Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • Dori1811 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej moje piękne kobietki <3
    Ancyskowa ja najchętniej skasowałabym już wszystkie @ na tym forum :P
    ostatnio kupowałam dla moje przyjaciółki ciuszki, tzn dla jej córeczki, bo ona z małym synkiem w domu No i już końcówka drugiej ciąży i nie bardzo ma do tego głowę i normalnie myślałam ze się rozpłynę na tym dziale dziecięcym, ależ te ciuszki wszystki są cudne :D
    Kati ten Twój syncio na serio zaczyna mnie martwić a lekarze u Was na serio zaczynaja mnie wkur*** :P powiedz im, ze jak się młodym nie zajmą jak trzeba to przyleci do nich ekipa z ovu i zrobi porządek xD
    Jenefer witam serdecznie, No i trzymam kciuki, żeby 2019 był tez Twój :)
    Ja za chwilkę ruszam do pracy :D później wieczorem na koncert i w sobotę znowu do pracy xD

Parodka, 19ewelaaa89, Ancyskowa, Jenefer lubią tę wiadomość

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • Parodka Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za afera z jakas Truskawkowa bo ja nie w temacie?

19.08.2013 <3 synek
    Czekamy na drugiego maluszka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parodka wrote:
    A co to za afera z jakas Truskawkowa bo ja nie w temacie?
    Bo wchodzi na nasz wątek raz na ruski rok i zadaje durne pytania i na tym sie konczy potem wychodzi i wraca za kolejny ruski rok z kolejnym durnym pytaniem ... pewnie skacze tak po watkach i wszedzie glupie pytania zadaje... na swoim watku ktorym gdzies siedzi na stale pewnie ją zbeszcztaly to lata gdzie moze i glupie pytania zadaje a my kuzwa jestesmy jej organizmem i mamy wiedziec ... po za tym co nas to interesuje skoro z nami nie siedzi...

Trzymajcie kciuki bo dzisiaj mam w przedszkolu tą Healt Visitor i bilans córki po tym bilansie sprobuje zapytac czy ma chwile na rozwowe o synku moze zgodzi sie jakos interweniować w sprawie szkoły.

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Kattii trzymam kciuki w takim razie, nie daj się tam!
    Ja dziś byłam rano na pobraniu krwi, miałam 7 różnych badań i już szykowałam się, że dużo zapłacę, a trafiłam na takie fajne babeczki, bo mi dały zaraz różne rabaty, kartę stałego klienta i zaoszczędziłam 60zł :) Teraz pozostaje mi uzbroić się w cierpliwość czekając na wyniki i na wizytę. Czeka mnie fajny weekend, bo przyjeżdżają do nas znajomi na weekend i już mie mogę wysiedzieć w pracy.
    Miłego dnia wam życzę :)

Parodka, 19ewelaaa89 lubią tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiii to trzymam kciukasy mocno ;)
    Do nas też przyjeżdża wieczorem rodzinka wiex od razu mówię że mogę się mniej dzisiaj udzielać :p ale jak coś bede was podczytywac :) właśnie wstawiłam rosół na obiad, później może zrobie ciacho karpatke i wyjde z synkiem na podwórko bo piękna słoneczna pogoda :)

Frida91 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak u mnie też jest pięknie. Taką jesień to ja lubię, jak jest tak kolorowo, słonecznie - super! Oby jak nadłużej trwała taka pogoda.

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frida91 wrote:
    Szczesliwa mama a Ty jak tam się czujesz?

Oj Kochana bez zmian :/
    Mdłości i wymioty mnie nie opuszczają.
    Robię tylko to co muszę i leżę resztę dnia. Jestem nie do życia :(

• Frida91 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nieciekawie :/ Pewnie Ci ciężko jeszcze dom na głowie i 2 maluchów... Podobno napar z imbiru dobrze działa na mdłości, próbowałaś?

19ewelaaa89 lubi tę wiadomość

Córeczka 08.2019 ❤️
    Synek 10.2022 💙
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi właśnie na mdłości pomaga herbatka zielona z cytryną, imbirem i odrobiną miodu. Rano obowiązkowo musi być

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogadałam z HV wszystko zapisywała i w ogóle sama zaproponowała NDDS i ma zamiar synka przebadac na osobnym spotkaniu. Powiedziała że bedzie dzwonic do tej szkoły i że bedzie ich gonić, wspomniałam że podejrzewam autyzm u synka i podałam powody z moich obserwacji tez sobie to zapisała. Ona ogólnie myślała że ma tylko problemy z mową ale z tego co ja jej mówie wynika że ma dużo wieksze problemy. Teraz ja musze załatwic sobie spotkanie z dyrektorem i jesli bede po takim spotkaniu mam dać znać tej HV i wtedy ona bedzie działać...

Dziewczyny czy któraś z waś potrafiłaby napisac w jezyku angelskim prośbe o spotkanie z dyrektorem itp ? Podałabym jak ma to brzmieć i czy któraś by mi to napisała w j.angelskim?
    Napisałabym maila do szkoły.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet teraz zwykłej herbaty nie mogę wypić, bo od razu mnie podbija... a z imbirem czy zielona? ... uuu odpada :/
    Ale dzięki za rady. Mogę pić tylko wodę teraz.

No ciężko. Rano zwymiotuję i dopiero się szykuję do przedszkola... ale i tak mdłości nie przechodzą.
    Podsumowując pierwsza ciąża ciężka, druga bardzo ciężka, a trzecia tragiczna :/

Do tego Maciek ma bunt dwulatka. Rano nie chce iść, płacze, kładzie się na ziemię, ja się spieszę do przedszkola, jest mi nie dobrze... normalnie płakać mi się chce wtedy :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 17:26

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti chyba Parodka dobra z angielskiego jest z tego co pamiętam ;)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ja nawet teraz zwykłej herbaty nie mogę wypić, bo od razu mnie podbija... a z imbirem czy zielona? ... uuu odpada :/
    Ale dzięki za rady. Mogę pić tylko wodę teraz.

No ciężko. Rano zwymiotuję i dopiero się szykuję do przedszkola... ale i tak mdłości nie przechodzą.
    Podsumowując pierwsza ciąża ciężka, druga bardzo ciężka, a trzecia tragiczna :/

Do tego Maciek ma bunt dwulatka. Rano nie chce iść, płacze, kładzie się na ziemię, ja się spieszę do przedszkola, jest mi nie dobrze... normalnie płakać mi się chce wtedy :(
    A do wozka nie mozesz go wsadzic ? Byłoby ci łatwiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti chyba Parodka dobra z angielskiego jest z tego co pamiętam ;)
    Parodka umie w sprawach ksiażeczek dla dzieci co nie co chyba pamietam ktos inny tu mial z anglika cos lepszego ale oki juz google tlumaczem jako tako ogarnelam wyslalam maila i juz nawet mi odpisali i pytają czy z panią synka moglabym najpierw porozmawiac i jesli ona nie bedzie w stanie odpowiedziec mi na pytania i pomoc to wtedy udac sie do dyrektora wiec teraz czekam na wiadomosc od kolezanki co byla u logopedy tlumaczem kiedy by jej pasowalo pojsc ze mna do szkoly jako tlumacz.
    Ja rozmawialam z mama na skypie ,dzieciaki sie popisywały hehe.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2018, 19:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wsadziłam go do wózka w końcu, ale całą drogę wył i się wyrywał z niego, bo nie lubi wózka.
    Ludzie się gapili, a mi wstyd było :P
    Dobrze, że Kornelka jest kochana i grzeczna :)

Kattii lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Wsadziłam go do wózka w końcu, ale całą drogę wył i się wyrywał z niego, bo nie lubi wózka.
    to masz ciężko.kiedys słyszałam że jak jedno dziecko jest aniołkiem to drogie daje popalic jak diabeł.ja w domu mam tą drugą opcje

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Jak to dziecko - niech sie gapią moja tez tak robi to tylko dziecko bywa i tak :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2018, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój dzisiaj był w pracy na czekoladzie i przyniósł do domu 6 kg czekolady xD

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to bedziecie miec słodko

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 października 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuku.
    Rany co za tydzien ... dzien w dzien 12 albo 10 tki . Dzis wyszlam o 5.30 rano a wrocilam o 19. Masakra . Leze w wannie i ogrzewam cialo bo nogi i krzyz mnie tak bola :(
    Zaraz sie nasmaruje , kolavja i serial .

Jutro Tesciowa nas opuszcza :( przykro mi powiem wam .

Kattii a mialam ci zaproponowac pomoc ale widze ze juz ogarnelas .

Kattii lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 249 250 251 252 253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ