przejdziemy się gdzieś do lasu na rodzinny spacer :)

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelaaa ja wyglądam jak na kacu i tak też się czuję :P
    Krosty na całej buzi mi wyskoczyły :/
    Właśnie trochę ogarniam chałupę i zaraz na podwórko idę z dzieciakami. Mąż na górze robi. Później obiad jakiś zrobię, Maciek drzemka, a ja się położę do łóżka odpocząć... ale zaraz córcia podleci, żeby się z nią pobawić, więc pogramy w łóżku w jakąś planszówkę :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.
    Katti pisz na priv , jestem :)

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do liczenia ciazy liczyli mi i w pierwszej i drugiej jak szczesliwej . Nawet tu w uk liczyli tak samo jak w Pl wlasnie . Ale to nid wazne :)

Jeny jaka pogoda :/ myslalam ze dzis pojde z synem do parku i z dziadkami porobimy zdjecia jakiea ladne w lesie tez i dupa . Leje jak scebra . Nawet do sklepu wyjsc nie moge ...
    Wczoraj nasprzatalam sie caly dom tak ze padlam jak dziecko wieczorem hahahahaha .
    A od rana nalesniczki posmazylam , kapiel , kawusia i zaraz maseczka z Mama i Psi Patrol z dzieckiem hahaha .

W ogole moja mama ma w srode urodziny , syn za ponad 2 tyg 3 latka konvzy. Boze jak ten czas leci szybko masakra . :o a Ja coraz piekniejsza i wiecznie mloda hahahha

Szczęśliwa_Mama, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jablecznik upieczony :) pazurki musze jeszcze zrobic dzis bo moje skorki i paznokcie po tej oracy jak u dziada wygladaja . . .
    Powiem Wam ze chyba jakas egzeme dostalam. Mam mega sucha skore na dloniach , placki swedzace czasem i szczypiace jak posmaruje i normalnie skore puszczaja . Smarowalam clotrimazolem , alantanem i kremami nawilzajacymi i dupa ...
    Zawsze mialam ok grudnia nagle pekajace dlonie z wysuszenia i zimna ale dawalam rade kremem z mocznikiem i byla baja a teraz nic a nic a jest pazdziernika polowa wiwc to nie to :/

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 252 253 254 255 256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ