X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne 2019 będzie nasz :)
Odpowiedz

2019 będzie nasz :)

Oceń ten wątek:
  • 19ewelaaa89 Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancyskowa wrote:
    Dziewczęta :) pewnie, że się uda!!!
    Ja też mam taką nadzieję i wierzę w to. :)

Mój M. się ze mną solidaryzuje i mówi mi dziś rano tak: "Jak Ty się idziesz przebadać, to i ja pójdę od razu. Zobaczymy jak się mają moje robaczki" haha ;) Ale to bardzo miłe, że facet taki od razu chętny do badania.
    Bardzo miłe, :) bo zazwyczaj dla faceta jakiekolwiek badania to ostatecznośc niestety...

Ancyskowa lubi tę wiadomość

xnw43e3ksrhr28ji.png
    74di3e5eyeeino0z.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuku.
    Kattii Ja nawet jej nie zobaczylam do tej pory . Wybacz ale abaolutnie nie mialam czasu . Nawet dzis do poludnia bylam w pracy . Wracajac zakupy robilam oczywiscie glowa chust wie gdzie bo polowe zapomnialam ... :/ a do teraz gotowalam , sprzatalam , zamawialismy bilety do Pl i odprawialam meza do pracy. Teraz kolacja dla mlodego i zaraz w kapiel i w koncu usiade obejrze tv wiecie ... 1,5 miesiaca praktycznie zero tv . A bedzie fajny film na hbo jumanji czy jakos tak ten z 2017 co w kinach leci . Bylam na nim jak wyszedl i swietny jest wiec chetnie wykapie sie i z herbatka zasiade przed nim ;) a pozniej spac.
    Jeden dzien wolnego to moze pospie troszke , chociaz do 8 a nie do 4 jak codzien .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:
    Szczęśliwa, mogę zapytać o Twoją 3-cią ciążę? Ile cykli minęło, zanim udało Ci się zajść? :)

Ja też uwielbiam karmić piersią. Karmiłam po 13 miesięcy ;)
    Tyle, że Kornelka w nocy nie budziła się na cycusia, a Maciek potrafił 4-5 razy, więc się umordowałam... też nie lubię karmić na leżąco i nie śpię z dzieckiem, bo zwyczajnie mi nie wygodnie :P także zawsze na siedząco karmiłam i odkładałam do łóżeczka :)
    Kochana ja mam te szczęście, że w trzech ciążach za pierwszym razem zachodziłam ;)

osi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emi_90 wrote:
    Mamusia zazdroszczę braku mdłości, teeeż chcę...

No fajnie bez mdłości, ale co ja się już namęczyłam he he :P
    Wow jaką masz dobrą pamięć ;)
    Pamiętasz, że mi od razu udawało się zajść :)

• osi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Tyle, że Kornelka w nocy nie budziła się na cycusia, a Maciek potrafił 4-5 razy, więc się umordowałam... też nie lubię karmić na leżąco i nie śpię z dzieckiem, bo zwyczajnie mi nie wygodnie :P także zawsze na siedząco karmiłam i odkładałam do łóżeczka :)
    Kochana ja mam te szczęście, że w trzech ciążach za pierwszym razem zachodziłam ;)

To pozazdrościć :D

Szczęśliwa_Mama lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny siostra rodzona też tak zaszła z córką 5-6 dni przed owu, więc tego ;)
    Plemniki plemnikami, ale widocznie to rodzinne, że mamy super warunki dla plemników :P

• osi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2018, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawa jestem jak u nas będzie tym razem :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    osi wrote:
    Ciekawa jestem jak u nas będzie tym razem :)

Dobrze, lada moment może będziesz się chwalić, że u Ciebie II kreski :D

osi lubi tę wiadomość

• osi Koleżanka

Wysłany: 27 października 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ag1988 wrote:
    Dobrze, lada moment może będziesz się chwalić, że u Ciebie II kreski :D

Chciałabym, ale wolę się nie nakręcać :D Daję sobie czas do stycznia :P może wyjdzie :D

Ag1988 lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Ja tez kocham karmic piersia . Tez malego karmilam 13 miesiecy :) najlepszy czas w zyciu i plakalam bardzo jak przestalam . Mysle ze karmilabym jeszcze kilka miesiecy gdyby nie pewne sprawy w mojej glowie .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2018, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattii wrote:
    emi - napisalam do ciebie coś na priv :D
    Katii zrobione :)

Kattii lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja proby karmienia syna nie wspominam jako cos fajnego itp strasznie mnie sutki bolaly przez to ze sie szarpal i nie chcial pic ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kattti no na początku i mnie bardzo bolały sutki... jęczałam z bólu jak przystawiałam do piersi. Ale purelan z Medeli pomógł, zahartowałam sutki i do końca karmienia to już sama przyjemność ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 09:27

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• osi Koleżanka

Wysłany: 28 października 2018, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też na początku płacz z bólu, ale jak się zahartowały, to już było cudnie :) Syna karmiłam tylko pół roku, ale nadrabiam teraz z córą :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi niestety nie było dane karmić, maluch pod respiratorem 2 tygodnie, ściągałam pokarm laktatorem i początkowo dostawał mój pokarm przez sondę, a potem butelką bo tak mniej się męczył oddychaniem przy jedzeniu. Z dnia na dzień pokarmu było coraz mniej, jak wyszliśmy ze szpitala w cyckach miałam już pustki niestety :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi czemu synek pod respiratorem leżał? Współczuję :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mdłości dzisiaj powróciły i podbija mnie, także pewnie się skończy obejmowaniem kibla :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa_Mama wrote:
    Emi czemu synek pod respiratorem leżał? Współczuję :(
    Wcześniak z 34 tc, w drugiej dobie życia dostał odmy opłucnej, oba płucka się zapadły :( przewieziono go z naszego szpitala do CZD w Wawie i dopiero tam go odratowali, stan był bardzo ciężki. Na szczęście wszystko się dobrze skończyło :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi to przeżyłaś Kochana :(
    Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło.

Ja kiepsko się czuję, ale wzięłam się za robienie buraków na zimę w słoiki ;)

emi_90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2018, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dzisiaj domowe pierożki z twarogiem :D tak mnie naszło ;-)

‹‹ 272 273 274 275 276 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ