X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii ja bym zrobiła morfologię z rozmazem, badanie ogólne moczu i crp
    No i oprócz crp, ob

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    No i oprócz crp, ob
    Też może być ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela, dobrze, że chociaż do wtorku dostałaś. Zawsze coś, teraz można kombinować co dalej. To już dzisiaj masz wolne prawda?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii ja bym zrobiła morfologię z rozmazem, badanie ogólne moczu i crp
    Ja sobie zrobic moge xD tu nie jest tak ze ide i mowie ze chce to to i to ...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Ja sobie zrobic moge xD tu nie jest tak ze ide i mowie ze chce to to i to ...
    Kattii a prywatnie w labku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii a prywatnie w labku?
    Tu nie ma prywatnie.... jedyna prywatna klinika to polska w tej w ktorej bylam na usg i to nie tanio nie liczac jeszcze podrózy

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w ogóle nie zapiszą mi go do lekarza bo powiedzieli ze dopóki mu sie antybiotyk nie skonczy to go nie zapiszą i huj im w oko... dalam mlodemu czopek na zbicie temp i zasnał spi juz kolo godziny, zanioslam go do pokoju aby młoda go nie budziła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Tu nie ma prywatnie.... jedyna prywatna klinika to polska w tej w ktorej bylam na usg i to nie tanio nie liczac jeszcze podrózy
    No tak :/ chyba pisałaś o tym wcześniej już i teraz sobie przypominam że faktycznie :/

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    w ogóle nie zapiszą mi go do lekarza bo powiedzieli ze dopóki mu sie antybiotyk nie skonczy to go nie zapiszą i huj im w oko... dalam mlodemu czopek na zbicie temp i zasnał spi juz kolo godziny, zanioslam go do pokoju aby młoda go nie budziła.
    Masakra, ta wasza opieka medyczna woła normalnie o pomstę do nieba :(

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Masakra, ta wasza opieka medyczna woła normalnie o pomstę do nieba :(
    No ja nie wiem jak ci ludzie tu zyja z taka opieka medyczną :/

• Dori1811 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiście jeszcze sporo czasu, i jak to będzie? Będziesz pracować do tego czasu normalnie?

Synek 💙
    img

Problem męski: morfologia 1%
    2 lata starań,Udany cykl po HSG <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    Kochane zapisałam sie w końcu do gina, ale i tak muszę chwile poczekać bo mam na 8.11 na godz. 12.30
    Ewelcia a ta wizyta 16.10?

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieaktualna. Kurcze dziewczyny masakra jest. Moja sąsiadka jest ginem ale jej nie ma póki co, chyba że wróci do wtorku to wtedy wszystko odwołuje i ide do niej. No i nie będzie problemu. Bo ona mi pierwsza ciaze prowadziła. A teraz takie kombinowanie

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mojemu zbijam goraczke okładami bo ma prawie 39...
    Po za tym dostalam list ze szpitala ze na 22giego mam spotkanie w sprawie cukru bo wyszlo ze mam cukrzyce ciażową - jakos mnie to specjalnie nie zdziwiło. Zas dostane znowu sprzet do mierzenia itp...
    Dobrze że akurat caly tydziec dzieciaki mają wolne bo spotkanie mam na 13:30 wiec jakby byla szkola nie dalabym rady odebrac syna ze szkoły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:20

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    Ja mojemu zbijam goraczke okładami bo ma prawie 39...
    Po za tym dostalam list ze szpitala ze na 22giego mam spotkanie w sprawie cukru bo wyszlo ze mam cukrzyce ciażową - jakos mnie to specjalnie nie zdziwiło. Zas dostane znowu sprzed do mierzenia itp...
    Dobrze że akurat caly tydziec dzieciaki mają wolne bo spotkanie mam na 13:30 wiec jakby byla szkola nie dalabym rady odebrac syna ze szkoły.
    O matko kurcze biedny synek :( skąd ta gorączka. A dlugo już mu sie utrzymuje ta temperatura bo nie pamiętam. No ja właśnie w pierwszej ciąży miałam cukrzyce i boje się że teraz może być to samo :/ chociaż powiem wam że przy szymku słodycze jadam na potęge, a teraz w ogóle nie mam ochoty na słodkie. Katiii a wcześniej też miałaś cukrzyce?

Kattii lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no martwię się synkiem Twoim.
    Współczuję cukrzycy :/

Ewelaaa to jaki termin wizyty wpisać?

Dziewczyny a co myślicie o odrobaczaniu dzieci?

Ja dzisiaj leżę zdechła cały dzień :(
    Wymiotowałam okropnie. Rzucało mnie po śniadaniu, myślałam że się uduszę. Teraz cały czas mam mdłości, nawet nie mogę pomyśleć o jedzeniu, bo od razu mnie podbija :/
    Wstaję z łóżka tylko jak muszę...
    W pierwszej ciąży tak okropnie się czułam... zaczynałam z wagą 59 kg, a w połowie ciąży 56 kg ważyłam. Chuda jak patyk byłam. W drugiej ciąży bardzo dużo wymiotowałam, ale zwymiotowałam i ok, miałam apetyt.

Oj strasznie się czuję Kochane moje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:03

Kattii lubi tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Kattti no martwię się synkiem Twoim.
    Współczuję cukrzycy :/

Ewelaaa to jaki termin wizyty wpisać?

Dziewczyny a co myślicie o odrobaczaniu dzieci?

Ja dzisiaj leżę zdechła cały dzień :(
    Wymiotowałam okropnie. Rzucało mnie po śniadaniu, myślałam że się uduszę. Teraz cały czas mam mdłości, nawet nie mogę pomyśleć o jedzeniu, bo od razu mnie podbija :/
    Wstaję z łóżka tylko jak muszę...
    W pierwszej ciąży tak okropnie się czułam... zaczynałam z wagą 59 kg, a w połowie ciąży 56 kg ważyłam. Chuda jak patyk byłam. W drugiej ciąży bardzo dużo wymiotowałam, ale zwymiotowałam i ok, miałam apetyt.

Oj strasznie się czuję Kochane moje :(
    Szczęśliwa witaj w kubie :( mi też sie wydaje że ta ciąża bedzie masakra już mam mdłości, kręci mi sie czasami w głowie a to dopiero początek. W pierwszej objawy miałam dużo później i nie aż takie mocne jak teraz:(
    Kochana może wstrzymaj się jeszcze z wpisaniem terminu, zobaczę czy dorwe ta moja sąsiadke.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:07

Kattii, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    19ewelaaa89 wrote:
    O matko kurcze biedny synek :( skąd ta gorączka. A dlugo już mu sie utrzymuje ta temperatura bo nie pamiętam. No ja właśnie w pierwszej ciąży miałam cukrzyce i boje się że teraz może być to samo :/ chociaż powiem wam że przy szymku słodycze jadam na potęge, a teraz w ogóle nie mam ochoty na słodkie. Katiii a wcześniej też miałaś cukrzyce?
    Od nocy ta gorączka wysoko sie trzyma mial 38 teraz prawie 39 ale zbilam mu i pierwszy raz cos zjadl dzisiaj chociaż a tak to tylko pije i pije.

Tak z córka mialam i w aniołkowej też mialam wiec mnie to nie zdziwiło ze teraz też mam... tylko u synka nie mialam a jadlam z nim duzo owoców co maja duzo cukru i nic mi nie bylo... moja mama ogolnie ma cukrzyce insulinową wiec ja jestem podatna na starosc.
    Załatwiłam w szkole że do szkoly wroci dopiero w poniedzialek ale i tak tylko tydzien bedzie chodzil bo potem maja tydzień wolnego..
    Miałam zwiekszyc dawke antybiotyku do 4 razy dziennie zobaczymy co z tego wyjdzie.
    Ogólnie zaczął gorączkowac 27.09. na antybiotyku siedzi od 03.10 do dzisiaj 2 dni byla cisza 0 gorączki i poszedl w poniedzialek do szkoly wtorek tez i dzis w nocy gorączka co nie odpuszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2018, 17:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2018, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii współczuję cukrzycy :/ Szkoda mi Ciebie, bo w kółko coś nie fajnego się u Ciebie dzieje :( wypadek męża, teraz przedłużająca się choroba synka i jeszcze wieść o cukrzycy.

Szczęśliwa Mamusia, widzę że 10 tydzień daje Ci w kość :/ aż się boję bo sama ledwo żyję, ciągle mdłości, wstrzymywanie wymiotów i takie masakryczne osłabienie. W sumie z synkiem to podobnie się czułam.

Dziewczynki jakby któraś chciała to polecam zarejestrować się na stronie mleka Enfamil i Bebilon. Rejestrowałam się tydzień temu i dostałam już paczuszki powitalne za darmo. Niby drobiazgi, ale zawsze cieszą :D z Enfamilu przyszły takie naklejki na ciążowy brzuszek lub ubranko dziecka z miesiącami, do robienia zdjęć pamiątkowych a z Bebilonu dostałam metkowiec sensoryczny i obrazeczki kontrastowe :-)

19ewelaaa89, Szczęśliwa_Mama lubią tę wiadomość

• 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Kattii współczuję cukrzycy :/ Szkoda mi Ciebie, bo w kółko coś nie fajnego się u Ciebie dzieje :( wypadek męża, teraz przedłużająca się choroba synka i jeszcze wieść o cukrzycy.

Szczęśliwa Mamusia, widzę że 10 tydzień daje Ci w kość :/ aż się boję bo sama ledwo żyję, ciągle mdłości, wstrzymywanie wymiotów i takie masakryczne osłabienie. W sumie z synkiem to podobnie się czułam.

Dziewczynki jakby któraś chciała to polecam zarejestrować się na stronie mleka Enfamil i Bebilon. Rejestrowałam się tydzień temu i dostałam już paczuszki powitalne za darmo. Niby drobiazgi, ale zawsze cieszą :D z Enfamilu przyszły takie naklejki na ciążowy brzuszek lub ubranko dziecka z miesiącami, do robienia zdjęć pamiątkowych a z Bebilonu dostałam metkowiec sensoryczny i obrazeczki kontrastowe :-)
    Ooo skorzystam:)

emi_90 lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
‹‹ 247 248 249 250 251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ