X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ja też dzieciaki karmiłam piersią po 13 miesięcy :)
    Kornelka poźniej piła mm do 2 lat z kubka 360 ;)
    A Maciek nie chciał absolutnie mm, kaszki 2x dziennie jadł do 1.5 roku.
    Moje dzieci też nie wiedzą co to butelka i smoczek :P

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę się podzielić żadnym doświadczeniem w kwestii karmienia ale... mogę Wam pomarudzic ze dzisiaj jestem tak zmęczona po pracy, po tym wczorajszym koncercie i małej ilości snu, i po tym ze napieprzaja mnie dzisiaj cycki ze jak wrócę do domu to idę spać :P to jedyne na co mam dziś ochotę xD

Szczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Jenefer Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dori1811 wrote:
    Nie mogę się podzielić żadnym doświadczeniem w kwestii karmienia ale... mogę Wam pomarudzic ze dzisiaj jestem tak zmęczona po pracy, po tym wczorajszym koncercie i małej ilości snu, i po tym ze napieprzaja mnie dzisiaj cycki ze jak wrócę do domu to idę spać :P to jedyne na co mam dziś ochotę xD

Dori 1811 mam to samo. Tylko bym spała.

Starania od 2015
    👱‍♀️34 👦45
    AMH 2017 1,18 😲
    AMH 2021 0,41 😟

Jeden jajowód niedrożny.

Od 2017 - 2018 INVIMED WROCŁAW

IUI 02. 2018
    IUI 07. 2018

IVF 10.2018 - 3 zarodki- transfer trzydniowca
    10 dpt beta 0,73 😪😭 💔

Brak ❄❄ 😭

2019 i 2020 Prokreacja Wrocław - Nic się nie wydarzyło 😬

2020 i 2021 Wizyty u naprotechnologa- skierowanie na laparoskopię.

2021 Medicus Clinic- stwierdzono zmiany endometrialne zakazano laparoskopii, bo obniży AMH! 😞
    Nie poddajemy się, walczmy dalej 💑

KLINIKA BOCIAN KATOWICE
    06.2021- pierwsza wizyta
    07.2021- antyki
    08. 2021 IVF:
    Od 14.08 stymulacja
    26.08 punkcja- 5 komórek- 3 zarodki, przeżyły dwie blastocysty 2bb i 3bb❤❤
    31.08 transfer blastki 2bb
    10.09 Beta <0,1 💔

10.01.2022 transfer 3bb 💪🤞
    21.01.2022 beta ... 💞💞💞⏳
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o spaniu, a mi trzeba do 21 siedzieć w pracy

Szczęśliwa_Mama, Parodka lubią tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Ja dzis mam wolne od pracy dzieki Bogu . :)
    Zajelam sie domem , sprzatanie i gotowanie ... prania masa a dziadkowie poszli na spacer takze na spokojnie polatam z mopem :D

Wchodze na ogrod a tam kosze , lawka z palety , stolik i krzesla po calym ogrodzie rozjebane ... takie wietrzysko . Huragan jakis od wczoraj jest az alarm oglosili jakis bursztynowy . Chust wie co to znaczy ale tornado jakies w anglii bylo wczoraj podobno.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas prawdziwe lato tej jesieni aż szkoda marnować dnia na spanie ale chyba dzisiaj muszę... najwyżej będę spała przy szeroki otwartym oknie :P zawsze coś xD

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona o matko...tornado?
    U mnie cały tydzień pięknie po 20 stopni :D
    Piękna jesień he he

Wymioty jakby odpuściły :) trochę powróciłam do życia, ciekawe na jak długo :P

19ewelaaa89, Parodka lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 13 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane. U mnie też dzisiaj piękna pogoda, taka jesień to ja lubie :) byłam dzisiaj u szwagra w szpitalu, próbują go wybudzac, rusza powiekami, ale nadal nie ma z nim jako takiego kontaktu :( mimo że lekarze twierdzą że jest dobrze i że wszystko słyszy. Mam nadzieję że już niedługo całkiem sie wybudzi bo strasznie mi go szkoda.. Poza tym siedze sama w domku przed tv. Mąż na nocke do pracy, babcia chciała wnusia na nocke a że on uwielbia jeździć do babci, to mąż go do niej zawiózl :) Robie sobie herbatke z cytrynka i imbirem, standard u mnie ostatnio ;] i powiem wam że mam stresa troche przed tą poniedziałkowa betą.. Mam nadzieje ze wszystko ładnie przyrasta i moja fasolka rozwija się prawidłowo,bo lekarka mówiła że pierwsza moja beta troche jeszcze malutka... No ale cycki mnie cały czas bolą, mdli mnie, jakieś tam objawy są to najważniejsze.

Parodka, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn tak samo był na wakacjach u babci. Odbiorę go koło południa. Ostatnio to najchętniej by co tydzień chodził a moja mama nigdy nie odmówi :-P
    Ewela nie denerwuj się, na pewno bedzie przyrastać, a ta pierwsza była po prostu bardzo wcześnie :-) Ale wiem że też bym się pewnie na Twoim miejscu stresowała.

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bete robiłaś bardzo wcześnie wiec nic dziwnego że była jeszcze mała przecież dopiero co dzidzia zdążyła sie zagniezdzic a dopiero po zagniezdzeniu uwalnia się poziom HCG . Napewno bedzie dobrze wszystko i bedzie prawidłowo przyrastać... dlatego własnie ja wspominałam o tym że nie ma sensu tak szybko latać po gin i betach bo potem czlowiek się martwi gorzej niż to warte ;)

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, kochana wiem o tym ale tak jak mówiłam niestety ja muszę latać po lekarzach szybciej, bo zależy mi na zwolnieniu jak najszybciej :D niestety ale nie mogę sobie pozwolić na siedzenie z giluchami i kaszlacymi dziećmi w przedszkolu :p

Kattii, Jenefer lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Tak tak, kochana wiem o tym ale tak jak mówiłam niestety ja muszę latać po lekarzach szybciej, bo zależy mi na zwolnieniu jak najszybciej :D niestety ale nie mogę sobie pozwolić na siedzenie z giluchami i kaszlacymi dziećmi w przedszkolu :p
    I co oni bez ciebie tam sami zrobia ? :D
    Tylko ja nie wiem czy tak wczesnie zwolnienie otrzymasz w końcu lekarz może uznac ze ta praca nie jest cieżka fizycznie abyś nie mogła pracowac do jakiegoś tam miesiaca...nie wiem jak to dziala ale z reguły lekarze zwracają chyba uwage na prace jaką sie wykonuje i może powiedzieć że jak bedziesz miala sie zarazic to i tak sie zarazisz siedzac nawet w domu... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 09:04

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już rozmawiałam ze swoją lekarka i mówiła że jak beta ładnie przyrosnie i potwierdzi się ciąża to od razu da mi zwolnienie, że względu na charakter pracy właśnie ;) z resztą ja też prowadze zajęcia taneczne więc to też fizyczna praca poniekąd :p
    Koleżanka która była w ciąży też dostała od razu zwolnienie a pracowała w żłobku. Więc to chyba też od lekarza zależy w dużej mierze i od jego podejścia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 09:12

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Ja już rozmawiałam ze swoją lekarka i mówiła że jak beta ładnie przyrosnie i potwierdzi się ciąża to od razu da mi zwolnienie, że względu na charakter pracy właśnie ;) z resztą ja też prowadze zajęcia taneczne więc to też fizyczna praca poniekąd :p
    Koleżanka która była w ciąży też dostała od razu zwolnienie a pracowała w żłobku. Więc to chyba też od lekarza zależy w dużej mierze i od jego podejścia
    Pewnie tak... tutaj u nas nie ma że boli.. nie ważne jaka praca trzeba pracowac do 26tyg aby dostać macierzyński normalnie ... ja z synem tak pracowalam ledwo zylam ale nikogo to nie obchodziło... dobrze ze z córka już nie pracowałam bo jak syna urodziłam nie wrocilam do pracy.

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm w ogóle na suwaczku mam 4 tydzien a w aplikacji pokazuje mi 5 :D lol hehe

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Hmm w ogóle na suwaczku mam 4 tydzien a w aplikacji pokazuje mi 5 :D lol hehe
    No bo dziewczyny twierdzą że jesli masz 4tydz +0+1+2 itd to oznacza że ukończyłas 4 tydz i rozpoczełas już 5 tydz i belly pokazuje który rozpoczełaś a dla mnie to bzdura dla mnie 4 tydz to 4 a nie 5 no ale jak kto woli... wyszłoby na to że ja usg bede miala nie w 12+1 d tylko w 13 tyg bzdura totalna dla mnie bo nawet w karcie bedzie wpisane 12 tydz a nie 13 no ale.... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 09:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi :D mam do ciebie sprawę specu od angelskiego :D Wiec liczę na to że dzisiaj sie pojawisz :D

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 14 października 2018, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Pewnie tak... tutaj u nas nie ma że boli.. nie ważne jaka praca trzeba pracowac do 26tyg aby dostać macierzyński normalnie ... ja z synem tak pracowalam ledwo zylam ale nikogo to nie obchodziło... dobrze ze z córka już nie pracowałam bo jak syna urodziłam nie wrocilam do pracy.
    No właśnie, bez sensu tak się musiałaś męczyć... Ale z resztą skoro u was ciąża zaczyna się tak naprawdę od 12 tyg to nie mam pytań. Tu w Polsce całe szczęście, kobieta w ciąży już od początku jest chroniona i objęta właściwą opieką.
    No właśnie ja to traktuje jako 4 tydz a nie piąty :D dziwne są te wszystkie wyliczenia. Dopiero zaczynam czwarty, a już mi wylicza jako koniec czwartego-początek piątego :D

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    No właśnie, bez sensu tak się musiałaś męczyć... Ale z resztą skoro u was ciąża zaczyna się tak naprawdę od 12 tyg to nie mam pytań. Tu w Polsce całe szczęście, kobieta w ciąży już od początku jest chroniona i objęta właściwą opieką.
    No właśnie ja to traktuje jako 4 tydz a nie piąty :D dziwne są te wszystkie wyliczenia. Dopiero zaczynam czwarty, a już mi wylicza jako koniec czwartego-początek piątego :D
    No mówie ci głupie to jak nic dlatego ja nie patrze na to jak belly tylko patrze jak suwaczek oo i dla mnie to jest 11+5d tym bardziej ze obraz usg tez mówi sam za siebie... skoro dziecko rozwojowo i wielkoscią jest na dany tydz i dzień to ja nie widze sensu wmawiania ze to nie 11 tydz +5d tylko ze to 12 no bo to bzdura xD dla mnie oczywiscie kazdy ma swoje :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny no tak ginekolodzy liczą przecież :)
    Np 11 tyg i 3 dni to znaczy że jesteś w 12 tygodniu ciąży :)
    Weźcie sobie kalendarzyk zwykły i policzcie tygodnie od pierwszego dnia @ i który tydzień Wam wychodzi?
    Właśnie tak jak ginekolog liczy :P

Ewela masz ukończony 4 tydzień, ale zaczęłaś 5, czyli jesteś w 5 tyg ciąży :)

Kattti to nie bzdura :P tylko tak się liczy he he

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2018, 10:00

ZakręconaOna, Dori1811 lubią tę wiadomość

‹‹ 251 252 253 254 255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ