X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyskowa wrote:
    Dziewczęta :) pewnie, że się uda!!!
    Ja też mam taką nadzieję i wierzę w to. :)

Mój M. się ze mną solidaryzuje i mówi mi dziś rano tak: "Jak Ty się idziesz przebadać, to i ja pójdę od razu. Zobaczymy jak się mają moje robaczki" haha ;) Ale to bardzo miłe, że facet taki od razu chętny do badania.
    Bardzo miłe, :) bo zazwyczaj dla faceta jakiekolwiek badania to ostatecznośc niestety...

Ancyskowa lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuku.
    Kattii Ja nawet jej nie zobaczylam do tej pory . Wybacz ale abaolutnie nie mialam czasu . Nawet dzis do poludnia bylam w pracy . Wracajac zakupy robilam oczywiscie glowa chust wie gdzie bo polowe zapomnialam ... :/ a do teraz gotowalam , sprzatalam , zamawialismy bilety do Pl i odprawialam meza do pracy. Teraz kolacja dla mlodego i zaraz w kapiel i w koncu usiade obejrze tv wiecie ... 1,5 miesiaca praktycznie zero tv . A bedzie fajny film na hbo jumanji czy jakos tak ten z 2017 co w kinach leci . Bylam na nim jak wyszedl i swietny jest wiec chetnie wykapie sie i z herbatka zasiade przed nim ;) a pozniej spac.
    Jeden dzien wolnego to moze pospie troszke , chociaz do 8 a nie do 4 jak codzien .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:
    Szczęśliwa, mogę zapytać o Twoją 3-cią ciążę? Ile cykli minęło, zanim udało Ci się zajść? :)

Ja też uwielbiam karmić piersią. Karmiłam po 13 miesięcy ;)
    Tyle, że Kornelka w nocy nie budziła się na cycusia, a Maciek potrafił 4-5 razy, więc się umordowałam... też nie lubię karmić na leżąco i nie śpię z dzieckiem, bo zwyczajnie mi nie wygodnie :P także zawsze na siedząco karmiłam i odkładałam do łóżeczka :)
    Kochana ja mam te szczęście, że w trzech ciążach za pierwszym razem zachodziłam ;)

osi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Mamusia zazdroszczę braku mdłości, teeeż chcę...

No fajnie bez mdłości, ale co ja się już namęczyłam he he :P
    Wow jaką masz dobrą pamięć ;)
    Pamiętasz, że mi od razu udawało się zajść :)

• osi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Tyle, że Kornelka w nocy nie budziła się na cycusia, a Maciek potrafił 4-5 razy, więc się umordowałam... też nie lubię karmić na leżąco i nie śpię z dzieckiem, bo zwyczajnie mi nie wygodnie :P także zawsze na siedząco karmiłam i odkładałam do łóżeczka :)
    Kochana ja mam te szczęście, że w trzech ciążach za pierwszym razem zachodziłam ;)

To pozazdrościć :D

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siostra rodzona też tak zaszła z córką 5-6 dni przed owu, więc tego ;)
    Plemniki plemnikami, ale widocznie to rodzinne, że mamy super warunki dla plemników :P

• osi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak u nas będzie tym razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:
    Ciekawa jestem jak u nas będzie tym razem :)

Dobrze, lada moment może będziesz się chwalić, że u Ciebie II kreski :D

osi lubi tę wiadomość

• osi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Dobrze, lada moment może będziesz się chwalić, że u Ciebie II kreski :D

Chciałabym, ale wolę się nie nakręcać :D Daję sobie czas do stycznia :P może wyjdzie :D

Ag1988 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ja tez kocham karmic piersia . Tez malego karmilam 13 miesiecy :) najlepszy czas w zyciu i plakalam bardzo jak przestalam . Mysle ze karmilabym jeszcze kilka miesiecy gdyby nie pewne sprawy w mojej glowie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    emi - napisalam do ciebie coś na priv :D
    Katii zrobione :)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja proby karmienia syna nie wspominam jako cos fajnego itp strasznie mnie sutki bolaly przez to ze sie szarpal i nie chcial pic ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no na początku i mnie bardzo bolały sutki... jęczałam z bólu jak przystawiałam do piersi. Ale purelan z Medeli pomógł, zahartowałam sutki i do końca karmienia to już sama przyjemność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 09:27

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• osi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na początku płacz z bólu, ale jak się zahartowały, to już było cudnie :) Syna karmiłam tylko pół roku, ale nadrabiam teraz z córą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie było dane karmić, maluch pod respiratorem 2 tygodnie, ściągałam pokarm laktatorem i początkowo dostawał mój pokarm przez sondę, a potem butelką bo tak mniej się męczył oddychaniem przy jedzeniu. Z dnia na dzień pokarmu było coraz mniej, jak wyszliśmy ze szpitala w cyckach miałam już pustki niestety :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi czemu synek pod respiratorem leżał? Współczuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości dzisiaj powróciły i podbija mnie, także pewnie się skończy obejmowaniem kibla :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Emi czemu synek pod respiratorem leżał? Współczuję :(
    Wcześniak z 34 tc, w drugiej dobie życia dostał odmy opłucnej, oba płucka się zapadły :( przewieziono go z naszego szpitala do CZD w Wawie i dopiero tam go odratowali, stan był bardzo ciężki. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi to przeżyłaś Kochana :(
    Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

Ja kiepsko się czuję, ale wzięłam się za robienie buraków na zimę w słoiki ;)

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj domowe pierożki z twarogiem :D tak mnie naszło ;-)

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ